ZAPAZANJE- ZADAR

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
Odgovorite
jpeg
Spol/rod: žensko

Re: ZAPAZANJE- ZADAR

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 14:20

ja ne vidim nikad agresiju iz njezinih postova na ovoj temi.
vidim tvoj pokusaj spotavanja.
da ne sere po zadru? nije srala po zadru! ako se tako moram izrazit.
samo kaze da se nije nista promjenilo. dolaskom birca se ne mjenja nista. sve je to mic po mic, al isto tako, te promjene tako lako mogu bit trenutne.
rekla je da zadar ne nudi lezbama nista i u pravu je. sta to zadar nudi? ka i -sta tebi split nudi?
skrivas se i u sred gheta koji je tzv.okupljaliste!
jel kontas?

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 14:29

gle, s obzirom na zadarsku scenu trenutno, jedan split se moze poklopiti usima. drugi grad po velicini u drzavi, jelte.
i to ne govorim samo za lgbt populaciju vec za sire mase ljudi. u zadru se nikada nisam skrivala i to je s razlogom, a moje misljenje jeste da je grad otvoreniji. koliko god to tebi ili Oooo smijesno to zvucalo. imam iskustva i s jednim i s drugim gradom i nije mi problem to zakljuciti jer sam se kretala u svim krugovima.

problem doticne Oooo je sto samo kuka i sere po zadru, i DA, sere, otkad god je u topiku, nikada nije bila zadovoljna nicim. a ja mislim da je to vise na osobnoj razini. ako se grupica cura nadje na pivi, smeta joj alkohol. ako je u zadru otvoren "D", to nije dosta, treba dalje. pa sto ne poduzme nesto kad toliko kuka?
nisu svi ekstremi u aktivistickim razmisljanjima i uostalom ta razmisljanja treba generalno podrediti podneblju, koje treba uzeti u obzir. kako je ova gore rekla, situacija nije nista bolja ni gora i u drugim gradovima. kakve to sadrzaje konkretno ona hoce? kakvi to sadrzaji postoje u splitu, zagrebu? neka skupi grupicu aktivista i angazira se u tom podrucju, bilo bi joj produktivnije nego lamentirati kako "lezbijke u zadru ne postoje", kako su one "off" ili "samo razmisljah, onako o zd...i mislim da nije dobro i da se ne smje misliti da je dobro."
a ja mislim da je sve to na nekoj osobnoj razini i da to nezadovoljstvo potjece od nje same.
ex invalid_user

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 14:42

invalid_user je napisao/la:gle, s obzirom na zadarsku scenu trenutno, jedan split se moze poklopiti usima. drugi grad po velicini u drzavi, jelte.
dobro, ovdje sam malo pretjerala, split je jako los sa ponudom ali ekipe svakog dijapazona - ima. konkretno lezbijska populacija je malo rastrkana iz bapskih razloga i straha od outanja ali nitko nam nikada nije branio da se svaku vecer okupimo i druzimo, a to se vec godinama tako odvija.
ex invalid_user

roadkill

Post Postao/la roadkill » 20 srp 2011 14:47

aj molim vas prestanite pricati o scenama. :D zvuci ko sodoma i gomora.
samo kaze da se nije nista promjenilo. dolaskom birca se ne mjenja nista. sve je to mic po mic, al isto tako, te promjene tako lako mogu bit trenutne
ovo stoji. promjena se mora desiti u glavama ljudi, prije svega lezbi. svi mi moramo nadrasti neke svoje strahove i bauke. birc u tome moze pomoci, ali to mu nije uloga.

osobno nisam zainteresirana za aktivizam o kom prica ooooo, predavanja, radionice, osnazivanje i cuda. nadam se da ce naici na istomisljenike, u redu je zeljeti vise. mozda je moj problem lijenost, manjak volje i interesa. mozda nisam svjesna sirine problema jer polazim od sebe. jer, opet cu ja... meni ovdje stvarno nije lose.
bring your mind into my head...

