RIP Iron Lady :(

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Odgovorite
ticklebook
Spol/rod: žensko
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi
Kontakt:

RIP Iron Lady :(

Post Postao/la ticklebook » 08 tra 2013 18:10

Bez obzira na to što neki mislili o njoj, bila je žena-zmaj.
RIP.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher

Popeye

Re: RIP Iron Lady :(

Post Postao/la Popeye » 08 tra 2013 19:09

ticklebook je napisao/la:bila je žena-zmaj.
kao i elizabeth bathory. :sinister:

Fuga

Post Postao/la Fuga » 08 tra 2013 20:28

^
:gigglenod:

slika

RIP :D

JaNNa
XoXo
Status: Solo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 09 tra 2013 07:51

ja tek danas čula... :(

RIP

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 09 tra 2013 18:13

Ne bih baš plakala za njom, ali ovo je stvarno dno dna, i mnogo, mnogo dublje.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... reets.html

Hundreds took to the streets as macabre ‘Thatcher death parties’ were held late across the country last night, organised by critics of the 'Iron Lady.'
In Bristol, seven police officers were injured - one seriously - as violence erupted at a street party of 200 people and officers were pelted with bottles, cans and rubbish.
Riot police were deployed in Brixton, south London, as the crowds, which had been drinking since 5pm, started to become more aggressive, while in Liverpool flares and fireworks were set off outside Lime Street Station
.

Po meni nema nikakve razlike između "lijevih" i "desnih" divljaka i primitivaca, jednako su odvratni, primitivni i opasni. :puke:.

margarita
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la margarita » 09 tra 2013 18:39

Primitivci su jednaki s jedne i druge strane! I gade mi se bili lijevi ili desni.

A Margharet, ha, bila je dugo na vlasti, usla u legendu, ali da je treba nesto slavit, nisam bas sigurna. Ljudi s vremenom svasta zaborave.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 09 tra 2013 18:54

Svašta. Ni Ameri nisu bili toliko odvratni kad su ubili bin Ladena.

Al moram priznat da ne shvaćam kako je odjednom prihvatljivo toliko pljuvati po nekome tko već godinama nema nikakav javni utjecaj i čije su se pogreške mogle izanalizirati i osuditi sto puta dosad. Neki su mislili da je umrla već davnih dana. Toliko o tome.

I ova kolektivna amnezija zbog koje su očito zaboravili da su glasali za nju tri puta. I to ne tako davno. So much misplaced anger. :D
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 tra 2013 11:51

nisam pobornik one da o mrtvima treba sve najbolje, ako su ti mrtvi javne ličnosti... ovdje je to lijepo objašnjeno:
http://www.salon.com/2011/12/17/christo ... re_deaths/

što se thatcher tiče, njen utjecaj na veliku britaniju se ne može precijeniti. daleko od toga da je taj utjecaj bio isključivo pozitivan.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 10 tra 2013 12:43

Taman posla da će pisat sve najbolje, to je drugi ekstrem. :D Pročitala sam dobrih članaka o njoj u zadnjih par dana, ali i dosta onih koji su se valjda jedva suzdržavali od toga da napišu kako se nadaju da će gorjeti u paklu. :lol: I neki koji joj valjda zamjeraju što se usudila umrijet i podsjetit ljude na to da je uopće postojala in the first place. OK, neslaganje i whatever, ali otvoreni ili jedva skriveni prijezir mi je poprilično fuj.

S takvom nakaradnom retorikom mi ih je teško shvatiti ozbiljno. :D Al dobro, možda i meni svašta smeta. :D
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 tra 2013 12:48

slavlje njene smrti je definitivno neukusno, no mene u svemu tome više zanimaju neke druge stvari. odnosno, uvijek sam podozriv prema tim kategorijama 'nije primjereno' i sl.
to slavlje je, koliko sam upratio, manje-vise bilo spontano. ono sto mene u svemu tome intrigira je pitanje zasto su ti ljudi slavili, odnosno kakva je to politicka ostavstina od thatcher da neki ljudi sami od sebe izadju na ulicu i slave vijest o njenoj smrti. recimo, kad umre helmut kohl, siguran sam da ce biti mnogo analitickih i kritickih tekstova o njegovoj politickoj karijeri, ali fakat sumnjam da ce itko spontano slaviti na ulici. hocu reci, meni se cini da to slavlje ne govori samo o onima koji su slavili, nego i o osobi ciju se smrt slavilo. ;)

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 10 tra 2013 12:58

Ponajviše govori o razini umobolnosti onih koji su slavili. Naposljetku, što misle, tko će iskeširati za sanaciju uništenih fasada, porazbijanih izloga i slično? Ne razlikuju se od horda podivljalih navijača kojima je dovoljna bilo kakva izlika da nešto demoliraju.

