Laminat?
Tako je!! dok god se moze svercati bez kazni, pritom otici po koju krpicu i voziti 60 po sloveniji - go for it!!!

neg, da se mi vratimo na podne obloge..
nes me zbunilo. neki pricaju o klik-klak gotovom parketu (koji se stavlja na foliju i ne lijepi se!!), a neki o utor-pero gotovom parketu (koji se dakle mora lijepiti)...
Valjda ima vise vrsta..
Ono kaj me zabrinjava je da mi ljudi vele da se na tom gotovom vise sitna ostecenja..ogrebotine itd. pogotovo ak je tamniji..Al dobro, ima toga i na normalnom parketu, kaj ne?
A zabrinjava me i to kaj sam hodala po jednom gotovom u petak, i malo je skripio...hmm...
A mozda gotov parket, pa prelakirat slojem laka, ha??
neg, da se mi vratimo na podne obloge..
nes me zbunilo. neki pricaju o klik-klak gotovom parketu (koji se stavlja na foliju i ne lijepi se!!), a neki o utor-pero gotovom parketu (koji se dakle mora lijepiti)...
Valjda ima vise vrsta..
Ono kaj me zabrinjava je da mi ljudi vele da se na tom gotovom vise sitna ostecenja..ogrebotine itd. pogotovo ak je tamniji..Al dobro, ima toga i na normalnom parketu, kaj ne?
A zabrinjava me i to kaj sam hodala po jednom gotovom u petak, i malo je skripio...hmm...
A mozda gotov parket, pa prelakirat slojem laka, ha??
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
-
mayflower!
ili ne. oni su tvornički lakirani puno bolje nego kaj ti to ikada možeš napraviti. i naravno da je najbolji klasični parket, ali i najzajebaniji (podloga, ljepilo, brušenje, lakiranje, sušenje, ''ležanje'' u prostoru...). za škripu i njezinu eliminaciju preporuka: pitaj na forum.hr (sam svoj majstor). i budi strpljiva, nakon kaj se posvađaju i pokušaju te uvjeriti da staviš klasični parket, netko će ti već pomoći.
btw. i ja sam hodala po jednom. nije škripao. pretpostavljam da je stvar u onome kaj staviš ispod njega, sigurno postoji neka spužvica, mrežica ili nekaj već
btw. i ja sam hodala po jednom. nije škripao. pretpostavljam da je stvar u onome kaj staviš ispod njega, sigurno postoji neka spužvica, mrežica ili nekaj već
-
mayflower!
@lana: neno (sori, lapsus s ninom
) je ok, ali ja bi to sigurno sama organizirala. naročito ako imam puno stvari za voziti. doduše, ne znam kako si ti u skorijoj budućnosti s dugim vožnjama (čisto zdrastveno), ali evo, sporta radi, brzi izračun (dakle, to se ja trudim općenito preobratiti ljude, ti si mi samo povod
)
recimo, odlučim kupiti dobar dio namještaja za neki (nadam se ne baš tako imaginarni) novi stan u grazu. posudim kombi od frendice. kupimo namještaja za nekih 12000 kuna (recimo: krevet, madrac, podnice, veeeliki ormari, police za knjige, roloi za prozore, stol i stolice, radni stol). napravim dva računa, jedna na recimo 7000, drugi na ostalo.
prvi ''napumpavamo'', to jest na njega stavimo hrpu jeftinijih stvari (na primjer, sve dijelove ormara osim vrata - ona su skupa a neće nikad skužiti da nisu dio nevedenih dijelova). na drugi pokušamo staviti skupe stvari, a ne baš očigledne (recimo, ne madrac, ali da podnice jer neki ikeini modeli okvira dolaze s podnicama).
prijavljuje se prvi račun, na njega ide carina (10%) --> 7700 i na tu cifru PDV, to je otprilike 9400. ovim načinom slaganja nema šanse da na granici gnjave. znači, potrošimo 1700 kuna više od regularne cijene. ali, na 12000 dobijemo 16% mervera, što je 1920 (16%, nadam se da se ne varam).
naravno, ako baš niste mazohistički nastrojene, izdvojite još za dnevnicu nekom majstoru da sve to posloži. benzin i cestarine te ručak za još dvije frendice koje povedemo da pomognu pri ukrcaju
- bez šale, sve je u ikei pakirano tako da stane u neke klasične dimenzije automobila i u pakete koje mogu podići dvije osobe). ne znam, meni se čini ok. ali opet, ja volim šoping avanturizam 
recimo, odlučim kupiti dobar dio namještaja za neki (nadam se ne baš tako imaginarni) novi stan u grazu. posudim kombi od frendice. kupimo namještaja za nekih 12000 kuna (recimo: krevet, madrac, podnice, veeeliki ormari, police za knjige, roloi za prozore, stol i stolice, radni stol). napravim dva računa, jedna na recimo 7000, drugi na ostalo.
