Interseksualna Marta (NOVA)
-
martyrus
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: transrodna osoba
- Status: Solo
Interseksualna Marta (NOVA)
Evo ja sam jedan primjer interseksualne osobe od 25 god koja se vanjskim izgledom rodila kao žena a unutarnji organi su bili muški koji su kasnije u dobi od oko 6 god odstranjeni.
Želim reći da mi se ni dan danas nije lako nositi sa činjenicom da sam djevojka a zapravo genetski muškarac i uvijek se pitam na koji način bi to svojoj il svome partneru/ici mogla priopćiti. neke ozbiljnije veze nisam ni imala jer nisam u mogućnosti se ni poseksati kao normalna žena. trebala bih na operaciju produbljivanja vagine, ali nikako da se nakanim jer u tom svom silnom razmišljanju i vjerovatno strahu od prihvaćanja okoline jednostavno gubim volju i motivaciju.......
Ovim putem bih također molila ljude sa istim ili sličniom problemom da mi se obrate kako bi izmijenili iskustva i možda si međusobno pomogli kako bi krenuli normalno živjeti....
Unaprijed zahvalna i u očekivanju druženja s Vama svima, Martina S. martyrus@gmail.com
Želim reći da mi se ni dan danas nije lako nositi sa činjenicom da sam djevojka a zapravo genetski muškarac i uvijek se pitam na koji način bi to svojoj il svome partneru/ici mogla priopćiti. neke ozbiljnije veze nisam ni imala jer nisam u mogućnosti se ni poseksati kao normalna žena. trebala bih na operaciju produbljivanja vagine, ali nikako da se nakanim jer u tom svom silnom razmišljanju i vjerovatno strahu od prihvaćanja okoline jednostavno gubim volju i motivaciju.......
Ovim putem bih također molila ljude sa istim ili sličniom problemom da mi se obrate kako bi izmijenili iskustva i možda si međusobno pomogli kako bi krenuli normalno živjeti....
Unaprijed zahvalna i u očekivanju druženja s Vama svima, Martina S. martyrus@gmail.com
- killer_cupcake
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Kontakt:
Re: Interseksualna Marta (NOVA)
svaka čast na hrabrosti
pola ljudi ovdje ne bi imalo petlje napisati i priznati što i ti, da su u toj situaciji
to je garant
anyhow, hello
pola ljudi ovdje ne bi imalo petlje napisati i priznati što i ti, da su u toj situaciji
to je garant
anyhow, hello
we have all heard what we wanted to hear, truth that sounds right to our ears
- Afrodita
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
hello malena
I want her everywhere and if she's beside me I know I need never care but to love her is to need her everywhere knowing that love is to share
kako se doživljavaš/osjećaš, kao žena ili muškarac? ako je bedasto pitanje, oprosti i zanemari.
-
martyrus
Osjećam se i većinom doživljavam kao žena, jer su me tako odgojili da se ponašam. tek nakon puno godina sam se zapitala što i kako bi trebala dalje....čudna je jedna stvar-a to je kao da sam podvojena ličnost se znala nekad ponašati-nekada u meni kao da se taj muški gen zna upaliti....neobično-skoro pa nevjerovatno ehhheehhe
ma nije ni malo bedasto
ma nije ni malo bedasto
- alice
ajde super, da se upoznamo sa novim stvarima
i želim ti dobrodošlicu na forum!
'At the center of non-violence stands the principle of love.'
Martin Luther King
Martin Luther King
voliš žene ili muškarce? ili oboje?
i ustvari, u čemu je tvoja dilema? ne znam kako moja pitanja zvuče, to je uvijek bed s netom. uistinu me zanima.
i ustvari, u čemu je tvoja dilema? ne znam kako moja pitanja zvuče, to je uvijek bed s netom. uistinu me zanima.
-
martyrus
a gle......volim oboje.....prije sam više naginjala muškarcima, a sad više ženama - jer imam osjećajm to jest, uvjerila sdam se da su pouzdanije......Angela07 je napisao/la:voliš žene ili muškarce? ili oboje?
a ti? koja je tvoja priča? zaš si tu?
