Dvije lezbijke upisane kao mame u rodnom listu

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Dvije lezbijke upisane kao mame u rodnom listu

Post Postao/la tamara3 » 21 tra 2010 20:47

http://www.crolportal.com/1/index.php?o ... Itemid=184

Lezbijski par postao je prvi u Velikoj Britaniji čija će oba imena biti na rodnom listu njihovog djeteta. Natalie Woods (38) i Elizabeth Knowles (47) obje su navedene kao roditelji malene Lily-May Betty One su prvi par koji je iskoristio novi zakon o roditeljstvu koji je stupio na snagu početkom ovog mjeseca. Riječi majka i otac također su izostavljene s rodnog lista. Žene u građanskoj zajednici, ali koje nisu rodile dijete, automatski će biti navedene na rodnom listu zajedno s biološkom majkom, osim ako se pravno ne usprotive takvoj odluci ili ako dokažu kako su se protivile trudnoći svoje partnerice.

:)
Kad će Hrvatice doživjeti takvo što?

DEFIANCE

Re: Dvije lezbijke upisane kao mame u rodnom listu

Post Postao/la DEFIANCE » 21 tra 2010 20:49

tamara3 je napisao/la:http://www.crolportal.com/1/index.php?o ... Itemid=184

Lezbijski par postao je prvi u Velikoj Britaniji čija će oba imena biti na rodnom listu njihovog djeteta. Natalie Woods (38) i Elizabeth Knowles (47) obje su navedene kao roditelji malene Lily-May Betty One su prvi par koji je iskoristio novi zakon o roditeljstvu koji je stupio na snagu početkom ovog mjeseca. Riječi majka i otac također su izostavljene s rodnog lista. Žene u građanskoj zajednici, ali koje nisu rodile dijete, automatski će biti navedene na rodnom listu zajedno s biološkom majkom, osim ako se pravno ne usprotive takvoj odluci ili ako dokažu kako su se protivile trudnoći svoje partnerice.

najs.....al kod nas......u svakom slučaju nas više dugo dugo neće biti na ovom svijetu i još možda koja godina više od toga :sorry:

real8me
Ja sam: biseksualka
Status: U vezi

Post Postao/la real8me » 22 tra 2010 07:41

ili za koje stoljeće.. ma isto kad i u EU uđemo.. haha.. znači.. nikad! :agresivna:

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 10:36

Ljepo za njih al ja to nebi napravila.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 22 tra 2010 10:38

Nyx je napisao/la:Ljepo za njih al ja to nebi napravila.
Zasto?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 10:47

Iz istog razloga zasto nebi kao lezbijka posvojila djete,nemojte me krivo shvatit ja sam pro choice ali je nazalost svijet jos uvijek okrutan i izopacen.Mislim da ce to dijete unatoc sto ce ga njegove majke voljet imat traume,ne zato jer nesto nije u redu s njima vec sa drustvom od kojeg ce zasigurno dobivat teske udarce cisto zbog cinjenice da ima dvije mame.Nije fer al je tako.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 22 tra 2010 10:51

Sto je s onom djecom kojima je upisana samo majka?

Nije li malo postalo prezastarjelo da se svuda trazi ime oca i da je jedino to relevantno?

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 tra 2010 10:54

Ha, tebi je, meni je, ali ovo je rvacka.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 10:57

Onda je ona samohrana majka,mislim da nije potrebno da bude navedeno ime oca.Stvar je u tome sto je onda ocito da se radi o lezbijskom paru...kaj ja znam...da zive u kolibi u planinama odvojene od svijeta nebi bilo problema.Pokusavam se stavit u poziciju majke,nikad ali apsolutno nikad nebi htjela da netko vrsi teror nad mojim djetetom radi mene,bez obzira sto nisu u pravu.

