rad nedjeljom

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

rad nedjeljom

Post Postao/la jabooka » 25 srp 2007 12:33

Globus želi pomiriti Kaptol i supermarkete, sučeljenje na pitanjima rada nedjeljom.
Pronašli smo kompromisno rijesenje: Predlažemo da supermarketi nedjeljom budu otvoreni, ali da rade bez blagajnica, koje za to vrijeme mogu otići na misu. Posjet crkvama doduse neće se povecati, jer će potrošači pohrliti u trgovine kako bi iskoristili priliku slobodnog prolaza kroz blagajnu.
No, budući da vlasnici supermarketa dobro zarađuju, nedjeljni gubitak ne bi ih trebao baciti na prosjački štap.
Kaptol bi za uzvrat pokrenuo proces beatifikacije Todorića, keruma.... :D :D

izvor: Globus

Za ili protiv rada nedjeljom?
I kakve veze crkva ima sa tim? sta se ona petlja u radna vremena soping centara. Ne brine se kakvo npr. ja imam radno vrijeme. Fuj.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

whatever

Post Postao/la whatever » 25 srp 2007 14:05

Tko voli nek izvoli.
Tj., kome treba lova, jel.

Ne znam kakve veze ima crkva sa supermarketima, ali me čudi da se, recimo,
ne mješaju u rad nedjeljom kad su u pitanju druge neke djelatnosti.
Mislim, kad su već zapeli...
Epizodna uloga.

noise

Post Postao/la noise » 26 srp 2007 02:46

khm da... ako ih tako smeta rad nedjeljom, onda nek potjeraju one sto rade nedjeljom i svetkom na standovima ispred crkve...

ili je ok raditi nedjeljom ako radis pred crkvom.... :roll:
ako je tome tako, onda nek se svi supermarketi presele tik do crkve... pa ce i oni u shopingu biti ko na misi... :cool: :D
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 26 srp 2007 08:25

zakaj se crkva petlja u rad soping centara? pa vrlo jednostavno: jerbo su im oni glavni konkuenti. jer hrvati kao stado umjesto da nedjeljom daju u crkveni skrabicu hodocaste todoricu i kerumu. simple as that.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 26 srp 2007 13:51

to je to. crkva gubi "musterije". hrvati u zadnje vrijeme radije provode nedjelju u sopingu nego na misi. a za ili protiv - zapravo sam za, ali da se onda ljude adekvatno plati. postoji zakon i zna se koliko iznosi dnevnica za vikende i praznike i nocni rad. sad, sto se toga poslodavci ne drze, to je vec stvar pravosudnih organa i toga da ih se masovno pocne prijavljivat. ali to moraju radit njihovi radnici (koji se boje za posao, sasvim opravdano) ili sindikati (koji se bavi drugim stvarima.)

jabooka

Post Postao/la jabooka » 26 srp 2007 22:59

pa ti isi ak idu u soping, a vjernici su ce naci ce vrijeme i za jedno i drugo.
Ja mislim da oni briju da nema shoping centara ljudi bi se vise posvetilli obitelji i krenuli u crkvu...a ovako trose, ali ne na proščenju. :D
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

ramonche

Post Postao/la ramonche » 20 kol 2007 23:13

a crkwa ne weze s mnogo stwari,pa se swejedno petlja u swe..nije im bilo dost inkwizicije.
@noise-ja chak predlazhem da se postawe blagajne wanka ispred crkwe tak da bi mogli bolje prisustwowat misi..loool[/quote]
*whatever tomorrow brings, i'll be there with open arms and open eyes*

WIRGINIA WOOLF

Post Postao/la WIRGINIA WOOLF » 21 kol 2007 17:36

..ja sam protiv..iz razloga ..što kod nas nije regulirano plačanje takvog i sl. rada..niti zamjenski slobodan dan..neg se u većini slučajeva sve svede na exploataciju radnika,jer u ovoj državi neće biti reda jooooš duuugo.. inzistira se na dužnostima,a u isto vrijeme gaze sva moguća prava..btw..koja postoje samo na papiru..stoga,prvo treba riješiti te stvari,pa tek se onda može razgovarati o radu..u boli kojem smislu..
..a i nekak ..srijeda nije kao wikend,zar ne?..
Ne hodaj iza mene,možda te neću voditi.Ne hodaj ispred mene,možda te neću slijediti.Jednostavno hodaj kraj mene i budi mi prijatelj..

