Protiv ZA i moralne dvojbe

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
omnia

Re: Protiv ZA i moralne dvojbe

Post Postao/la omnia » 28 stu 2013 20:11

Aven je napisao/la: Kako bi to na vas djelovalo?
Što biste učinili?
Biste li mu dali otkaz? Zašto da ili ne?
Jasno da mi se ne bi svidjelo.

Ukoliko on te stavove drži za sebe i nema nikakvu propagandu među kolegama ili klijentima, ne bih ga otpustila.
Što netko radi/misli van posla kako bi rekla Rozga: ne tiče me se :D

Otpustiti nekoga samo zato jer ima drugačije stavove od mojoj (ma kakvi oni bili), mi zvuči kao dobra podloga za tužbu.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 28 stu 2013 20:28

Razocarala bih se.
Ne bih davala otkaz, time ga/ju ujedno i diskriminiram.
Plus, money makes the world go round.
ex invalid_user

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 20:56

Homofobija ne spada u kategoriju političkih i vjerskih ideologija već u kategoriju sa rasizmom, šovinizmom, ksenofobijom i sl. Ovdje se ne radi o tome da gospodin preferira HSP ili HDZ niti da štuje Krišnu, Isusa ili Budu. Ovdje se radi o osobi koja je uključena u pokret koji smatra jednu skupinu ljudi manje vrijednima i zalaže se za to im se oduzmu ili ne daju ista prava koju imaju heteroseksualni građani ove države. Isto bi mi bilo da se zalaže za to da u ovoj zemlji ljudi drugi boje kože ili nacionalnosti ne mogu imati jednaka prava.

Budući da među ljudima kronično fali dijaloga i edukacije, a moj gospodin je „dobar radnik“ pa pretpostavljam da imamo i dobru komunikaciju, potrudila bih se čuti njegove argumente, objasniti mu da je meritum njegovog pokreta jednak hitlerovoj "arijevskoj rasi" (kakvi fucking "različiti stavovi", saberite se) i ako ne bih dobila feedback koji bi me zadovoljio, gospodin bi dobio otkaz.
Ukoliko je hipotetska firma moja, znači da sam je stvarala s trudom i ljubavlju i želim da u njoj rade ljudi koji ne smatraju druge ljude manje vrijednima.

I u mom slučaju profit nije profit. Želim ga ostvariti u ugodnoj radnoj atmosferi i s ljudima kojima vjerujem. Homofobima, rasistima, fašistima i ksenofobima ne vjerujem i ne smatram ih normalnima.

Moja firma. Moji uvjeti.

ariadne
hladan tuš
Spol/rod: žensko

Post Postao/la ariadne » 28 stu 2013 21:08

Meni i dalje nije jasno kako vi to točno zamišljate. :D Lik osnuje tzv. građansku inicijativu koja je zapravo sumnjivo financirani politički pokret s platformom temeljenom na diskriminiranju osoba drugačije seksualne orijentacije i koječega još i onda to promovira po medijima. Dođe na posao i svi skupa se pravite da jučer nije rekao ono što je rekao? :D Kako to funkcionira? Gasite TV kad ga vidite? :D

Ni ja ga ne bi otpustila da privatno ima takve stavove i oni ne utječu na njegov rad i šta god, al čim s njima izađe u javnost i aktivno ih promovira, i pritom povezuje moju tvrtku i mene s tim bulažnjenjem, dobit će otkaz čisto zato što će dugoročno naštetit ugledu i naposljetku poslovanju tvrtke. Bilo koja tvrtka kojoj je stalo do sebe neće se povezivat s takvim stavovima, jer su naprosto objektivno pogrešni i društveno neprihvatljivi.

