Kako i kada cemo nestati?

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
ariadne
hladan tuš
Spol/rod: žensko

Re: Kako i kada cemo nestati?

Post Postao/la ariadne » 30 ruj 2011 15:13

Kao i uvijek, TV ima odgovor na sve. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Cassandra_(Doctor_Who)

I'm going to be a bitchy trampoline. :D

Ali ozbiljno, zbilja nemam pojma. Svi scenariji koje si navela u uvodnom postu mi zvuče sasvim realno (iako mi se sviđa i onaj all-encompassing, zvuči ko nešto što sam jednom sanjala :D). Nisam dovoljno informirana da bih pokušala zaključit koji je vjerojatniji od drugih. :nezna:
phos je napisao/la:zapravo sam mislila da bi tema mogla otici u drugom smjeru, ali nda....
ugl...meni se kao objasnjenje najvise dojmilo a to je da se radi o prelasku iz denziteta u drugi (treci u cetvrti) sto ima za posljedicu resetiranje (u prosjeku 26 000 god ciklickog ponavljanja).
temeljno mi odgovara i poklapa se sa vise teorija razlicitih podrucja i savrseno mi ima smisla jer po tome, oni koji su dozivjeli zrelost, prelaze u cetvrti denzitet, a ostali idu natrag u kameno doba.
ok...teza ima svoje duboke korijene, ali ovo je najkraca moguca verzija :raspravlja sama sa sobom:
Link or GTFO. :D :kokice:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

phos

Post Postao/la phos » 30 ruj 2011 15:23

gtfo?
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupaslika
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba :D - autor nepoznat

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 30 ruj 2011 15:53

:emo:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 30 ruj 2011 15:56

phos je napisao/la:zapravo sam mislila da bi tema mogla otici u drugom smjeru, ali nda....
ugl...meni se kao objasnjenje najvise dojmilo a to je da se radi o prelasku iz denziteta u drugi (treci u cetvrti) sto ima za posljedicu resetiranje (u prosjeku 26 000 god ciklickog ponavljanja).
temeljno mi odgovara i poklapa se sa vise teorija razlicitih podrucja i savrseno mi ima smisla jer po tome, oni koji su dozivjeli zrelost, prelaze u cetvrti denzitet, a ostali idu natrag u kameno doba.
ok...teza ima svoje duboke korijene, ali ovo je najkraca moguca verzija :raspravlja sama sa sobom:
Jel ima to možda neke veze s takozvanim razdvajanjem svjetova koje je navodno počelo 9.9.2009., a trebalo bi se dovršiti famozne 2012.?

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 30 ruj 2011 15:57

onako kako terminator kaze. tocka.
ex invalid_user

Plague

Post Postao/la Plague » 30 ruj 2011 19:16

to ti je već prošlo.

mislim da nas nikad neće nestat, previše se volimo da bismo to dozvolili. osim ako nas neka neprijateljska rasa ne istrijebi ili ne uspijemo nać novi planet koji ćemo sjebat prije nego nestane sunca i ostalih izvora energije. ali isto nekako mislim da to već imamo u pripremi pa me ni tog scenarija nije strah.

Bash

Post Postao/la Bash » 30 ruj 2011 19:16

ah, koliko je nestalih života dosad sebi postavilo ovo isto pitanje na nekom drugom mjestu u svemiru slika ako ne skrivimo sami, pretpostavljam da će nas neka prirodna katastrofa dokrajčit. osim ako ne uspijemo kolonizirat dalje nešto jer ovo di smo sad ima rok trajanja. s ovim znanjem koje trenutno imamo, još je to nezamislivo.
pažnja, pažnja. ovdje i sada

divlja.ruza
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la divlja.ruza » 30 ruj 2011 19:38

ma, nikakav smak svijeta 2012. bit ce jos dugo zivota na Zemlji,mozda nikad nece ne prestati. moglo bi nastupit ledeno doba nakon ovog zatopljenja ili cemo sami sebe unistit ovim promjenama sto se desavaju u prirodi jer to smo si sami stvorili. ako je na Marsu pronadjena voda, zasto tamo nebi bilo zivota? sta se tice vanzemaljaca, samo je pitanje vremena kad cemo se susrest sa njima.

bašja
Status: U vezi

Post Postao/la bašja » 01 lis 2011 07:41

How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

JaNNa
XoXo
Status: Solo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 01 lis 2011 08:48

bašja je napisao/la:ovo je cool kraj
takvo sam nešto ja imala na umu, samo da se odjednom sve počne raspadat, a mi svi popadamo u pukotine ili odletimo u svemir i gušimo se i patimo...
i tak, da....

