sramezljivost

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

sramezljivost

Post Postao/la Kroacija » 29 pro 2010 20:27

imate li problema s istom i kako to hendlate?
kako se manifestira? crvenite li se, znojite, bjezite s mjesta nezgode i sl?
koje situacije vas najvise cine sramezljivima? smatrate li to poremecajem?

sto se mene tice, brijem da imam issue s tim i s ljudima. nikada mi nije bio problem biti sama pred skupinom ljudi - stotine, tisuce. nastupati, plesati, govoriti, sto god. nije mi bad isto tako npr. spizditi nesto ispred mnostva ljudi, generalno funkcioniram u masama jako dobro.
ali jos od osnovne skole imam neke issuese koji su do danas nepopravljivi, a ukljucuju obicno razgovor sa samo jednom osobom. oci mi bjeze, ne znam sto reci etc.
voziti se sa samo jednom osobom u autu, sjediti na kavi sa samo jednom osobom, biti s njom negdje u ducanu, na kasi, na salterima, u banci, ... hoce mi netko objasniti patologiju?
moram napomenuti i da sam u osnovnoj pocela razgovarati s ljudima u 6. razredu. :emo:
edit_ iii moram napomenuti da mi je najveci stres iz djetinjstva bio sjedenje u klupi s nekim.

sad sam se sjetila i razgovora na mobitel. osim ako nije frendica ili cura, meni je iznimno neugodno razgovarati na telefon :D
ex invalid_user

Plague

Re: sramezljivost

Post Postao/la Plague » 29 pro 2010 21:32

nisam sramežljiva. imam samo problema s ljudima koji ne gledaju u oči i bulje u pod dok pokušavaš pričat s njima.
nestane mi tema i interesa. onda ih poljubim čisto da vidim kako će se snać. i tako :sramise:

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 29 pro 2010 21:33

:D
ex invalid_user

far out
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la far out » 29 pro 2010 23:44

pa mislim da nemam problema s tim. ni u masam ni s ljudima pojedinacno. doduse, dosta mi treba da pocnem pricati o sebi i tako necem intimnijem, ali nemam problema sa zapocinjanjem razgovora i upoznavanjem novih ljudi.
dapace, neke ljude koje znam cak i dva put upoznam. :tjesi:

jpeg

Post Postao/la jpeg » 30 pro 2010 00:12

ovisi s kim razgovaram. sto je sugovornik opusteniji ja sam razgovorljivija. volim kad mogu sa stiskom ruke vec zajebansiju krenut. ne volim ukocenost ili kad je sve po spagu. onda nemam inspiracije.
ne volim extreme u nicemu, kad se drzi ko metla i nastoji klajicevim rjecnikom opisivat odlazak u spizu, kad su pre uredni, pre kulturni, pre frustrirani, ustogljeni, pre pre.. to mi je tlaka i gubim volju za zivotom odma.

michelle

Post Postao/la michelle » 30 pro 2010 00:30

sramežljiva sam kad mi se netko jako svidi :D tad znam ispast takav mujo, jer se sramim same sebe kak se zblesim :sramise: to zna bit problem...
javlja se i kad sam okružena većim nepoznatim društvom i kad trebam nešto govoriti pred više nepoznanica, uf... bolje mi definitivno idu one on one komunikacije... kod mene veliku ulogu u komunikaciji igra gledanje sugovornika u oči

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 30 pro 2010 01:19

nemam tih problema
poprilicno sam drustvena i mogu razgovarati sa svima o skoro svemu i nije mi bed ako sam samo sa jednom osobom ili njih 25
cak i volim razgovor 1na1 i jedini problem u tome mi moze stvoriti ako sam u drugim mislima pa mi se neda pricati sa tom osobom il ako ne nalazim zajednicke teme sto opet nije sramezljivost

postoje neke situacije kad me sram al to su neke normalne situacije tipa vidis da vidim kako iznenadno imam mrlju na majici, da sam se odala radi neceg intimnog/privatnog/skuze da mi se netko svidja/kad me netko od frendova sramoti/bla i obicno se crvenim i zelim propast u zemlju

cak i neznam dal bi taj tvoj problem razgovora sa nepoznatima preko telefona il kad si solo sa nekim bio povezan sa sramezljivoscu il cisto nelagodom
Measure of a woman is her sense of humor

Bash

Post Postao/la Bash » 30 pro 2010 01:23

retard sam u smalltalku i idem samoj sebi na zivce dok istovremeno izgovaram fraze tipa kako si, odakle ti tu, cime se bavis, blabla.. tako da radije sutim i micem se ako me nista u vezi te osobe konkretno ne zanima. ne volim bit u grupi nepoznatih ljudi i ne volim upoznavat ljude. je li to sramezljivost ili asocijalnost ili sta god, ne znam. blush je sveprisutan :x

