Laminat?
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Laminat?
...čula sam da je ipak loše rješenje jerbo se na njemu vidi svako zrnce prašine, a za pranje je koma jer navodno ostaju fleke ili tak nekaj. Parket mi je malo pricy s obzirom na površinu koju moram pokriti pa...jebiga. A tepihe ne volim i definitivno idu van.
Iskustva, preporuke?
Iskustva, preporuke?
-
jasamocitam
tamnije - sto god bilo . sve sranje se vidi po njemu!!
laminatu je prednost cijena i lakoca postavljanja (dolazi u obzir samo u suhom i grijanom prostoru)..al mene takodjer kolje onaj zvuk kad se hoda!!
kad cujem kak cucak slajfa i ne moze se zaustaviti,trenutacno odustajem!!
tam, mene btw muci isto pitanje, i mislim da sam se sad vec definitivno odlucila za gotovi parket (wimpica ti zna isto dosta o tome)..
Nije tesko postavljanje,...ja brijem da cemo ga mi solo ici postavljati....Nema brusenja, nema lakiranja, ljepila ako da onda nes malo... I sto je meni najvaznije, nema prasine kod postavljanja, nema toga da 3 tjedna nemres u stan jer se stvar susi.
Ako ga solo postavljas ili imas spretnijeg frenda, cijena dodje na isto kao pravi parket.
laminatu je prednost cijena i lakoca postavljanja (dolazi u obzir samo u suhom i grijanom prostoru)..al mene takodjer kolje onaj zvuk kad se hoda!!
kad cujem kak cucak slajfa i ne moze se zaustaviti,trenutacno odustajem!!
tam, mene btw muci isto pitanje, i mislim da sam se sad vec definitivno odlucila za gotovi parket (wimpica ti zna isto dosta o tome)..
Nije tesko postavljanje,...ja brijem da cemo ga mi solo ici postavljati....Nema brusenja, nema lakiranja, ljepila ako da onda nes malo... I sto je meni najvaznije, nema prasine kod postavljanja, nema toga da 3 tjedna nemres u stan jer se stvar susi.
Ako ga solo postavljas ili imas spretnijeg frenda, cijena dodje na isto kao pravi parket.
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
-
jasamocitam
e jeste sve skup neke domacice! pokrijmo fleke tapisonom, kupimo svjetlije da ne vidimo smece!Malena je napisao/la:al ak je svjetliji ne vidi se tak strasno smece po njemu...
cccc......
vidla ili ne vidla, ja ZNAM da je ta prljavstina tamo i to me smeta.
mene muci to sto se prasina ne slegne pa to mi lijepo udisemo. tako da je usisivac u opticaju svakodnevno, a da nema laminata mozda bi si dozvolila preskociti koji dan.
-
Ramona
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
Postavili smo laminat zato da ne moramo imati tepih, jer sei ja grozim tepiha. Kako imam psa i dvije mačke, nije mi problem prašina jer ionako (zbog dlaka) usisavam svaki dan. I tako fino mi postavili laminate (sami, naravno, slažeš ih kao lego kockice) i uživali neko vrijeme u njima a onda mi je mačka skoro slomila nogu, kad je skočila (u igri, za drugom mačkom) sa dvosjeda na pod - svega nekih 30-40 cm. Poskliznula se tako gadno...uff..
Sad imam žuti, šarenkasti tepih i učim se voljeti ga.
Sad imam žuti, šarenkasti tepih i učim se voljeti ga.
Non c'è limite alla fantasia...
NeferNeferNefer
NeferNeferNefer
-
mayflower!
luđakinjo 
točno te mogu zamisliti kako pizdiš nad prašinom. bespomoćno i uzaludno usisavaš
za tamaru: razmisli o gotovom parketu. skuplji je od laminata, ali je ipak parket. osim toga, skuplji je od NEKIH laminata. ako želiš iole bolju kvalitetu (čitaj: manje lupa, deblji je, manje se oštećuje-deblji, bolje izgleda...), dođe ti to na vrlo slično.
izgleda otprilike ovako

a sastoji se od tri sloja

više možeš vidjeti na
http://www.pan-parket.hr
laminat, s druge strane, izgleda ovako

i da, ovaj lagani plastični sjaj laminata se vidi.
točno te mogu zamisliti kako pizdiš nad prašinom. bespomoćno i uzaludno usisavaš
za tamaru: razmisli o gotovom parketu. skuplji je od laminata, ali je ipak parket. osim toga, skuplji je od NEKIH laminata. ako želiš iole bolju kvalitetu (čitaj: manje lupa, deblji je, manje se oštećuje-deblji, bolje izgleda...), dođe ti to na vrlo slično.
izgleda otprilike ovako

a sastoji se od tri sloja

više možeš vidjeti na
http://www.pan-parket.hr
laminat, s druge strane, izgleda ovako

