Sto se pak tice outanja na poslu - ja sam protiv. Iz jednog jednostavnog razloga: ni meni se moj sef nije outao koga tocno i kako voli seviti. Mozda covjek doma ima kozu, a ja to ne znam, razumijete? To doista jest privatna stvar svakog covjeka! Sto mi radimo izvan radnog vremena, nasa je osobna stvar. A tamo gdje radimo, ako nam je vec stalo do toga da stvorimo i neku karijeru i neko postovanje, onda je ipak primarno da u prvom planu bude upravo to sto radimo i kako to radimo, a ne to s kim zivimo i kakve su nam seksualne preference.
Ja znam da mnogi od vas briju na tu neku ravnopravnost, pa sto ako hetero moze, mogu i ja, blabla, no realnost je ipak malo drukcija. Svaka cast aktivizmu i svima koji su svoja ledja podmetnuli za pravu stvar, ali svijet se po pitanju gay ljudi naprosto ne mijenja vec doista jako dugo. Ni prije, ni sad, devedeset posto heteroseksualaca naprosto nema kapacitet da prihvati to sto smo mi drukciji. I to seze od tihog bojkota i povlacenja od tebe, do otvorene mrznje. Zasto je na svakom pride-u vise policajaca nego sudionika?
Ili ako hocete nesto banalno: mozete li si zamisliti ovakvo predstavljanje neke osobe: Ono je Drazen, radi kod nas, on je heteroseksualac. Vjerujem da ne mozete.
A mozete li si zamisliti ovo: Ono je Drazen, on radi kod nas, on je gay. Ovo si vec mozete zamisliti, zar ne? Jeste li i dalje sigurne (Popeye, npr) da je sve isto za heteroseksualce i homoseksualce?
Neki si ljudi naprosto ne zele stvarati probleme, zele zivjeti mirno i gledati svoja posla. Nije bas fer u odnosu na "nasu stvar", no nisu svi rodjeni kao heroji. A sto se "nase stvari" tice - ja ne vjerujem da cemo ikad postici ista vise od toga da budemo zasticeni zakonom. I to je to. Ne postoji nacin da one ljude koji to ne mogu prihvatiti prisilis da to prihvate. Oni naprosto u sebi nemaju tu vrstu emocije, empatije, hrabrosti ako hoces, da prihvate. Nemoguce je to. Zato ja mislim da je outanje u redu samo dobro promisljeno i samo onima koji su se osvjedocili kao vasi iskreni prijatelji. A na poslu - ne. Tamo ionako niste zbog aktivizma, nego zbog para