Zadnji odgledani film - ocijenite
- margarita
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
Re: zadnji odgledani film-ocijenite
American Hustle - Ja sam imala mislim malo previsoka ocekivanja, ali unatoc tome mi je jako dobar film. Glumci su fenomenalni. Cristian Bale s onom frizurom, ajme meni, a i Bradley Cooper je savrseno odglumio ovog lika jer je uspio da i meni bude ljigav, a on mi nikad nije ljigav.
Amy Adams, obozavam tu zenu.
Jennifer Lawrence, mala uloga, ali nju obozavam najvise od svih.

ariadne je napisao/la:Omg, naslov.![]()
![]()
Sad ću moć mirnije spavat.
OnT:
Vuk s Wall Street-a
Malo me uznemirio film i trajao je tri sata, a da nisam ni primijetila.
Uglavnom, jako zamimljiv i time well spent
Di si ti to gledala, piše da kod nas dolazi tek 23. :/margarita je napisao/la:American Hustle - Ja sam imala mislim malo previsoka ocekivanja, ali unatoc tome mi je jako dobar film. Glumci su fenomenalni. Cristian Bale s onom frizurom, ajme meni, a i Bradley Cooper je savrseno odglumio ovog lika jer je uspio da i meni bude ljigav, a on mi nikad nije ljigav.Amy Adams, obozavam tu zenu.
Jennifer Lawrence, mala uloga, ali nju obozavam najvise od svih.
![]()
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
Krugovi (2013) - 7.5/10
Ovaj Golubović snima jebeno snažne filmove. Mada izbjegavam ex-yu kinematografiju a pogotovo filmove kojima je priča bazirana na ratu, nakon što sam pogledala Klopku čekala sam da i ovaj dođe na torrente. Svakako se isplati pogledati. Još jedna baš moćna i dojmljiva drama.
Ovaj Golubović snima jebeno snažne filmove. Mada izbjegavam ex-yu kinematografiju a pogotovo filmove kojima je priča bazirana na ratu, nakon što sam pogledala Klopku čekala sam da i ovaj dođe na torrente. Svakako se isplati pogledati. Još jedna baš moćna i dojmljiva drama.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
- sky
Adelin život
očekivala sam više s obzirom na tematiku ali me razočarala dužina, pretjerano korištenje krupnog kadra i slinavog nosa glavne glumice. također je priča kao takva nedorađena. scene sexa su doslovne a ne odglumljene i dužina im je zamorna. pretpostavljam da je za strejt publiku ovo odličan dokumentarac o tome kako se seksaju dvije lezbe; sve što su se uvijek pitali ovdje mogu naučiti.
očekivala sam više s obzirom na tematiku ali me razočarala dužina, pretjerano korištenje krupnog kadra i slinavog nosa glavne glumice. također je priča kao takva nedorađena. scene sexa su doslovne a ne odglumljene i dužina im je zamorna. pretpostavljam da je za strejt publiku ovo odličan dokumentarac o tome kako se seksaju dvije lezbe; sve što su se uvijek pitali ovdje mogu naučiti.
my needs are simple: all I want is everything
Enough Said (2013) - 6/10
Frend mi je preporučio pa sam očekivala nešto malo bolje. Film je onako, li la. Gandolfini mi je bio odličan al većina ostalih likova u filmu su prilično iritantne ličnosti.
Frend mi je preporučio pa sam očekivala nešto malo bolje. Film je onako, li la. Gandolfini mi je bio odličan al većina ostalih likova u filmu su prilično iritantne ličnosti.