Zita

Post Postao/la Zita » 22 tra 2010 10:58

dobivat ce udarce i ako je nisko, premrsavo, predebelo, ako nosi naocale, ako muca, ako ima neki oziljak, strabizam, madez, klempave usi, mamu cistacicu, tatu pijanca itd itd
djeca su okrutna i ako ti zele zaj* dijete radit ce to bez obzira jesi li ti sa uspjesnim muskarcem, sportasem i dal imate lijepu kucu
Measure of a woman is her sense of humor

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 22 tra 2010 10:58

Ha dobro, da, teror je neizbjezan.
Samo ima to i prednosti.
Tipa da ces imat mogucnost vidjet to dijete i uzivat zakonsku zastitu, ako se danas-sutra razidjes sa partnericom.
Pa neka medicinska pitanja i lijecenje nedajboze djeteta i tako...
Dvosjekli mac je, to da.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 11:03

Zita je napisao/la:dobivat ce udarce i ako je nisko, premrsavo, predebelo, ako nosi naocale, ako muca, ako ima neki oziljak, strabizam, madez, klempave usi, mamu cistacicu, tatu pijanca itd itd
djeca su okrutna i ako ti zele zaj* dijete radit ce to bez obzira jesi li ti sa uspjesnim muskarcem, sportasem i dal imate lijepu kucu
Istina,al mislim da nije potrebno davat jos razloga za ponizavanje.I nekako imam feeling ko da bi za ovo bilo sve jace i neugodnije nego za klempave usi jer nazalost je eto to shvaceno ko ''vel'ka stvar'' em sto bi djeca ponizavala em sto bi roditelji a vjerovatno i profesori.Takodjer za ove nabrojane mane ne treba bit da ce ih imat ili ako hoce da ce se djetetu izrugivat ali za dvije mame ili dva tate sigurno hoce,i to vise nego izrugivat,zlostavljat.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 22 tra 2010 11:56

glupo mi je razmisljanje 'mi smo u rvackoj, ne bih to nikad napravila, usudila se, kak su hrabre...'
ove zene zive u VB gdje je to dopusteno i normalno je da su se odlucile na taj korak. I ja bih, uostalom.
s obzirom na okolnostima u kojima se mi nalazimo, konzervativna zemlja u kojoj se pljesce na mlacenje zene i djece, a o gay pravima da ne pricam, normalno je da ni ne pomisljam na takvo nesto jer bi me kazneno progonili.
ipak, da je dopusteno i da sam vec situirana financijski, stambeno i obrazovno bez razmisljanja bih posvojila dijete s curom, tj. zivotnom partnericom.
ovo sto su one napravile je u rangu outanja (u nasim ogranicenim okolnostima).
ja sam se outala zbog sebe i postovanaj prema obitelji, ne zbog dokazivanja i slogana 'out and proud'.
isto bih napravila s tim djetetom jednog dana...

Zita

Post Postao/la Zita » 22 tra 2010 12:09

tako sam umorna od bjezanja od tih maloumnih ljudi koji zive u ovoj zemlji
koji imaju potomke koje uce istom razmisljanju koja oni imaju
i kako ja ne zivim njihov zivot tako ta gamad sigurno nece meni odredjivat moj
a niti mom buducem djetetu

bila to rvacka, velika britanija ili mars, nebitno je jer koliko god da je grad velik tu su mali kvartovi koji su organizirani poput malih sela-svi sve znaju, ima tona debilnih ljudi koji misle da mogu odredjivati drustvene norme i da su oni sami mjera zdravog razuma i ponasanja

vjerojatno ce to dijete zajebavati i u VB, i u americi i u bilokojoj zemlji al to nije razlog da nemate djecu ako je zelite!

ti ljudi, ta masa ce uvijek naci neki shit radi kojeg ce negodovat
prvo su bili parovi razlicitih obitelji i financijskog stanja, pa razlicite vjere, pa razlicite rase, pa samohranih roditelja i sad je problem gay roditelja
e pa kak su se sabrali sa svim ovim prije tako ce se pomirit i sa gay roditeljima

i sad cu bit grozna koliko mogu bit i rec da mi neko neuko ljudsko smece koje nezna koristit kontracepciju pa ima 8 djece bez rijesenog stambenog pitanja, koje nemre prehranit ni obuc, gdje roditelji sve skupa imaju 3 zdrava zuba i nemaju apsolutno nikakve mogucnosti ni volje za odgoj te djece, gdje je pola njih na normabelima, a ostala polovica alkoholicari te svi redom imaju F dijagnozu, nece odredjivati zivot i buducnost. ni meni nit mojoj obitelji ni mojim potomcima

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 tra 2010 12:11

Tako je :cestitam:!