-
martyrus
Zaš misliš da je pogrešna?pa probaj ispravit hehehe kolko se može jel.... 
e a odakle si ak smijem pitat i kolko ti je god?
zašto je pogrešna? mogla bih napisati dvije stranice razlogamartyrus je napisao/la:Zaš misliš da je pogrešna?pa probaj ispravit hehehe kolko se može jel....
iz zagreba sam, a godine...
a gdje si se ti izgubila?
welcome i svaka čast na hrabrosti
-
martyrus
ma nisam se izgubila......ne gubim se ja samo tako lako hehehehe...pa probaj sa stranicama....napiši ponešto i onda pročitaš pa probaš pogledat iz druge perspektive--vjeruj-činit će ti se drukčije a i smisao svega i razmišljanje će ti se promijeniti.....
E A ZAŠTO LJUDI MISLE DA SAM HRABRA ŠTO SAM PRIZNALA DA SAM TO ŠTO JESAM?!?!
to je zapravo kukavički potez...pogotovo to na internetu piskarat...pf

E A ZAŠTO LJUDI MISLE DA SAM HRABRA ŠTO SAM PRIZNALA DA SAM TO ŠTO JESAM?!?!
to je zapravo kukavički potez...pogotovo to na internetu piskarat...pf

Hello 
"Priznaju" oni koji su nešto krivi, ti si samo, well, opisala sebe. ; )
Isticanje hrabrosti se vjerojatno odnosi na to da je okolina antagonistički nastrojena kako prema homoseksualnim
tako i prema interseksualnim osobama pa nije poželjno otvoreno pričati o sebi ukoliko se to ne odnosi na heteroseksualnost.
Govorila je u medijima i o ovom slučaju. Možda bi bilo dobro da potražiš broj te udruge i probaš doći do nje.
Vjerujem da ti ona može dati najbolje informacije o tome kamo se usmjeriti ako ćeš imati neka pitanja ili probleme. ; )
Btw, ako već nisi, svakako pogledaj ovaj film > XXY : )

Isticanje hrabrosti se vjerojatno odnosi na to da je okolina antagonistički nastrojena kako prema homoseksualnim
tako i prema interseksualnim osobama pa nije poželjno otvoreno pričati o sebi ukoliko se to ne odnosi na heteroseksualnost.
Nedavno je na TV-u gostovala Romana Brajković Juraco, interseksualna osoba i predsjednica udruge "Bolje sutra".martyrus je napisao/la:Ovim putem bih također molila ljude sa istim ili sličniom problemom da mi se obrate kako bi izmijenili iskustva i možda si međusobno pomogli kako bi krenuli normalno živjeti....
Govorila je u medijima i o ovom slučaju. Možda bi bilo dobro da potražiš broj te udruge i probaš doći do nje.
Vjerujem da ti ona može dati najbolje informacije o tome kamo se usmjeriti ako ćeš imati neka pitanja ili probleme. ; )
Btw, ako već nisi, svakako pogledaj ovaj film > XXY : )
Zadnja izmjena: Fusion, dana/u 27 sij 2012 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
▲ v o l c a n o ▲
mozes se javiti i zagreb prideu:
http://www.zagreb-pride.net/web/index.p ... 01&lang=hr
- _doublleB_
- Status: U vezi
zasto njima? kakve veze oni imaju s tim?Popeye je napisao/la:mozes se javiti i zagreb prideu:
kakve veze zagreb pride ima s interseksualnim osobama? pa zelio bi imati sto vise veze, ali za to je potrebno i direktno ukljucivanje interseksualnih osoba u aktivizam.
uostalom, službeni naziv manifestacije je Povorka ponosa LGBTIQ osoba.
link koji sam stavio je pak grupa podrske, u koju su naravno dobrodosle i interseksualne osobe.
link koji sam stavio je pak grupa podrske, u koju su naravno dobrodosle i interseksualne osobe.
jasno.
al sad je ne zanima prajd kao borba za prava, jer ona je oke, nego intiman krug ljudi koji su slicno prosli/prolaze i zive na taj nacin.
al sad je ne zanima prajd kao borba za prava, jer ona je oke, nego intiman krug ljudi koji su slicno prosli/prolaze i zive na taj nacin.
plus se ovonedjeljno druzenje bavi bas sklapanjem poznanstva sa sebi slicnima:Popeye je napisao/la: link koji sam stavio je pak grupa podrske, u koju su naravno dobrodosle i interseksualne osobe.
