se zna danas netko jos zabavljati bez alkohola?
- Zita
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
Re: se zna danas netko jos zabavljati bez alkohola?
naavno da da no neka mjesta/ljude je lakse podnjeti uz cugu/razbiti onu tisinu..
Measure of a woman is her sense of humor
- Michiru Kaioh
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
- Kontakt:
ja definitivno mogu i znam i zabavljam se isključivo bez alkohola.
ja sam luda i bez toga.hehe.
ja sam luda i bez toga.hehe.
She acts with grace.
- inani
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Alkohol u zadnje vrijeme super podnosim i treba mi dugo da se napijem tako da se znam zabavljati i bez, mislim, kad vec ne djeluje na mene.
Vise mi zabava vani ovisi o drustvu u kojem sam i mjestu na kojem sam, nego o pijenju.
... 
...Znam se zabavljat i bez alkohola, al ne u klubovima,, kad udjem trijezna u neki klub (gdje inaće izlazim) , izgleda mi ko da je to neko dr. mjesto..ne znam zašto? ...ljudi su mi čudni, hehehe odmjeram sve, gledam kako se ko ponaša, idu mi na živce ljudi što se gurkaju, prislanjaju... ? a kad sam pijana, ništa to ne doživljavam, samo ekipu s kojom sam i super mi je
...čitam postove, napijemo se poslije 2-3 pića? - oo da mi je i taj luksuz dozivjeti, dok ne rijesim bocu votke, i par tekila - ništa od pijanstva!
s toga, zivilo zabavljanje uz alkohol!!
...čitam postove, napijemo se poslije 2-3 pića? - oo da mi je i taj luksuz dozivjeti, dok ne rijesim bocu votke, i par tekila - ništa od pijanstva!
s toga, zivilo zabavljanje uz alkohol!!
...život je lijep... (:
ne vjerujem ljudima koji ne piju. to su oni koji su bili tako mirni i povučeni da su morali postat serijski ubojice.
trudldu je napisao/la:ne vjerujem ljudima koji ne piju. to su oni koji su bili tako mirni i povučeni da su morali postat serijski ubojice.
...život je lijep... (:
- pihach
- Kontakt:
evo, bas se zabavljam uz pivu 
odiseya je napisao/la:Meni su odbojni ljudi koji se uzasavaju bilo kakvog gubitka kontrole kako bi zadrzali taj svoj "nacrtani" karakter.
Ako imas karakter imat ces ga pio pijan ili trijezan.
Droga ili alkohol ne cine nikog bitno drugacijim niti na povrsinu izvlace nesto sto u covjeku ne postoji... vec samo eventualno potenciraju ono sto je prisutno.
Budale su samo jos vece budale, a zanimljivi ljudi postaju za nijansu zanimljiviji.

Hm, volim taj osjećaj "zračnih jastuka" (osjećaj koji imam kad popijem). Imam feeling da bih mogla pretrčati cijeli ZG : D
Alkohol najčešće potencira moje trenutno raspoloženje. Ako sam loše, sigurno neću biti bolje već ću još više razmišljati o stvarima koje me muče.
Ako sam dobro, bit ću sigurno najveći zabavljač u društvu. : D
Problem je što sam rijetko popila, a da mi drugi dan nije bilo loše. Neki put stvarno jako, jako loše. Nekako sam procijenila da mi se ne isplati zbog par sati
"zračnih jastuka" : D umirati drugi dan. :/
Inače, nije baš da sam se puno puta u životu napila. U zadnje vrijeme sam skužila da mi alkohol baš i ne šmeka. Strašno mi sporo ide.
I da, znam se zabavljati i bez alkohola. Najčešće se tako i zabavljam. : ) 6 piva mi stoji u fridžu netaknute već više od pola godine.
▲ v o l c a n o ▲
U glavnini se zabavljam bez alkohola, ponekad mi teško pada, drugi dana sam si trashy.
Ako pak pijem, onda pijem do određene mjere koja mi je podnošljiva, do koje još mogu funkcionirati, u suprotnom ako to prekršim, budem za nič
, počne mi se spavati, postanem cendrava i tako to. Volim guštati u tako nekim sitnicama poput muškata, shiraza, pinota :chilla:
U one fore da je netko nešto napravio zbog toga što je malo popio, to mi je takva obmana.
