Zašto neke cure imaju potrebu oponašati dečke,ako vole žene?
-
Aryana Tarfal Kan
Joj inteligencijo moja! A baš si pametna, jebeš mi mater, da prostite. NARAVNO da neka se svatko oblači kako želi, zar je to bilo upitno? Je li to pitanje ovog topica? Ne, curu je samo zanimalo, nikoga nije osuđivala. Možda se njoj baš sviđaju butchice pa želi čuti nešto o njima od vas, to vam ne bi palo na pamet? Jako si pametna, zaista. Ta joj je tvoja rečenica baš odgovorila na pitanje.
-
Aryana Tarfal Kan
Iz čega ti zaključuješ da se radi o opterećenju? Zar se ljudi ne mogu interesirati za nešto? Bi li nazvala npr. biografe Staljina, dakle, ljude koji proučavaju tuđu ličnost (koja ih se ne mora ticati) ljudima koji su opterećeni Staljinom? Ili ljude koji pišu npr. o femme butch odnosu? Šta se ikoga tiče išta? Ako ćemo tako, sve bi fakultete trebalo ukinuti i sva istraživanja. Zašto misliš da je ovo opterećenje, a ne čisti interes? Ponavljam, cura možda voli butchice pa želi znati više o njima.noise je napisao/la:nikad mi nije bilo jasno kako neke ljude opterecuje izgled drugih (a pogotovo nepoznatih) ljudi![]()
briga mene kako netko tamo izgleda i oblaci se....![]()
meni ni u djep ni iz djepa...
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Procitaj ponovo prvi post na ovoj temiAryana Tarfal Kan je napisao/la:Ponavljam, cura možda voli butchice pa želi znati više o njima.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
-
Aryana Tarfal Kan
-
Aryana Tarfal Kan
-
jasamocitam
nikako mi nije jasno sto to ti zapravo zelis cuti?
jedna cura je rekla da se cure oblace kao decki jer zele razbiti stereotipe, druga je rekla da je to zato jer misle da ce biti cool, treca cura je rekla da je ona bas sad u toj fazi i da se sad super osjeca, cetvrta je rekla da je to pitanje glupo i da se cure tak oblace jer im to pase, peta da ju tema uopce ne interesira.... misljenja koliko hoces!
u cemu je onda problem? to sto neke cure misle da je pitanje odavno sazvakano, dosadno i nepotrebno je takodjer sloboda misljenja.
nije mi jasno ni kad se zalite da se ovdje ne smije reci svoje misljenje i da postoje tabu teme. jel netko mozda prijetio brisanjem posta, baniranjem? ali kad se pitanje postavlja onda treba ocekivati razno razne odgovore, pa cak i one koje ne zelimo cuti.
ako pazljivo procitas topic vidjet ces da izmedju prepucavanja i svadja ima razlicitih odgovora na temelju kojih se cak i mogla razviti kakva takva rasprava da je tema ikoga, a narocito tebe, zaista i zanimala.
jedna cura je rekla da se cure oblace kao decki jer zele razbiti stereotipe, druga je rekla da je to zato jer misle da ce biti cool, treca cura je rekla da je ona bas sad u toj fazi i da se sad super osjeca, cetvrta je rekla da je to pitanje glupo i da se cure tak oblace jer im to pase, peta da ju tema uopce ne interesira.... misljenja koliko hoces!
u cemu je onda problem? to sto neke cure misle da je pitanje odavno sazvakano, dosadno i nepotrebno je takodjer sloboda misljenja.
nije mi jasno ni kad se zalite da se ovdje ne smije reci svoje misljenje i da postoje tabu teme. jel netko mozda prijetio brisanjem posta, baniranjem? ali kad se pitanje postavlja onda treba ocekivati razno razne odgovore, pa cak i one koje ne zelimo cuti.
ako pazljivo procitas topic vidjet ces da izmedju prepucavanja i svadja ima razlicitih odgovora na temelju kojih se cak i mogla razviti kakva takva rasprava da je tema ikoga, a narocito tebe, zaista i zanimala.
-
Aryana Tarfal Kan
reagirala sam kad se nisu skupila razna mišljenja (skupila su se dalje tokom rasprave) a reagirala sam prvo na način odgovaranja, a drugo na odgovor tipa "zato što je tako dobro osjećaju" što se poprilično evidentno u bilo kojem slučaju pa čemu naglašavati? digoh glas zbog bezobraznog tona tamo pri početku i kasnije. Umjesto da su dale odgovor, napale su vlasnicu topica što je uopće postavila pitanje. Ok, pitanje je prežvakano, ali zar se mora bezobrazno? Ako tebi bezobraština znači prijetnja brisanjem posta, a ovo što sam ja rekla ne, ako vi na taj način komunicirate i smatrate se uljudnima i civiliziranima onda se ja, molim, odjavljujem.jasamocitam je napisao/la:nikako mi nije jasno sto to ti zapravo zelis cuti?