Gost

Post Postao/la Gost » 22 tra 2010 12:12

Hear, hear! :pivo:

DEFIANCE

Post Postao/la DEFIANCE » 22 tra 2010 13:36

Zita je napisao/la: i sad cu bit grozna koliko mogu bit i rec da mi neko neuko ljudsko smece koje nezna koristit kontracepciju pa ima 8 djece bez rijesenog stambenog pitanja, koje nemre prehranit ni obuc, gdje roditelji sve skupa imaju 3 zdrava zuba i nemaju apsolutno nikakve mogucnosti ni volje za odgoj te djece, gdje je pola njih na normabelima, a ostala polovica alkoholicari te svi redom imaju F dijagnozu, nece odredjivati zivot i buducnost. ni meni nit mojoj obitelji ni mojim potomcima
:thumbup: :thumbup: :respekt: :respekt: :respekt:

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 14:37

Zita je napisao/la:
i sad cu bit grozna koliko mogu bit i rec da mi neko neuko ljudsko smece koje nezna koristit kontracepciju pa ima 8 djece bez rijesenog stambenog pitanja, koje nemre prehranit ni obuc, gdje roditelji sve skupa imaju 3 zdrava zuba i nemaju apsolutno nikakve mogucnosti ni volje za odgoj te djece, gdje je pola njih na normabelima, a ostala polovica alkoholicari te svi redom imaju F dijagnozu, nece odredjivati zivot i buducnost. ni meni nit mojoj obitelji ni mojim potomcima
Nazalost su takvi vecina,vecina koja zna bit i nasilna.Mislim da se ne smije nazivati osobu koja gleda najgore moguce scenarije kad je u pitanju djete kukavicom vec dobrim roditeljom.Ja nazalost nikad necu imat bas svoje djete jer bi mi ga trebala rodit druga zena a to tesko da cu si ikad moc priustit ali sam jako puno razmisljala sto bi bilo kad bi bilo i dosla do jednog zakljucka.Mogu se ja pravit da je ovaj svijet ok al djete se u ovakvom sijetu ne isplati imat.

tetice,tetice vi bi htjele imat pravo posvajanja, samo radi prava samog,ne zato sto bi to bilo najbolje za djete.Sada ste ponosne na ono sto jeste, i trebale bi biti,al ne sa djetetom...jer da vam djete dodje doma namlaceno i uplakano vidjela bi kak bi i dalje bile tak buntovne.

Reathemisfit ti pricas o kojekakvim sposobnostima i o tome kako neces dopustiti da ti drustvo kroji zivot...pa onda odi u planine,to ti je jedina opcija,drustvo ti vec kroji zivot.Koga briga za sto si ti sposobna?Ovdje se ne prica uopce o tebi vec o djetetu,dali je ono sposobno?Mislim da si malo previse sebicna,ponekad moramo zaboravit svoje zelje za tudje dobro.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 14:56

Kao sto vec rekoh ja bi dala svakom pravo na izbor bez obzira slazem li se s tim ili ne,rekla sam jedino sto bih ja (ne)napravila a to je moj osobni stav i nije kao takav bitan za nista jer bi uvijek dala svoj glas za mogucnost izbora tako da bilo kakvo daljnje prepucavanje nema smisla. :predaja:

Zita

Post Postao/la Zita » 22 tra 2010 15:56

isto tako na planinu stjerat one hetero obitelji sa sicusnom djecicom, invalidnom djecicom, djecom koju mlate jer su malo "sporija", pogotovo one sa retardiranom djecom...
stvarno..
isto tak napravit sa svim obiteljima cija su se djeca koji put vratila premlacena ili uplakana kuci iz skole (neznam dal ima itko da se svaki put vratio/la nasmjesena iz skole)...pa cemo svi lijepo zivjet na planini i onda cemo se tamo dogovorit oko lezbijskog roditeljstva
trebala si odmah rec da je problem u mjestu stanovanja, da nije po feng shui

i p.s. ne zelim posvojiti al mislim da trebam imati pravo na isto jer srecom, imam daleko vise mogucnosti da djetetu pruzim sve, za razliku od mnogih obitelji