Ako pak pijem, onda pijem do određene mjere koja mi je podnošljiva, do koje još mogu funkcionirati, u suprotnom ako to prekršim, budem za nič
U one fore da je netko nešto napravio zbog toga što je malo popio, to mi je takva obmana.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
sada znam zasto raditi i sakupljati pare. da kupim cijelu bocu rakije od divlje borovnice.
https://www.facebook.com/pages/Rakijarn ... 4493439750
https://www.facebook.com/pages/Rakijarn ... 4493439750
ex invalid_user
-
backspace
brijem da ovo fakat stoji, nije obmana. ok, ne malo popio, već dosta recimo. cuga im promijeni kemiju u tijelu, inhibicije izađu van, koje inače trijezni kontroliraju. nije da to govorim jer ja radim sranja kad se napijemAlba Avis je napisao/la:U glavnini se zabavljam bez alkohola, ponekad mi teško pada, drugi dana sam si trashy.
Ako pak pijem, onda pijem do određene mjere koja mi je podnošljiva, do koje još mogu funkcionirati, u suprotnom ako to prekršim, budem za nič, počne mi se spavati, postanem cendrava i tako to. Volim guštati u tako nekim sitnicama poput muškata, shiraza, pinota :chilla:
- Kroacija
zna li netko gdje mogu nabaviti dobru vocnu rakiju? po mogucnosti da je sto manje kontakta s onim nekim didama, babama itd.? jel kaufland to ima?
ne mogu ja davati 12kn za one male casice svaki dan, hocu svoju bocu.
ne mogu ja davati 12kn za one male casice svaki dan, hocu svoju bocu.
ex invalid_user
- Jadzia Dax
kaufland ti ima borovničku, od badela mislim..., cca 70kn, ali malo ti je ta jedna, uzmi dvi
Po meni jebackspace je napisao/la:
brijem da ovo fakat stoji, nije obmana. ok, ne malo popio, već dosta recimo. cuga im promijeni kemiju u tijelu, inhibicije izađu van, koje inače trijezni kontroliraju.
-
backspace
pa da, i kontrola je tu sasvim očekivana za umno biće. nesumnjivo da je to neki njihov alterego, da to postoji u njima, ali to je, nazovimo, 'primitivan' nagon koji se javi. možeš izracionalizirati i na to utjecati skroz. kao što više ne jedemo prstima ili ne sexamo sve što nam se nađe na putu u trenutku 'tjeranja'. u trenutku alkoholiziranosti, pojedinci su počesto svedeni na basic nagone (ne svi, neki), lišeni filtera koji se zove razum i racio. jednostavnom trezvenom odlukom da ne piješ možeš riješiti taj 'problem' ako želiš i naći neku drugu formu u koju ćeš kanalizirati tu energiju koja u tebi postoji.
inače mi ovo zvuči alpari onom što je netko ovdje napisao da pomisao da prevariš svog dečka/curu je jednako samoj prevari. što je žešći bulšit. brijem da svatko ima neku kinky stranu sebe i pritom ne mislim na isključivo sexualno u manifestaciji iste, iako mi se čini da je baza sexualna. neki imaju sreće pa su ti njihovi fetiši, ili tome slično, društveno prihvatljivi od drugih, pa ih slobodnije mogu prakticirati, dok će se nad drugima društvo zgražati, a tu ulazi svašta, od nekog vezanja i puštanja partnera da visi u bolnom položaju sat vremena, preko pljuvanja partnera za vrijeme sexa ili potrebe da se svako toliko oblačiš u ženu/muškarca, pa do strastvenog skupljanja umjetnina i trošenja sumanutih svota na to ili filatelije ili skakanja s litica u ponore po 80-300 metara osiguran ničim osim pojasom i špagama koje sam složiš npr... nabrajala bi ja do sutra sad sve te neke 'friki' ljudske drivere
mislim da se to u psihologiji može nekako objasniti i stručno. naslućujem to u malom nožnom prstu. de psihoginje ako vas ima objasnite albi

inače mi ovo zvuči alpari onom što je netko ovdje napisao da pomisao da prevariš svog dečka/curu je jednako samoj prevari. što je žešći bulšit. brijem da svatko ima neku kinky stranu sebe i pritom ne mislim na isključivo sexualno u manifestaciji iste, iako mi se čini da je baza sexualna. neki imaju sreće pa su ti njihovi fetiši, ili tome slično, društveno prihvatljivi od drugih, pa ih slobodnije mogu prakticirati, dok će se nad drugima društvo zgražati, a tu ulazi svašta, od nekog vezanja i puštanja partnera da visi u bolnom položaju sat vremena, preko pljuvanja partnera za vrijeme sexa ili potrebe da se svako toliko oblačiš u ženu/muškarca, pa do strastvenog skupljanja umjetnina i trošenja sumanutih svota na to ili filatelije ili skakanja s litica u ponore po 80-300 metara osiguran ničim osim pojasom i špagama koje sam složiš npr... nabrajala bi ja do sutra sad sve te neke 'friki' ljudske drivere
mislim da se to u psihologiji može nekako objasniti i stručno. naslućujem to u malom nožnom prstu. de psihoginje ako vas ima objasnite albi
Nisi mi jasna. Po meni i ta potreba da se oblačim kao muškarac je dio mene, isto tako i onaj agresivni impuls i svašta nešto što si ti navela što ljudi rade kad su pod utjecajem alkohola, samo što u slučaju trezvenosti budem umjerena i društveno prihvatljiva, dok pod utjecajem alkohola budem slobodnija, olabave se te društvene norme, osoba se pogubi u analitičkom i sintetičkom razmišljanju. Pa tom objašnjenju čak i nasilnici koji su pod utjecajem alkohola imaju vrlo dobro opravdanje za neko nasilničko postupanje, došli su na površinu nagoni, id i te niže strukture svijesti koji nisu dio njega.
