e ovako, relativno nedavno sam shvatila da sam gay i sad samo o tome mogu razmišljati, a ne znam nikoga s kim bi mogla popričati.. pa sam došla tu postaviti neka pitanja =) i btw, žao mi je ako sam fulala rubriku, reci te mi pa ću se pokunjeno povući negdje drugdje
prvo pitanje tiče se outanja.. imam društvo iz srednje, samo se s njima družim, tako da si ne mogu priuštiti da ih izgubim. ima ih za koje znam da me ne bi prihvatili, a ostale sam pitala onako usput kako gledaju na LGBT populaciju i rekli su da nemaju ništa protiv, ali jedno je imati mišljenje o nečemu što se gleda na tv-u, a drugo je kad je takva osoba u tvom životu.. razmišljala sam o tome kako bih rekla prijateljicama i zaključila sam da me najviše strah toga da ne pomisle da sam cijelo vrijeme dok smo se družili zapravo iskorištavala to što nisu znale da im budem blizu, da ih gledam, ili ne znam što.. što je apsolutno apsurdno. pitanje glasi: vrijedi li riskirati gubitak prijatelja? naravno, stvar nije crno-bijela, tražim osobna iskustva. čisto, koliko znači biti otvoreno gay? i također, kad ste priznavale prijateljicama, sa čime su imale najviše problema u prihvaćanju i imate li možda kakav savjet? =)
druga stvar je to što ne znam apsolutno nikog iz gay svijeta pa me zanima: koliko nas je? gdje se upoznajemo? opet, htjela bih neka osobna iskustva.. kako se skupi jedno gay/gay friendly društvo?