Gost

Post Postao/la Gost » 22 tra 2010 16:10

Nema konflikta, samo drugačija mišljenja, pa ovo je forum i svatko ima pravo izraziti svoje gledanje na stvar.:)
Nyx je napisao/la:Reathemisfit ti pricas o kojekakvim sposobnostima i o tome kako neces dopustiti da ti drustvo kroji zivot...pa onda odi u planine,to ti je jedina opcija,drustvo ti vec kroji zivot.Koga briga za sto si ti sposobna?Ovdje se ne prica uopce o tebi vec o djetetu,dali je ono sposobno?Mislim da si malo previse sebicna,ponekad moramo zaboravit svoje zelje za tudje dobro.
Mislim da su djeca sposobna onoliko koliko im se dopusti da budu sposobna.
I niti ijedan susjed, državnik, nit netko treći mi ne kroji život, krojim si ga sama. Ti ne?

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 16:30

ReatheMisfit je napisao/la:Nema konflikta, samo drugačija mišljenja, pa ovo je forum i svatko ima pravo izraziti svoje gledanje na stvar.:)
Nyx je napisao/la:Reathemisfit ti pricas o kojekakvim sposobnostima i o tome kako neces dopustiti da ti drustvo kroji zivot...pa onda odi u planine,to ti je jedina opcija,drustvo ti vec kroji zivot.Koga briga za sto si ti sposobna?Ovdje se ne prica uopce o tebi vec o djetetu,dali je ono sposobno?Mislim da si malo previse sebicna,ponekad moramo zaboravit svoje zelje za tudje dobro.
Mislim da su djeca sposobna onoliko koliko im se dopusti da budu sposobna.
I niti ijedan susjed, državnik, nit netko treći mi ne kroji život, krojim si ga sama. Ti ne?
Cuj djete od 5,6,7,8,9 itd se nije bas sposobno nosit sa problemima kao odrasli,niti razumijet neke stvari kolko god pametno bilo.Djeca nisu mali odrasli ljudi.
Cim ti prihvacas neke drustvene norme vec ti netko drugi kroji zivot.Cim ti dobivas obrazovanje(koje je obavezno) vec ti netko kroji zivot,U drustvu se postuju tudja pravila,zovu se zakoni(rade ih drzavnici),ako ih ti ne slijedis onda jbg.Isto tako cim ti dakle prihvatis nekakve norme(npr.bonton)No to je sad jedna druga tema.Cim se rodis drugi ti kroje zivot(nemres kenjat u gace neg moras u pelenu).U biti nemas nikakvu slobodu.Svojim autanjem ti se nisi istrgnula od drustva samo si se svrstala u manjinu.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 22 tra 2010 16:35

a kaj onda predlazes?

call_me
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 22 tra 2010 16:52

desit ce se i prije nego o tome sazrije drustvena svijest. po pogledu ljudskih prava pravo je, srecom, uvijek reagiralo prije negoli je to masa htjela. vjerujem during our life time.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 17:02

ReatheMisfit je napisao/la:Djeca su slika svojih roditelja uglavnom, a i često uz "nažalost".I djeca se mogu nositi s drugom djecom bez problema, ako se odgoje da budu jaki. Ima klinaca koji će plakati kad im netko uzme igračku, i onih koji će ju vratiti, trećih koji će pozvati tetu ili ne znam što... ovisno o djetetu, stupnju socijalizacije, sposobnosti rješavanja problema, itd... odgoja.

Obrazovanje , zakone koje me štite, bonton i sve ostalo gledam kao na nešto što mi olakšava život.
Sorry. ;) Moramo živjeti u ovom pješčaniku, a za to su potrebna neka pravila... prihvati to.
Civilizacijski evoluiramo i doći ćemo i do toga da će gay prava biti potpuno izjednačena... taj proces će ubrzati ljudi kao što su ove mame, outani individualci, puno djece koja funkcioniraju sasvim uobičajeno u gay/lezbijskim obiteljima i sl.
Po tvome crnci nikad ne bi izašli iz robovlasničkog sustava. :D
Djete je djete ono nije ni jako ni slabo ono je djete,moze izrasti u jaku licnost ali ce oziljci ostati.Mislim da smo vec puno puta imali prilku vidjeti da sustav stiti napadace a ne zrtve.