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 30 pro 2010 01:28

joj da. smalltalk. rekla sam si da cu jednom na komad papira zapisati sve te fraze i uciti ih tako da ih mogu primjeniti u tim idiotskim situacijama.
ex invalid_user

Bash

Post Postao/la Bash » 30 pro 2010 01:32

sretanje poznanika u tramvaju i neugodna tišina kad san sve od pitanja ispucala :visi:

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 30 pro 2010 01:38

ja obicno kazem "i taaako" pa se nacerim. :D
ex invalid_user

inani

Post Postao/la inani » 30 pro 2010 01:46

Sramezljiva sam jedino kad mi se netko svidja. Sva se spetljam, iako se trudim biti cool. :D :D Ali zato vrlo lako i brzo upadam u razgovor s ljudima, mogu pricati o bilo cemu, s bilo kim, u bilo koje doba dana/noci, u bilo kojem prijevoznom sredstvu. Uglavnom, razgovor pocne ozbiljno, ali ja ne mogu izdrzati da se ne sprdam na svoj i tudji racun, pricam neke fore, zabavaljam ljude oko sebe grimasama, raznoraznim (komicnim) ispadima i tako. I nije mi bad upoznavati nove ljude, iako mi se ne da uvijek zapocinjati pricu jer mi se spava, umorna sam ili mi se jednostavno ne prica. Pred masama imam tremu, ali samo ako je rijec o nekoj velikoj dvorani, ako sam na otvorenom nije problem jer su ljudi tada oko mene, ne bulje svi u mene (uvijek mislim da mi je nesto na glavi :D) i brze se opustim. Inace, u takvim situacijama nastojim procijeniti kakva je ekipa, koliko ce biti raspolozeni za sprdanciju, kako da zapocnem pricu. Inace dosta pricam, al kad mi se ne prica onda nista i ne govorim, ne forsiram razgovor. I to je to.
... :nesvjest:

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 30 pro 2010 10:20

invalid_user je napisao/la:ja obicno kazem "i taaako" pa se nacerim. :D
Ja ubacim as iz rukava: "kakvo ce vrijeme bit sutra?" i onda naglabam o vremenskoj prognozi satima, samo da ne sutimo, kao da je to eto ne znam kako zanimljiva tema koja je meni od zivotne vaznosti :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 30 pro 2010 11:18

Kod mene obrnuto. 1 na 1 sam totalno opuštena, pa i sa potpuno nepoznatim ljudima, ali čim ima više osoba zatvorim se i šutim ko riba. Ne mogu hendlat više od jedne osobe odjednom. :D Mogu malo bolje ako ih poznam, ali ako ima nepoznatih najradije bih pobjegla. A da ne govorim o javnim nastupima i takvim stvarima. Cijeli raspored na faksu mi se temelji na tome da biram kolegije koji ne zahtijevaju izlaganje seminara pred grupom. Prioriteti. :D

A u situaciji kad mi se netko sviđa ne da nisam sramežljiva, nego tražim bilo kakvu izliku ne bi li pričala s njima.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Mia.
Kontakt:

Post Postao/la Mia. » 30 pro 2010 12:28

u skupini nepoznatih ljudi šutim, odgovorim ako me se pita.
ispadnem bedasto mutava.uvijek.
zato ne volim upoznavati nove ljude.
Stay tuned.

funcutica

Post Postao/la funcutica » 30 pro 2010 13:37

s hrpama ljudi nemam problema. javni govori, prezentacije - no problem, rasturam. :cool:
problem su mi neformalna druženja, jer nemam script, što reći i kako se ponašati. redovito ispadam braindead. šutim i smješkam se.
1on1 se nekad i uspijem snać, ovisi uglavnom o drugoj strani,
ali manja društva su mi strava, moj usporen mozak jednostavno ne može pohvatat sve što se zbiva
ako nešto i uhvatim, svejedno se ne uspijem uključit jer mi je bed prekidat i upadat u riječ.
čak i kad me se izravno nešto pita, ne odgovaram, nego čekam da netko drugi nešto kaže i pozornost se makne s mene. :emo:

ako mi je manje neugodno onda se smijem i šalim i crvenim,
ako mi je srednje neugodno onda se samo smijem i mozak mi ne radi,
a ako mi je skroz neugodno, onda se zaledim kompletno, složim pogled "serijski ubojica" i počne mi titrat obrva. :D
posljedica tog tika u školi je bila zabavna igra: "istraumatizirajmo funcuticu"
čiji je pobjednik bio onaj koji bi uspio navesti moju obrvu na poskakivanje. :tjesi:
Second to the right, and straight on till morning.