Reko je na TV-u da su pederi bolesni, al nije na poslu pa je onda OK? :lol: Šta je ovo, Schrödingerova zatucanost? :lol: U isto vrijeme postoji i ne postoji, ovisno s koje strane gledate? :lol: :lol:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 21:15

Ako išta, fejspjuk zna biti dobar izvor da se ljudi dodatno provjere prije nego ih se zaposli. Čula sam da dosta firmi to i radi. :D

omnia

Post Postao/la omnia » 28 stu 2013 21:16

@ a: A kako bi ti opravdala njegov otkaz? Ne možeš otpustiti nekog samo jer ima stav obrnut od tvog :)

bašja
Status: U vezi

Post Postao/la bašja » 28 stu 2013 21:28

Aven je napisao/la:Homofobija ne spada u kategoriju političkih i vjerskih ideologija već u kategoriju sa rasizmom, šovinizmom, ksenofobijom i sl. Ovdje se ne radi o tome da gospodin preferira HSP ili HDZ niti da štuje Krišnu, Isusa ili Budu. Ovdje se radi o osobi koja je uključena u pokret koji smatra jednu skupinu ljudi manje vrijednima i zalaže se za to im se oduzmu ili ne daju ista prava koju imaju heteroseksualni građani ove države. Isto bi mi bilo da se zalaže za to da u ovoj zemlji ljudi drugi boje kože ili nacionalnosti ne mogu imati jednaka prava.

Budući da među ljudima kronično fali dijaloga i edukacije, a moj gospodin je „dobar radnik“ pa pretpostavljam da imamo i dobru komunikaciju, potrudila bih se čuti njegove argumente, objasniti mu da je meritum njegovog pokreta jednak hitlerovoj "arijevskoj rasi" (kakvi fucking "različiti stavovi", saberite se) i ako ne bih dobila feedback koji bi me zadovoljio, gospodin bi dobio otkaz.
Ukoliko je hipotetska firma moja, znači da sam je stvarala s trudom i ljubavlju i želim da u njoj rade ljudi koji ne smatraju druge ljude manje vrijednima.

I u mom slučaju profit nije profit. Želim ga ostvariti u ugodnoj radnoj atmosferi i s ljudima kojima vjerujem. Homofobima, rasistima, fašistima i ksenofobima ne vjerujem i ne smatram ih normalnima.

Moja firma. Moji uvjeti.
šta bi napravila s njegovom tužbom što si mu dala otkaz s obzirom da je fucking ustavni sud odobrio ovaj referendum?

u svakom slučaju, ako ikad budem pokrenula biznis, sjetit ću se ove teme i u ugovore će ući klauzula o promicanju LGBT i ostalih ljudskih prava.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 28 stu 2013 21:31

ariadne je napisao/la:
Ni ja ga ne bi otpustila da privatno ima takve stavove i oni ne utječu na njegov rad i šta god, al čim s njima izađe u javnost i aktivno ih promovira, i pritom povezuje moju tvrtku i mene s tim bulažnjenjem, dobit će otkaz čisto zato što će dugoročno naštetit ugledu i naposljetku poslovanju tvrtke.
nisam dalje čitala topik. znači, radi se o tome da se osoba diči javno time? e to je onda druga stvar i onda stoji to što ti kažeš.
ex invalid_user

Gost

Post Postao/la Gost » 28 stu 2013 21:36

Aven je napisao/la:
(kakvi fucking "različiti stavovi", saberite se)
Tocno to, a ovo bi posebno istaknula. ^

Btw. primyera radi nedavno sam imala kriticnu situaciyu u firmi za koyu radim.
Reklamni materiyal ye izrazito heteronormativan, a ya ne radim samo sa heteroseksualcima,
pa sam na sastanku prilikom podyele materiyala uzela yedan onak na prvu i precrtala naslov pred
direktorom i napisala novi :D (nepromisljeno u tom trenutku, ali osyetila sam se slobodnom to napravit)
Reakciya ye bila onak wooow ali bez komentara i ostali su se pravili da ne vide dok ye kolega
s koyim usko suradjuyem to sve na salu
meni u 4 oka okrenuo. I ya se volim salit, pa se tako salim. :D Daljnji razvoy situaciye ye u tiyeku.