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 14:54

roadkill je napisao/la:aj molim vas prestanite pricati o scenama. :D zvuci ko sodoma i gomora.
-.-
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 14:56

split je imao prajd, zadar nije.
split u puno vecoj prednosti samim time koliko god ti to nevidjela.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 14:57

odustajem & idem.
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 15:33

e pa to. nema odustajanja! :)
ne moras se bavit aktivizmom ali mozes poslusat sta ko ima za rec.
od cijele teme oooo je sama koja govori sta treba. i treba.
i treba ljude koji ce je poslusat i upratit koliko mogu ako zele i misle da nije dovoljno ka sta i nije dovoljno.
invalidna tebi zd je predstavljao slobodu od doma opcenito i takvim stavom si i hodala ulicama zadra. bezbrizno i opusteno. naizgled daleko od rodbine.
tako je curama isto kad iz zd dodju na fax u split pa kazu kako im je split super.
nisam jos cula za slucaj di su u splitu nabili lezbe. sve cure koje okupljaju lezbe po bircevima-koje i sama poznas- svi su kul s tim.
za ostale koji ne znaju, to su hetero mjesta. jer sve su hetero mjesta dok se ne dokaze ravnopravnost u polozajima.

al kad ces ti pricat o prajdu o zakonu "unosit im u lica i trazit veca prava da imaju" e tu nastaje problem.
i zadar kad se krene glasno o tome ce imat problem. nece kamenovat al nece tapsat po glavi.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 15:47

mravcica je napisao/la: invalidna tebi zd je predstavljao slobodu od doma opcenito i takvim stavom si i hodala ulicama zadra. bezbrizno i opusteno. naizgled daleko od rodbine.
znala sam da ces to tako shvatiti jer sam ti i sama vjerojatno izrekla tu recenicu. ali moje poimanje splita i zadra nije na subjektivnoj razini jer znam ponudu jednog i drugog grada, a tu split trenutno kiksa. i opet cu ja - ne mislim samo na gay populaciju, cijelo se vrijeme referiram na siroki spektar ljudi i zabavnih ponuda i sadrzaja koji su lately na kapaljku.

i da, ne znam na sto aludiras kad kazes "svi su kul s tim".
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 16:03

kul je i vlasnik birca i klijantela znaju vec da se unatrag mjesecima i mozda par godina kako se cure tu sastaju, u tim bircevima.
to sa slobodom, to je tako normalno. i bila si mladja i imala svit na dlanu.
to sa opcenitom ponudom zabave fali ljudima, slazem se. al to je drugi par postola.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 16:08

a, to. pa da, znaju za sastanke. ali srecom pa gledaju financijski jer im one/mi najvise para i ostavimo, a pare nikom nisu mrske. medjutim sjeti se kad su se X i Y poljubile u obraz i kad je vlasnik zaprijetio otkazom znas-vec-kome.
i nije "drugi par postola" jer se tu u topiku predstavlja zadar kao grad s losom ponudom, sto jednostavno nije istina. :)

idem sad zbilja za pametnijim poslom. :D
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 16:16

invalid_user je napisao/la:medjutim sjeti se kad su se X i Y poljubile u obraz i kad je vlasnik zaprijetio otkazom znas-vec-kome.
zato tribamo trljat im pred nosom sa aktivizmom. svuda.
vis, niko nema protiv dok nema akcije. a da bi doslo do akcije bez straha trebaju prajdovi i ina cuda.
ne znam jel taj birc u vodicu zadarskom stavljen al to bi trebalo, ja bih ga reklamirala na radio kao gej birc malo da se usokiraju.
al jedino tako se postize nesto konkretno a i privlace pristase, kako i hetero tako i gejevi izlaze iz naftalina.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 16:24

ali ako netko to ne zeli onda to treba ispostovati.
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 20 srp 2011 16:39