Baš me zanima kako bi ti reagirala da te npr. partner prevari u pijanom stanju, drugi dan pa ti plasira priču kako to nije bio on već alkohol, da to inače ne bi i tako dalje.
Baš me zanima kako bi ti reagirala da te npr. partner prevari u pijanom stanju, drugi dan pa ti plasira priču kako to nije bio on već alkohol, da to inače ne bi i tako dalje.
-
backspace
nigdje nisam napisala da to nije dio osobe, ali baš dio da. dio koji može kontrolirati samim izbjegavanjem onog što ga stimulira.
vezano na primjer, da vjerovala bih mu/joj. ta prevara zaista može biti čisti zajeb. apsolutno je za vjerovat da trijezan/na to nikad ne bi napravio/la. drugi je par rukava što ne bih tolerirala jer to nije opravdanje. to bi bilo objašnjenje, ne i opravdanje jer je postojao izbor ne cugat. mislim, ako znaš da si sklona radit sranja ili nešto što lucidna ne bi kad se napiješ, onda jednostavno odlučiš ne pit ili cugaš pa se nosiš s posljedicama
nasilništvo je u istoj shemi, samo su posljedice takvog ponašanja i zakonski regulirane.
hoću reći da ne mislim da alkohol redovito izvlači, što ljudi vole govoriti, 'pravo lice' osobe, alkohol nekima potakne pojačano lučenje neke kemije u mozgu, pa pod utjecajem iste djeluju, a inače ne bi da nema tog stimulansa. a svatko ima svoje neke demone. društvena i/ili osobna prihvatljivost istih je ono što varira.
vezano na primjer, da vjerovala bih mu/joj. ta prevara zaista može biti čisti zajeb. apsolutno je za vjerovat da trijezan/na to nikad ne bi napravio/la. drugi je par rukava što ne bih tolerirala jer to nije opravdanje. to bi bilo objašnjenje, ne i opravdanje jer je postojao izbor ne cugat. mislim, ako znaš da si sklona radit sranja ili nešto što lucidna ne bi kad se napiješ, onda jednostavno odlučiš ne pit ili cugaš pa se nosiš s posljedicama
hoću reći da ne mislim da alkohol redovito izvlači, što ljudi vole govoriti, 'pravo lice' osobe, alkohol nekima potakne pojačano lučenje neke kemije u mozgu, pa pod utjecajem iste djeluju, a inače ne bi da nema tog stimulansa. a svatko ima svoje neke demone. društvena i/ili osobna prihvatljivost istih je ono što varira.
Lol, ali kakva je to vjernost i karakter kojoj je dovoljan alkohol da je prebaci na drugu stranu? : Dbackspace je napisao/la: apsolutno je za vjerovat da trijezan/na to nikad ne bi napravio/la. drugi je par rukava što ne bih tolerirala jer to nije opravdanje. to bi bilo objašnjenje, ne i opravdanje jer je postojao izbor ne cugat.
Prije bih rekla da je alkohol odličan katalizator za čovjekovu (pravu) osobnost i (pravo) stanje stvari.
Jednom sam se zbetonirala s jegerom i prišla mi je jedna žena koja je izgledala kao da ju je netko izrezao iz kakvog modnog magazina. Totalno moj tip.
Nije mi palo na pamet prevariti curu, iako sam bila jedva 2 tjedna u vezi, a i nisam bila neš' zaljubljena :/
Kad netko zabrije ili spava s kakvim Quasimodom možda mu povjerujem u priču o utjecaju alkohola.