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 21:41

bašja je napisao/la:šta bi napravila s njegovom tužbom što si mu dala otkaz s obzirom da je fucking ustavni sud odobrio ovaj referendum?
Nisu me u pitanju zanimale pravne konzekvence (tipa "neću krast ne zato jer ne bi, već zato jer će me ulovit") već što svačija savjest nalaže da učini u toj (hipotetskoj) situaciji.
Zadnja izmjena: Aven, dana/u 28 stu 2013 21:43, ukupno mijenjano 1 put.

Bash

Post Postao/la Bash » 28 stu 2013 21:41

ariadne je napisao/la: Ni ja ga ne bi otpustila da privatno ima takve stavove i oni ne utječu na njegov rad i šta god, al čim s njima izađe u javnost i aktivno ih promovira, i pritom povezuje moju tvrtku i mene s tim bulažnjenjem, dobit će otkaz čisto zato što će dugoročno naštetit ugledu i naposljetku poslovanju tvrtke. Bilo koja tvrtka kojoj je stalo do sebe neće se povezivat s takvim stavovima, jer su naprosto objektivno pogrešni i društveno neprihvatljivi.
Ako je neki lik koji na tvu govori o bolesnim pederima, itd, ni ne trebaš "konkretniji" razlog za otkaz od trenutnog zakona.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 28 stu 2013 21:41

a inače, s obzirom na to da je jasno ko dan kako će referendum završiti, odnosno da je više od pola države u kurcu i da će glasati ZA, pametan poslovni potez bi bio ostaviti čovjeka na poslu i zgrnuti lovu od te iste homofobne gamadi. :D
ex invalid_user

Fuga

Post Postao/la Fuga » 28 stu 2013 21:50

uma je napisao/la: pametan poslovni potez bi bio ostaviti čovjeka na poslu i zgrnuti lovu od te iste homofobne gamadi. :D
Ccc. I onda pokrenu opet još jednu inicijativu kojom predlažu da se u Ustav unese odredba kojom se LGBT pripadnicima društva oduzme sva materijalna i nematerijalna imovina jer upravo zbog njih ostali pripadnici žive na rubu i jedva spajaju kraj s krajom.
U identifikaciji istih poslužit će se svim mogućima dostupnim sredstvima i puno naprednijim nego u vrijeme Hitlera i ekipe.

Bash

Post Postao/la Bash » 28 stu 2013 21:53

Aven je napisao/la:
bašja je napisao/la:šta bi napravila s njegovom tužbom što si mu dala otkaz s obzirom da je fucking ustavni sud odobrio ovaj referendum?
Nisu me u pitanju zanimale pravne konzekvence (tipa "neću krast ne zato jer ne bi, već zato jer će me ulovit") već što svačija savjest nalaže da učini u toj (hipotetskoj) situaciji.
Mislim da nije poanta u tome da netko neće dat toj osobi otkaz jer po zakonu ne može, već jer taj zakon stoji na nekim moralnim načelima o suzbijanju diskriminacije. Lako je dat otkaz osobi koja je radikalni UIO član jer te podupire i moral na kojem stoji zakon. Koja savjest i moral opravdava otkaz osobi radi toga što je homofob, ali na javnim medijima ne govori o tome da su pederi bolesni, niti tu propagandu širi na poslu, već svoje mišljenje drži za sebe, ali ti si to eto nekako o njoj iskopala?

