Konzervativni Houston izabrao lezbijku za gradonačelnicu
Konzervativni Houston izabrao lezbijku za gradonačelnicu
http://www.nytimes.com/2009/12/13/us/po ... on.html?hp
Houston Is Largest City to Elect Openly Gay Mayor
Houston became the largest city in the United States to elect an openly gay mayor on Saturday night, as voters gave a solid victory to the city controller, Annise Parker.
Cheers and dancing erupted at Ms. Parker’s campaign party as her opponent, Gene Locke, a former city attorney, conceded defeat just after 10 p.m. when it became clear he could not overcome her lead.
Twenty minutes later, Ms. Parker appeared before ecstatic supporters at the city’s convention center and then joked that she was the first graduate of Rice University to be elected mayor. (She is, by the way.) Then she grew serious.
“Tonight the voters of Houston have opened the door to history,” she said, standing by her partner of 19 years, Kathy Hubbard, and their three adopted children. “I acknowledge that. I embrace that. I know what this win means to many of us who never thought we could achieve high office.”
eto, korak po korak sve ide bolje i bolje...
Houston became the largest city in the United States to elect an openly gay mayor on Saturday night, as voters gave a solid victory to the city controller, Annise Parker.
Cheers and dancing erupted at Ms. Parker’s campaign party as her opponent, Gene Locke, a former city attorney, conceded defeat just after 10 p.m. when it became clear he could not overcome her lead.
Twenty minutes later, Ms. Parker appeared before ecstatic supporters at the city’s convention center and then joked that she was the first graduate of Rice University to be elected mayor. (She is, by the way.) Then she grew serious.
“Tonight the voters of Houston have opened the door to history,” she said, standing by her partner of 19 years, Kathy Hubbard, and their three adopted children. “I acknowledge that. I embrace that. I know what this win means to many of us who never thought we could achieve high office.”
eto, korak po korak sve ide bolje i bolje...
-
call_me_not
- ticklebook
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
- Kontakt:
Netko meni blizak i drag živi u Houstonu.
Pa mi je eto zato drago.
Tko zna koliko još ima gradova gdje su lezbijke gradonačelnice.
Meni bi recimo über bilo da lezbijka bude gradonačelnica...Vatikana
Pa mi je eto zato drago.
Tko zna koliko još ima gradova gdje su lezbijke gradonačelnice.
Meni bi recimo über bilo da lezbijka bude gradonačelnica...Vatikana
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
cemu tako negativan stav?call_me_not je napisao/la:boli me kurac za houston. kome to ide korak po korak bolje? ko da ja zivim u texasu, pa wow...ima nade i za nas.![]()
kakve jebene veze ima houston s ovom malom kikiriki drzavom na brdovitom balkanu?
kakva je to uopce komparacija![]()
![]()
dobra vijest je dobra bez obzira gdje se dogodila. ne mislim da se nesto dobro mora dogoditi konkretno i samo meni da bi me zanimalo i da bih to prepoznao kao nesto opcenito dobro.
a hrvatska veliki dio svojeg kikiri-statusa moze zahvaliti bas stavovima poput "boli me kurac za ostatak svijeta".
-
call_me_not
daj ne lupetaj. hrvatska je naprosto kikiriki radi povijesnih okolnosti, a stavovi su dio politicke kulture koju su isti formirali.
i da, zbilja me nije briga za houston jer nema apsolutno nikakve poveznice s nama. da se recimo to dogodilo u mariboru, u tetovu, ma cak i u pilzenu...rekla bih, mashala, moguce je. ovak, na drugom kraju svijeta koji se ni po cemu ne moze mjerit s nama....super za njih, ali ovdje to zbilja nista ne znaci.
ovo se zove realizam. ovo tvoje se zove idealizam. i oboje je legitimno.
i da, zbilja me nije briga za houston jer nema apsolutno nikakve poveznice s nama. da se recimo to dogodilo u mariboru, u tetovu, ma cak i u pilzenu...rekla bih, mashala, moguce je. ovak, na drugom kraju svijeta koji se ni po cemu ne moze mjerit s nama....super za njih, ali ovdje to zbilja nista ne znaci.