prvi ''napumpavamo'', to jest na njega stavimo hrpu jeftinijih stvari (na primjer, sve dijelove ormara osim vrata - ona su skupa a neće nikad skužiti da nisu dio nevedenih dijelova). na drugi pokušamo staviti skupe stvari, a ne baš očigledne (recimo, ne madrac, ali da podnice jer neki ikeini modeli okvira dolaze s podnicama).
prijavljuje se prvi račun, na njega ide carina (10%) --> 7700 i na tu cifru PDV, to je otprilike 9400. ovim načinom slaganja nema šanse da na granici gnjave. znači, potrošimo 1700 kuna više od regularne cijene. ali, na 12000 dobijemo 16% mervera, što je 1920 (16%, nadam se da se ne varam).
naravno, ako baš niste mazohistički nastrojene, izdvojite još za dnevnicu nekom majstoru da sve to posloži. benzin i cestarine te ručak za još dvije frendice koje povedemo da pomognu pri ukrcaju
-
jasamocitam
fascinirana sam ovim izlaganjem!
mene nemres dobit nit da izracunavam, nit da vozim, nit da hodam po trgovackim kucama s namjestajem, nit da cekam u redu dok mi donesu iz skladista, cekam u redu dok potvrdim merver, cekam na granici, nosim to na cetvrti kat(!!) i onda jos i slazem namjestaj ili lijepim parkete.
nou vej.
may, imam te u vidu jednog dana kad kupim kucu da mi ju opremis. posteno cu te platiti da me rijesis tih muka, a kao bonus dobivas i slobodu da mi neke stvari sama uredis.
samo se moras malo strpiti da postanem bogata:)
mene nemres dobit nit da izracunavam, nit da vozim, nit da hodam po trgovackim kucama s namjestajem, nit da cekam u redu dok mi donesu iz skladista, cekam u redu dok potvrdim merver, cekam na granici, nosim to na cetvrti kat(!!) i onda jos i slazem namjestaj ili lijepim parkete.
nou vej.
may, imam te u vidu jednog dana kad kupim kucu da mi ju opremis. posteno cu te platiti da me rijesis tih muka, a kao bonus dobivas i slobodu da mi neke stvari sama uredis.
-
jasamocitam
ma meni je to koma! ne znam uopce kak cu ja to jednog dana kad konacno zaradim za neki svoj prostor.
mene u tim soping centrima u roku od pola sata pocne boliti glava. dal je to zbog klime, neonskih lampi ili jednostavno zato sto sam razmazena pickica - ne bih tocno znala. idem kad bas mooooram i nemam nikakav posten izgovor.
mene u tim soping centrima u roku od pola sata pocne boliti glava. dal je to zbog klime, neonskih lampi ili jednostavno zato sto sam razmazena pickica - ne bih tocno znala. idem kad bas mooooram i nemam nikakav posten izgovor.
-
mayflower!
prvo mušterija! a nisam ju ni tražilajasamocitam je napisao/la: may, imam te u vidu jednog dana kad kupim kucu da mi ju opremis. posteno cu te platiti da me rijesis tih muka, a kao bonus dobivas i slobodu da mi neke stvari sama uredis.
nadam se da postoji još razmaženih pičkica s lovom pa da napokon promijenim karijeru
-
jasamocitam
-
Tam F
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
oglas: rado bih pomogla nekoj siromašnoj razmaženoj pičkici. Nudim stan, hranu & krevetjasamocitam je napisao/la:na zalost, za sad sam jos uvijek siromasna razmazena pickica. ja sam zapravo prikrivena vlatka pokos. grozno
Šifra: dodji da uredimo stan zajedno
mazohist & truba
Nama su majsotri jednom postavljali PVC prozore, jednom PVC vrata. Majstori su odlicni...super su izvadili stare prozore i vrata tako da nisu ostetili nista....uredni, brzi, nisu preskupi....firma se zove Siget...iz Preckog su. Ako ne nadjes broj na netu...javi se, imam ja doma negdje....imam i cak ime kontakt osobe...Tam F je napisao/la: Ima li itko kakvu ideju ili zna kvalitetenog i ne odurno skupog majstora?
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
nedaj boze

mmmmm... savrsen plan za savrseno ubojstvo...
khm... ne nuzno... recimo da u tom trenutku (sasvim slucajno, naravno) nogostupom prolazi tvoj smrtni neprijatelj...Tam F je napisao/la:da fakat, ne bi bilo dobro da se prozori odvale i ubiju nekog na nogostupu...tnx Crispy.
mmmmm... savrsen plan za savrseno ubojstvo...

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.