Inače nemam problema s javnim nastupima, dapače.
sramezljivost
Re: sramezljivost
Ja mislim da jesam, iako nekako sve manje.
Najviše se to manifestira u nekim manjim grupama, dok se u velikim volim izgubiti, osobito ako se radi o nekim neformalnim druženjima.
Zadnja izmjena: Fuga, dana/u 31 pro 2010 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
- komad kruha
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
-
Dorina
- Ja sam: ne želim se identificirati
E, alkohol je druga prica, barem kod mene, onda se opustim i lakse mi je brbljati, cak i u vecem drustvu, o small talk i s nepoznatim. Ali, kad bi barem on bio rjesenje svih mojih problema 
imate li problema s istom i kako to hendlate? - izbjegavam takve situacije, komunikacija 1 na 1 mi je potpuna paranoja, zato se takva komunikacija uglavnom i ne dogadja 
kako se manifestira? crvenite li se, znojite, bjezite s mjesta nezgode i sl?
koje situacije vas najvise cine sramezljivima? smatrate li to poremecajem? - da, smatram da sam debil. situacije komunikacije pred 50 ljudi navise mi je opustena i normalna. sto se smanjuje broj ljudi krece problem. s jednom osobom se gotovo nikad ne srecem. zato redovito dogovaram kave s 2 ljudi koji se medjusobno poznaju. sto se mene tice, brijem da imam issue s tim i s ljudima. nikada mi nije bio problem biti sama pred skupinom ljudi - stotine, tisuce. nastupati, plesati, govoriti, sto god. nije mi bad isto tako npr. spizditi nesto ispred mnostva ljudi, generalno funkcioniram u masama jako dobro. - the same.voziti se sa samo jednom osobom u autu, sjediti na kavi sa samo jednom osobom, biti s njom negdje u ducanu, na kasi, na salterima, u banci, ... hoce mi netko objasniti patologiju? - ovo za mene predstavlja nocnu moru. potpunu nocnu moru. potpuna mi je nocna mora da kraj mene u busu koji se vozi satima sjedi polupoznata osoba.edit_ iii moram napomenuti da mi je najveci stres iz djetinjstva bio sjedenje u klupi s nekim. - meni susretanje vrsnjaka. zaobilazila sam ih u sirokom kutu.
kako se manifestira? crvenite li se, znojite, bjezite s mjesta nezgode i sl?
koje situacije vas najvise cine sramezljivima? smatrate li to poremecajem? - da, smatram da sam debil. situacije komunikacije pred 50 ljudi navise mi je opustena i normalna. sto se smanjuje broj ljudi krece problem. s jednom osobom se gotovo nikad ne srecem. zato redovito dogovaram kave s 2 ljudi koji se medjusobno poznaju. sto se mene tice, brijem da imam issue s tim i s ljudima. nikada mi nije bio problem biti sama pred skupinom ljudi - stotine, tisuce. nastupati, plesati, govoriti, sto god. nije mi bad isto tako npr. spizditi nesto ispred mnostva ljudi, generalno funkcioniram u masama jako dobro. - the same.voziti se sa samo jednom osobom u autu, sjediti na kavi sa samo jednom osobom, biti s njom negdje u ducanu, na kasi, na salterima, u banci, ... hoce mi netko objasniti patologiju? - ovo za mene predstavlja nocnu moru. potpunu nocnu moru. potpuna mi je nocna mora da kraj mene u busu koji se vozi satima sjedi polupoznata osoba.edit_ iii moram napomenuti da mi je najveci stres iz djetinjstva bio sjedenje u klupi s nekim. - meni susretanje vrsnjaka. zaobilazila sam ih u sirokom kutu.
- komad kruha
onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.
kaj te hiče?
- inani
- Status: U vezi
komad kruha je napisao/la:onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.
Ja bih joj napravila isto to, samo s dvije razlike. Ja hodam jako brzo, misli mi lete jos brze da nekad ni samu sebe ne mogu pratiti. Jedino ja rijetko dodirujem ljude.