ovo se zove realizam. ovo tvoje se zove idealizam. i oboje je legitimno.
zvir i bestimja.
dakle, takvi kikiriki-stavovi odrzavaju kikiriki-hrvatsku na zivotu. kao uostalom i izvlacenje na povijesne okolnosti, koje svakog pojedinca onda oslobadja odgovornosti za napredak drustva u kojem zivi.call_me_not je napisao/la:daj ne lupetaj. hrvatska je naprosto kikiriki radi povijesnih okolnosti, a stavovi su dio politicke kulture koju su isti formirali.
tvoj bijes je, pretpostavljam, izraz osjecaja nemoci.
ne bih se slozio da se ne mogu povuci paralele, no meni je dovoljna cinjenica da je to najveci grad u americi koji sada ima lezbijku za gradonacelnicu. dakle, poveznica moze biti zemljopisna, ali moze biti i neke druge prirode. smatram da je to relevantna informacija za posjetiteljice ovog foruma.i da, zbilja me nije briga za houston jer nema apsolutno nikakve poveznice s nama.
doduse, mozda je bolje neznanje.
naravno da u hrvatskoj u konkretnom drustveno-politickom smislu ne znaci tko je gradonacelnik/ca houstona. i obratno. ali to ne iskljucuje da ta vijest znaci na druge nacine. recimo, da znaci da netko od nas pomisli kako ce isto jednog dana biti moguce u hrvatskoj.super za njih, ali ovdje to zbilja nista ne znaci.
realizam je da se realnost u hrvatskoj nece promijeniti na bolje ako lezbijke i pederi sami ne krenu mijenjati tu realnost. jedan od prvih koraka je biti informiran o ono sto se dogadja u svijetu po pitanju lgbtiq prava. znanje je moc.ovo se zove realizam. ovo tvoje se zove idealizam. i oboje je legitimno.
-
call_me_not
boze koja hrpetina demagogije
sasvim, ali sasvim sigurno se izmedju hrvatske i to da je u houstonu postavljena lezba za gradonacelnicu ne moze izvesti ali apsolutno nikakva komparacija. tvrditi drugacije jest neznanje. naime, poveznice nema.
to da tvoje malo aktivisticko srce zadrhti na ovakve nebitne vijesti je nadasve ganutljivo. potpuno sam sigurna da bez takvih kao sto si ti nema aktivizma. sto naravno ukljucuje i gomilu demagogije i lupetanja.
mene iskreno zanima primjenjivost na konkretan hrvatski slucaj. da si cak spomenuo neki africki ili latinoamericki slucaj, rekla bih...da, ajde...ak moze i tamo....
al ova vijest....blagi boze. jedan od prvih koraka koristenja informacije za moc jest selektivnost informacija po vaznosti i primjenjivosti.
ekvivalent poveznice izmedju houstona i hrvatske jest kao i "Episkopalci izabrali lezbijku za pomoćnog biskupa L. Angelesa" i Crkve u Hrvata.
bravo za njih - al vaznost za nas - nikakva. the same goes to your case.
ja se na tvom mjestu ne bih vrijedjala, nit bilo sto ovdje napisano shvacala imalo osobno. lijepo je da postoje idealisti koji u svakom dogadjanju bilo gdje vide pomake i revolucije.
a neke nemuste pizdarije kako je moj bijes odraz nemoci...te satropsiholoske pricice uvaljuj svojim drugarima.
nit sam bijesna, a jos manje sam nemocna. hvala bogu i sretnim okolnostima. al te price ostavljam za svoje drugare.
sasvim, ali sasvim sigurno se izmedju hrvatske i to da je u houstonu postavljena lezba za gradonacelnicu ne moze izvesti ali apsolutno nikakva komparacija. tvrditi drugacije jest neznanje. naime, poveznice nema.
to da tvoje malo aktivisticko srce zadrhti na ovakve nebitne vijesti je nadasve ganutljivo. potpuno sam sigurna da bez takvih kao sto si ti nema aktivizma. sto naravno ukljucuje i gomilu demagogije i lupetanja.
