Često pušenje hašiša ili marihuane udvostručuje opasnost od shizofrenije. Na početak shizofrenije mogu upućivati i manje promjene u ponašanju, poput povučenosti ili apatije. Neki čuju glasove i imaju halucinacije.
Na to upozorava profesor Peter Falkai iz Njemačkoga društva za psihijatriju, psihoterapiju i neurologiju.
Psihotični učinak kanabisa uzrokuje tetrahidrokanabiol (THC), glavni psihoaktivni sastojak konoplje.
Adolescentima koji konzumiraju kanabis prijeti opasnost od doživotnih duševnih poremećaja. Konzumacija kanabisa ubrzava početak shizofrenije u osoba s urođenom predispozicijom za razvoj psihoza za prosječno osam godina, odnosno mogu se početi javljati oko 18. godine.
"Mnogi pacijenti ne mogu jasno razmišljati, čuju glasove i imaju halucinacije", objasnio je Falkai, direktor Odjela za psihijatriju i psihoterapiju Sveučilišne bolnice Saarland u Homburgu.
Net.hr
30.04.2007.
Duvas? Pazi na...
-
swayka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
Duvas? Pazi na...
- nimfomanka
- Ja sam: lezbijka
- nimfomanka
- nimfomanka
- far out
- Status: U vezi
i mislila sam da na to mislis, ali mi je sokić nekako slatkasta riječ pa odmah posmislim na onog hlapiće i male slamke.nimfomanka je napisao/la:ma to su menzissokići:):)
Pa mislila sam na ono kaj ti daju u kafiću iz tetrapaka. Sokii koje dobiš u čaši, ne pago, orangina i ti sokići. Kužiš? Iako sumnjam u te priče,...
- Hidden_soul
- Devil in details
Adolescentima koji konzumiraju kanabis prijeti opasnost od doživotnih duševnih poremećaja. Konzumacija kanabisa ubrzava početak shizofrenije u osoba s urođenom predispozicijom za razvoj psihoza za prosječno osam godina, odnosno mogu se početi javljati oko 18. godine.
Hm... da... zlo, zlo
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 30 stu 2010 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- marmat
- Kontakt:
bea.zarre je napisao/la:uffff, sva sreća da ne pijem kokakolu!!!Ramona je napisao/la:Ma lako za travu ali ja se samo bojim da mi neko nešto ne ubaci u kokakolu!
//respektradioshow//
onair_ mondays_19-20h/radiostudent/100.5Mhz
online_ www.respektradiokollektiv.com
onspace_www.myspace.com/broken_bpm
onthedancefloor_BROKEN_BPM_club_night
onair_ mondays_19-20h/radiostudent/100.5Mhz
online_ www.respektradiokollektiv.com
onspace_www.myspace.com/broken_bpm
onthedancefloor_BROKEN_BPM_club_night
- nimfomanka
slatko....... Menzissokići:):) To je jedino akj tam valja. Osim lignja..far out je napisao/la:i mislila sam da na to mislis, ali mi je sokić nekako slatkasta riječ pa odmah posmislim na onog hlapiće i male slamke.nimfomanka je napisao/la:ma to su menzissokići:):)
Pa mislila sam na ono kaj ti daju u kafiću iz tetrapaka. Sokii koje dobiš u čaši, ne pago, orangina i ti sokići. Kužiš? Iako sumnjam u te priče,...
![]()
- rijetka ptica
- Kontakt:
lignje valjaju?
zadnji put kad sam ih jela moglo se s njima baciti na tenis...
sto se hasha tice.. koka kola je, vjerujem, veci problem.. da ne pricam o politici te drustvu te zivotu u istom.. opasno shizofreno.. pa ak na to,kako bi rekao rambo, "ne reagujes ni verbalno ni fizicki,moze da ti se odrazi na nervnoj bazi..psihicki.."
sto se hasha tice.. koka kola je, vjerujem, veci problem.. da ne pricam o politici te drustvu te zivotu u istom.. opasno shizofreno.. pa ak na to,kako bi rekao rambo, "ne reagujes ni verbalno ni fizicki,moze da ti se odrazi na nervnoj bazi..psihicki.."
liquid running...
-
moonsorrow
-
moonsorrow
-
moonsorrow
- lunalestat
hm.evo i mene...... ja znan 7-8 ljudi s dijagnozom shizofrenije- koji nikad u životu nisu ni duvan zapalili a kamo travu................
a sama san neko vrime za depru i neki oblik panike dimuckala po malo (i to podnadzorom liječnika) i bilo mi je bolje................
Stvar je u doziranju i nepušenju trave natopljene kojekakvima sranjima.........................
"Marihuana kao zabranjeni lijek"- naslov knjige koja govori o korištenju marice u raznim podr. medicine- temeljena na brojnim dugogodišnjim istraživanjima-napisana by doctors (ne znam imena)................ Pa ako nekog zanima..........
Ps. Zitach-molin te nemoj mi rech dasan fulala.....
Pusa
a sama san neko vrime za depru i neki oblik panike dimuckala po malo (i to podnadzorom liječnika) i bilo mi je bolje................
Stvar je u doziranju i nepušenju trave natopljene kojekakvima sranjima.........................
"Marihuana kao zabranjeni lijek"- naslov knjige koja govori o korištenju marice u raznim podr. medicine- temeljena na brojnim dugogodišnjim istraživanjima-napisana by doctors (ne znam imena)................ Pa ako nekog zanima..........
Ps. Zitach-molin te nemoj mi rech dasan fulala.....
Pusa
luna