Zabrana pusenja

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Zabrana pusenja

Post Postao/la jabooka » 04 lip 2007 15:46

Europski duznosnici razmatraju donosenje zakona kojim bi prosirili zabranu pusenja na ulazima ispred zgrada i na otvorenim prostorima gdje je velika koncentracija ljudi.
Znaci ne bi se smijelo pusiti u zatvorenim prostorijama kao sto su javna mjesta...restorani, barovi, kafici...radne prostorije....niti na otvorenom gdje su vece koncentarcije ljudi.

Nisu li malo pretjerali?
Sta opcenito mislite o tim zabranama?.....podrzavate ili ne.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Zita

Post Postao/la Zita » 04 lip 2007 17:46

bas me briga

noise

Post Postao/la noise » 04 lip 2007 17:55

... mislim da je na otvorenom mnogo veca i stetnija koncentracija ispusnih plinova iz automobila...

tako da mi je ta vrsta zabrane pusena niskoristi.... :roll:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

crispy

Post Postao/la crispy » 04 lip 2007 18:23

slazem se sa noise.....
pusenje je stetno, i ne pase svima biti pasivni pusaci, ali ako se vec ide na zabranu, trebalo bi se nekako dati prostora pusacima i nepusacima....pa da se bira...nesto tipa kako postoje u restoranima ili kaficima....prostori za pusace i nepusace...nemam pojma :roll:
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

weirdo
cudnovata

Post Postao/la weirdo » 04 lip 2007 20:00

evo ja sam npr. pušač strastveni i manijakalni a opet podržavam te jebene zabrane pušenja po svukud jer otkud meni pravo da maloj bronhitičnoj djeci pušem dim u facu, nemam jebi ga pravo ni na to da taj moj dim "smeta" nekom starom prdonji stol do.
ono što mene brine je kako će se to odraziti na ugostiteljstvo, dakle opću ekonomiju jer jebi ga jako puno ljudi drži lokale, 8 puta više njih u njima radi. a stvarno sumnjam da ćemo moji i ja i dalje provodit 11 sati dnevno po birtijama ako u njima nećemo moć zapalit. mislim da će jako puno ljudi također manje vremena provodit u lokalima.

nemam neko mišljenje o pušenju na otvorenom, slažem se da je apsurdno to zabranit kraj autiju, traktora i ljudi koji zbilja smrde.
slika
I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 04 lip 2007 20:42

podrzhavam. da sam pusac, mislim da bih svugdje, al bas svugdje osim na otvorenom pitala nekog do mene iz pristojnosti i obzira "smeta li ti da zapalim?". al rijetko koji pusac to radi. mislim da se kroz pusenje dobro nazire osobnost i (ne)pristojnost mnogih. u njemackoj su uveli neku kabinu za pusace u nekim kaficima. to mi je ok.
ex invalid_user

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 04 lip 2007 21:42

weirdo je napisao/la:...ono što mene brine je kako će se to odraziti na ugostiteljstvo, dakle opću ekonomiju jer jebi ga jako puno ljudi drži lokale, 8 puta više njih u njima radi. a stvarno sumnjam da ćemo moji i ja i dalje provodit 11 sati dnevno po birtijama ako u njima nećemo moć zapalit. mislim da će jako puno ljudi također manje vremena provodit u lokalima.
Ovaj argument mi je onak tipično rvacki (sorry weirdo :D) jer nije poznato da je npr. u New Yorku propao klupski život zbog toga što je zabranjeno pušenje, kao ni u drugim gradovima u kojima je to već neko vrijeme normalno.
Jebiga, get used to it.
A to bi mnogima i pomoglo da, ak već ne mogu prestati, bar znatno smanje. Iz osobnog iskustva znam da mi nije problem ne zapaliti ako sam u nepušačkom odjeljku, iz bilo kojeg razloga.

Inače, neizravno možda ima veze s temom, a možda i ne :o ali mislim da bi trebalo zabranit točenje alkohola prije ranog popodneva.
Recimo.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 04 lip 2007 21:43

podrzavam. makar sam pusac. i nekad mi i samoj smeta ako sjedim negdje gdje jedem i pise da je zabranjeno pusti, al konobar svejedno donese pepeljaru. meni ne padne na pamet pusit negdje gdje je zabranjeno. jebi ga, bilo bi sjajno da se zakoni i pravila pocnu postovati.

bea.zarre
Status: U braku

Post Postao/la bea.zarre » 05 lip 2007 09:26

jebo zabrane!
"The play was a great success, but the audience was a disaster." Oscar Wilde

Ramona
Status: U vezi

Post Postao/la Ramona » 05 lip 2007 09:33

Nepušačica sam ali ne podržavam zabrane pušenja na svim mogućim mjestima.
Non c'è limite alla fantasia...

NeferNeferNefer

whatever

Post Postao/la whatever » 05 lip 2007 14:20

weirdo je napisao/la:...nemam neko mišljenje o pušenju na otvorenom, slažem se da je apsurdno to zabranit kraj autiju, traktora i ljudi koji zbilja smrde.
Tako je. Ako oni mogu prdit, mogu si i ja onda zapalit.
Ne znam koliko je to u tom trenutku pametno, ali nema veze.

Ja ne pitam jel bi nekome smetalo da zapalim cigaretu u određenom trenutku.
Ja se samo pomaknem nekud u magareću klupu gdje nema ljudi oko mene. Ili nekoga kome bi zasmetalo.
Što neki prdonje ne čine.
Taj ga okine kad i gdje mu dođe, pa ti preživi ako možeš.
tamara3 je napisao/la:Ovaj argument mi je onak tipično rvacki (sorry weirdo ) jer nije poznato da je npr. u New Yorku propao klupski život zbog toga što je zabranjeno pušenje, kao ni u drugim gradovima u kojima je to već neko vrijeme normalno.

