Oprah Show

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Gost

Oprah Show

Post Postao/la Gost » 14 tra 2010 15:51

Tko gleda?
Tko ne gleda i zašto?

Što općenito mislite o toj emisiji, živcira li vas Oprah ili ste njezin fan?
Mislite li da je išta napravila, osim zgrnula puno novaca?
Mislite li da je Stedman paravan za Gale? *teorija zavjere*

Pišite. :D

Ameli

Re: Oprah Show

Post Postao/la Ameli » 14 tra 2010 16:11

Ponekad pogledam, ovisno o cemu je prica(ponekad ima dobrih tema, s pocesto losim savjetima, a jbg.), al u svakoj, al bas u svakoj emisiji koju sam gledala publika i one babe tamo isle su mi na zivce sa onim silnim ushicenjima, zijevanjima od cuda, vriskom, skakanjem i inace u tim americkim sranjima, toliko me nervira da bi ih sve potjerala van, zar je moguce da toliko mogu biti sretni vriskati, skakati, grliti, smijati, koji im je k**** ko da su se prije snimanja kolektivno napusili..meni sve to izgleda lazno :fuj:
A Oprah, okej zenica, s obzirom od kud je krenula i do kud je dosla :thumbup:

pihach
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 14 tra 2010 16:16

pratim Oprah od prve epizode i veliki sam fan.
nadam se da ce jednoga dana skoknuti i do nasih krajeva, otvoriti neki gay centar mozda :D
kaj se nje i gale tice to je preocito :)
najdraze su mi epizode kada dolazi onaj doktror koji donosi ljudske organe i kada daruje siromasne.

call_me
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 14 tra 2010 16:20

neki dan sam na nekom opskurnom kurcu od kanala kakvim sam sklona gledala emisiju Oprah effect. dakle, bilo je dovoljno da se netko jednom na par minuta pojavi u njenoj emisiji s nekim proizvodom/ knjigom etc i da postane milijuner.
osobno ne gledam jer mi se ne da, ali je potpuni genijalac u svom poslu, ukljucujuci i nevjerojatan opinion making utjecaj. jebote, emitira se u bar 140 zemalja svijeta. beat that.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 14 tra 2010 16:42

navodno je ellen show popularniji.
sumnjam da cemo imati prilike gledati ga na hrt-u il nekoj drugoj domacoj telki.
ne preostaje mi nista drugo nego skinuti s neta...

Gost

Post Postao/la Gost » 14 tra 2010 16:54

Mislim da je napravila dosta po pitanju senzibilizacije Amera po nekim pitanjima.
Neki dan je baš bilo na telki da je nekog Indijca izabrala za autora mjeseca za svoj book club i u roku od tri tjedna taj je došao na NY times bestseler listu. :o
Ovo joj je zadnja sezona, inače. Šteta.

Jel ima još tko da je paranoičan nakon svake emisije sa Dr.Ozom? :D

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 14 tra 2010 18:00

rijetko je gledam jel ti ameri se tak nekad prekenjavaju u toj emisiji da mi se bljuje
kak su puni razumijevanja, kak svi samo klimaju glavom, smijese se, sve kuze :bljak:

ima stvarno (pre)velik utjecaj
nekad sam i mislila da stedman je paravan za tu njenu frendicu al tko ce to vise znati...uostalom who cares..

kaj reci, zena je jebacki uspjela u zivotu, od "nikoga" je dosla do one cije je misljenje bitno desecima milijuna i skidam joj kapu za to
Measure of a woman is her sense of humor

jpeg

Post Postao/la jpeg » 14 tra 2010 18:10

Dr.Oz me nikad ne iznenadi svojim woooow otkricima. Mozda su amerima to novotarije al oni se ionako svemu cude. Zivimo u zemlji znanja :D i ono cime Oz sokira javnost, slusamo od malih nogu. Mislim, njegove misticne cinjenice tipa "jel znate da tusiranjem poboljsavate cirkulaciju?!" ili, "pusaci imaju 3 puta vecu sansu oboljenja od ______" :shock2:
:kava:
Inace, Oprah mi je odlicna. Svakodnevno snimanje godinama, desetljecima.. sama je rekla kako se znala gubit u temama izmedju emisija jer bi ih nekad snimala i po dvije dnevno. Kako god, sva ta masinerija koja stoji iza nje je napravila od nje brand i ikonu .. u toliko godina nije izasao niti jedan njezin kiks koji bi je pokopao, javnost za nju veze teme oko mrsavljenja i probleme sa stitnjacom i tad suosjecas s njom i gledas je kao obicnog covjeka. Koliko je toga zataskano, koliko je toga trebalo izaci ili nije, mozda necemo nikad saznati..
Oprah :thumbup:

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 14 tra 2010 18:29

Mrzim je jer je rasista.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Zita

Post Postao/la Zita » 14 tra 2010 18:38

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bDmtPuPbVgU[/youtube]
mozda je, mozda nije. no da imamo dvostruke standarde gledanja na rasizam-imamo
izgleda da samo bijelci mogu biti rasisti..al to je sasvim druga tema

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 14 tra 2010 18:41

Ccc cak i ne krije to jebote.
Da to izjavi Ellen, vec bi je objesili za usi negdje.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Zita

Post Postao/la Zita » 14 tra 2010 18:43

da.
da ellen pomaze iskljucivo bijelcima i da za nju rade iskljucivo crnci kamenovali bi je

Ameli

Post Postao/la Ameli » 14 tra 2010 18:44

moram priznat da sam iznenadjena, ovo nisam znala...

Zita

Post Postao/la Zita » 14 tra 2010 18:58

navodno radi i neki Legends Ball gdje je sva posluga bijele rase a vecina uzvanika crnci :D
svaka joj cast i za to. treba to izvesti i ne ispast rasist :D

tamara3
Just tax the stupid people.
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 tra 2010 19:21

Ma boli ju đon, kolko je bogata i moćna. I ja bih, da imam te pare i moć, osnovala lezbijski lobby i postavila svoje lez frendice (pametne i sposobne) na ključna mjesta pa bi me već netko prozvao heterofobnom. A emisija je tipično američka, ponekad me opušta, a ponekad mi je dosadna.

Zita

Post Postao/la Zita » 14 tra 2010 19:26

prije bi propala neg pocela
pol sredstava bi potrosila samo da nadjes one kojima mozes vjerovati a drugu polovicu bi ove spizdile jer se nebi mogle dogovorit :D

tamara3
Just tax the stupid people.
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 14 tra 2010 19:31

Ma, pa ne bi ih bilo pedeset...

Gost

Post Postao/la Gost » 15 tra 2010 12:15

Zašto je rasistički ako se kaže "white people" od strance crnkinje, a konstrukcija "black people" je validna.

Zita

Post Postao/la Zita » 15 tra 2010 19:55

apsolutno se nitko nije referirao na to "white people"
promasila si bit :D
al u biti mene zabole sta je ona..

backspace

Post Postao/la backspace » 15 tra 2010 20:24

nisam pročitala komentare ispod uvodnog posta. nemrem čitat više. mozak nije bob nego spužva bob. pa se ispričavam ako nešto mi promiče.
samo bih napisala da je oprah izvor sve moje mudrosti i htjela bih dvije karte ako može. za emisiju. bilokoju temu. samo nek je i dr fil negdje u blizini.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 16 tra 2010 12:58

lako voljeti nekoga tko ti daje poklone u svakoj emisiji...

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 18 svi 2011 12:16

25.5. gotova Oprahica...
nadam se da ce negdje biti live prijenos zadnje tri finalne epizode.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=er-fi8mX ... ture=share[/youtube]

jpeg

Post Postao/la jpeg » 18 svi 2011 12:30

nasi ce uvijek i stalno reprizirat pa mi nece falit :)

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 18 svi 2011 12:54

:haha: i to kaj velis

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 18 svi 2011 13:04

ne volim, ne paše mi
previše drame i ushičenja

lizistrata

Post Postao/la lizistrata » 18 svi 2011 13:45

Cijenim što bar dio svojih sredstava ulaže u pomoć drugima, unatoč tome što joj to diže popularnost.
Nekima to jako mnogo znači.
I npr cijelu njenu akciju povezivanja ljudi i ponovne izgradnje cijelog naselja nakon Katrine.
I što je uopće izgradila škole u Africi..
A to što tamo nema bijelih učenica...Pa brate mili Afrika..A škole su ionako za lokalne obespravljene djevojčice bez sredstava.Čisto sumnjam da ima afričkih bjelkinja koje se mogu svrstati u tu kategoriju..
I kad smo kod toga..Zato jer dječaci ne mogu u škole, hoćemo li je nazvati i seksistom?
ma dajte.....
rasist, lol....