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 07:56

tamara3 je napisao/la:
Jel ima to možda neke veze s takozvanim razdvajanjem svjetova koje je navodno počelo 9.9.2009., a trebalo bi se dovršiti famozne 2012.?
pa... to je dosta individualno, ali se globalizira.
prelazak iz treceg u cetvrti denzitet se odvija sada i odviao se prije 100, 1000 god.
ali sad je nekako krajnje vrijeme da se pocne desavati cesce :D
radi se o segmentima evolucije.
treci denzitet grade slobodna volja entiteta i individualna svijest (odredeni stupanj). to je recimo vecina ljudi danas.
i taj denzitet uvjetovan je i voden svim vanjskim utjecajima i zivotnim okolnostima, ali i nekim neopipljivim i cesto puta individualno nesvjesnim znacajkama pojedinca (stupanj duhovnosti i sl.). a u cetvrtom denzitetu postojanje se bazira na razini izmedu fizickog i etericnog. entiteti cetvrtog denziteta se cesto povezuju sa planetom Nibiru koji (navodno) ima specificnu elipsaastu putnanju prije oko 1,5 god bio polozajno blizu Zemlji (zadnji put se to dogodilo prije nekoliko tisuca god).
mozda je to ta poveznica sa 2009.-om god.
(film koji je to najbolje, u prenesenom smislu uspio docarati je matrix, tu vezu denziteta)
Ružna, ali glupaslika

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 11:38

Pah jah tjah... nisam te baš razumjela, naročito u dijelu:

pa... to je dosta individualno, ali se globalizira.
prelazak iz treceg u cetvrti denzitet se odvija sada i odviao se prije 100, 1000 god.
ali sad je nekako krajnje vrijeme da se pocne desavati cesce

Što se dogodilo prije 100, 1000 godina i zašto je krajnje vrijeme da se počne dešavati češće? I odakle ta teorija?
Napominjem da sam na tu teoriju o razdvajanju svjetova natrčala svega par sati prije nego što sam pročitala ovu temu, pa ne znam puno o tome.

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 12:25

prelazak iz denziteta nije nista sto je opipljivo.
nije fizicki.
jer denziteti su zapravo razine svijesti.
covjek dostize visu razinu svijesti. funkcionira na drugaciji nacin.
zato kazem da se globalizira ali je stvar individue.
i neki ljudi tu razinu postizu prije, neki kasnije.
ista stvar (mozda nije dobar primjer) kao i sa sportasima- nekima ce dulje trebati da postignu odredeno vrijeme u trci na 100 m, nekim dulje, a neki (zbog svojih fizickih karakteristika i predispozicija) nece to nikada biti u stanju postici (zato nije globalno), ali - cinjenica je da prosjek koji sportasi odredene razine danas drze, je puno bolji nego prije 20 god u istim disciplinama (ali se zato globalizira).
kako se razvijaju u tom pravcu, ljudi se razvijaju i na toj duhovnoj razini.
inace, sve je dio razlicitih ucenja, a izmedu ostalog i new age filozofije.

a i prije 100 ili 1000 god bilo je ljudi koji su mogli postici tu razinu svijesti, koja se ocekuje (po vecini ucenja) da ce se desiti (kolektivna svijest) oko 2012.
to i je o cemu su pisale Maye, pa su se nasli laici koji su to krivo protumacili kao smak svijeta.
a ne radi se o smaku svijeta, nego samo o prelasku na jedan visi nivo svijesti.
Ružna, ali glupaslika

jpeg

Post Postao/la jpeg » 03 lis 2011 12:52

new age filozofija je ustvari old filozofija.

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:10

mrav je napisao/la:new age filozofija je ustvari old filozofija.
druga polovina 2o-og st. i nije tako staro
Ružna, ali glupaslika

jpeg

Post Postao/la jpeg » 03 lis 2011 13:14

a-a.
ka sta je new age medicina ova kirurska danasnja.
primarna je ova koju danas nazivaju alternativnom.
al dobro sad.

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:16

new age kao pokret, ok.
ako ces tako onda sve ima vijek od pne.
Ružna, ali glupaslika

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 13:19

phos je napisao/la:jer denziteti su zapravo razine svijesti.
...
to i je o cemu su pisale Maye, pa su se nasli laici koji su to krivo protumacili kao smak svijeta.
a ne radi se o smaku svijeta, nego samo o prelasku na jedan visi nivo svijesti.
Okej, sad je jasno to s denzitetima. No onda bi se, ako su bili u pravu, trebao dogoditi neki golemi shift nakon čega više ništa neće biti isto?