-
Zita
-
call_me_not
styling je poruka identifikacije i podsvjesnoga. neverbalna poruka. identifikacija jer podsvjesno govori da bi se slicne mogle prepoznat. e sad, zakaj je bas takav styling identifikacija slicnih na razini je fenomenologije, koja je rasirena posvuda. postoje razna objasnjenja: jer misle da oduzimanjem tipicno heteronormativnih obiljezja automatski porucuju suprotnom spolu; ne, nismo zainteresirane za vas, jer porucuju; ne, ne zelimo izgledati tako da smo pozeljne muskarcima, jer smo rasterecene od primarne dopadnosti etc.
oblacenje i djelomicni stav su poruke, a na tebi je da identificiras koje.
ponudjeno ti ih je par. you are more then welcome da ih prosiris. zahvaljujemo na sirenju percepcije.
oblacenje i djelomicni stav su poruke, a na tebi je da identificiras koje.
ponudjeno ti ih je par. you are more then welcome da ih prosiris. zahvaljujemo na sirenju percepcije.
zvir i bestimja.
-
vision-zlavjestica
- Kontakt:
samo da se nadovezhem na pitanje..tj. naslovno pitanje topica..
paa..meni to nekak i ima logike..jer..ak zhele privuchi zhene/cure..onda..valjda..hm..imaju veche shanse ak ..bar malo liche/podsjechaju..na dechke/mushkarce.
npr..mozhda bi i mene..mogla prije privuchi zhenska koja lichi na mushkarca..
( znam da to nije tochno..ali..toliko je jednostavno..daaa..hm..mozhda i ima nesht u tome.. ha?? )
paa..meni to nekak i ima logike..jer..ak zhele privuchi zhene/cure..onda..valjda..hm..imaju veche shanse ak ..bar malo liche/podsjechaju..na dechke/mushkarce.
npr..mozhda bi i mene..mogla prije privuchi zhenska koja lichi na mushkarca..
( znam da to nije tochno..ali..toliko je jednostavno..daaa..hm..mozhda i ima nesht u tome.. ha?? )
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
mayflower!
- mala_od
to mi je totalno blesavo...volim zene...volim ono sto zenu cini zenom...poseban stas, hod, glas, ponasanje etc...
da hocu nekog tko lici na frajera...nasla bi si onda pravog frajera
no kao sto je vec receno...nista nije jednostavno
da hocu nekog tko lici na frajera...nasla bi si onda pravog frajera
no kao sto je vec receno...nista nije jednostavno
Zaključak večeri: piva + jagode + šlag = zakon kombinacija...ja nisam imala želučanih tegoba
-
cranberrie nk
ima nas svakakvih.
meni se više sviđaju cure koje su atipične. cura koju bi možda netko drugi nazvao muškobanjastom, meni izgleda kao cura koja ima dovoljno samopouzdanja da bude svoja i nije opterećena oko nevažnih stvari u životu kao što su šminka, štikle i sl. btw, to uopće ne mora značiti da u vezi s drugom curom ima ulogu dečka. cure koje su ultra ženstvene me ne privlače baš toliko.. 
-
Harayuka
naime...savršeno mi je jasno zašto se,neću reći sve,ali velika većina L cura odijeva pomalo "štemerski".NO,nije mi jasno zašto se iste ponašaju kao muškarci po kojima većina njih pljuje?Slažem se da se ženstvenost ne sastoji samo u slojevima šminke,minjacima i štiklama,i isto tako su mi slatke irokezice i asimetrične dvobojne frizurice,ali sjedenje sa raširenim nogama,pogrbljeno držanje i isfuravanje nekakve grube "frajerske spike" nisu privlačni ni na muškarcima a kamoli na ženama.Furthermore...žao mi je kad vidim neku taaaako prekrasnu mladu damu kakvu sam vidjela neki dan na meetingu u koldingu,da se ponaša kao "boy from the hood",kad bi tu svoju ljepotu i taj svoj stil mogla pokazati u punom svijetlu.I sebi i drugima.To je samo jedan od mnogih primjera....Eto toliko od mene.
-
call_me_not
ali moras priznati da je to tvoj subjektivan dojam... mozda se to ne svidja tebi, ali zato postoji netko kome je to privlacno (i kad su zene i kad su muskarci u pitanju)...Harayuka je napisao/la:Slažem se da se ženstvenost ne sastoji samo u slojevima šminke,minjacima i štiklama,i isto tako su mi slatke irokezice i asimetrične dvobojne frizurice,ali sjedenje sa raširenim nogama,pogrbljeno držanje i isfuravanje nekakve grube "frajerske spike" nisu privlačni ni na muškarcima a kamoli na ženama.
traziti druge ljude da se prilagode onome sto se nama svidja mi je sasvim suvisno... cemu? ako se dobro osjecaju u svojoj kozi? zasto da glume nesto drugo?
ovo pitanje o 'zenstvenom' izgledu zena se non-stop razvlaci...
a, recimo, nigdje nisam vidla da netko pita nesto kao 'zasto feminizirani muskarci glume zene? zasto jednostavno nisu frajeri?'
ista stvar...
svi smo razliciti i u tome je sva ljepota.... zasto je to tako tesko razumjeti i prihvatiti?

