Pitanje za zrelije, iskusnije biseksualke

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Popeye

Post Postao/la Popeye » 31 pro 2009 17:38

far out je napisao/la:
Popeye je napisao/la:
PicajzLa je napisao/la: Uostalom, šta vi mislite, da si mi citiramo sonete i ronimo suze radosnice dok se jebemo?
pa barem emily dickinson? :D

a cuj, meni je uvijek drago cuti da ljudi uzivaju u promiskuitetu. :)
tako da mi je drago sto pogresno misljah i evo ubuduce cu i za lezbijke misliti da su jednake drolje kao i pederi. :wink:
mislim da se lagano adaptiras ili te mi prisilno adaptiramo. postajes zabavan. :D
realno, crol se adaptira prema meni. :cool: cak se pocinje actually raspravljati o stvarima. :P

Popeye

Post Postao/la Popeye » 31 pro 2009 17:43

PicajzLa je napisao/la:moram napomenut da uživanje u seksu ne ide nužno ruku pod ruku s promiskuitetom, niti obrnuto.
slazem se.
problem s promiskuitetom nije sama praksa (koja manje-vise znaci da se pojebes s nekime kad imas priliku za to, i tko ti se, moguce, svidja), nego percepcija tog pojma kao neceg loseg. sto je nepotreban ustupak katolickom moralu.

uostalom, nije li i hipi-parola poput "make love, not war" barem djelomicni poziv na promiskuitetno ponasanje? mozda bi jednostavno trebali naci drugi izraz, nesto kao "slobodna ljubav"? ili barem "slobodni seks", kojeg naravno ne treba mijesati s "besplatnim seksom"... :)

Plague

Post Postao/la Plague » 09 sij 2010 14:17

Popeye je napisao/la:problem s promiskuitetom nije sama praksa (koja manje-vise znaci da se pojebes s nekime kad imas priliku za to, i tko ti se, moguce, svidja), nego percepcija tog pojma kao neceg loseg. sto je nepotreban ustupak katolickom moralu.
Lijepo si to rekao. :aha:

FofL

Re: Pitanje za zrelije, iskusnije biseksualke

Post Postao/la FofL » 09 sij 2010 20:21

rogerB612 je napisao/la:a zaš ne bi ona npr. imala partnera/icu jednog "spola" i istovremeno (ako bi baš imala želju/potrebu) dala sebi slobodu da ima i odnos sa osobom drugog "spola"

ja bi tak, nekak mi se čini da bi to bilo zanimljivo istrazivati...
Jer je to varanje, ne? Nije u redu ni prema jednom od partnera, bez obzira na spol. I naravno obično donosi razne "komplikacije".
To me zanima, percipirate li istovremenu "vezu" s osobama različitih spolova jednako kao istovremenu "vezu" s osobama istog spola? (je li isto ako žena vara muža s drugim muškarcem ili sa ženom...)
PicajzLa je napisao/la:Pa ok, ajde, nije joj rekao isključivo da se jebe nego i da se druži s lezbama, ode na pokoji gej parti ili da zapravo napravi bilo šta šta bi joj pomoglo na neki način razjasnit te dileme u kojima trenutno jest. Ja bi joj, recimo, rekla da si nađe par friendly lezba s kojima se da razgovarat. To bi trebalo pomoć.

Nadalje, Popeye srećo, bi li ti meni objasnio kako je to točno lezbijska percepcija seksa drukčija od pederske? I, sam da znaš, ako ciljaš na to da su žene emotivnije, nježnije i štajaznamšta od muškaraca, odmah da ti kažem - varaš se.

@Flames
Ovo što su ti rekli o biseksualnim ženama je ništa drugo doli najobičnija predrasuda ili puko neznanje. Biseksualnost i monogamija nisu međusobno isključivi pojmovi, dapače, zajedno funkcioniraju sasvim u redu.
Zaljubljujemo se u osobe, ne u njihove spolove i osoba koja me ispunjava i čini sretnom će mi bit sasvim dovoljna neovisno o tome što ima među nogama.
Ako mi pak nije dovoljna i ako tražim nešto drugo, onda opet, tvrdim ja, problem nije u onome što se dotičnoj osobi (ne)nalazi među nogama nego je problem u odnosu, odosno, nefunkcioniranju istog.
Pošto kažeš da nisi nikad bila u vezi, dajem ti vremena da iskusiš neke stvari i da nam onda javiš jel ti nedostaje spolni organ, kao takav, suprotni od onog koji ima tvoj partner ili si shvatila koliko je sve to zapravo banalno.
Hvala na savjetima :) , nisam baš posve sigurna da sam sve shvatila, nadam se da ću shvatiti tijekom života :D
Prvo kad sam se počela prihvaćati kao biseksualnu sam si bila predstavila to kao "zaljubljujem se u osobe a ne u spol" (zapravo kao "u mom organizmu ne funkcionira sustav za razlikovanje spolova pri seksualnoj privučenosti" ali to bi bilo to) i nisam mislila da to utječe na (ne)monogamnost, ali u zadnje vrijeme sam dobila neke informacije da velika većina biseksualnih žena završi u braku u kojem dugotrajno vara muža sa ženom/ženama, informacije koje naravno ne moraju biti točne :? - zato sam tu, da me uvjerite ili razuvjerite.

