Praznici i blagdani sa obitelji?

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Odgovorite
alice
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Praznici i blagdani sa obitelji?

Post Postao/la alice » 22 tra 2011 16:49

drage moje,
zanima me jel slavite blagdane sa obitelji ili sa curom ako/kad je imate?
eto, prvi je puta da je neću biti sa svojom obitelji za neki blagdan već ću ga provesti sa curom i ... mislim... da imam malku grižnju savjesti. sviđa mi se činjenica što ću ga provesti s Njom, ali znam da kad bih je dovela kući k svojima morala bih se pretvarati da mi je prijateljica (da, mamina ideja). ali opet, volim majku, znam da se i sama bori sa činjenicom da će dobiti snajku, znam da ima dobro srce i tako me to nekako pogađa.
enivej, statistika, ajmo!
'At the center of non-violence stands the principle of love.'
Martin Luther King

astra glacialia
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Re: Praznici i blagdani sa obitelji?

Post Postao/la astra glacialia » 22 tra 2011 17:04

Nemam ni praznike ni curu :D
per aspera ad astra

Plague

Post Postao/la Plague » 22 tra 2011 17:20

mi to baš ne slavimo. sve dok za božić sjednemo za isti stol i tradicije radi pojedemo zajednički ručak na crvenom stolnjaku, nije nikog puno briga gdje sam i s kim.

pihach
Status: U vezi
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 22 tra 2011 17:24

svaki blagdan sam sa svojima, a s curom dan prije i nakon toga.
nekako mi je logicno da sam bar taj dan sa njima, kad sam vec svaki s curom...
nemam potrebe nju dovoditi na ruckove i obiteljska sastancenja (niti ici njenima) jer, iako moji (i njeni) znaju za nas, znam da ce biti 'rubbing in their faces'. Ne vidim smisao visesatnog kolutanja ocima...

Gost

Post Postao/la Gost » 22 tra 2011 17:41

Shvaćam dilemu i grižnju savjesti... da ne znam bolje, rekla bih da dijelimo mamu. :D
Sa svojima sam.
Oni drže do tih obiteljskih stvari, a ja do njih.

touch_me_iM_sick

Post Postao/la touch_me_iM_sick » 22 tra 2011 17:43

da.,kuci se jede i pije bez granica. Kad se svi najedemo onda je to to.
volin blagdane

alice

Post Postao/la alice » 22 tra 2011 17:47

ah, ja bih da sve tri zajedno pravimo kolače i pijemo kavu. a vjerujem da će jednog dana tako biti :) i znam da će zavoljet moju djevojku, samo ovaj prijelazni period je baš nekako...
mi inače ne slavimo nešto posebno, ali uvijek sam bila s njima. mislim da će biti malo neobično, ali vrijeme je, osjećam to.
'At the center of non-violence stands the principle of love.'
Martin Luther King

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 22 tra 2011 20:29

zbilja ne volim te katolicke blagdane pa ih izbjegavam koliko god mogu i ove godine sam dosla do toga da bojkotiram i bozic i uskrs.
inace ih "slavim" (citaj: cekam da zavrse) sa curom a starcima znam doci dan nakon il prije il se vec dogovorimo da je femili na okupu no vise volim dogovorena okupljanja izvan crkvenih sranja i ludnice u ducanima radi hristos se opet rodi/vaskrsne gluposti pa moramo pokupovati sto vise smeca u ducanima i raditi jebenu histeriju iz godine u godinu
da je sa nama (u slucaju da postoji) vjerujem da bi i njemu dopizdilo vise sa tim slavljem
Measure of a woman is her sense of humor

jpeg

Post Postao/la jpeg » 22 tra 2011 20:53

ja ne volim to nista. ionako nismo vjernici, a druzimo se svaki dan. bezveze mi je sta mora bit 3vrste jela i 3 vrste kolaca i parimo roboti.

ps. ako bi netko planinario u ned. umjesto pirskog rucka nek se javi.