Zato ti i kazem srceko da ti drustvo kroji zivot bez obzira jel ti je oprava ugodna il te steze(to se odnosi na zakone).

Pa super,neka dodje,ja ne znam jel ti citas moje postove il sam meljes bez veze al sam vise puta ponovila da sam za slobodu izbora pa makar se ne slagala s izborom.Samo naglasavam da se sa promjenom zakona ne mjenjaju ljudi
Po tvome crnci nikad ne bi izašli iz robovlasničkog sustava. :D
Ja stvarno ne vidim kako si ti dosla do ovog zakljucka.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 17:07

Ko da je bitno jer na kraju krajeva je to osobni izbor i ako ce doc do takvih mogucnosti i kod nas ja cu postovat tvoje kao i tudje pravo da ima djete i bit cu sretna jer ako ga zele ga mogu i imat. :sramise:

call_me

Post Postao/la call_me » 22 tra 2010 17:11

mozda se zakonom ne mijenjaju ljudi ali se sankcijama korigira njihovo ponasanje. i uopce nije bitno hoce li itko ikada iskoristiti tu mogucnost, bitno je da ta mogucnost postoji. i ako je okolina jedina koja nepovratno utjece na djeteteove oziljke radi neuklapanja, onda bolje da obitelj i ne postoji, jer o odgoju ovisi cvrstoca i stav djeteta prema okolini. djeca su okrutna po svim pitanjima. al jednom kad ih susnes po nosu, malo ce stat prije nego se drugi put naruga. kakvim ce se izgraditi ovisi prvenstveno o onome sta ima doma.

Nyx

Post Postao/la Nyx » 22 tra 2010 17:23

call_me je napisao/la:mozda se zakonom ne mijenjaju ljudi ali se sankcijama korigira njihovo ponasanje. i uopce nije bitno hoce li itko ikada iskoristiti tu mogucnost, bitno je da ta mogucnost postoji. i ako je okolina jedina koja nepovratno utjece na djeteteove oziljke radi neuklapanja, onda bolje da obitelj i ne postoji,jer o odgoju ovisi cvrstoca i stav djeteta prema okolini. djeca su okrutna po svim pitanjima. al jednom kad ih susnes po nosu, malo ce stat prije nego se drugi put naruga. kakvim ce se izgraditi ovisi prvenstveno o onome sta ima doma.
Sankcije korigiraju ali ne ispravljaju napravljenu stetu.
Slazem se,mogucnost treba postojati.
jer o odgoju ovisi cvrstoca i stav djeteta prema okolini. djeca su okrutna po svim pitanjima. al jednom kad ih susnes po nosu, malo ce stat prije nego se drugi put naruga. kakvim ce se izgraditi ovisi prvenstveno o onome sta ima doma.
Tocno to ali sadasnju djecu odgaja generacija koja je eto ovakva kakva je,puno je roditelja zadrto a o djetetu samom ovisi kakvo ce biti kad odraste,hoce li razmisljat svojom glavom(kao rijetki) ili ce razmisljat kao starci.Moji roditelji luduju na thompsona,ja nasrecu nisam takva ali vecina pokupi stavove roditelja.I nista ne preispituje do puberteta,a do puberteta se stigne svasta lose napravit.

call_me

Post Postao/la call_me » 23 tra 2010 01:51

mislila sam na homo rdoitelje.

Bash

Post Postao/la Bash » 23 tra 2010 19:35

tamara3 je napisao/la:http://www.crolportal.com/1/index.php?o ... Itemid=184

Pretpostavljam da se kod strejt para onda ni otac ne upisuje u rodni list ako dokaže da se protivio trudnoći npr. svoje djevojke? To bi samo bilo fer.
A kad bi takav zakon postojao u RH i žena i ja bi htjele dijete, upisale bi se obje kao majke. Činjenica da je takav zakon izglasan bi značila da već postoji dobar pomak u razmišljanju prosječnog Hrvata.

Odgovorite