Vuk s Wall Street-a..osim Doba nevisnosti i Pokojnih, nisam prevelik Scrosese-ov fan iako lik radi jako dobre filmove (jednostavno me priča ponekad ne zainteresira više, a detaljan kakav je, za moj ukus kod razno raznih mafijaških/talijanskih tema ide i previše u razvoj background-a nekog društva i kulture.Što mu nije minus, dapače
). Anyway, jako dobar film, prikazuje psihologiju brzinskih bogataša i pouzdanost današnjeg poslovanja. Rekla bih da ne znam koliko je Wall street iskarikiran u cijeloj stvari, no onda se sjetim da je priča nastala prema memoarima glavnog lika iz filma 
A lik izgleda ovako

A lik izgleda ovako

“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
- margarita
A ne mogu se inkriminirat ovako javno.ariadne je napisao/la:Di si ti to gledala, piše da kod nas dolazi tek 23. :/
A meni je bio bas dobar film. Bas mi je nekako super i realisticno prikazana radnja. Bez nekih mushy mushy love stuff.slapa je napisao/la:Enough Said (2013) - 6/10
Da se nadovezem na druge, i meni je Vuk s Wall Streeta bio odlican. Traje 3 sata ali brzo su mi prosla jer radnja stalno tece i stalno je zanimljiva. A da ne znam da je sve to po istinitom dogadjau mislila bih da je nemoguce da takvi degenerici stvarno postoje.
12 years a slave - Opet odlican film! Bas brutalno prikazan zivot robova i opcenito ropstvo na jugu. Super su mi scene koje prikazuju kako je to bilo neko normalno prihvaceno stanje, crnac visi s drveta, a dva metra iza njega djeca se igraju ko da je to najnormalnija stvar. I ovaj je film po istinitom dogadjaju i stvarno je nevjerojatno da se to ikad desavalo igde. Michael Fassbender je predobro odglumio vlasnika plantaze. Mislim da bi mogao osvojit Oscara s obzirom da akademija voli takve teme.
Dallas Buyers Club - Jos jedan tezak, odlican film po istinitom dogadjaju. To je izgleda tema ove godine.
-
Aven
Re: zadnji odgledani film-ocjenite
Notes on a Scandal (Richard Eyre, 2006) - 8/10
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AruRpjQquQQ[/youtube]
Sjajna gluma (Judi Dench je fantastična), punokrvna drama i glazba Philipa Glassa.
Nadam se da me/nas ne čeka Barbarina sudbina.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AruRpjQquQQ[/youtube]
Sjajna gluma (Judi Dench je fantastična), punokrvna drama i glazba Philipa Glassa.
Nadam se da me/nas ne čeka Barbarina sudbina.
- LittleRedRidingHood
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Otmica 7/10
ostavlja tisinu na kraju. volim skandinavske filmove.
ostavlja tisinu na kraju. volim skandinavske filmove.
I motali smo u vodi moju dušu na njenu i njenu dušu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, što činimo, mnogo veće od ljubavi. Da plivamo kroz vječnost.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
Imam skinuto i baš me zanima hoću izdržati i ne pogledati prije nego dođe u kina, nekako mi je žao to ne gledati prvi put na vel. platnumargarita je napisao/la: 12 years a slave - Opet odlican film! Bas brutalno prikazan zivot robova i opcenito ropstvo na jugu. Super su mi scene koje prikazuju kako je to bilo neko normalno prihvaceno stanje, crnac visi s drveta, a dva metra iza njega djeca se igraju ko da je to najnormalnija stvar. I ovaj je film po istinitom dogadjaju i stvarno je nevjerojatno da se to ikad desavalo igde. Michael Fassbender je predobro odglumio vlasnika plantaze. Mislim da bi mogao osvojit Oscara s obzirom da akademija voli takve teme..
Hansel
Hansel
-
Aven
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe (Andrew Adamson, 2005) - 6.5/10
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Andrew Adamson, 2008) - 7/10
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (Michael Apted, 2010) - 5/10

Malo fantasy terapije. Animacija životinjica je jako dobra. Najdraže su mi scene s Lucy u kojima priča s Mr. Tumnusom i Aslanom (glas daje Liam Neeson).
Scena u kojoj prvi put otkriva Narniu je čarobna.
Prince Caspian je sadržajno najbolji dio (filmske) trilogije.
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Andrew Adamson, 2008) - 7/10
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (Michael Apted, 2010) - 5/10

Malo fantasy terapije. Animacija životinjica je jako dobra. Najdraže su mi scene s Lucy u kojima priča s Mr. Tumnusom i Aslanom (glas daje Liam Neeson).
Scena u kojoj prvi put otkriva Narniu je čarobna.
