aha, znaci lipstick lezbijka je samo lijepa. zanimljivo...shizika je napisao/la:..djevojke ne svadjate sE! sve ste lijepe
a ti phos ne drndaj, kako znas da nisam ako ne znas definiciju!
aha, znaci lipstick lezbijka je samo lijepa. zanimljivo...shizika je napisao/la:..djevojke ne svadjate sE! sve ste lijepe
Daisy ko je spomenuoo lipstick djevojku u mom postu, svaka djevojka je lijepa na svoj način! ako ništa u duši... i molim te ne pjeni se, kad te niko ne sapunja!Daisy je napisao/la:aha, znaci lipstick lezbijka je samo lijepa. zanimljivo...shizika je napisao/la:..djevojke ne svadjate sE! sve ste lijepe
a ti phos ne drndaj, kako znas da nisam ako ne znas definiciju!
vidis...to mi nema smisla!JanaFern je napisao/la:Lipstick - gleda se prema izgledu

nema na čemu! ali nisi ni daleko od ovog što si napisala - Lipstick je zaista samo kategorizacija izgleda - i to su LIJEPE/ZGODNE/SREĐENE žene.Daisy je napisao/la:shizika, ne pjenim se, stvarno me zanimala definicija. evo jana je objasnila, hvala jana.
jel uvijek moraš komplicirat? lipstick su one koje se lickaju! i lipstick koristiš kad se opisuješ fizički!phos je napisao/la:chatas s nekim i ona kaze:
"ja sam lipstick soft ball hard ass lez"
odmah znas na cemu si.
jednostavno i ne stvara zablude- radi se o lezbi koja se kindzuri ko bozicna jelka, fasada na faci uvijek prisutna, ali je karakterno ...slozena i ikakvi dogovori u smislu kompromisa padaju u vodu. vrlo jednostavan princip.
ta, ne temelji se sve na izgledu. ili?
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
Broken Down Angel je napisao/la:Ne identificiram se ni kao femme ni kao lipstick, ali ću biti toliko slobodna da na temelju vlastitog iskustva s problematikom, pokušam napraviti distinkciju.
Femme & lipstick su istodobno i rodni i seksualni identiteti. Femme lezbijke su osobe ženskog spola koje preuzimaju žensku rodnu ulogu, ALI ih privlače osobe ženskog spola koje preuzimaju mušku rodnu ulogu [tako se često govori o femme - butch dinamici]. Lipstick lezbijke, s druge strane, se ne razlikuju od femme lezbijki u svom rodnom izražaju, ali osjećaju privlačnost isključivo prema drugim lipstick ili femme osobama. No, ta se razlika često ne čuva van angloameričkog konteksta, stoga, čak i osobe koje preuzimaju te identitete, ih ponekad shvaćaju kao sinonimne.
Neke osobe kad govore o sebi koriste ´femme´ ili ´lipstick´ kao popratne epitete kategoriji ´žene´ koju preuzimaju, pa se nazivaju ´femme ženama´ ili ´lipstick´ ženama´, čime se ne odmiču od zadanog roda, već ga samo specifiraju. Dok druge u potpunosti odbacuju kategoriju ´žene´, ističući da su upravo ´femme´ ili ´lipstick´njihovi rodni identiteti koji se razlikuju od kategorije ´žene´. U tom trenutku, kad osoba učini odmak od ´bivanja ženom´, razgraniči se od određene kategorije i napravi pomak prema drugoj, može se govoriti i o određenoj formi transrodnosti [Snimljen je i dokumentarac koji se bavi tematikom> FtF: Female to Femme.] Dakle, glavna pretpostavka postavljanja ´femme´ & ´lipstick´ identiteta pod krovni pojam transrodnosti jest da feminitet nije samo jedan, dapače, da možemo govoriti o nizu feminiteta [kao i nizu maskuliniteta], a ´femme´i ´lipstick´su jedni od njih.
Osobe koje se identificiraju kao ´femme´ ili ´lipstick´ [poglavito ako zadržavaju istodobno kategoriju ´žene´], povlače granicu između ´femme´ & ´lipstick´ kao queer identiteta s jedne strane, te ´ženstvene žene´ kao heteroseksualnog konstrukta s druge, uglavnom na 2 načina. Jedan je promatranje obilježja ´femme´ & ´lipstick´ kao onih čijim preuzimanjem se vrši SVJESNO afirmiranje i osnaživanje ženstvenosti kao marginaliziranog i, čak od strane samih žena, odbacivanog pojma [zbog asocijacije s podređenošću, pasivnošću, tišinom]. Te osobe joj nastoje dati glas - ravnopravnost, aktivnost, čujnost. Također, moguće je pristupiti pojmovima ´femme´ i ´lipstick´ kao svjesnom poigravanju, eksperimentiranju ili parodiranju tradicionalnog poimanja ženstvenosti.
C/P s bloga jedne femme identificirane osobe, njeno objašnjenje:
My basic definition of a femme is someone who consciously chooses to embrace fem(me)ininity as a “deviant” identity. I believe femme is a conscious genderfuck in the rouse of traditional femininity. The major difference between a feminine woman and a femme is conscious gender performance, and anyone who consciously takes on the role of femininity as a deviant identity can be femme. [...] This brings me to the question of how is femme deviant? How is being femme any more deviant than being feminine? In a culture which considers femininity to be a counterpart to masculinity and therefore everything that masculinity isn’t: weak, vulnerable, emotional, etc. when a femme consciously chooses to be femme ze is choosing to take on this culturally slandered role. When we consciously choose marginalized roles while recognizing their marginalization we are, in a way, giving power to them. This is, in my mind, deviant and a small way of rebelling against social order.
ma u principu je jednostavno - i lipstick lezbijka moze biti zajebana unatoc svom izgledu. eto.ariadne je napisao/la:Meni sad ništa više nije jasno![]()
![]()