I, erm, samo bih htjela primjetiti da se grad poput Zagreba se baš i ne može realno uspoređivati s gradom poput New Yorka...
I njemu sličnim gradovima u kojima su takve zabrane uobičajene.
Epizodna uloga.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 05 lip 2007 21:29

Zakaj ne? Pa i tamo se prije pušilo like posvuda, pa to više nije slučaj.

whatever

Post Postao/la whatever » 05 lip 2007 21:50

Ne znam. Nemam neke pametne argumente, ali mislim da postotak pušača u takvim gradovima nije ni bio tako bolesno visok kao kod nas.
Pa im nije puno smetalo.
A tu stvarno nema tko ne puši.

Brijem. Ne znam. Nemam argumente, tako da ću sada ušutit.
Epizodna uloga.

Version

Post Postao/la Version » 06 lip 2007 08:18

Podržavam zabrane pušenja na za to određenim mjestima, npr.bolnice, škole, vrtići.....i sl...
No, mrzim extreme... :x
Smatram diskriminacijom kad "zli pušači" puše tamo gdje ne bi trebali, a nepušači se ne mogu obraniti. :x
Isto mi je tako ponižavajuće kad pušače natjeraju u mišju rupu i skrivanje zato što su "otpad društva"!
Osobno sam radila u jednoj banci gdje su nas strpali u malu prostorijicu od 2m2 bez ventilacije, prozora, pa smo van izlazili ko pepeljare.... Mislim, dajte onda ljudima barem pravo da izadju van!!!! :x
Ova zabrana pušenja na cesti, u vlastitim autima i sl. su glupa i ne podržavam!!! Mislim, pa gdje su onda prava na osobni izbor????
:(
Sve je OK, dok se ne zadire u nečiju spavaću sobu i njegov mir, jer ono što će netko raditi sam sa sobom i sam od sebe, trebala bi biti intima, a ne Orwelova osamdesetčetvrta!! :x

Dakle, ako me ne mogu zakoni zaštititi od ispušnih plinova, zagađene vode, nečijih smrdljivih nogu i probavnih smetnji, neka me onda ne štite niti od mojeg poroka - cigarete! :!:

Pušenje treba izbacit iz pojedinih mjesta, a mislim da se to zapravo i provodi, tako da....ukratko, sve ostalo su sranja i porobljavanje ljudi i sloboda!!! :?
bezveze...

swayka
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 06 lip 2007 12:02

meni je sve to nekakav preser i isfuravanje... ok, istina je da je ugodnije stajat u prostorijama koje nisu zadimljene i u kojima nema mirisa duvana i ugodnije je pricat sa nekim, a da taj netko ne bazdi po nikotinu i slicnome... sve to ok, ali to nekakvo pretjerivanje u zakonu.... ma daj.... na kraju ce sve bit zabranjeno. (inace ne pusim, samo da se zna)

vision-zlavjestica
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 09 lip 2007 03:25

hahhaha.. ne vidim razloga za toliku frku..pogotovo kod nas..jer..nekako ne vidim situaciju u kojoj policajac kazhnjava/sankcionira nekoga tko pushi na javnom mjestu..jer..pa ljudi..kod nas josh ima seljachina koji uriniraju na javnom mjestu..shto policija..takodjer ne kazhnjava...barem ne uvijek..vech se takvi sluchajevi preprichavaju kao anegdote ili kurioziteti..( u nekim ekipama..)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

dorothy

Post Postao/la dorothy » 20 lip 2007 13:04

...mene jedino zanima kako ce se te zabrane odraziti na turizam u nizozemskoj :D :motajoint: :D
there is no spoon....

whatever

Post Postao/la whatever » 20 lip 2007 13:52

dorothy je napisao/la:...mene jedino zanima kako ce se te zabrane odraziti na turizam u nizozemskoj :D :motajoint: :D
Zašto? Pa ovo se odnosi na pušenje cigareta... :D
Epizodna uloga.

dorothy

Post Postao/la dorothy » 21 lip 2007 03:42

...hmmm, pa kad motas joint (osim ako nisi opskrbljen svakoraznim pomagalima...) onda osim onog bitnog :D sastojka stavlja se i duhan... :D :D
sala...
eto palo mi na pamet...mislim da i to potpada tu negdje pod istu kategoriju, pa ce se morati nekako rijesiti. biznis nece propasti :)
there is no spoon....

nika

Post Postao/la nika » 23 lip 2007 11:30

dorothy je napisao/la:...mene jedino zanima kako ce se te zabrane odraziti na turizam u nizozemskoj :D :motajoint: :D
citala nes na netu....i kofi-shopovima ce biti odvojene prostorije ili dio prostorije pregradjen stijenkom..al konobari nece dolaziti u taj dio, neg ce si ekipa sama nosit..
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 23 lip 2007 11:59

Odjedanput se svi ponasaju kao da je cigareta radioaktivna, a 50% odrasle populacije jos uvijek pusi.
OK. mi je da je zabranjeno pusenje po restoranima ili tome sl. ali ograniciti pusiti po kofi-shopovima to mi nema logike, pa iz koje svrhe ljudi idu tamo sigurno ne udsati cisti planinski zrak, nego popusiti joint.
Koja glupost.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

sedma_od_devet

Post Postao/la sedma_od_devet » 24 lip 2007 13:38

pustite ljude nek pushe... jointe, cigare, sta vec... :cool:
Oblikom sam kaplja, sadržinom more.

Odgovorite