Fuga

Post Postao/la Fuga » 22 tra 2011 21:53

Ne slavim ih uopće, iako obično odem doma, odem kući jer je to obično jedino kad imam vremena i mogu duže ostati, obaviti što treba, dio slobodnog vremena potrošim na posao koji radim tu, nadoknadim zaostatke :D, dio pak na mamu i baku, čisto neko zdravo druženje, koji ručak zajednički i tako to. Baš sam danas komentirala s mamom kako nismo u stanju pojmit situaciju da farbamo jaja i tako to, bile u dućanu i ljudi sve nešto histerično kupuju, jadikuju jer je pofalilo nekih naljepnica za jaja :drama:

roadkill

Post Postao/la roadkill » 22 tra 2011 22:25

Sa svojima. Njima je stalo da smo zajedno, bar se nadam. :D
Ali kontam da ne bi bila tragedija da preskocim, nekako ne ocekuju od mene da ih pratim u tim stvarima, vjencanja, blagdani, krstitke i cuda.
Ionako se cesto vidjamo. :)
bring your mind into my head...

Plague

Post Postao/la Plague » 23 tra 2011 05:03

moji su agnostički nastrojeni. jednom sam babi čestitala uskrs, nacerila mi se u facu. :D
dan danas mi zamjeraju što sam krštena.
svega tri puta sam bila u crkvi i to sam ja kao otišla sama da vidim o čemu se tu zapravo radi.
nije mi se svidjelo. sama ta ideja da neki lik stoji za oltarom i pametuje mi šta da radim i misli da zna više o svrhovitosti mog postojanja od mene same mi ne prolazi baš najbolje. uglavnom, hejtam ja te blagdane i namjeravam ih provest pijana.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 23 tra 2011 06:44

moji nisu religiozni, ali vole jesti pa su nam blagdani :wacko: :wacko:

Faith

Post Postao/la Faith » 23 tra 2011 13:53

praznike doma da gnjavim sestru a familija neka ih lipo ih je vidit
I'm back on track, add to the fact that I never really drive sober.Let's Drink and Play

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 23 tra 2011 14:15

alice je napisao/la:drage moje,
zanima me jel slavite blagdane sa obitelji ili sa curom ako/kad je imate?
svaki. ne zato jer zelim, nego prakticki jer moram. prigovaralo bi mi se ako nisam tu. a opet, toliko sam navikla na to da je i meni nekad drago sto smo svi zajedno, iako moram trpiti rodbinu i dugotrajna kafenisanja nakon rucka gdje su sanse 50-50 da ce se dotaknuti pedera i lezbi, to moji nadobudni mladi rođaci redovito zapocnu. inace, sprema se blagdanska i ne-blagdanska hrana i toga bude za par dana. sada brijem da je baba spremila kamion fritula, orahnjacu, vjerojatno ce i kiflice, sirnica ima na svakom koraku iako mi se gadi taj kolac, mama ce vjerojatno jos nesto spremiti i tako to.
jedino sto ne volim je tlacenje odlascima na misu, valjda bi mi majka popizdila da ne odem veceras na misu, usprkos tome sto joj objasnjavam da mi pizdekanje popa nist ne znaci. volim otici na misu na lijeve i random dane, kad je 16 ljudi unutra. ne volim ove masovne mise. kad smo vec kod uskrsa, jednom su me poslali blagosloviti jaja, bila sam dijete. nest sam sjebala i vratila se doma placuci i govoreci kako meni nitko nist nije blagoslovio. :D
plan mi je tuckati se s curom u ponedjeljak, sacuvam dva jaja specijalno za tu prigodu. :D
ex invalid_user

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 24 tra 2011 10:44

Obožavam blagdane, jer se svi skupimo a nije nas više lako okupiti na jednom mistu. Volim kad smo svi happy, kad je kuća uređena, lipo postavljen stol, a da ne govorim o dobroj spizi.