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 21:58

"jedan od pokretača i žestokih zagovornika UIO inicijative"

I da nije tako, mislim da se na rijetko kojem poslu ili bilo gdje u ovih par mjeseci mora išta "iskapati". Ljudi non-stop pričaju o tome i iznose svoja mišljenja.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 28 stu 2013 21:59

Fuga je napisao/la:
uma je napisao/la: pametan poslovni potez bi bio ostaviti čovjeka na poslu i zgrnuti lovu od te iste homofobne gamadi. :D
Ccc. I onda pokrenu opet još jednu inicijativu kojom predlažu da se u Ustav unese odredba kojom se LGBT pripadnicima društva oduzme sva materijalna i nematerijalna imovina jer upravo zbog njih ostali pripadnici žive na rubu i jedva spajaju kraj s krajom.
U identifikaciji istih poslužit će se svim mogućima dostupnim sredstvima i puno naprednijim nego u vrijeme Hitlera i ekipe.

s krajem. :P

ne mislim da bi se išlo u takve ekstreme. znam, već smo na rubu, ali mislim da bi to već umiješalo i međunarodne organizacije i ne bi se ostvarilo.
ex invalid_user

bašja

Post Postao/la bašja » 28 stu 2013 22:05

Aven je napisao/la:
da meni UIO da otkaz jer sam lezba, ja bi njih tužila. Da mi daju otkaz jer ću glasovati protiv, isto bih ih tužila. Al osnova ne bi bila ista. Zato spominjem tužbe... Savjest mi nalaže da ne napravim ono što ne želim da se meni napravi? ne znam

a igru sam vrlo ozbiljno shvatila i uzela sve u obzir, uključujući i negativnu propagandu koju bi takva tužba donijela glasovanju protiv te financijsku štetu koja je neminovna ako je taj zaposlenik trubio samo o "tradicionalnom braku" i bio dovoljno lukav da ne spominje "bolesne pedere"
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

Bash

Post Postao/la Bash » 28 stu 2013 22:05

Aven je napisao/la:"jedan od pokretača i žestokih zagovornika UIO inicijative"

I da nije tako, mislim da se na rijetko kojem poslu ili bilo gdje u ovih par mjeseci mora išta "iskapati". Ljudi non-stop pričaju o tome i iznose svoja mišljenja.
Mhm, a kakav bi to mogao postojati argument osobe koja je jedan od pokretača i žestokih zagovornika UIO inicijative, a koji bi te zadovoljio da mu/joj ne daš otkaz? Tajni agent? :D

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 28 stu 2013 22:07

Bash je napisao/la:
ariadne je napisao/la:Ni ja ga ne bi otpustila da privatno ima takve stavove i oni ne utječu na njegov rad i šta god, al čim s njima izađe u javnost i aktivno ih promovira, i pritom povezuje moju tvrtku i mene s tim bulažnjenjem, dobit će otkaz čisto zato što će dugoročno naštetit ugledu i naposljetku poslovanju tvrtke. Bilo koja tvrtka kojoj je stalo do sebe neće se povezivat s takvim stavovima, jer su naprosto objektivno pogrešni i društveno neprihvatljivi.
Ako je neki lik koji na tvu govori o bolesnim pederima, itd, ni ne trebaš "konkretniji" razlog za otkaz od trenutnog zakona.
Ma znam, al kad su svi toliko zabrinuti o tuđem pravu na slobodan govor, pa sam otišla čisto sa strane profita kad im je toliko mio. :D Možeš reć šta hoćeš, al ne diraj u profit, e. :D
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Fuga

Post Postao/la Fuga » 28 stu 2013 22:09

Misliti je drek znati. :)

Međunarodne organizacije. <3 Obožavam ih.
Koliko god obožavam, toliko ne mogu prešutjeti krivicu u mnogim zemljama gdje su opako bila narušena ljudska prava, pa je intervencija ipak izostala. Sve je to ipak politika, pitanje podobnosti i moći.