Call_me, hoces s nama na kavu?
... 
- Hidden_soul
- Devil in details
Koja najcesce ne mirise bas najboljecall_me je napisao/la:ovo za mene predstavlja nocnu moru. potpunu nocnu moru. potpuna mi je nocna mora da kraj mene u busu koji se vozi satima sjedi polupoznata osoba.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
ovo je idealno. jer onda ja to ne moram radit. bitno da netko prica.komad kruha je napisao/la:onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.
- komad kruha
call_me je napisao/la:ovo je idealno. jer onda ja to ne moram radit. bitno da netko prica.komad kruha je napisao/la:onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.
vidimo se na kavi.
kaj te hiče?
- komad kruha
inani je napisao/la:komad kruha je napisao/la:onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.![]()
![]()
![]()
![]()
Ja bih joj napravila isto to, samo s dvije razlike. Ja hodam jako brzo, misli mi lete jos brze da nekad ni samu sebe ne mogu pratiti. Jedino ja rijetko dodirujem ljude.
niti ti nećeš pobjeći, vidimo se na kavi
kaj te hiče?
odlicno. buduci da ste se vas di pospojile i slozile, moja nazocnost nije nuzna.
- inani
komad kruha je napisao/la:inani je napisao/la:komad kruha je napisao/la:onda bi te kava sa mnom koštala ostatka mentalnog zdravlja i priskrbila ti sobu u vrapču. (što nije loše, budeš li trebala hranu i smještaj). ja, naime, ne bih prestala pričati, zahtijevala bih od tebe povratne informacije i nerijetko bih te u razgovoru dodirnula. onda bih se sjetila da bismo mogle malo prošetati. hodam sporo, pričam puno, mašem rukama, diram, spotaknem se tu i tamo. nakon svega, ogladnim. i onda idem zajedno jesti. sjedimo jedna nasuprot druge, ja i dalje pričam i dalje zahtijevam tvoje odgovore i onda još na tvom tanjuru primijetim nešto što želim. kul.![]()
![]()
![]()
![]()
niti ti nećeš pobjeći, vidimo se na kavi
Ne, upravo suprotno! Sad moras doci!call_me je napisao/la:odlicno. buduci da ste se vas di pospojile i slozile, moja nazocnost nije nuzna.
... 
- komad kruha
slutim problem.
omanji but still.
- komad kruha
call_me je napisao/la:slutim problem.omanji but still.
ma daj, kakav problem
kada ćemo?
kaj te hiče?
- lucretia
erm.. ovisi 
za govor pred zilijun ljudi imam tremu, ali me nije sram.
za pričanje s 10 ljudi sam skroz opuštena i ne razmišljam o tome kao o problemu.
za kavu s 2 ljudi sam super i mogu sjediti i trokeljati satima
i soliti pamet, dapače
a u kontaktu s jednom osobom.. ovisi koliko mi se sviđa, ako je uopće u tome stvar
ako mi se sviđa i toga još nisam svjesna, bit će mi zabavno
ako sam toga već svjesna, pričat ću gluposti i razmišljati piše li mi na čelu
a ako baš ono umirem od sviđanja, na pola rečenice će mi puknuti glas i počet ću kašljati i onda će me ta osoba morati pitati kako sam i tako ćemo skrenuti na neku sigurnu temu dok se oporavim
ali moram napomenuti da me sram da ne samo da ne pamtim više od 1 imena ako upoznam više ljudi istovremeno, nego nekad ne zapamtim ni izgled i onda se snebivam kad me ljudi pozdravljaju po ulici
za govor pred zilijun ljudi imam tremu, ali me nije sram.
za pričanje s 10 ljudi sam skroz opuštena i ne razmišljam o tome kao o problemu.