Plague

Post Postao/la Plague » 30 pro 2010 13:39

funcutica je napisao/la: a ako mi je skroz neugodno, onda se zaledim kompletno, složim pogled "serijski ubojica" i počne mi titrat obrva. :D
posljedica tog tika u školi je bila zabavna igra: "istraumatizirajmo funcuticu"
čiji je pobjednik bio onaj koji bi uspio navesti moju obrvu na poskakivanje. :tjesi:
:lol:
legendo.

funcutica

Post Postao/la funcutica » 30 pro 2010 13:44

funcutica je napisao/la:složim pogled "serijski ubojica" i počne mi titrat obrva.
freedi je to jednom pošlo za rukom.
nadam se da se ne sjeća. :D

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 30 pro 2010 13:51

tuke :D
ex invalid_user

Plague

Post Postao/la Plague » 30 pro 2010 14:16

jel to bilo onaj put kad je predložila da igramo bocu istine pa si stala odmahivat glavom? :D

funcutica

Post Postao/la funcutica » 30 pro 2010 14:43

jel to tražiš strategije da ponoviš efekt? :confused:
neću ti reć! sramim se :sramise:

komad kruha
Status: Solo

Post Postao/la komad kruha » 30 pro 2010 18:20

hoću i ja igrati s vama bocu istine! da vidim mogu li ja učiniti da obrva poskakuje :D

ot. da, sramežljiva sam. jako. zacrvenim se. želim nestati, umrijeti ili barem pobjeći. oh, ne volim te situacije :/
kaj te hiče?

funcutica

Post Postao/la funcutica » 30 pro 2010 20:10

kad sam bila mala bavila sam se glumom. (nimalo sramežljiva po tom pitanju)
jednom sam morala reći da su cure na reklamama seksi. ( :D)
nikako se nisam mogla na to prisilit. pocrvenila bih od glave do pete i zablokirala svaki put na istom mjestu.
na kraju su mi dozvolili da kažem da su cure keksi. izvela sam to profesionalno. :D

Dorina
Status: Solo

Post Postao/la Dorina » 30 pro 2010 22:23

Ja sam dosta sramezljiva iako to vise nije toliko izrazeno kao do prije nekoliko godina. Jedan na jedan mi je super ako tu osobu odlicno poznajem, ustvari sve do 4 ljudi mi je odlicno-preko postaje prava muka jer ne mogu pricati, samo slusam i kimam glavom, nasmijem se i nesto dobacim. Prilicno mi je tesko upoznavati nove ljude, trudim se biti opustena i pricati, ali spetlja mi se jezik, lamatam rukama. Treba mi dosta vremena da se opustim.

phos

Post Postao/la phos » 30 pro 2010 22:53

ja mislim da drzim rekord u proserima izazvanim sramezlivosti.
nekad cak i zmuljam padeze.vrlo cesto se cupam pricama o prognozi,ali prognozu bas ne pratim,tako da ugl trkeljam bzvz.
nisam samo sigurna jel mi gore to ili faza mutavosti.
al,ok...to mi se sve desava i kad nije u pitanju sramezljivot :D
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupaslika
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba :D - autor nepoznat

Plague

Post Postao/la Plague » 31 pro 2010 13:36

jeste sve ovdje socially retarded i leži li upravo u tome tajna dugovječnosti ovog foruma? :D
ima li itko kome nije bed pričati?
i ne mislim na smalltalk. to valjda nije ugodno nikom tko ima iq viši 65.
anyone?

bašja

Post Postao/la bašja » 31 pro 2010 14:13

evo ja!

sramežljivost nije riječ za mene. iako mi zna bit neugodno tu i tamo. recimo kad moraš održat razgovor s osobom s kojom nemaš ništa zajedničko, a uz to je glupa.

ali imam nekih drugih svojih problema. teško mi pada ideja da netko ne pomisli da sam glupa. to zna bit malo opterećujuće. zbog toga pamtim gafove još iz osnovne škole, a zaboravila s druge strane skoro sva prezimena i imena ljudi iz razreda...

e da, sramim se pjevat pred ljudima!
Zadnja izmjena: bašja, dana/u 31 pro 2010 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

Plague

Post Postao/la Plague » 31 pro 2010 14:21

ja ni to, a niti znam pjevat.
eventualno se sramit zaplesat tu i tamo ali protiv svih inhibicija se borim alkoholom.
jel se sad osjećaš nekako kul među ovim nepodobnjacima? :D
ja se osjećam totalno kul. :D

bašja

Post Postao/la bašja » 31 pro 2010 14:26

ma slatke su mi takve sramežljive, onda si ja uzmem za zadatak opustiti ih, napiti, preuzeti inicijativu i moderirati razgovor :cool2:
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

backspace

Post Postao/la backspace » 31 pro 2010 15:47

nisam sramežljiva nimalo. prezentna sam vrlo. pogotovo ako se druge pita. neki bi to definirali i da sam sva puna sebe. ja se složim s takvima redovito :D :*
alkohol me drži još... sad sam sramežljiva

Odgovorite