Bash je napisao/la:Nakon kojih argumenata?
Argument 1. - Žena je živjela u svojoj kući
Argument 2. - Više puta je zvala policiju nakon čijeg odlaska je nasilnik bio još gori.
Argument 3. - Nasilje je trajalo godinama što neminovno podrazumjeva da žena ima i psihičke posljedice uslijed dugotrajne izloženosti nasilju.
Ti dakle tvrdiš da je, u
koliko-toliko pravnoj državi, ona trebala otići iz vlastite kuće (gdje?) jer pravna država valjda
NE podrazumjeva postojanje institucija (socijalna služba i policija) koje žrtvu trebaju zaštititi od nasilnika?
Zar ti doista smatraš da je u situaciji koja je predhodila događaju ona uopce mogla racionalno razmisljati i donositi odluke koje si ti, kao njen moguci izbor, navela u prethodnom postu?
Bash je napisao/la:Ja se evo neću toplo nadat da će tebe neko zlostavljat da shvatiš kako joj možeš s guštom i olakšanjem okinit metak u čelo.
Ne, ne bih jnikome s gustom okinula metak u celo jer nikad ne bih dopustila da trpim bilo kakvo nasilje, a pogotovu ne u toliko dugom periodu, što bi me dovelo u takvo stanje ocaja da posegnem za oruzjem.
No to ne znači da ne mogu razumjeti stanje u kojem se ona nalazila kada je to učinila. I sigurna sam da u njenom slučaju to nije bio hladnokrvni čin kako ti to pokušavaš prikazati.
Bash je napisao/la:I da postoje posljedice za taj čin jer živiš u koliko-toliko pravnoj državi.
Znaci u tvom poimanju pravne drzave ne postoje posljedice (niti odgovornost) za
policiju koja nije bila u stanju sprijeciti nasilje, ne postoje posljedice za
socijalnu sluzbu koja postoji da bi rjesavala i ovakve slucajeve, ne postoji pravo vlasništva koje pruža mogućnost vlasniku da ostane u svom domu bez da ga netko svakodnevno prebija?
U tvom poimanju pravne države postoji samo odgovornost za "hladnokrvno" ubojstvo bez obzira pod kojim okolnostima je do njega došlo.
Bash je napisao/la:Btw, ovdje nitko nije opravdavao nasilnika, malo si se zbunila.
Opravdava ga svatko tko sam čin ubojstva izvlači iz konteksta u kojem se dogodio, propitkujući odgovornost žene koja je u stanju neposredne opasnosti povukla okidač, a zanemarujući pri tome sve okolnosti koje su nju dovele u takvo stanje.
Opravdavaš ga naročito ti kada "koliko toliko pravnom državom" uvjetuješ njenu odgovornost, dok uopće ni u naznakama ne spominješ pitanje odgovornosti svih drugih koji su mogli, ali nisu htjeli spriječiti nasilje.