- margarita
Ja sam pokleknula, a da citiram tebe: "Sta nije fora pogledat prije svih, unaprijed?"Andain je napisao/la:Imam skinuto i baš me zanima hoću izdržati i ne pogledati prije nego dođe u kina, nekako mi je žao to ne gledati prvi put na vel. platnu
Margin Call.. ne znam kako nisam prije naišla na ovaj film, skroz po mom ukusu. Napeti dijalozi, radnja kroz kratko vremensko razdoblje, tematika kapitalizam/wall street i sl., super cast.
Hansel
Hansel
August: Osage County
Odličan film. Drama, ali i nasmijala me je dosta puta. Ovo primarno treba gledat zbog glume. Cijeli ansambl je odličan, ali Meryl Streep i Julia Roberts su dvije glave iznad svih. Meryl je savršena kao i uvijek, ali najugodnije me je iznenadila Julia, koja je skroz bila na njenoj razini, što govori jako puno. Dinamika između njih je fenomenalna, htjela sam se rasplakat od oduševljenja, but then again, danas se osjećam malo labilno.
Drago mi je da glumice koje su "stare" za holivudski standard dobivaju ovakve uloge i priznanja lately. Nadam se da će Julia dobit all the awards za ovo. I da, znam da je Jennifer Lawrence nominirana u njenoj kategoriji, nije me briga, goddamnit. Valjda neće baš sve otić na 12 Years a Slave.
Odličan film. Drama, ali i nasmijala me je dosta puta. Ovo primarno treba gledat zbog glume. Cijeli ansambl je odličan, ali Meryl Streep i Julia Roberts su dvije glave iznad svih. Meryl je savršena kao i uvijek, ali najugodnije me je iznenadila Julia, koja je skroz bila na njenoj razini, što govori jako puno. Dinamika između njih je fenomenalna, htjela sam se rasplakat od oduševljenja, but then again, danas se osjećam malo labilno.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
-
Aven
Saving Mr. Banks (John Lee Hancock, 2013) - 6/10
Film o ekranizaciji dječje knjige "Mary Poppins" P.L. Travers i njenim uvjetima koje je postavila Disneyju kako bi potpisala autorizaciju.
Nisu joj baš prošli izričiti zahtjevi da film ne bude mjuzikl i animiran. Stari Walt je imao svoje metode uvjeravanja.
Kroz film se zapravo otkriva njena prošlost koja ju je proganjala i koju je kroz priču o Mary Poppins uobličila u happy end.
Vjerojatno svatko od nas ima svog osobnog Mr. Banksa.
Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964)
Supercalifragilisticexpialidocious.
Julie Andrews je krasna.
Valja pogledati jednom i "The Sound of Music".
Film o ekranizaciji dječje knjige "Mary Poppins" P.L. Travers i njenim uvjetima koje je postavila Disneyju kako bi potpisala autorizaciju.
Nisu joj baš prošli izričiti zahtjevi da film ne bude mjuzikl i animiran. Stari Walt je imao svoje metode uvjeravanja.
Kroz film se zapravo otkriva njena prošlost koja ju je proganjala i koju je kroz priču o Mary Poppins uobličila u happy end.
Vjerojatno svatko od nas ima svog osobnog Mr. Banksa.
Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964)
Supercalifragilisticexpialidocious.
Julie Andrews je krasna.
Nisi gledala to nikad? Koja blasfemija.Aven je napisao/la:Julie Andrews je krasna.Valja pogledati jednom i "The Sound of Music".
OT
Thor: The Dark World
Previše magičnih pizdarija, premalo priče. Glava me boli.
47 Ronin (2013) - 6,5/10
Pa neloš film ali mislim da ću ga brzo zaboraviti.
The World's End (2013) - 7/10
Ovo je u biti skroz dobra SF komedija. Nisam baš bila u moodu za komedije a pogotovo ne ovako neke macho tematike pa nisam ni u stanju pretjerano hvaliti.
Adore (2013) - 7/10
E ovaj mi je legao. Valjda sam u tom nekom rubnom prostoru sada pa mi je baš pasalo ovako nešto pogledati. Lagano provokativan ali brzo se čovjek navikne. Robin i Naomi su rasturile. Malo mi je bilo žao što nije došlo i do neke lez scene.