Queer2Queer: kako do queer poznanstva?
Gdje ste nabavilie sve te lezbe/pedere oko vas? Naručili ste ih preko neta? Upoznali ih u redu za 15dkg sira u Konzumu? Zajedno ste trenirali akrobatski rokenrol u osnovnjaku? Ili se to desilo one kobne subote na Partycipaciji kad su slušali vaše žalopojke o bivšoj ljubavi i častili vas cedevotkom? Gejdar vam je podivljao dok ste bili u tramvaju i ostalo je povijest? Gejdar, ček, jesmo rekle gejdar? Postoji li gejdar? Navodno da postoji, al' ni traga ni glasa mu... Imate gejdar?Ne razbijajte glavu jer vašim brigama došao je kraj!
Gdje ste nabavilie sve te lezbe/pedere oko vas? Naručili ste ih preko neta?
Upoznali ih u redu za 15 dag sira u Konzumu? Zajedno ste trenirali akrobatski rokenrol u osnovnjaku?
Ili se to desilo one kobne subote na Partycipaciji kad su slušali vaše žalopojke o bivšoj ljubavi i častili vas cedevotkom?
Gejdar vam je podivljao dok ste bili u tramvaju i ostalo je povijest? Gejdar, ček, jesmo rekle gejdar? Postoji li gejdar? Navodno da postoji, al' ni traga ni glasa mu... Imate gejdar?
Ne razbijajte glavu jer vašim brigama došao je kraj!
Queer2Queer vam ekskluzivno u nedjelju sprema razotkriti tajnu koju su sakrivali od vas. Na temelju najnovijih, američkih, revolucionarnih, multifunkcionalnih, polivalentnih istraživanja otkrivamo vam najfascinantnija nalazišta tzv. homo sexualisa. Doznajte kamo izlaze, kako izgledaju, čime se hrane i još puno drugih intrigantnih nalaza. Samo danas prigodna prilika, dobivate novog prijatelja gratis.
Vrijeme i mjesto okupljanja:
nedjelja, 29. siječnja 2012.
19:00 - 22:00
AKC Medika, Pierottijeva 11, ured Zagreb Pridea (iznad Čakine birtije)
jel se jos moram opravdavati sto sam novu clanicu uputio na zagreb pride? kao da sam joj prijetio smrcu, jebote.
aj opravdaj se.
meni je ova forumska atmosfera mnogo opustenija i intimnija od bilo cega sta si predlozio.
i bas mi se svidja to kad si oke sa sobom. a vidim da ona je.
i bas mi je to super uber.

meni je ova forumska atmosfera mnogo opustenija i intimnija od bilo cega sta si predlozio.
i bas mi se svidja to kad si oke sa sobom. a vidim da ona je.
i bas mi je to super uber.
"ZG Pride-a" sam se sjetila kad sam se već odlogirala, mislila sam i to linkati, ali me Popeye pretekao. : )
Svakako dobra startna pozicija gdje bi se mogla obratiti za pomoć. Oni rade cijele godine i na drugim stvarima bitnim za LGBTIQ zajednicu i edukaciju,
Pride je samo medijski najeksponiranija. I ne bi trebalo miješati svoje osobne osjećaje prema nekim članovima ili Pride-u kao događaju s nedvojbeno dobrim stvarima
koje kroz godinu čini ta udruga.
Btw, nisam stekla dojam da je "oke sa sobom", pa ću odgovoriti na uvodni post.
* * *
Smatram odluku roditelja i/ili liječnika o operaciji spola dok još osoba nije psihički i fizički sazrela da je donosi sama za sebe iznimno štetnom i lošom.
Zamislimo samo kako bi većina roditelja odlučila da se kojim slučajem homoseksualnost može registrirati i ukloniti po rođenju?