Doma za blagdane bar znam što me očekuje, mater histerizira oko kuhinje, dečki me podjebavaju pa im vratim, a babe raspravljaju čija je manja penzija...neprocijenjivo :sarkasticna:

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 24 tra 2011 11:13

jadziadax je napisao/la:Obožavam blagdane, jer se svi skupimo a nije nas više lako okupiti na jednom mistu. Volim kad smo svi happy, kad je kuća uređena, lipo postavljen stol, a da ne govorim o dobroj spizi.
drustvenjak, ha?
ja evo jedva cekam da zavrsi. moji imaju obicaj cestitati si te blagdane i poljubiti se, sto je meni preglupo i neugodno jer apsolutno svakom moram cestitati, a nas je 600. tako da sam odlucila da danas necu nikog ljubit osim majke, babe, oca i to. ovi ostali nek se jebu, "sretan uskrs" i kiseli osmijeh je vise nego dovoljno. traume.
ex invalid_user

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 24 tra 2011 13:19

S obitelji jer mama dobro kuha. :D Ove godine je dobila jednu od onih generičnih SMS čestitki u stihu od kolegice s posla i pola sata kasnije istu takvu od druge kolegice, s potpisom one prve. Zaboravila tuka izbrisat kad je forwardala. Lulz were had by all. Ja sam upravo sad dobila jednu s nacrtanim zekom. :D

Uvijek imam poriv poslat HAPPY ZOMBIE JEW DAY al mi bude bed. :(
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Ameli

Post Postao/la Ameli » 24 tra 2011 13:20

astra glacialia je napisao/la:Nemam ni praznike ni curu
potpisujem :D

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 24 tra 2011 21:20

invalid_user je napisao/la:
jadziadax je napisao/la:Obožavam blagdane, jer se svi skupimo a nije nas više lako okupiti na jednom mistu. Volim kad smo svi happy, kad je kuća uređena, lipo postavljen stol, a da ne govorim o dobroj spizi.
drustvenjak, ha?
ja evo jedva cekam da zavrsi. moji imaju obicaj cestitati si te blagdane i poljubiti se, sto je meni preglupo i neugodno jer apsolutno svakom moram cestitati, a nas je 600. tako da sam odlucila da danas necu nikog ljubit osim majke, babe, oca i to. ovi ostali nek se jebu, "sretan uskrs" i kiseli osmijeh je vise nego dovoljno. traume.
Ma jok društvenjak, hedonist

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 24 tra 2011 22:16

ko za vraga provela sam danasnji dan sa obitelji :D
tako to valjda hoce :D bilo je gud
Measure of a woman is her sense of humor

inani

Post Postao/la inani » 26 tra 2011 02:08

Kasnim na temu, ali da, uglavnom praznike i blagdane provodim sa svojima jer se ionako preko godine jako malo vidjamo. Usput se nadjem i sa frendicama, sa rodbinom, dobro se najedem, pokupim nesto darova i gibam natrag za Zg. Da im kazem da cu ih provesti sa curom, vjerojatno bih ja te godine, umjesto Isusa, bila razapeta. Ove godine sam se bas nekako zazeljela svojih, i zacudo se dobro doma zabavljam, iako imam hrpetinu obaveza, iako su meni uvalili spremanje blagdanskog rucka, iako mi se stalno spava i nisam jos pola toga obavila, ali nekako mi je drago sto je sve tako ispalo. Na mise ne idem, ne da mi se slusati trkeljanje popa, a i uvijek se izvucem da sam jako umorna jer se kao dobrovoljno javim da cu ja spremati kolace. :D Jos me nisu prokuzili. :) Moji nisu toliko religiozni, ali se drze te neke tradicije. Sve u svemu ok. :)
... :nesvjest:

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 26 tra 2011 14:24

Bitno je da sam dekapitirala par cokoladnih zeceva, svrha blagdana za mene je postignuta :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Odgovorite