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:21

da.
recimo...neka veca katastrofa koja ce uhvatiti veliki dio kugle i kada ce se ljudi malo odmaknuti od primarnih zelja i potreba za materijalnim jer ce im zivot biti upitan.
Ružna, ali glupaslika

jpeg

Post Postao/la jpeg » 03 lis 2011 13:25

pa e.
u vrime pne su ljudi bili svjesniji i blizi svemiru nego ikad. danas se priblizavaju uz pomoc instrumenata, koje uostalom malo po malo unistavaju zemlju cija se orbita svakako mjenja i bez toga.
sunce se mjenja, planete mjenjaju putanju mic po mic, sve se klima. nece nista doc preko noci.
evo zadnjih 2,3 god su krenule katastrofe vecih razmjera. cunamiji i ostale ludosti. i sad ce se to smirit, ali za nekog vremena ce opet zemlja popizdit.
sve to mic po mic ide kvragu.
a i za 50god ce se skuzit da se u 50god sve rasklimalo za 0,00 5 a to nije zanemarivo.

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:26

pizdenje zemlje je prirodni ciklus kroz koji planete prolaze na ovaj ili onaj nacin. isto kao sto se gase sunca.
Ružna, ali glupaslika

jpeg

Post Postao/la jpeg » 03 lis 2011 13:28

je i time se eliminiramo.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 13:30

Zašto misliš da nužno mora biti baš prirodna katastrofa? Ja recimo mislim da nam se katastrofa događa svaki dan, i to sve intenzivnije na puno drugih polja jer mi se čini da se urušava kompletan sustav (financijska tržišta, korporacije, moćnici, bla bla...).

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:32

pa ne mora nuzno prirodna katastrofa, samo mi se cini da su ljudi ko zohari i brzo se adaptiraju na nove uvjete.
pa tako imam osjecaj da bi se adaptirali na ne znam kakve financijske i ine situacije, naucili s tim zivjeti i to je to.
a ako nas pokosi neki neocekivani val, mozda bi nas to mogle stresti iz trenutnog stanja.
jer ako ovako nastavimo s prilagodbama, za jedno 300 god bi se mogli prilagoditi na zivot u nuklearnom reaktoru.
Ružna, ali glupaslika

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 13:35

Ne znam baš, odavde gdje ja sjedim čini se kao da se sve počelo odvijati puno brže.

jpeg

Post Postao/la jpeg » 03 lis 2011 13:35

ma je, al ako gledamo prirodne katastrofe i ako te zakaci, neces se na nista morat prilagodjavat.
a tamara u tom rezonu umiremo svaki dan, navikli smo i ocvrsnuli. i nista nam nece ovi dan pokvarit :D

phos

Post Postao/la phos » 03 lis 2011 13:41

@tam slazem se da se brze odvija, ali jel mislis da se moze mjeriti nekakvom prirodnom katastrofom koja bi napravila sranje ko u japanu sa nuklearkama...
da se radilo o vecoj razornoj moci - u 3 tj bi kao s zavladao njihovim kontinentom, a u roku od god dana i na ostalim kontinentima (osim mozda afrike, jer oni su ionako svije t za sebe)
Ružna, ali glupaslika

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 14:02

Ma jasno da ne može, nije mi ni bila namjera uspoređivati te dvije kategorije - samo mislim da se tog 21. prosinca 2012. neće Zemlja otvoriti pod nama niti išta slično.
Nit će se čovječanstvo probudit pjevajući uglas "Age of Aquarius". Vjerojatno će sve te silne promjene koje se sada događaju doći nekakvom kraju pa će to biti ko neki mostić prema novom svijetu :nezna:.

...i kužiš, ko za prokleto, to je baš petak :ljuta:!!!!!!!

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 03 lis 2011 14:22

So let me get this straight: dogodit će se neka globalna katastrofa koja će potaknuti kolektivni pomak svijesti, osim što neće pogoditi cijeli planet niti pomaknuti svijest svih ljudi na planeti? :D

Jel na kraju kolektivno i globalno ili nije i koji je onda smisao svega ovoga? :D

Basically ispada da će ionako najrazvijeniji dijelovi svijeta još više evoluirati, što se događa ionako, tako da ne znam čemu sve ove teorije. Sve je to postojalo oduvijek, samo je sad svijet (ili barem većina) bolje povezan i svatko može na internetu pročitati bilo što. Ako dovoljno ljudi pročita i proširi, odjednom postaje nešto na što se treba obratiti pozornost? I don't think so.

Ne možemo predvidjeti hoće li nas spičit neki rogue planet pa o tome nema smisla raspravljati. Prije će se dogoditi nešto poput potpunog kraha ekonomije ili tako nečega, ko što reče Tamara.

NETKO ĆE NAM UGASIT INTERNET! Oh the horror, THE HORROR! :nesvjest:

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 03 lis 2011 14:25

Kaj misliš da je to baš tak jako nemoguće?

Odgovorite