naravno.
samo trazim da se to neunistava. pokusaji da se ne unistavaju.
nadam se da ce ovu temu vidjet neke cure koje su voljne sudjelovat, eto ja znam jednu, i da ce mali mozgovi se udruzit.
ako oooo ima volju nesto promjeniti i ima taj žar i treba ljude, pomognimo joj! najmanje sto mozemo ucinit je podrzat u tome i sutit.
ne trebaju joj komentari i seciranje citata samo zato jer niste hrabri ili nerazumite.
oooo je svjesna i nezadovoljstvo je u njoj kako i u meni, a nego di ce bit?!
al to i pokrece ljude da nesto promjene.
pa radi toga sam i isla na prajd. da smo svi ostali doma> program ne bi bio ni odrzan. > sta bi znacilo da je sve kako spada u gradu. > onako kako je bog i htio.

ovako smo bar uspjeli bit kamenovani. i zapazeni.
postojimo.
al problem je, kad prestanu tuc zagrebacke pedere, i prestanu tuc splitske pedere, to ne znaci da ce prestat tuc sinjske predere ili imotcke pedere.

zato podrzimo oooo :duga:

backspace

Post Postao/la backspace » 20 srp 2011 17:34

ooooo uz bok mimi i sanji, ajmoooooooo :D

ne, ozbiljno, dobro je krenuo topik, dobro je da pričate, samo bi bilo dobro da ostanete konstruktivni, bez neprimjerenih riječi gdje im nije mjesto.
ooooo je možda iz perspektive većine nas malo previše.. probitačna, ali i to je ono što se traži gleda li se big picture, taj potencijal, energiju i volju bi zaista trebalo iskoristiti u pravom smjeru.
s druge strane, naravno da cijeli taj pokret treba krenuti iz nas kao pojedinaca. da, treba se osloboditi straha. da, treba se početi otvarati. ali eto mnogima nije to tako lako. dok mene brine komplikacija koju ću ljudima koje volim stvoriti i sama činjenica da ne mogu biti hepi ako gledam kako su mi najbliži u banani, druge možda brinu druge stvari, milijun je razloga koje individualnog pojedinca koče u tom nekom istupu svih koji bi realno bio najidealniji gledano ponovno sa makro slike. no naravno, nikako ne na silu. ljudi moraju to htjeti.

ono što mogu reći za zadar.. tamo je sada čini se jako dobra vibra, bilo bi dobro da se ne upropasti raznoraznim dramama, pričama, pričicama, debilanama i inim. happy faces only :D u zagrebu sumnjam da bih posjećivala taki bircić.. zapravo ne da sumnjam, nego ne bih :D ali dolje odem, jer je daleko od mog života zapravo, daleko od moje neke realnosti i time dolje nema tko biti povrijeđen pa je okej. pa onda ljudi kao ja misle da bi riješili sve probleme kada bi otišli živjeti negdje dalje. i iako to nije možda najbolje rješenje gledano iz perspektive globalne/lokalne gay zajednice, možda je najbolje rješenje za mene i moju situaciju.
jebome, kud sam ja otplovila kroz ovaj post :D

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 20 srp 2011 18:21

backspace je napisao/la:dok mene brine komplikacija koju ću ljudima koje volim stvoriti i sama činjenica da ne mogu biti hepi ako gledam kako su mi najbliži u banani
Možda je ovo digresija (ma je, al nema veze), ali samo mi se nametnulo pitanje: nisi li ti i sama u banani i anhepi od toga što se moraš skrivati, uvjetno rečeno?

