http://en.wikipedia.org/wiki/Cassandra_(Doctor_Who)
I'm going to be a bitchy trampoline.
Ali ozbiljno, zbilja nemam pojma. Svi scenariji koje si navela u uvodnom postu mi zvuče sasvim realno (iako mi se sviđa i onaj all-encompassing, zvuči ko nešto što sam jednom sanjala
Link or GTFO.phos je napisao/la:zapravo sam mislila da bi tema mogla otici u drugom smjeru, ali nda....
ugl...meni se kao objasnjenje najvise dojmilo a to je da se radi o prelasku iz denziteta u drugi (treci u cetvrti) sto ima za posljedicu resetiranje (u prosjeku 26 000 god ciklickog ponavljanja).
temeljno mi odgovara i poklapa se sa vise teorija razlicitih podrucja i savrseno mi ima smisla jer po tome, oni koji su dozivjeli zrelost, prelaze u cetvrti denzitet, a ostali idu natrag u kameno doba.
ok...teza ima svoje duboke korijene, ali ovo je najkraca moguca verzija :raspravlja sama sa sobom:

ako ne skrivimo sami, pretpostavljam da će nas neka prirodna katastrofa dokrajčit. osim ako ne uspijemo kolonizirat dalje nešto jer ovo di smo sad ima rok trajanja. s ovim znanjem koje trenutno imamo, još je to nezamislivo.