e bravo!Daisy je napisao/la:ma u principu je jednostavno - i lipstick lezbijka moze biti zajebana unatoc svom izgledu. eto.ariadne je napisao/la:Meni sad ništa više nije jasno![]()
![]()
Daisy je napisao/la:ma u principu je jednostavno - i lipstick lezbijka moze biti zajebana unatoc svom izgledu. eto.ariadne je napisao/la:Meni sad ništa više nije jasno![]()
![]()

JanaFern je napisao/la:mislim da kategorizacije postoje u svakom aspektu društva i da to nema veze s NAMA.. naš problem su predrasude! općenit je stav da su samo lezbijke žene upravo s tim butch stavom i lifestyle-om. Zato i svi ostanu u šoku kad čuju da je zgodna šminkerica (možda čak i cajkuša) lezbijka.
ne znam.. gubim se što više čitam...
zar nije lipstick lezbijka ona koja pazi na svoj izgled i spada u one okvire "tipično žensko"?
zar nije femme lezbijka ona koja želi u vezi bit više "žensko"?
zar nije butch lezbijka ona koja je čvršća i jača karkterno, a pritom i ima stil koji vuče na "muškobanjatost"?
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
ako moze bez uvodenja novih nepoznanica. hvala!ariadne je napisao/la:![]()
![]()
Jel ona onda tomboy ili butch u tom određenom trenutku?
I što ako ju u toj trgovini vidi lezba koju privlače isključivo tomboy/butch tipovi i pokuša ju zavest dok ova prolazi pored smrznutog graška na putu do sladoleda?
A ova je lipstick.
Awkwaaaard.

ni meni to nije jasno, posto ne priznajem te bezvezne podjele tipa butch voli lipstick, lipstick voli femme, a pogotovo ne priznajem definicije tipa - femme je vise zensko u vezi. sta to znaci biti vise zensko u vezi? cesce pere sudje ili sta?ariadne je napisao/la:![]()
![]()
A šta ako lipstick lezba jedan dan obuče trenirku i široku majicu i ne našminka se jer joj se ne da uređivat i onda takva ode u trgovinu po sladoled?
Jel ona onda tomboy ili butch u tom određenom trenutku?
I što ako ju u toj trgovini vidi lezba koju privlače isključivo tomboy/butch tipovi i pokuša ju zavest dok ova prolazi pored smrznutog graška na putu do sladoleda?
A ova je lipstick.
Awkwaaaard.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! jel ti to mene malo, ha?ariadne je napisao/la:Pravi jebeno dobre sendviče.
Daisy je napisao/la:ok, sudeci po sendvicima, onda sam ja femme. a sudeci po silnim definicijama lezbijki, mozda sam i hetero.
cek, cek....JanaFern je napisao/la:
pod time sam mislila da je ta FEMME žensko u glavi!

I would never.JanaFern je napisao/la:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! jel ti to mene malo, ha?ariadne je napisao/la:Pravi jebeno dobre sendviče.
jel lipstick imaju kvrgava koljena?Daisy je napisao/la:znas sta jana, ti si ovu cijelu zbrku izazvala. cijelo vrijeme zbunjujes s vanjskim karakteristikama, a sad jos i glavu uvodis u pricu. sta je previse, previse je...

ma da, sad je tebi sve jasno. a jos si i lipstick...phos je napisao/la:jel lipstick imaju kvrgava koljena?Daisy je napisao/la:znas sta jana, ti si ovu cijelu zbrku izazvala. cijelo vrijeme zbunjujes s vanjskim karakteristikama, a sad jos i glavu uvodis u pricu. sta je previse, previse je...
(mislim ako -da, onda sam vidjela jednu jednom nekad)
U glavi, ne NA glavi. Niš ne znaš.phos je napisao/la:cek, cek....JanaFern je napisao/la:
pod time sam mislila da je ta FEMME žensko u glavi!
mislis na frizuru?