mene iskreno zanima primjenjivost na konkretan hrvatski slucaj. da si cak spomenuo neki africki ili latinoamericki slucaj, rekla bih...da, ajde...ak moze i tamo....
al ova vijest....blagi boze. jedan od prvih koraka koristenja informacije za moc jest selektivnost informacija po vaznosti i primjenjivosti.
ekvivalent poveznice izmedju houstona i hrvatske jest kao i "Episkopalci izabrali lezbijku za pomoćnog biskupa L. Angelesa" i Crkve u Hrvata.
ja se na tvom mjestu ne bih vrijedjala, nit bilo sto ovdje napisano shvacala imalo osobno. lijepo je da postoje idealisti koji u svakom dogadjanju bilo gdje vide pomake i revolucije.
a neke nemuste pizdarije kako je moj bijes odraz nemoci...te satropsiholoske pricice uvaljuj svojim drugarima.
nit sam bijesna, a jos manje sam nemocna. hvala bogu i sretnim okolnostima. al te price ostavljam za svoje drugare.
zvir i bestimja.
nacinimo korak unazad: a tko je prvi u ovom topicu uopce spominjao poveznice? ja nisam. uletila si ti prva da jebeno objasnis kako nikakve jebene poveznice nema.call_me_not je napisao/la:boze koja hrpetina demagogije![]()
pa ako je tako, zasto se toliko trudis? you made your point, ova prica je nevazna. zasto se bavis necime sto smatras nevaznim?
ponavljam, hrvatsko drustvo je takvo kakvo jest izmedju ostaloga i sto je prevladavajuci stav da je ono sto se dogadja u ostatku svijeta nevazno. ili je vazno ako se mogu naci prvoloptaške poveznice. isto vrijedi i za lgbtiq zajednicu: što se prije promijeni stav da nas se nista ne tice, to su vece sanse da se stvari mijenjaju na bolje. sto prije lgbtiq osobe shvate da zive ne samo u hrvatskoj, nego u jednom velikom gay svijetu, to ce i njihov zivot u hrvatskoj biti bolji.al ova vijest....blagi boze. jedan od prvih koraka koristenja informacije za moc jest selektivnost informacija po vaznosti i primjenjivosti.
ja bih na tvom mjestu... hm... totalno me boli kurac sta bih ja na tvom mjestu... ah da, sjetio sam se.... ne bih drugima govorio sta da rade na svom mjestu, to je tako smijesno.ja se na tvom mjestu ne bih vrijedjala, nit bilo sto ovdje napisano shvacala imalo osobno. lijepo je da postoje idealisti koji u svakom dogadjanju bilo gdje vide pomake i revolucije.
iz tvojih postova smirenost i spokoj doslovno zrače.a neke nemuste pizdarije kako je moj bijes odraz nemoci...te satropsiholoske pricice uvaljuj svojim drugarima.
uostalom, sve sto sam ja napravio jest otvorio topic s informacijom. u cemu je problem?
- ticklebook
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
- Kontakt:
Popeye je napisao/la: ja bih na tvom mjestu... hm... totalno me boli kurac sta bih ja na tvom mjestu... ah da, sjetio sam se.... ne bih drugima govorio sta da rade na svom mjestu, to je tako smijesno.
:?

“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
-
call_me_not
yep, narocito kada ides demantirati poveznice za koje si prva spomenula da ne postoje, a drugi ih nisu ni isticali. stas vece demagogije od debate s fantomom kojeg sam stvoris... bas kao sto je hitler "branio" njemacku od židova...call_me_not je napisao/la:il zdrava logika.
problem s demagogijom jest da cesto pojede sama sebe.
-
call_me_not
Re: Konzervativni Houston izabrao lezbijku za gradonačelnicu
eto, korak po korak sve ide bolje i bolje...[/quote]
to i ja tako vidim
danas houston, za 500 god kroejša
eto, korak po korak sve ide bolje i bolje...[/quote]
to i ja tako vidim
danas houston, za 500 god kroejša