Complex - lez:be u web sapunici

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Malena

Complex - lez:be u web sapunici

Post Postao/la Malena » 26 lis 2006 10:10

sa www.filmski.net

Imate solidnu internet vezu, gleda vam se nešto malo ženskijeg i erotičnijeg predznaka, imate 8 dolara za užitak od 90 dana -kliknite...

Seksi lezbijska serija sreće sapunicu – to je otprilike prva rečenica svih prikaza koji se bave 'The Complexom', serijalom webizoda koje se mogu gledati na thecomplex.tv, za nepunih 8 dolara pretplate za 3 mjeseca. Internet je, daklem, place to be, što nije potrebno dodatno obrazlagati.

Radnja prati pet ekscentričnih singlica koje žive u holivudskom stambenom kompleksu. Izbjegavajući nepotrebnu patetiku i kliše zapletaje vezane uz uparivanje, ova se web sapunica bavi lezbijkama na način na koji još nisu prikazane u mainstreamovskim filmskim vodama, navodi Ifilm.

Pet pomalo sramežljivih, sjebanih, ali prpošnih junakinja predstavlja suvremene arhetipove: Yoga djevojka, Djevojka iz susjedstva, Kaubojka, Seksi zavodnica i Mučena femme. Iako svaka od njih živi u samačkom stanu, dijele barem jedan nosivi zid ili pak strop, pa je bliskost naprosto stvar koju ne mogu birati.

slika

Prva besplatna epizoda upućuje na dosta realističnu, ali ušminkanu kameru (pogledajte ovdje), brze rezove i dinamične izmjene scena. U biti, svaka je webizoda mali short sniman poput nekog realitya. Taj dojam nije slučajan jer su sapunicu pred tri godine kreirale snimateljica Jennifer Lane, redateljica Katherine Brooks te producentica Kelly Roy. Susjede (njih tri zaista žive u spomenutom stambenom kompleksu u zapadnom Hollywoodu), suradnice i prijateljice su na temelju svojih života skovale plan za serijal u kojem su željele prikazati 'stvaran život'.

slika

Brooksova je režirala brojne tv serije te se posebno istaknula u reality showovima tipa 'The Osbournes' te 'Newlyweds: Nick and Jessica', shortom 'Dear Emily' te raznim projektima za MTV. Nije nepoznata niti domaćoj queer publici: redateljica je lezbo s/m drame 'Surrender' koja se u Tuškancu prikazivala prošle godine. Intrigantna je redateljica pod svojim pseudonimom Kate Hill bila jedna od glavnih s/m akterica...

Kada su u prvih tjedan dana streaminga na webu sakupile 30.000 hitova, Lane je izjavila: 'Ljudi većinom žele gledati same sebe i likove koji ih predstavljaju. Lezbijska je populacija još nepokrivena i upravo to želimo promijeniti'. Namjere su, čini se, pale na plodno tlo jer je serija pobrala odlične kritike na lgbt portalima, a čini se da bi se mogla svidjeti i onima koji su pratili 'The L World', ali i 'Seks i grad'.
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

swayka
Spol/rod: žensko
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 26 lis 2006 13:43

shema... meni je ona butch girl nekako naj... :)

nimfomanka
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la nimfomanka » 26 lis 2006 16:16

pa dve su butch,baremna slici. I desna i lijeva.

swayka
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 26 lis 2006 16:25

ma ne mislim na ovim slikama... nego na stranici - ona jedna duge kose, a mladja je i lici na nesto :D a ni ona famme nije nesto losa

jabooka

Post Postao/la jabooka » 26 lis 2006 16:25

a zasto ova u sredini nije butch? :o

FatalFemme

Post Postao/la FatalFemme » 26 lis 2006 17:18

prva je mljac :aha:

a ova u sredini zasto nije butch.. ah, tipicna predrasuda- ima kosu :shinner:
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~

Malena

Post Postao/la Malena » 26 lis 2006 20:02

nimfomanka je napisao/la:pa dve su butch,baremna slici. I desna i lijeva.
kolko se ja u to kuzim, nit jedna od njih dvije nije butch.samo nisu pickaste tj. nemaju kosu dugu. daleko su oni od butch,bas.da.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 26 lis 2006 23:14

i sta sad sa svim ovim? :o
zvir i bestimja.

nika

Post Postao/la nika » 27 lis 2006 09:45

sad bumo to manijakalno gledali kao nekad L word :D
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

Malena

Post Postao/la Malena » 30 lis 2006 11:28

nis...treba mi necija kartica ( ja imam samo maminu :D), skupimo 8 dolara i gledamo stvar :)

osim ako naravno wimpi ne nadje nagdje link da to skinemo besplatno :D

wimpi

Post Postao/la wimpi » 30 lis 2006 11:42

Wimpi krece u akciju iako je skepticna da bu nasla...emitira se sam prek weba, any ideas, zita, anyone :o

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 30 lis 2006 17:18

a kaj neces u surfanju kak da to skines besplatno potrosit vise od tih 8 $? :o
zvir i bestimja.

wimpi

Post Postao/la wimpi » 30 lis 2006 23:38

Ne znam, vjerojatno da, ali ovak je sladje i neizvjesnije :D

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 31 lis 2006 02:14

....dok ne snime tj. zavrse i 4.sezonu L-worda, onda cete se svi vratit na to i opet ce se otvarati topici, komentirati i dramiti, suze liti i tjesiti da nada umire posljednja samo radi tog jer se Shane osisala.
Pih izdajice roda svoga :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Odgovorite