Ovo vrlo vjerojatno nije izvjesna situacija, no ne sumnjam da će se već nešto suptilnije s vremenom ipak izroditi od strane UIO i ekipe.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 28 stu 2013 22:12

To što je naša država sjebala stvar i sad nam se ovo događa je drugi pak problem. Al mislim da ovo neće dugo potrajat. Čak i ako dobiju ovu bitku, što je izgledno da hoće, neće dobit rat, tak da se mogu onda slikat. I oni i njihove Opus Dei pizdarije. :D Ovo im je bio dobar tajming, ništa drugo. U krizama uvijek jača desnica. Uvijek. Eno su u Mađarskoj protiv Židova protestirali, u Austriji, Italiji, Finskoj poraslo članstvo ultradesnih stranaka ako se dobro sjećam, o Rusiji da ne pričam. Daleko od toga da smo jedini. Ovo je, onak, politički ekvivalent lošeg flash moba. :roll:

bašja

Post Postao/la bašja » 28 stu 2013 22:18

kreneš optimistično, a onda nabrojiš sve ove primjere! Pa baš i nije bajna situacija u svijetu...

UIO je isto međunarodni pokret :izbljuv: također, europa nas recimo od ovoga nije ni pokušavala spasiti jer ruku na srce, većinom nisu ni sami puno pravedniji po pitanju braka. ok, doći će teme na red kad će nam biti drago da smo preuzeli obaveze europske unije. ali da nam itko garantira istinsku ravnopravnost, ne garantira.
Zadnja izmjena: bašja, dana/u 28 stu 2013 22:20, ukupno mijenjano 1 put.

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 28 stu 2013 22:19

Fuga je napisao/la:
Ovo vrlo vjerojatno nije izvjesna situacija, no ne sumnjam da će se već nešto suptilnije s vremenom ipak izroditi od strane UIO i ekipe.

moguće.
danas su na črnkasu dvije curice opet mamile i dijelile neke letke i pizdarije UIO, na štandu i oko njega. imaju sreće što mi se nisu približile.

ozbiljno sam razmišljala o pustoši okretišta oko 2AM, boci benzina i plavom plamenu te njegovoj brzini širenja pod utjecajem kisika.
ex invalid_user

Fuga

Post Postao/la Fuga » 28 stu 2013 22:22

Da, i ja sam htjela reći kako je baš optimistična. :D

Iako sam klasa optimist, sve mi nešto u Europi ne miriše najbolje. Ultra desnica sve više jača, gotovo pa u svakoj zemlji se neka borba vodi. I nešto puno vjerujem tariku aliju u zadnje vrijeme. :D Bogohulim i tome slično. :/

Možda neki ludi peder ili lezba mrakne Mrakinju pa sve krenu po zlu odavde i tako to. :D

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 28 stu 2013 22:42

Pa ako dosad niste skužile da sam divni optimistični cvjetić, ne znam u šta gledate. :roll: :D

Hoću reć da se ovo ciklički događa kroz povijest, ali ne potraje. Pogotovo otkad je Hitlerovog poučka. :D Ovi debili dobiju medijski prostor baš zato što su debili, ne zato što cjelokupna javnost misli da su njihove ideje vrijedne slušanja. Oni su samo otužna činjenica. To point and laugh at. I učit iz njihovih pogrešaka. Dobro posluže tome što uspiju raspizdit ove normalne dovoljno da nešto naprave. Ja ne bi bila ni upola ovoliko glasno obnoxious lajavo čudovište da mi ovi konstantno ne dižu tlak. Ako se ikad SLUČAJNO budem počela bavit javnim aktivizmom, do kraja života ću zahvaljivat Markićki ispred svake kamere pred kojom se nađem, da me ne promaši negdje slučajno.

gigiONlajna
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la gigiONlajna » 28 stu 2013 22:46

Emocije ne možemo kontrolirati, mogu ih samo prihvatiti. Ponašanje i riječi možemo. Naime mi ovdje govorimo o riječi koja ima -fobija u sebi.