Oduvijek sam bila slaba na Robin. A dečki su onako prilično zgođušni i lijepi za gledati. Prvi dio filma mi je bio baš mljac a kasnije mi se to malo razvodnilo. Ali, sve u svemu, dobar.
Pa neloš film ali mislim da ću ga brzo zaboraviti.
The World's End (2013) - 7/10
Ovo je u biti skroz dobra SF komedija. Nisam baš bila u moodu za komedije a pogotovo ne ovako neke macho tematike pa nisam ni u stanju pretjerano hvaliti.
Adore (2013) - 7/10
E ovaj mi je legao. Valjda sam u tom nekom rubnom prostoru sada pa mi je baš pasalo ovako nešto pogledati. Lagano provokativan ali brzo se čovjek navikne. Robin i Naomi su rasturile. Malo mi je bilo žao što nije došlo i do neke lez scene.
-
Aven
Možda i jesam dok sam bila mala. Ne sjećam se.ariadne je napisao/la:Nisi gledala to nikad? Koja blasfemija.
OT: Čeka me projekcija AIDS filmova: Dallas Buyers Club - Philadelphia - Angels In America.
Oh, the joy.
Out of the Furnace (2013) - 6.5/10
Ok film, dobro odglumljen i sve ali radnja/priča mi je bila dosadna i skroz predvidiva.
Ok film, dobro odglumljen i sve ali radnja/priča mi je bila dosadna i skroz predvidiva.
"La vie d'Adèle"
evo linikć s imdb pa tko hoće nek pogleda,film traje malo manje od 3 sata
http://www.imdb.com/title/tt2278871/" onclick="window.open(this.href);return false;

evo linikć s imdb pa tko hoće nek pogleda,film traje malo manje od 3 sata
http://www.imdb.com/title/tt2278871/" onclick="window.open(this.href);return false;
12 years a slave..dobar film, vjerojatno glavni favorit za oscara, al ne mogu reći da me sasvim impresionirao/dirnuo. Najbolji dio odnosno najdraži lik u filmu mi je lik Patsey, nadam se da će cura dobiti bar nominaciju za oscara.
Hansel
Hansel
- margarita
This is one sick family!ariadne je napisao/la:August: Osage County
Odličan film. Drama, ali i nasmijala me je dosta puta. Ovo primarno treba gledat zbog glume. Cijeli ansambl je odličan, ali Meryl Streep i Julia Roberts su dvije glave iznad svih. Meryl je savršena kao i uvijek, ali najugodnije me je iznenadila Julia, koja je skroz bila na njenoj razini, što govori jako puno. Dinamika između njih je fenomenalna, htjela sam se rasplakat od oduševljenja, but then again, danas se osjećam malo labilno.Drago mi je da glumice koje su "stare" za holivudski standard dobivaju ovakve uloge i priznanja lately. Nadam se da će Julia dobit all the awards za ovo. I da, znam da je Jennifer Lawrence nominirana u njenoj kategoriji, nije me briga, goddamnit. Valjda neće baš sve otić na 12 Years a Slave.
Fakat odlicna gluma! Meryl je kraljica!!!
Gluma je definitivno ono sta nosi film, vidi se da je to originalno bila predstava i da je tekst pisan za predstavu jer on totalno nosi cijelu radnju i ima mi predobrih izmjena i upadica. A film sam nije neki klasik koji cu pamtit godinama i gledat opet, ali je jako dobar. Da ima neka oscarovska kategorija za ansambl definitivno bi je ova ekipa zasluzila.
Jelda?
Ja isto mislim da je to Julijina najbolja uloga dosad. Al jebiga kad je već dobila za Erin Brockovich. Ako ne dobije ove godine, lijepo ću si to prebacit. Ko što ovaj Jenniferin Oscar za SLP smatram ispravljanjem pogreške za Winter's Bone. 
Eat the fish, bitch!
Merylina faca kad razbije tanjur je preprešs.
Ne mogu nać onaj clip kad je Charles zahvaljivao Bogu za ručkom, smijala sam se cijelo vrijeme. Chris Cooper mi je odličan bio tu.
Eat the fish, bitch!