backspace

Post Postao/la backspace » 20 srp 2011 21:14

tamara3 je napisao/la:
backspace je napisao/la:dok mene brine komplikacija koju ću ljudima koje volim stvoriti i sama činjenica da ne mogu biti hepi ako gledam kako su mi najbliži u banani
Možda je ovo digresija (ma je, al nema veze), ali samo mi se nametnulo pitanje: nisi li ti i sama u banani i anhepi od toga što se moraš skrivati, uvjetno rečeno?
kratko ću.. da se ne bi ovo pretvorilo u priču o meni :D
ne, nisam nesretna. dapače, mislim da me poprilično život mazi. perspektiva da je moja sreća nekom, a pogotovo nekima meni vrlo bliskim, životni teret i izvor problema.. to mi je zasad neprihvatljivo. da živim negdje u drugom gradu ili drugoj državi, onda bi nekako više manje bilo na njima izbor, hoće li drugima govoriti ili ne. i to se onda nekako čini najbliže nekom win winu.

Mia.
Kontakt:

Post Postao/la Mia. » 20 srp 2011 21:24

toplibože.
okej, Hum u Isti je queer meka.mekija da više ne može biti.
i da,Ooooooooooo, nisam mislila MEKA kao MEKA da sve vrišti ljubljenje i hvatanjem po Zadru nego kako ima različitih osoba, jel.
mislim, jebote.
Stay tuned.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 20 srp 2011 22:30

backspace je napisao/la: dok mene brine komplikacija koju ću ljudima koje volim stvoriti i sama činjenica da ne mogu biti hepi ako gledam kako su mi najbliži u banani, druge možda brinu druge stvari, milijun je razloga koje individualnog pojedinca koče u tom nekom istupu svih koji bi realno bio najidealniji gledano ponovno sa makro slike. no naravno, nikako ne na silu. ljudi moraju to htjeti.
same here.
kao sto rekoh, ako netko to ne zeli onda to treba ispostovati, ne forsirati.
ex invalid_user

jpeg

Post Postao/la jpeg » 21 srp 2011 02:16

invalid_user je napisao/la:
same here.
a jesi tvrdoglava i skucena.

nitko te ne trazi da sudjelujes i da stavljas svoje ime igdi.
al ne bit tako skucena i razumi da je ovo o cemu govorimo potrebno nasem svitu.

Jadzia Dax
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la Jadzia Dax » 21 srp 2011 11:48

omg, nema me dva dana na netu a ono rusvaj.....

imam par riječi o ovome svemu:

Dakle, INValidna, tebi je u ZD super, jer su tu bili tvoji studentski dani, sloboda, zabava i cili taj studentski đir i ritam od kojeg se teško odvajamo kad prođe i dođu one fuckin odgovornosti i sl., pizzdarije, tako će i meni Zege uvik ostati u srcu. A to, da si se doooobro zabavila prošli vik, i to ti malo utječe na tvoje mišljenje :haha: .

Oooo, dijelomično si u pravu, stvari treba mjenjati, ali ni ti nisi iz ZD pa ti je u toliko i lakše ih tamo mjenjati. No, zaboravljaš važnu činjenicu, to nije GAY BAR, to je običan kafić s vrlo ugodnom atmosf, gdje su svi dobrodošli, nije politička organizacija niti je tematski određen. Baš zbog toga što se taj kafić krivo stigmatizira, vjerujem da mnogima nije lako doći tamo, u slučaju da ih netko vidi ili što ja znam što. Meni u Zd fali ponude, ne gay ponude, nego ponude, različite opcije za različite ljude i interese, različite glazbene ukuse. A ta različitost i živost je uvik u ZD bila SF, eh, sad napokon se pojavi nešto novo, drukčije, i što.... strejtere je strah tamo ući jer nisu gay, a neke lezbe je tamo strah ući jer jesu. To je nažalost realnost koju svi živimo bez obzira na grad.