No, htjela sam reći da mi se jako dopalo što je komentirala velika Annie Lennox koja je dobar dio života proživjela pod njezinom vladavinom. To je dostojanstveno, ovo gore je obično patetično sranje.

Margaret Thatcher's death has provoked an outpouring of polarised responses, clearly reflecting how people felt, and still feel about her, right up to the present day.
As a political leader, her style was strident (some would say strong), inflexible (some would say firm), authoritarian (some would say powerful ), tough (some would say resolute), arrogant ( some would say assured), snobbish (some would say she had a sense of values), and faintly ridiculous, ( some would say patriotic). She was the headmistress and we were the renegade schoolchildren. She was the leader and we were the ardent followers…all depending on which side you happened to be on. Despite the evidence of her gender, she could never be described as a Feminist. She was more of a singular woman in the old boys club than a defender of women's rights.
Although she was the daughter of a humble grocer shop owner, her aspirations far outreached her roots..which is tremendous but… she failed to have any real understanding or connection with ordinary people, riding rough shod over their lives, leaving them to deal with the aftermath of a decimated industrial era. Entire communities disintegrated with generations being left to cope for decades down the line.
I admire dedication, strength of purpose and vision, these are all fine qualities but when political policies are so brutally hard line, that they affect people's entire existence at a pen stroke (whilst being told to pull themselves up by their boot straps), you can be sure that the spirit of dictatorship has arisen. From my own perspective I keep recalling the heavy sense of oppression that saturated every aspect of the Seventies, and I can't say I have any sense of fond nostalgia.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 10 tra 2013 13:45

Popeye je napisao/la:slavlje njene smrti je definitivno neukusno, no mene u svemu tome više zanimaju neke druge stvari. odnosno, uvijek sam podozriv prema tim kategorijama 'nije primjereno' i sl.
to slavlje je, koliko sam upratio, manje-vise bilo spontano. ono sto mene u svemu tome intrigira je pitanje zasto su ti ljudi slavili, odnosno kakva je to politicka ostavstina od thatcher da neki ljudi sami od sebe izadju na ulicu i slave vijest o njenoj smrti. recimo, kad umre helmut kohl, siguran sam da ce biti mnogo analitickih i kritickih tekstova o njegovoj politickoj karijeri, ali fakat sumnjam da ce itko spontano slaviti na ulici. hocu reci, meni se cini da to slavlje ne govori samo o onima koji su slavili, nego i o osobi ciju se smrt slavilo. ;)
Slike ljudi koji vandaliziraju javni prostor teško navode na zaključak da je u pitanju politički prosvjed. :D Ko onaj palež i pljačkanje po Londonu 2011. Ljudi se ni danas ne mogu dogovorit oko toga koji je ono klinac bio. :lol:

Njezina politika nije puno drugačija od onoga što republikanci zagovaraju dan danas u Americi. Kanoniziranje Reagana je do toga dovelo and this is why we can't have nice things.

Ali mislim da je ova eskalacija u UK došla djelomično zato što ljudi smatraju Camerona razvodnjenom verzijom Thatcherice. Konzervativci su se morali prilagoditi novom vremenu da bi preživjeli, ali nije baš da su se nešto posebno pretrgli distancirati od njene filozofije. Zato i rekoh da je ovo možda malo misplaced. Idu simbolično uništavati nešto što je udarilo temelje ovome što imaju danas, a s čime nisu zadovoljni. :D Da su htjeli isključivo prosvjedovati protiv njene politike, mogli su to onda dok je još bila aktualna, bilo bi puno efektnije. Ovo je too much too late i ovima daje priliku da ih okarakteriziraju kao šačicu divljaka i ignoriraju mogući politički prizvuk tog slavlja. Kažem "mogući" jer ni sama nisam sigurna šta je. :D

Sve je to meni nešto čudno. :D

In other news, opet provodim previše vremena razmišljajući o stvarima koje me se ne tiču. :lol:

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 10 tra 2013 13:56

slika

Ovo je smiješno, though. :lol:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 10 tra 2013 14:25

@tamara: lijepo je to annie sročila. potpisujem. e sad, ne možeš očekivati od pijane rulje da budu elokventni kao annie lennox. :D

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 10 tra 2013 14:46

ariadne je napisao/la:Da su htjeli isključivo prosvjedovati protiv njene politike, mogli su to onda dok je još bila aktualna, bilo bi puno efektnije.
Mislim da ne bi jer bi ih potaracala.