- margarita
Ah, u Winter's bone je bila predobra!ariadne je napisao/la:Jelda?Ja isto mislim da je to Julijina najbolja uloga dosad. Al jebiga kad je već dobila za Erin Brockovich. Ako ne dobije ove godine, lijepo ću si to prebacit. Ko što ovaj Jenniferin Oscar za SLP smatram ispravljanjem pogreške za Winter's Bone.
Cijeli taj rucak mi je genijalan.ariadne je napisao/la: Ne mogu nać onaj clip kad je Charles zahvaljivao Bogu za ručkom, smijala sam se cijelo vrijeme. Chris Cooper mi je odličan bio tu.
Kids (1995) - 5.5/10
A ne znam. Film prilično brutalne tematike i bez nekog tipičnog plota. Tek tako snimljen jedan dan te djece koja žive na stvarno bolestan način. Odglumljen tako tako. Chloe Sevigny mi je nekako najbolje odradila svoj dio.
Frozen (2013) - 7.5/10
Baš fora crtić. Nije mi bio dosadan ko što većina bude.
A ne znam. Film prilično brutalne tematike i bez nekog tipičnog plota. Tek tako snimljen jedan dan te djece koja žive na stvarno bolestan način. Odglumljen tako tako. Chloe Sevigny mi je nekako najbolje odradila svoj dio.
Frozen (2013) - 7.5/10
Baš fora crtić. Nije mi bio dosadan ko što većina bude.
- margarita
Taj sam film gledala u srednjoj skoli i sjecam se da mi je tad bio bas fakat potresan. Da ga sad pogledam mozda bi drukcije gledala na njega. A sto se glume tice, vecina glumaca u tom filmu, koliko se sjecam, su stvarno ti klinci s ulice kojima je to valjda bio doslovno prvi kontakt s kamerom.slapa je napisao/la:Kids (1995) - 5.5/10
Pogledala i ja August: Osage County, dobar film..malo su ga pretjerali sa freak showom, ali svejedno crta doba prikaz disfunkcionalne familije i način na koji se neke stvari cirkularno u obitelji prenose/oponašaju i sl.
Gluma je odlična, mene je posebno Julia oduševila, al ona zna zablistati kod pravih uloga.
Gluma je odlična, mene je posebno Julia oduševila, al ona zna zablistati kod pravih uloga.
Hansel
Hansel
-
Aven
Where The Wild Things Are (Spike Jonze, 2009) - 7.5/10
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uNJPSc_4RCI[/youtube]
Volim ovaj indie film i likove koji me podsjećaju na većinu faza u životu, uključujući i međuljudske odnose. Iako su ovdje većinom prisutne one malo sivije emocije. Lutke su odlične i film je lijepo režiran.
Karen O, vokalistica Yeah Yeah Yeahs, koja pjeva i Immigrant Song (The Girl With The Dragon Tattoo) je napravila soundtrack za ovaj film. Odlično paše glazba i njen glas.
Bridge To Terabithia (Gabor Csupo, 2007) - 6/10
Onaj lijepi dio djetinjstva u kojem mašta postaje stvarnost. Josh Hutcherson je jako dobro odglumio. Sigurno bih imala crush na profu glazbenog da sam bila u njegovom razredu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uNJPSc_4RCI[/youtube]
Volim ovaj indie film i likove koji me podsjećaju na većinu faza u životu, uključujući i međuljudske odnose. Iako su ovdje većinom prisutne one malo sivije emocije. Lutke su odlične i film je lijepo režiran.
Karen O, vokalistica Yeah Yeah Yeahs, koja pjeva i Immigrant Song (The Girl With The Dragon Tattoo) je napravila soundtrack za ovaj film. Odlično paše glazba i njen glas.
Bridge To Terabithia (Gabor Csupo, 2007) - 6/10
Onaj lijepi dio djetinjstva u kojem mašta postaje stvarnost. Josh Hutcherson je jako dobro odglumio. Sigurno bih imala crush na profu glazbenog da sam bila u njegovom razredu.
-
Gost
Sonja i bik 10/10
ne vyeruyem da to nisam do sad gledala 
a yesu ludi skrrozz
a yesu ludi skrrozz