Ja moram priznat da se okrećem po ulici kad ulazim tamo, jer uvik može naletiti neka babetina iz susjedstva. To je mali tračerski grad, u kojem mi žive i mater i otac i babe i tete i ujne i itd., pa stoga moram biti malo opreznija nego što sam bila kad nisam živila u ZD.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 21 srp 2011 11:57

mravcica je napisao/la:
invalid_user je napisao/la:
same here.
a jesi tvrdoglava i skucena.

nitko te ne trazi da sudjelujes i da stavljas svoje ime igdi.
al ne bit tako skucena i razumi da je ovo o cemu govorimo potrebno nasem svitu.
razumijem ja to, mravcice. i razumijemo svi da je to potrebno, wtf? u cemu je tebi problem ako potvrdjujem tudje misljenje i nalazim se u njemu?
chill malo.

@jadz.. :D
pa kao da nisam uzela u obzir cinjenicu da bih mozda mogla temeljiti misljenje na osobnom iskustvu. jesam. i to je izvuklo iz mene ogromnu dozu objektivnosti. i moj posjet zadru pred par dana bio je kao posjet disneylandu s obzirom na split.
ex invalid_user

LittleRedRidingHood

Post Postao/la LittleRedRidingHood » 21 srp 2011 12:04

ja ne vidim u cemu je problem u splitu,zadar ima taj jedan kafic dok ih u splitu ima par,i ja po splitu nikakvih problema nemam,a ne znam bas ni za ostatak gej populacije,koji se dapace primista iz kafica u kafic di kako koja od njih radi :D a ako je gazda neki celavac normalno da mu nece smetat ako se skuplja grupa mladih cura ali oce ako se pocmu desavat neke stvari po kaficu..o zadru ne bi,jer ne znam situaciju tamo ali ako bi se neki tili malo aktivirat zasto ne.. :respekt:
I motali smo u vodi moju dušu na njenu i njenu dušu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, što činimo, mnogo veće od ljubavi. Da plivamo kroz vječnost.

Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 21 srp 2011 12:05

ma okej, u splitu ima "gej" kafica :roll: (a i divni su mi, brate), ali ja govorim opcenito mjesta za izlazak, s obzirom da je grad veci.
ex invalid_user

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 21 srp 2011 12:08

invalid_user je napisao/la:ma okej, u splitu ima "gej" kafica :roll: (a i divni su mi, brate), ali ja govorim opcenito mjesta za izlazak.
ne znam za ST, ali izlasci u ZD..............wtf? Eh, da, ne živi se samo 2 miseca u godini

Meni je RI onako, živahan grad

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 21 srp 2011 12:11

treba tebe baciti u split. :D a znam i kakvi su gradovi zimi, u splitu prakticki imas dva normalna kluba za izaci van zimi. dva. (2). sve ostalo su narodnjaci i cajke.
ex invalid_user

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 21 srp 2011 12:14

BACIT U ST? :haha: :haha: :haha: :haha:

no thx, i ovo mi je pre down, želim migrirat na sjever

nemoj me krivo shvatit, zna se dogodit koja dooobra sub, koja nadoknadi sve to :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 21 srp 2011 12:15

:D
ex invalid_user

roadkill

Post Postao/la roadkill » 21 srp 2011 12:47

jadziadax je napisao/la: Ja moram priznat da se okrećem po ulici kad ulazim tamo, jer uvik može naletiti neka babetina iz susjedstva. To je mali tračerski grad, u kojem mi žive i mater i otac i babe i tete i ujne i itd., pa stoga moram biti malo opreznija nego što sam bila kad nisam živila u ZD.
meni starci bili tamo, naletili i razgledali. jos nekim frendovima isto. :D da vide gdje im djeca gube dane i noci.
bring your mind into my head...

dany

Post Postao/la dany » 21 srp 2011 15:21

moram doć u zadar. pričam neki dan s curom od ujka, koja živi i radi u zadru, i govorim da dugo nisam bila tamo, da planiram otić i spomenem D kafić, a ona meni na to da joj je prijateljica uređivala interijer. :D

dolazim čim prije, da se malo maknem iz voljenog mi splita. :)
jebote b*g

Odgovorite