Makar, s druge strane..Daleko od toga da nema loših strana i blentavih izjava...
Ali ajde, kao što rekoh, napravila je puno ok stvari, pa joj se tolerira :D
"The will to be stupid is a very powerful force, but there are always alternatives.”
― Lois McMaster Bujold

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 18 svi 2011 14:00

Volim ju jer sam praktički odrasla uz njenu emisiju koja me je dosta naučila o stvarima o kojima ovdje niti ne pričamo. Jer zašto bi pričali o diskriminaciji kad su ovdje svi strejt bijeli katolici. :facepalm:

Mislim da ne bih ni znala da postoje gay ljudi da nije bilo njenih emisija. Ellen se outala u njenom showu a ja sam te godine jedva bila svjesna sebe a kamoli nečeg drugog. A da sam i znala išta o tome, s obzirom na okruženje u kojemu sam odrasla, danas sam mogla biti jedna od onih koji bacaju pepeljare po ljudima na Prideu.

Jednostavno me je naučila hrpetinu stvari koje inače ne bih znala i općenito pozitivne stvari koje je napravila uvelike nadmašuju jedan zalutali sumnjivi komentar ili što je već bilo.

Kvaliteta emisije joj je drastično opala zadnjih par godina tako da mislim da je vrijeme da krene dalje ipak.

A ovo sa Gayle mislim da je samo izmišljotina. :D Ona nema šta nije o sebi rekla u eteru, tako da bi joj ovo bio najmanji problem, pogotovo zato što tamo nikoga nije briga ko je ni šta je dokle god se mogu dočepat njene love. Što se njih tiče može bit i Marsovka s kurcem na čelu. :D

Jučer su baš snimili zadnju. Bila je Madonna, Halle Berry, TomKat (wtf) i još hrpetina ljudi.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 18 svi 2011 17:08

jucer su sve snimili, a emitirat ce se od 23. do 25.5.:)
nadam se da ce negdje biti prijenos.

potpisujem sve kaj si rekla, i ja sam uz nju odrasla, provela jutra i vruca ljetna podneva za vrijeme prazinka u osnovnjaku, a kad sam se nakon emisije nalazila s frendicama na kvartu, prepricavale smo epizodu, neovisno o temi.
to kaj velis, osvijestila mi je stvari koje vjerojatno ne bi cula sve do faxa, ako i tada.
goste koje je dovodila su sve do jednoga respektabilni - od (obicne) kucanice, preko Cruisea koji unistava kauceve pa do Suze Orman koja mi je otvorila financijske vidike i dr. Oza koji je od mene znao napraviti 100%-tnog hipohondra i zgadio mi masnu hranu.

Oprah je jednostavno kraljica medijskog prostora i mislim da ce jos dugo dugo drzati tu titulu.
Ellen ju je zamijenila po gledanosti sa svojim, takodjer uspjesnim, showom i cekam samo da ju netko od nasih otkupi (never gonna happen').
OWN koju je nedavno pokrenula je super, a emisije su zapravo veca minutaza gostiju koje je dovodila u ovih 25 godina. Lajkam koncept!

jabooka

Post Postao/la jabooka » 19 svi 2011 12:54

nikada me nisu nimalo privlacile njezine emisije. promocije knjiga i tko zna kakvih sve brzebolje savjeta za expres rjesenja. namlatila se populrnosti samo zato sta je amerima takvo nesto vauuuuuuuuuu. jos se nesto i dalo pogledati. ali nije mi jasna takva popularnost. tipicni ameri....pa one njezine ceste suze. pa nesretno djetinjstvo....priznajem zenaje uspjela i u tome joj svaka cast. sve ostalo nista posebno.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

JaNNa
XoXo
Status: Solo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 24 svi 2011 15:59

Ja sam fan! i gledam ju i pratim od kad znam za sebe..
Sjećam se kad se nije prikazivala kod nas da bi ko tele blejala u onaj A kanal samo da vidim nove epizode! :sramise:

Činjenica je da je zgrnula puno novaca, i da ima nekih rasističkih elemenata (pogotovo sad kad sam vidjela koju je priču stavila kao naj priču u svih 25 godina), ali mislim da je puno napravila za milione koji su je gledali. U svom show-u je ugostila ne samo poznate, već PRAVE ljude s pričama od kojih boli glava i koje su mene puno puta natjerale na razmišljanje i prihvaćanje nekih stvari, a i borbu.

Gledam sad ove zadnje epizode i falit će mi taj show - mislim da je donio samo dobro svijetu! :cry:

btw. Beyoncin nastup :srce: , premda ne kužim tu novu boju kose,
a tek TomKat :nah:, Madonna je bila :cool2:

Odgovorite