A problem s promiskuitetom... općenito, zar nije to u novije vrijeme ponajviše proizašlo iz panike oko spolnih bolesti (AIDS) i neželjenih trudnoća? Očito, heteroseksualci bi mogli na neki način zavidjeti homoseksualcima što im se barem ovo drugo ne može desiti pa su im zato "prišili" da su onda sigurno puno promiskuitetniji. A dok se pazi na sigurni seks i dok su svi uključeni s takvim odnosima zadovoljni, naravno da u idealnom društvu promiskuitet ne bi trebao biti problem niti nešto nužno negativno. Ali ljudi su različiti... ja se osobno ne mogu zamisliti u "neobaveznom seksu" s nekim koga prvi i zadnji put srećem ili ičem sličnom, makar je možda prerano za takve tvrdnje budući da sam tako neiskusna što se tiče bilo kakvog seksa.

Marika
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Marika » 23 vel 2010 22:27

Ja se isto tek otkrivam, jos nisam bila s curom, spavala sam s deckom i moram ti rec da je bilo ok, ali ipak ko da nesto fali... dal povezanos, ljubav, sta got, ali ja nisam bila zadovoljna u toj vezi, a vec vise godina se "okrecem" za curama... i sad prihvacam polako da postoji mogucnost da zavrsim s curom, ali mi nije vazno dal ce to bit na jednu noc, jedan poljubac ili za cijeli zivot, vazno mi je sta mi osjecamo jedni prema drugima... bilo cura, decko...
Nikad nisam prevarila decka (bivseg) i necu, suocit cu se sa istinom na bilo koji nacin, mozda ne odmah ali jednog dana hocu... :D

Ja nazalost bas i neznam citat "znakove" ko je gay, bi... ali su moji frendovi skuzili da se ja premisljam, tocno preko razgovora, ali imam srece kaj su super reagirali, i cijelu istinu, i moje pojavljivanje na ovom forumu i koja cura mi se dopada, znaju dvojica frendova, koji su mi super podrska... Jako sam im zahvalna... :ura:

Mozda dodem na koji tulum (preko ljeta, sad neznam kud, bas i nisam u zg...) i osjetim neku kemiju kod neke cure, pokusat cu razgovarat s njom pa ko zna... jaj mastam... off, sorry... :oops:

Raging cat

Post Postao/la Raging cat » 07 ožu 2010 10:56

Naša, ljudska, sklonost kompliciranju je hvalevrijedna. Vidimo to i po ovoj temi.
Pa s obzirom da sam ja stara, biseksualna i iskusna, red je da se javim. I baš zato što sam stara i iskusna znam da moje riječi, pa bile one jedina istina, neće kurtza značiti dotičnoj dami u nedoumici dok sama to ne spozna, kad za to bude iskustvom i znanjem sposobna. Jer da to jesi sada, tvoje teme ne bi bilo.
Prije svega, nije biseksualnost polovičnost, pa da ostajemo nezadovoljni ako nemamo oba spola odjednom. Biseksualnost je samo sposobnost, mana ili vrlina da možemo oba spola potpuno jednako voljeti. Jer ne gledamo ljude po spolu. Sve ostalo, nezadovoljstvo, nesigurnost, varanje, promiskuitetnost samo su oznake našeg karaktera, nemaju nikakve veze s našim seksualnim opredjeljenjem. A nesigurnost tipa jesam li ili nisam je nepotrebna. Sigurno je da se kroz naše sazrijevanje mjenjaju naši afiniteti, i da će nam neko vrijeme možda biti draži jedan spol ili drugi-ili jednostavno naletimo na takve ljude. I ako nejde s nekim, ne mora nužno značiti da je to zbog njegovog spola, možda je zbog njega samog. Eto, toliko od mene :srce:

soif

Post Postao/la soif » 06 tra 2010 23:10

Meni je ovaj uvodni u rangu sa izjavom da su sve biseksualke promiskuitetne.
Nisu.
Samo imaju sreće da im je izbor partnera/ice veći i mogu biti monogamne.