i da, ovaj lagani plastični sjaj laminata se vidi.
-
Tam F
ima još jedno spasonosno rješenje koliko god zvučalo seljački...a to su pločice. Ima ih koje izgledaju kao parket,a tako se i slažu,a ima ih koje su umjetnička djela, mozaik tipa, da ti pamet stane od ljepote (vidjela ih u jednoj vili u Italiji, u dnevnom boravku- izgledaju strava dobro i za Talijance ne možemo reći da nemaju ukusa, no vjerojatno su te pločice skuplje nego da parket sama ubereš u šumi, obradiš, postaviš i lakiraš. Ja imam pločice gdje god je to moguće i mislim da ih je jednostavno održavati,a tepihe mrzim iz dna duše, ali ih moje mačke vole. 
mazohist & truba
-
jabooka
E to je najgore i to zbog elektriciteta koji je nemoguce izbjeci kod laminata, nikad se ne sjaji i brzo ode po rubovima ( kao da se pocne odljepljivati)....kod nas u firmi su postavili laminat koji se je svakodnevno prao, nije izdrzao ni godinu dana.jasamocitam je napisao/la:probaj nekak skrpat za parket. mene kod laminata ne smeta sto se vide flekice koliko me smeta prasina koja se ne zeli slegnuti vec neprestano lebdi centimentar iznad poda.
glasam za parket!
Moze tamniji pod ali nikako crno ili srodno........sad imam crne plocice u uredu i to uvijek izgleda katasrofalno prljavo posto se vidi svaka trunkica.
Crni tepih je vrag u kuci.
plocice koje imitiraju parket.....to bi mi bila zadnja opcija........kao plastika u autu koja imitira mahagoni.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
-
call_me_not
-
jasamocitam
nikako nisam za plocice. to mi je prehladno. meni je vec prehladno kad ljudi uopce nemaju tepihe. ne podnosim tapisone, ali pokoji manji tepih mora biti. inace mi nije ugodjaj doma.
ne smije biti pretezak i prevelik jer se njima mora manipulirati, a ne da susjedima kucam na vrata kako bi mi pomogli da srolam tepih i odnesem ga u auto (i onda mi viri van na sve strane).
al tepihic podeblji i topao mora biti barem u dnevnom boravku da mogu hodati bosa.
brodski pod mi je definitivno najljepsa opcija i to sam sto sirim daskama.
ne smije biti pretezak i prevelik jer se njima mora manipulirati, a ne da susjedima kucam na vrata kako bi mi pomogli da srolam tepih i odnesem ga u auto (i onda mi viri van na sve strane).
al tepihic podeblji i topao mora biti barem u dnevnom boravku da mogu hodati bosa.
brodski pod mi je definitivno najljepsa opcija i to sam sto sirim daskama.
moja sestricna ima takav - i mrzi ga iz dna duse.... kaze da se svaka mrvica vidi...call_me_slut je napisao/la:laminat. boje tresnje.
mada brodski pod crveni is more sexy.

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
- nimfomanka
nemoj slučajno uzeti tapison. To je najgore moguće rješenje. Laminat možeš oprati,a ak ti se neakj prolije po tapisonu nemreš to oprati i jako je teško izvući prašinu iz njega.
Parket bi bio super,al biti će dobar i laminat...
Kak je to moguće da se na tamnijem niš ne vidi,a na svijetlom da??To baš i nije logično!? Zar ne??
Parket bi bio super,al biti će dobar i laminat...
Kak je to moguće da se na tamnijem niš ne vidi,a na svijetlom da??To baš i nije logično!? Zar ne??
bitno je da ti je taj stari parket ravan i cvrst. i suh, jasno.. onda ga ne moras vaditi i bit ce ti ok podloga i izolacija...no ak ti je klimav, ja radje ne bi..tamara3 je napisao/la: E da, :stupid: - ak stavljam novi parket, trebam skidat stari or what?
e i pazi na visinu! ak na stari parket stavis nes novo, moglo bi ti se desiti da neces moci namontirati vrata! (klasicni parketi su debeli 14 il 21mm (minus brusenje, plus 3 sloja laka) , gotovi parketi 10-13 mm, mislim...
Osim toga, bilo bi kul da ti razina parketa bude u razini s plocicama u kupioni i kuhinji..il bus imala prag! (kaj nije strasno, al povremeno ipak zapnes. pogotovo ak se uinvalidish il imas klinca u hodalici
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
-
Tam F
ma vjeruj mi izgleda čisto ok,a lako se održava, apropos mahagonija u autu, kaj ti zbilja misliš da je to pravo drvo u Octaviji elegans?!, možda u jaguaru ili mercedesujabooka31 je napisao/la:
plocice koje imitiraju parket.....to bi mi bila zadnja opcija........kao plastika u autu koja imitira mahagoni.
mazohist & truba
Tam F, ja znam jedne koji ne mogu prodati stan zato sto u hodniku imaju takve plocice...
i zasto bi plocice imitirale parket?
zasto nebi bile 'samo plocice', ako su vec plocice?
zasto, pobogu, nije logicno da se prasina (koja je svijetla) i mrvice (kruha npr.) slabije vide na svijetloj podlozi, nego na tamnoj??
nimfomanka je napisao/la:Kak je to moguće da se na tamnijem niš ne vidi,a na svijetlom da??To baš i nije logično!? Zar ne??
zasto, pobogu, nije logicno da se prasina (koja je svijetla) i mrvice (kruha npr.) slabije vide na svijetloj podlozi, nego na tamnoj??

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
-
Tam F
e ovako, pitanje je kvalitete pločica i nije mi jasno da je to razlog što ne mogu prodati stan? da im možda nadvožnjak ne prolazi preko zgrade ili traže 3566 E/kvm, a misle da ljude smetaju pločice, one se k vragu mogu i skinutinoise je napisao/la:Tam F, ja znam jedne koji ne mogu prodati stan zato sto u hodniku imaju takve plocice...![]()
a drugo, netko hoće parket,a problem je u održavanju, činjenično se pločice najlakše održavaju, to ti je kao kad ljudi hoće sportski auto,a nemaju lovu za Porsche, pa kupe Huyndai coupe...
mazohist & truba
-
Zita