@Popeye, ma ne uspoređujem ja pijanu rulju s Annie Lennox i sličnima, samo kažem da postoje i drugi načini da se nešto kaže ili poruči. Ali udaljismo se od teme. A možda i ne, ne znam.

Sekhmet Amt ur
Status: U otvorenoj vezi

Post Postao/la Sekhmet Amt ur » 12 tra 2013 21:37

Popeye je napisao/la:što se thatcher tiče, njen utjecaj na veliku britaniju se ne može precijeniti. daleko od toga da je taj utjecaj bio isključivo pozitivan.
Osim mene, s tobom se ne bi složila polovica uništene industrije u vrijeme njene vladavine, posebno rudarske, upravo zahvaljujući njenom programu radikalnih neoliberalnih gospodarskih reformi ( koje i danas ekonomski uništavaju europske države) i to u mandatu, kojeg je dobila samo zahvaljujući pobjedi u strateški nevažnom, ekonomski neisplativom i gotovo nenastanjenom Malvinskom otočju.
Pridružujem se onima koji slave odlazak ''majke neoliberalnog kapitalizma''.
:celebration:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wcXi-VYy_Yw[/youtube]

Fuga

Post Postao/la Fuga » 13 tra 2013 10:25

zenia

Post Postao/la zenia » 13 tra 2013 11:11

ne podržavam takve izljeve bijesa prema mrtvoj ženi...
pitam se jel itko od ovih šta sad slave uopće imao pojma da je ona
živa zadnjih godina.. (mislim na ovu lokalnu pretencioznu ekipu šta je ko šatro upućena u prilike, ne na engleze)
ovo je kao da tučeš mrtvog psa, jadno je...

no dobro, što se tiče njihovih prosvjeda i cuganja po cesti,
ne može se ni očekivati neka viša razina... ona se najviše
zamjerila onim najnižima.. uništila je radničke najniže klase, šljakere, rudare i sl..
te se familije ni dan danas nisu oporavile, to su najsiromašniji
i najneobrazovaniji slojevi njihovog društva... tako da stvarno
iako jest primitivno, nisam nešto šokirana takvom reakcijom...
ti ljudi nisu sposobni za drugo...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Sekhmet Amt ur
Status: U otvorenoj vezi

Post Postao/la Sekhmet Amt ur » 18 tra 2013 19:29

zenia je napisao/la:ne podržavam takve izljeve bijesa prema mrtvoj ženi...
Sigurno ne podržavaš ni izljeve bijesa prema mrtvom Hitleru, jer bi to bilo
zenia je napisao/la:kao da tučeš mrtvog psa, jadno je...
zenia je napisao/la: ona se najviše zamjerila onim najnižima.. uništila je radničke najniže klase, šljakere, rudare i sl..
te se familije ni dan danas nisu oporavile, to su najsiromašniji
i najneobrazovaniji slojevi njihovog društva... tako da stvarno
iako jest primitivno, nisam nešto šokirana takvom reakcijom...
ti ljudi nisu sposobni za drugo...
Lolčina! Nakon ovakvog fašističko-konstipacijskog posta, ''nesposobna'' crijeva onih dvije stotine radnika, koji su izgubili živote u borbi za osmosatno radno vrijeme i izborili ga u Chicagu su ti zahvalna.

zenia

Post Postao/la zenia » 18 tra 2013 20:25

yep mic, sigurna sam da tvoje napaćeno hipstersko srce
kuca za radnike...
imaš li možda kakav argument za mene?
jer povlačenje paralele s hitlerom i ovakvo vrijeđanje ne priznajem pod argument...
jeftine parole i uvrede su odraz teške neobrazovanosti i neodgoja...

lolčina, crijeva i fašističko-konstipacijsko ti mašu...
ne razgovaraj tako nepristojno samnom...
ako ne možeš normalno, zaobiđi me...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Popeye

Post Postao/la Popeye » 19 tra 2013 11:45

zenia je napisao/la: jeftine parole i uvrede su odraz teške neobrazovanosti i neodgoja...
to nije istina. godinama se služim i jednim i drugim kad smatram da je potrebno, a prilično sam obrazovan i savršeno odgojen. :)

Odgovorite