Ne moramo provoditi istraživanja da bismo mogli zaključiti kakve bi bile statistike te odluke.
Homoseksualnosti i interseksualnosti je zajedničko da se razlikuju od većinski heteronormativnog
koji ima za cilj ustrojiti sve na dva spola - muški i ženski, te jedini važeći romantično-seksualni odnos, a to je onaj između muškarca i žene.
Problemi koji se javljaju kod oba slučaja nemaju veze s tim kako se osoba osjeća unutar sebe/sama za sebe, već kako se osjeća u odnosu na društvo.
Tako da i promjene koje želi napraviti u vezi sebe, ne radi zbog sebe, već zbog toga da bi se uklopila i zadovoljila društvene norme i bila društveno prihvaćena.
To ne može nikako biti dobro.
U slučaju homoseksualnosti je već dokazano da se ne treba mijenjati pojedinac, već se treba mijenjati društvo prihvačajući različitosti i slobode svih svojih članova.
Rođenje interseksualnih osoba se ne svodi na nekoliko izoliranih slučajeva, već je to učestala pojava, tako da mislim da je stvarno već krajnje vrijeme da se
interseksualne osobe prihvate kao treći spol i da ih se prestane usmjeravati na to da se odluče na opereciju između jedina dva društveno poželjna - muško i žensko.
Ukratko, moj bi savjet bio da dobro razmisliš želiš li otići na operaciju zbog sebe ili zbog toga da bi se lakše uklopila u društvo i zaigrala društveno poželjnu ulogu.
Osobno smatram da je ovaj drugi razlog pogrešan i da bi čovjek trebao prihvatiti samog sebe onakav kakav doista jest, a ukoliko se teško nosi sa stigmatizacijom društva
bilo bi dobro da se obrati kvalitetnom stručnjaku koji bi joj pomogao da se nauči nositi i s takvim problemima. : ) No na kraju se sve svodi na tvoj izbor. : )
U slučaju LGBTIQ osoba jedino što treba mijenjati i educirati jest društvo u cjelini. ; )
Svakako dobra startna pozicija gdje bi se mogla obratiti za pomoć. Oni rade cijele godine i na drugim stvarima bitnim za LGBTIQ zajednicu i edukaciju,
Pride je samo medijski najeksponiranija. I ne bi trebalo miješati svoje osobne osjećaje prema nekim članovima ili Pride-u kao događaju s nedvojbeno dobrim stvarima
koje kroz godinu čini ta udruga.
Btw, nisam stekla dojam da je "oke sa sobom", pa ću odgovoriti na uvodni post.
* * *
Nemam iste probleme kao i ti, ali spadam u istu veselu LGBTIQ zajednicu pa bih možda mogla povući nekoliko paralela. : )martyrus je napisao/la:Želim reći da mi se ni dan danas nije lako nositi sa činjenicom da sam djevojka a zapravo genetski muškarac i uvijek se pitam na koji način bi to svojoj il svome partneru/ici mogla priopćiti. neke ozbiljnije veze nisam ni imala jer nisam u mogućnosti se ni poseksati kao normalna žena. trebala bih na operaciju produbljivanja vagine, ali nikako da se nakanim jer u tom svom silnom razmišljanju i vjerovatno strahu od prihvaćanja okoline jednostavno gubim volju i motivaciju...
Smatram odluku roditelja i/ili liječnika o operaciji spola dok još osoba nije psihički i fizički sazrela da je donosi sama za sebe iznimno štetnom i lošom.
Zamislimo samo kako bi većina roditelja odlučila da se kojim slučajem homoseksualnost može registrirati i ukloniti po rođenju?
Ne moramo provoditi istraživanja da bismo mogli zaključiti kakve bi bile statistike te odluke.
Homoseksualnosti i interseksualnosti je zajedničko da se razlikuju od većinski heteronormativnog
koji ima za cilj ustrojiti sve na dva spola - muški i ženski, te jedini važeći romantično-seksualni odnos, a to je onaj između muškarca i žene.
Problemi koji se javljaju kod oba slučaja nemaju veze s tim kako se osoba osjeća unutar sebe/sama za sebe, već kako se osjeća u odnosu na društvo.