▲ v o l c a n o ▲
-
backspace
kakva je to prehlada kojoj je dovoljno tri aspirina da je prebaci na drugu stranu i da prođe?
kakva je to bol u križima kojoj je dovoljan jedan voltaren da je prebaci na drugu stranu i da prođe?
cijelo vrijeme trubite iz iste perspektive gledanja na stvar.
kakva je to bol u križima kojoj je dovoljan jedan voltaren da je prebaci na drugu stranu i da prođe?
cijelo vrijeme trubite iz iste perspektive gledanja na stvar.
..Glupo je uopće raspravljati kako koga udara alkohol i jesu to pravdanja "bio/la sam pijana"....
ja znam recimo curu koja full mirna, povucena, a kad popije - agresivka mrtva, samo gleda da se s nekim posvadja, pokači - užas...
znam curu koja voli svog dečka i ne vara ga, al kad popije, da može nabila bi se na nogaru od stolice... i svi su joj lijepi... (ne bira)
... i ne vjerujem da neko puši spiku "bila sam pijana" ... šteta učinjena! pa se ti jebi
...ja mislim da alkohol različito udara na ljude, al ako već znaš da se ne možeš kontrolirati na alkoholu i da radiš ta neka sranja, onda nemoj piti, ili pij u krugu ljudi koji ti mogu opaliti šamar i poslati te doma , kad se počneš nen(m)oralno ponašat...
ja znam recimo curu koja full mirna, povucena, a kad popije - agresivka mrtva, samo gleda da se s nekim posvadja, pokači - užas...
znam curu koja voli svog dečka i ne vara ga, al kad popije, da može nabila bi se na nogaru od stolice... i svi su joj lijepi... (ne bira)
... i ne vjerujem da neko puši spiku "bila sam pijana" ... šteta učinjena! pa se ti jebi
...ja mislim da alkohol različito udara na ljude, al ako već znaš da se ne možeš kontrolirati na alkoholu i da radiš ta neka sranja, onda nemoj piti, ili pij u krugu ljudi koji ti mogu opaliti šamar i poslati te doma , kad se počneš nen(m)oralno ponašat...
...život je lijep... (:
@ <---
Vjerojatno zato što ne poznajem(o) osobe za koje bi stavile ruku u vatru da ne bi to isto napravile i bez utjecaja alkohola. ; )
Uz tu razliku da se u tom slučaju ne bi imale na što vaditi.
Btw, žalosno je da partner uopće osjeća potrebu da se mora kontrolirati, bio pijan ili tijezan. :/
A ovo s prehladom i bolom u križima :') via samokontrola i vjernost je miješanje krušaka i jabuka. : )
Ustalom, spominjali smo na kolegiju iz "Osjeta i percepcije" (Psihologija) kako je 80% lijekova placebo.
Problem je u tome što je farmaceutski lobi prejak da bi se ulagalo u istraživanja koja dokazuju kako je većina toga pod utjecajem čovjekove volje,
pa se rezultati pripisuju lijekovima. Tako da taj argument koji bi opravdao utjecaj alkohola ekvivalentno utjecaju lijeka realno pada u vodu. ; )
Vjerojatno zato što ne poznajem(o) osobe za koje bi stavile ruku u vatru da ne bi to isto napravile i bez utjecaja alkohola. ; )
Uz tu razliku da se u tom slučaju ne bi imale na što vaditi.
Btw, žalosno je da partner uopće osjeća potrebu da se mora kontrolirati, bio pijan ili tijezan. :/
A ovo s prehladom i bolom u križima :') via samokontrola i vjernost je miješanje krušaka i jabuka. : )
Ustalom, spominjali smo na kolegiju iz "Osjeta i percepcije" (Psihologija) kako je 80% lijekova placebo.
Problem je u tome što je farmaceutski lobi prejak da bi se ulagalo u istraživanja koja dokazuju kako je većina toga pod utjecajem čovjekove volje,
pa se rezultati pripisuju lijekovima. Tako da taj argument koji bi opravdao utjecaj alkohola ekvivalentno utjecaju lijeka realno pada u vodu. ; )
▲ v o l c a n o ▲
- Kroacija
that's true.backspace je napisao/la: alkohol nekima potakne pojačano lučenje neke kemije u mozgu, pa pod utjecajem iste djeluju, a inače ne bi da nema tog stimulansa.
a 'vaka sam i ja.Fusion je napisao/la:
Jednom sam se zbetonirala s jegerom i prišla mi je jedna žena koja je izgledala kao da ju je netko izrezao iz kakvog modnog magazina. Totalno moj tip.