Primjer mog pokojnog očuha. Bio je rasista (iako nikada nije vido crnca), no nakon dugog moljenja i nagovaranja je pristao da dovedem kući jednog crnog prijatelja. Napravial sam dramu da mi je spasio život, tako nešto, uglavno dramatizirala sam teško. Očuh pristane .
I tako dođe on, prespava kod nas, skuha nam i ručak (shepard pie), druži se, njih dvoje se k**** ne kuže, mamu mu kuha blitvu na samoborski način (što je odonda mu "morala" svaki put raditi).
Stigne trenutak oproštanja.
MOj očuh od 130 kg sa tim svojim težačkim i radničkim rukama punim žuljevima, sa suzama u očima pri put dotakne tog čovjeka, i kaže mi da mu prevedem da može doći kad god želi.
Nit dan danas ne mogu maknuti su scenu iz glave. Kad smo ga otpravili kaže on meni "a ja sam mislim da oni jedu suhe kobilice" (to je neki lokalni izraz kojem ne znam posve značenje, mislim da misle na kosti).
Tada sam shvatila kako se bori protiv -fobija. Vlastitim iskustvom. Primjerom. Da ono što je strano posatne blisko.

I zato ne bih otpustila dobrog radnika zato kaj on iz nekog svog razloga se boji pedera i lezbi.

Recimo imam predrasude prema Romima. NIkad mi ništa ružno nisu učinili, al ako ih vidim u tramvaju postat ću opreznija. OK, uja mi je pokušao prodat mamu njima :lol:, al to je druga priča :lol:. Taj moj neracionalni osjećaj su mi usudili sa riječima i prijetnjama "cigani buju te vrkali" ako bih bila zločesta. Kako svoju predrasudu ne mogu posve pobijediti, jedino što mogu je paziti na riječi i ponašanje jer tu mogu biti odgovorna. Sa svjesnošću da ta predrasuda u određenim nepovoljnim okolnostima može pokazati svoje ružno lice. Nadam se u životu nikada neću doći u tu situaciju. NI sa jednom svojom predrasudom.

E sad da pređem na ponašanje. To što se netko bori za svoje stavove, mogu samo cijeniti. Vjerujem da ima onih koje u toj svojoj borbi ne kreću iz -fobije nego iz svog uvjerenja da treba "spasit"/što već brak i obitelj, iz ljubavi prema Bogu i sl.
Da mi na poslu dijeli letke ili tako nešto, letio bi/letila bi. To što u svom privatnom životu radi recimo u UIO se mene ne tiče.

Tko zna možda će mi da ležim povrijeđena na ulici prije pomoć taj konzervativni desničar nego neki prosvjetljeni liberalni humanitarc. A to je u konačnosti najbitnije -kakav je čovjek i njegova djela a ne u što vjeruje/osjeća.
GigiOnTrajna :frizuraparti:

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 22:59

bašja je napisao/la:a igru sam vrlo ozbiljno shvatila i uzela sve u obzir, uključujući i negativnu propagandu koju bi takva tužba donijela glasovanju protiv te financijsku štetu koja je neminovna ako je taj zaposlenik trubio samo o "tradicionalnom braku" i bio dovoljno lukav da ne spominje "bolesne pedere"
Recimo da se konzultiram s pravnicima (prije otkaza) i saznam da bi mi ta tužba opasno nagrizla budućnost firme.
Čini mi se jako dobrom idejom zaposliti više LGBT osoba i napraviti aneks ugovora koji bi sadržavao neke bitne točke kojima bi se dodatno naglasila neka pravila ponašanja.
Ne znam kako bi se gospodin snašao u takvoj radnoj sredini pojačanoj duginim bojama. :D

Rainbow mobbing. :happycry:

Fuga

Post Postao/la Fuga » 28 stu 2013 23:04

^
slika
Ovakva dva asistenta mu priskrbiš. :D

Aven

Post Postao/la Aven » 28 stu 2013 23:08

^
Di da nađem pedere koji mi budu bagera i kamiona vozili, struju delali i štemali? :faint:

Ovi tvoji bi se samo sa šerafcigerom igrali. :D

Za moj obrt bolje ovi muži pašu:

slika

Fuga

Post Postao/la Fuga » 28 stu 2013 23:11

Ova premisa govori o tvojim predrasudama. Kaj ti misliš da među dečkima koje voze bager, šetamaju ili rade struju nema pedera. :D

Odgovorite