Spol partnera/ice nije presudna stavka za monogamiju. Tvoj karakter je.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 07 tra 2010 23:20

kojih se prosera nacitah ovdje. i jednostavno se ne mogu nacuditi tom vjecnom diskriminiranju biseksualnih osoba i to od strane gay zajednice. istina, danas je 90% srednjoskolarki biseksualno, pocelo je biti trend i na sveucilistima, biseksualnima se nazivaju i one droce po automatima, smokvi ili orgy drustvu kojima samo sex ustvari oznacava biseksualnu orijentaciju, biseksualni su svi kojima su freudove teorije kul, biseksualna je djevojka koja krene po prvi puta eksperimentirati sa zenama, biseksualnost je nesto sto svi zivi mogu izlajati za sebe jer se odmah podrazumijeva da je to "tesko za shvatiti" pa eto, cemu vam uopce objasnjavati. razumijem da zbog takvih stavova postoje odredjene diskriminacije ali nije u redu niti je ispravno da se olako osudjuje, kao sto je popeye po tekstualnoj analizi autorice desifrirao da ona nije biseksualna, kao da se radi o jednostavnoj kriptoanalizi, sto je apsolutno smijesno, posebno stoga sto se radi o osobi kojoj pojam "diskriminacija" cini svakodnevni zivot. mislim, ima cura koje se dugi niz godina vuku i s jednima i drugima i onda zavrse u braku i imaju djecu, njih bi vjerojatno isto tako odmah pripisao laznim biseksualkama, jelde? a da zavrsi pak sa curom, onda bi bila lezba? interesantno. i prelose.
ni sama se ne bih usudila kao biseksualka prigovoriti curi oko toga sto je ili tko je, kao sto mi ne pada na pamet niti ispitivati nekog kako mozes biti gay/hetero, to je tako jednodimenzionalno i ograniceno, iako mi to prodje recimo, kroz glavu cesce. ili na primjer, moja percepcija biseksualnosti nije niti ljubljenje s best frendicom u skolskom wc-u, niti drkanje tipu dok meni lize cura, niti solim pamet drugima teorijama kako smo po defaultu svi biseksualni, niti se smatram lezbom s pedigreom jer mi je zadnjih nekoliko veza bilo sa zenama. mislim, sto mene briga sto si ti i kako se definiras ako je tebi okej. jednako tako i tebe ne treba interesirati moj pogled na vlastitu orijentaciju.
ex invalid_user

Popeye

Post Postao/la Popeye » 08 tra 2010 09:58

moguce je da sam pretjerao. sto se mene tice, biseksualnost nije uopce upitna, i poznajem ljude koji su, hajde da kazem tako, pravi biseksualci. ali sam naletio i na hrpu pedera i lezbijski (najcesce ormarusa) koji su se predstavljali kao biseksualci, a to nisu. fakat nisu. dosta njih je kasnije onda odustalo od toga. ali me nervira jako to prisvajanje biseksualnosti kao nekakve faze, i to jos od pedera i lezbijki, i to još od ormaruša, koji biseksualnost onda koriste kao kamuflažu i tako je obezvredjuju.

a ne bih rekao da je tesko skuziti jel se netko fura na biseksualnost i jel doista biseksualan. kazem, znam ljude koji su biseksualci, jedan od mojih najblizih prijatelja je bi, i postoji jasna razlika izmedju njih, u ponasanju, u odnosu prema svojem biseksualnom identitetu itd, od ovih koji su faza-biseksualci.

Shanti
Spol/rod: žensko
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Shanti » 08 tra 2010 13:31

a zašto uopće razgovarate u tom "trodimenzionalnom" načinu gledanja ? ja mislim da je puuuno točnije pokušati sebe odrediti na kinseyevoj skali od 0 do 6, ili pak izmisliti neku svoju skalu, nije bitno.... ali ovo bipolarno gledište muškarci - žene (i onda kao neka sredina) je baš ograničavajuće. ja npr o sebi ne volim govoriti niti kao o straight, bi niti lez osobi. moje seksualno usmjerenje varira doslovce od dana do dana, a krećem se negdje između 2 i 5 kinseya. najčešće sam 4, pa mogu reći da sam tako dominantno usmjerena prema ženama, ali nikada ne isključivo....

flames of love, umjesto da se mučiš sa kutijama, zašto ne pokušaš ovako nekako tumačiti svoju seksualnost ?
When it comes to love, sometimes you just can't think straight.

Fusion

Post Postao/la Fusion » 08 tra 2010 13:58

Kao vrlo mlađahno djevojče mučila sam se sličnim pitanjima.
Nije mi strana ni nerazumljiva ta potreba za samodefiniranjem.
Sve dok nisam došla do zaključka da potreba trpanja sebe u neke ladice s fiksnom etiketom
ne vodi baš ničemu ukoliko nisam 100% kategorički i isključivo usmjerena na nešto.
Stoga se već dugi niz godina time ne opterećujem.
Činjenica je da se već 11 godina zaljubljujem u žene i da me žene seksualno privlače, ali time ne zatvaram
priliku mogućnosti da će se to dogoditi jednog dana možda i s nekim muškarcem.
Iskustveno - malo vjerojatno, ali teoretski - vrlo moguće.
Ne bojim se da ću time izgubiti nekakvu imaginarnu iskaznicu lezbijskog kluba. *lol*

Go with the flow, istražuj ono što te privlači (dok te privlači) i ne opterećuj se etiketama,
bilo bi mojih 2 centa što se tiče ove teme. *smile*

Odgovorite