Nije mi palo na pamet prevariti curu
boze hvala ti, ima normalnih.

ex invalid_user
-
backspace
živio edit 
fusion srčeko, opet se mimoilazimo, btw, jel bed ako me to pali (i ne, ovo nije offtopic)
nadalje, analogija iz perspektive stimulansa kao kemijskog utjecaja je poanta. naravno da nije općeprimjenjivo na svakoga, a i to je jednostavno, kako recimo na mene alkohol ne djeluje, tako tebi neće djelovati neki lijek koji meni hoće.
a što se kontrole tiče, u nekom gore postu sam pisala vezano na to kako se ti svjesno ili ne konstantno kontroliraš. to možeš zahvaliti znaš već čemu.
are we done here? jer morala bi se depilirat i to.
fusion srčeko, opet se mimoilazimo, btw, jel bed ako me to pali (i ne, ovo nije offtopic)
nadalje, analogija iz perspektive stimulansa kao kemijskog utjecaja je poanta. naravno da nije općeprimjenjivo na svakoga, a i to je jednostavno, kako recimo na mene alkohol ne djeluje, tako tebi neće djelovati neki lijek koji meni hoće.
a što se kontrole tiče, u nekom gore postu sam pisala vezano na to kako se ti svjesno ili ne konstantno kontroliraš. to možeš zahvaliti znaš već čemu.
are we done here? jer morala bi se depilirat i to.
Zadnja izmjena: backspace, dana/u 03 kol 2011 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Kroacija
ma tko je sad sto editao? -.-backspace je napisao/la:živio edit
ex invalid_user
-
backspace
nisi ti ovaj put

a i ja sam dodala sad da mi je wax time
a i ja sam dodala sad da mi je wax time
- Kroacija
opet dramis.
pa ljudi nadodaju nest jer se naknadno sjete. 
idem sad, vi nastavite
idem sad, vi nastavite
ex invalid_user
- Jadzia Dax
ma može se zabavit bez alkohola, ali jbg, kad volim piti 
-
backspace
pa nije to bed, ali neka kad se sjete pišu u novom postu, a ne da stalno moram bacat oko na pogledane postove jer su možda još nešto ubacili.invalid_user je napisao/la:opet dramis.pa ljudi nadodaju nest jer se naknadno sjete.
idem sad, vi nastavite
SVA SREĆA PA NE MUDRUJEM TU, PA NE MORAM NI GLEDAT
Nije, dapačebackspace je napisao/la: jel bed ako me to pali

Pokušat ću objasniti u malo više rečenica taj dio : Dnadalje, analogija iz perspektive stimulansa kao kemijskog utjecaja je poanta
Razilazimo se u perspektivama - ti objašnjavaš utjecaj alkohola s biološke perspektive, a ja (i Alba) s psihološke (edit: i sociološke).
S biološke perspektive alkohol utječe na rad malog mozga, a on je važan za pravilno funkcioniranje motorike tijela.
Što više alkohola unosimo u tijelo to nam je slabija motorika (obrnuta proporcionalnost : D), a samim time i samokontrola.
I tu dolazimo do
psiho-socijalne perspektive.Jasno je da čovjek ima svijest i podsvijest.
Sa svjesnim dijelom funkcionira s ljudima na svakodnevnoj bazi, a u podsvijest sprema traume, skrivene želje i sve ono što nije društveno poželjno.
Između svijesti i podsvijesti postoji kao neka 'opna'/cenzura koja omogućava čovjeku što uspješnije svjesno funkcioniranje, a koja se često probija ili u snovima ili
kad čovjek više nema kapaciteta spremati te "nepoželjnosti" u podsvijest (jer se naprosto dogodi erupcija potisnutog) ili pod utjecajem raznih supstanci - droge ili alkohola.
Što je manje toga čovjek natrpao u podsvijest (dakle, što se s više problema spreman suočiti na svjesnoj bazi), to treba manje strahovati od gubitka kontrole
i toga da će drugi vidjeti "neko drugo lice".
Zato se kaže da su alkohol i droga smrt za control frikove koji pred društvom žele stvoriti jednu sliku o sebi, a konzumacija navedenih supstanci ih izobličuje.
No ne izobličuje ih u ništa što oni zaista nisu ili ne žele sebi i drugima priznati da jesu : )
Eto, sad sam obuhvatila obje perspektive.
Uvijek se možemo složiti da se nećemo složiti...ili se možemo i dalje paliti

Ja sam to sinoć napravilajer morala bi se depilirat i to

▲ v o l c a n o ▲