za kavu s 2 ljudi sam super i mogu sjediti i trokeljati satima
a u kontaktu s jednom osobom.. ovisi koliko mi se sviđa, ako je uopće u tome stvar
ali moram napomenuti da me sram da ne samo da ne pamtim više od 1 imena ako upoznam više ljudi istovremeno, nego nekad ne zapamtim ni izgled i onda se snebivam kad me ljudi pozdravljaju po ulici
We serve an old moan in a dry season
A lighthouse keeper in the desert sun
Dreamers of sleepers and white treason
We dream of rain and the history of the gun
There's a lighthouse in the middle of Prussia
A white house in a red square
I'm living in films for the sake of Russia
A Kino Runner for the DDR
Kao klinka sam bila jako sramežljiva, ali baš jako..I sad mi neke situacije nisu najugodnije, al čak sam poslom te stvari u većoj mjeri riješila..bar onoliko koliko mi je bilo potrebno da me ne smeta. No, i dalje ću radije odabrati manje društvo od gužve, i razgovor one on one od centra pažnje.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
maloprije sam u konzumu na onim sjebanim samonaplatnim strojevima bila toliko smotana i sramezljiva, nije se desilo ovakvo nesto...ne pamtim kada.

onu tetu iz stroja treba zatuc. "umetnite kovanice". "umetnite kovanice". "umetnite kovanice"
onu tetu iz stroja treba zatuc. "umetnite kovanice". "umetnite kovanice". "umetnite kovanice"
ex invalid_user
- lucretia
promijenila si 12 boja i cijeli dućan je gledao u tebe? 
We serve an old moan in a dry season
-
Aven
Pred nepoznatim ljudima (ako nije uz mene nitko moj) gotovo uvijek šutim. Dva su razloga - ili mi se jako sviđaju u smislu simpatičnosti pa se zblesiram ili su mi antipatični pa mi se ne da pričati.
Uz ove simpatične se opustim nakon nekih sat-dva. Pravo je čudo da ostanu uz mene.
Skužila sam da u restoranima uvijek biram stol u kutu ili u klubovima neki mrtvi kut. Ne volim da me se skenira nit gleda i općenito su mi turn off ljudi koji vole biti u centru pažnje.
Uz ove simpatične se opustim nakon nekih sat-dva. Pravo je čudo da ostanu uz mene.
Skužila sam da u restoranima uvijek biram stol u kutu ili u klubovima neki mrtvi kut. Ne volim da me se skenira nit gleda i općenito su mi turn off ljudi koji vole biti u centru pažnje.
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
malo.lucretia je napisao/la:promijenila si 12 boja i cijeli dućan je gledao u tebe?
ja i onaj semafor u 3 boje i teta koja kaze "pozovite asistenta"
ex invalid_user
Mislim da nisam toliko sramežljiva koliko znam biti nervozna. A sad kombinacija to dvoje uz prstohvat (više lopatohvat) neugode je jedno opće ludilo koje prelazi u socijalnu retardaciju i obrnuto.
i could surf the earth on a banana peel
- rollthedice
ja sam ful sramezljiva kad nekoga trebam upoznat,zato me strah i ici upoznavat se,jer bi ostavila los dojam,ali kad bi se vise druzila s tom osobom/osobama postala bi opustenija,bubam za par tjedana ako bi se cesce vidjale...ili da se napijem onda sam odma opustena,ali nije sve u alkoholu 
"ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uzivanje."-C.Bukowski
- LittleRedRidingHood
glumim da nisam.. 
I motali smo u vodi moju dušu na njenu i njenu dušu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, što činimo, mnogo veće od ljubavi. Da plivamo kroz vječnost.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
- rollthedice
a zato ti uvijek pijes,da se opustisshizika je napisao/la:presramežljiva sam
"ima raznih vrsta ludila i neka su od njih pravo uzivanje."-C.Bukowski
dosta sam sramežljiva i što je najgore to se obično i vidi. :seljančica_rumenih_obraza:
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
prostor od zemlje pa do neba...
selfanalysis update nakon par god - introvert i asocijalna, ali ne sramežljiva. možda je neprikladna najprikladnija riječ
-
Ooh
nisam, samo sam cesto na leru...budem neprimjetna dok nemam potrebu nesto reci ili se pokrenuti. puno sam samokriticna, pa cesto ustupam prvi plan.