Tako da i promjene koje želi napraviti u vezi sebe, ne radi zbog sebe, već zbog toga da bi se uklopila i zadovoljila društvene norme i bila društveno prihvaćena.
To ne može nikako biti dobro.
U slučaju homoseksualnosti je već dokazano da se ne treba mijenjati pojedinac, već se treba mijenjati društvo prihvačajući različitosti i slobode svih svojih članova.
Rođenje interseksualnih osoba se ne svodi na nekoliko izoliranih slučajeva, već je to učestala pojava, tako da mislim da je stvarno već krajnje vrijeme da se
interseksualne osobe prihvate kao treći spol i da ih se prestane usmjeravati na to da se odluče na opereciju između jedina dva društveno poželjna - muško i žensko.
Ukratko, moj bi savjet bio da dobro razmisliš želiš li otići na operaciju zbog sebe ili zbog toga da bi se lakše uklopila u društvo i zaigrala društveno poželjnu ulogu.
Osobno smatram da je ovaj drugi razlog pogrešan i da bi čovjek trebao prihvatiti samog sebe onakav kakav doista jest, a ukoliko se teško nosi sa stigmatizacijom društva
bilo bi dobro da se obrati kvalitetnom stručnjaku koji bi joj pomogao da se nauči nositi i s takvim problemima. : ) No na kraju se sve svodi na tvoj izbor. : )
U slučaju LGBTIQ osoba jedino što treba mijenjati i educirati jest društvo u cjelini. ; )
▲ v o l c a n o ▲
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
A evo i što neke stručne osobe misle o tome, možda nađeš kakav zanimljiv podatak:
http://www.crol.hr/portal/zdravlje-seks ... omima.html
http://www.crol.hr/portal/zdravlje-seks ... omima.html
evo hocu jos malomrav je napisao/la:aj opravdaj se.
valjda je jasno da ne kazem martyrus da treba napustiti forum ili stavec. samo nudim opcije za moguce upoznavanje slicnih osoba i uzivo. sto se opustenosti atmosfere tice, o queer2queer nisam jos cuo ista sto bi svjedocilo da je tamo neopusteno i neintimno. bas to je i poanta tih druzenja. (uostalom, mene nema na njima, jer bih ja izludio prvo sebe a onda vjerojatno i one koji dodju
-
martyrus
Fuzijo draga.....nisam ja niti rastrojena niti nestabila...ja sam full ok..vjeruj, kad bi me vidla iznenadila bi se ...
Sve što radim radim zbog sebe ili sebi dragih ljudi a ne zbog normi ili nametnutih standarda....
ja samo želim proširiti vidike....i onda se odlučiti....tu nema ništa pogrešno....a vjeruj mi imam sreću što su me roditelji nazvali ženskim imenom....
i inače, ja sam pseudohermafrodit (AIS) iliti http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=a ... iv_Qn7vubQ
Sve što radim radim zbog sebe ili sebi dragih ljudi a ne zbog normi ili nametnutih standarda....
ja samo želim proširiti vidike....i onda se odlučiti....tu nema ništa pogrešno....a vjeruj mi imam sreću što su me roditelji nazvali ženskim imenom....
i inače, ja sam pseudohermafrodit (AIS) iliti http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=a ... iv_Qn7vubQ
Odlično, to je najbitnije. : )martyrus je napisao/la: Sve što radim radim zbog sebe ili sebi dragih ljudi a ne zbog normi ili nametnutih standarda....
ja samo želim proširiti vidike....i onda se odlučiti....
▲ v o l c a n o ▲
-
martyrus
LJUDIIIIIIIIIII
Ej jel ima možda netko novi da je došao, da je sličan mom Androgen Insensitivity sindromu?
Puse svima, i jedva čekam da dođem u Zagreb da se nađem sa Vama!!!!
Ej jel ima možda netko novi da je došao, da je sličan mom Androgen Insensitivity sindromu?
Puse svima, i jedva čekam da dođem u Zagreb da se nađem sa Vama!!!!
Fusion je napisao/la:Hello
@M.-dobrodošla