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
- mala_od
potpisujem donekleHarayuka je napisao/la:naime...savršeno mi je jasno zašto se,neću reći sve,ali velika većina L cura odijeva pomalo "štemerski".NO,nije mi jasno zašto se iste ponašaju kao muškarci po kojima većina njih pljuje?Slažem se da se ženstvenost ne sastoji samo u slojevima šminke,minjacima i štiklama,i isto tako su mi slatke irokezice i asimetrične dvobojne frizurice,ali sjedenje sa raširenim nogama,pogrbljeno držanje i isfuravanje nekakve grube "frajerske spike" nisu privlačni ni na muškarcima a kamoli na ženama.Furthermore...žao mi je kad vidim neku taaaako prekrasnu mladu damu kakvu sam vidjela neki dan na meetingu u koldingu,da se ponaša kao "boy from the hood",kad bi tu svoju ljepotu i taj svoj stil mogla pokazati u punom svijetlu.I sebi i drugima.To je samo jedan od mnogih primjera....Eto toliko od mene.
samo sto mora nas biti svakakvih kako bi se svijet mogao vrtjeti...i biti zanimljiviji...ne moze sve biti onako kako ti, ja, bilo tko zeli...
nedavno mi cura dala neki link na kojem je bio zanimljiva zadacnica u kojoj je pisalo nesto tipa..."zar bi bilo zanimljivo da svi nosimo zelene hlace, zelene kosulje, zivimo u zelenim kucama, jedemo zelenu hranu..."
mora nas biti svakakvih...na kraju krajeva...niti moj izgled se svima ne svidja...
Zaključak večeri: piva + jagode + šlag = zakon kombinacija...ja nisam imala želučanih tegoba
-
jasamocitam
takvo ponasanje nije privlacno tebi, ali nekome mozda jest.Harayuka je napisao/la: isto tako su mi slatke irokezice i asimetrične dvobojne frizurice,ali sjedenje sa raširenim nogama,pogrbljeno držanje i isfuravanje nekakve grube "frajerske spike" nisu privlačni ni na muškarcima a kamoli na ženama.
lijepo si navela primjer slatkih irokezica i asimetricnih dvobojnih frizurica koje su meni vec toliko dosadne i bezvezne da vise nemrem zapamtiti koja je koja cura.
no nije svijet skrojen bas po mojem ukusu i zeljama, pa mi ne pada na pamet cuditi se sto nije sve kako meni pase, jer eto ja bi bas htjela da ljudi imaju drukcije frizure i da drukcije sjede u bircu.
-
agasta
- new york city girl
kazu mi u jednom trenu da sam butch i mali decko, u drugom (rijetko) da sam femme, a uvijek sam ja samo ja. krivo je to sto ljudi rade pretpostavke o tome tko je kakav. ja ne volim kricave boje, nit volim boje pretezito. volim crno a danas je problem kaj kad god nekam odes nekaj kupit je sve s nekakvim sljokicama i pizdarijama, ja to ne volim i onda moram kupovat odjecu na muskom odjelu jer nema sljokica a crno je. i to mene direktno u ocima nepoznatih cini muskobanjastom curom. oh boze, kukala mi majka. kaj sad. kaj u takvom trenu ucinit? nist! obuces kaj oces obuc i idemo dalje, to nema veze ni sa cim! moze biti povezano sa financijama, sa horoskopom, sa cvijecem i tako dalje i tako blize. who actually gives a fuck ko se kak oblaci?! frankly, ak cemo se okretat samo na odjecu, god forbid, mozemo se slobodno koknut odmah! sramotno je koliko ljudi mogu bit hebeno zatupljeni society-em i normama koje je isto postavilo. fuj.
I am not a myth.
-
call_me_not
well....odredjeni poslovi zahtjevaju odredjenu normu na koju se ljudi naviknu pa se tak nose i nakon posla. vecina mojih kolega se fura slicno van i na poslu...navikli su se. moze se i obrnut prica...za takve bi face likovi iz mocvare recimo rekli da su uzasno konzervativni, zatvoreni i dosadni, a sve su samo to ne. dapace, imaju sjajno uvrnute mozgove, koji samo vizuelno ne djeluju alternativno.
i kaj onda s takvim predrasudama?
jebiga...ljudi robuju stereotipovima. krdo nas smiruje.
i kaj onda s takvim predrasudama?
jebiga...ljudi robuju stereotipovima. krdo nas smiruje.
zvir i bestimja.