Zita

Post Postao/la Zita » 21 kol 2007 21:28

ma koji kurac bi se mi morali povoditi za crkvom :o

noise

Post Postao/la noise » 22 kol 2007 01:11

@ramonche:

i, naravno - najmanje 10 posto od utrska ide u crkvenu blagajnu... :cool:
onda crkvenjaci nebi dizali frku.... :roll:

ot: definitivno sam za rad nedjeljom...
..osim toga, ako se meni u nedjelju ide u zoo ili kino... mora netko radit da mi naplati ulaznicu... i proda mi jest i pit...
najlakse mi je vikendom izbit novce iz djepa, jer kroz tjedan ugl. ne stignem nigdje...

a i jedna je stvar prava radnika, a sasvim druga petljanje crkve u zakone RH... a to ne podnosim... :!:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la alex 2 » 22 kol 2007 09:48

Zita je napisao/la:ma koji kurac bi se mi morali povoditi za crkvom :o
:thumbup: :thumbup:

whatever

Post Postao/la whatever » 22 kol 2007 12:33

WIRGINIA WOOLF je napisao/la:..ja sam protiv..iz razloga ..što kod nas nije regulirano plačanje takvog i sl. rada...
Aha. A rad kroz tjedan se regularno plaća, jel? Si ziher?
Di ti ne plate tu faking nedjelju koju odradiš, vjerojatno neće ni ponedjeljak.
Sad, možeš sjediti doma (ili u crkvi, kako god) i nadati se da će ti Bog pomoći ili možeš raditi i za to dobiti lovu.

Po mojem, ovo je gušenje slobodne volje.
Nema meni šta crkva ili netko treći govoriti što ću ja sa svojim slobodnim vremenom.
Ako mi crkva ima namjeru dati dnevnicu za sjedenje na nedjeljnoj misi, onda super. Ako ne, onda ću i dalje raditi.
Fuck it, neki ljudi (like me) jednostavno ne razumiju važnost nedjeljne mise, ha?
Epizodna uloga.

rainbow1
Kontakt:

Re: rad nedjeljom

Post Postao/la rainbow1 » 23 kol 2007 08:20

jabooka31 je napisao/la:Za ili protiv rada nedjeljom?
I kakve veze crkva ima sa tim? sta se ona petlja u radna vremena soping centara. Ne brine se kakvo npr. ja imam radno vrijeme. Fuj.
za:)

..crkva ima sa svime veze...rezistns iz fjutil :D :twisted:
*ako mislite da možete ili mislite da ne možete - u pravu ste*

Zita

Post Postao/la Zita » 23 kol 2007 12:07

ako lijecnici, murjaci, taksisti, vozaci tramvaja itd mogu radit nedjeljom onda nema govora o tome da bi trgovci odmarali nedjeljom
po cemu su oni vrijedniji od ovih ostalih

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 23 kol 2007 21:58

pa ipak mozda po tome sto taxisti imaju drugaciju tarifu vikendom i nocu, doktori takodjer, a i tramvajci. ali tete (jer se ipak u puno slucajeva radi o tetama) koje sjede (ili jos bolje stoje!) petak, svetak, bozic, staru godinu do 8 navecer ne dobiju posebnu dnevnicu jer je blagdan ili vikend.

Zita

Post Postao/la Zita » 23 kol 2007 23:45

nisu jedine koje sjede ili stoje
a ak je do toga onda nek traze to placeno a ne slobodan dan

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 24 kol 2007 08:22

lana je napisao/la: sad, sto se toga poslodavci ne drze, to je vec stvar pravosudnih organa i toga da ih se masovno pocne prijavljivat. ali to moraju radit njihovi radnici (koji se boje za posao, sasvim opravdano) ili sindikati (koji se bavi drugim stvarima.)
To bi u stvari trebale raditi inspekcijske sluzbe, kojih ima ko govana, no gle cuda - ne sjecam se da su ikada nedjeljom izasli na teren....
Zakon o radu je jasan sto se placanja tice. Rad nedjeljom, rad nocu, rad na drzavni praznik i rad iznad 40 sati tjedno (pekovremeni) mora se platiti uvecanim stopama, i da se zakon provodi kako spada nitko se ne bi bunio sto radi nedjeljom. U svakoj firmi ima onih koji bi se odmarali nedjeljom, ali takodjer i onih koji bi zeljeli zaraditi neku kunu vise, pa im takav rad dobro dodje.
No onda bi inspktori trebali koji put nedjeljom doci u trgovinu, popisati imena ljudi koji su taj dan radili (naravno da poslodavac ne zna), pa nakon dva tri mjeseca pregledali isplatne liste tih ljudi i vidjeli bi da li su placeni prema zakonu ili ih netko izrabljuje.
I odrapiti poslodavca kaznom da mu se sve pusi.
Na zalost, mi ne zivimo u drzavi koja bi problem izrabljivanja trgovaca doista zeljela rijesiti ( u velikim lancima zene rade za 2.200 kuna) vec se taj problem koristi samo za lamentiranje onih koji s tim nemaju nikakve veze.
A ocekivati da radnici sami obave posao drzavnih organa je isto kao kad bi ocekivali da se gradjani sami obracunavaju sa kriminalcima na ulici.
Postoje institucije sistema koje trose nasu lovu da bi obavljali taj posao.
A Vlada je odgovorna zasto to ne rade kako spada. Kao sto se policiju proziva svaki put kad negdje zakaze, trebali bi prozivati i ministarstva financija i gospodarstva za nerad inspekcijskih sluzbi.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 24 kol 2007 21:06

naravno.

Zita

Post Postao/la Zita » 25 kol 2007 12:19

mogle bi i trebale bi al..ne rade nedjeljom :roftl:

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 25 kol 2007 18:29

e pa to sam bas htjela rec. to je poso sluzbi, al oni ne rade nedjeljom. eto vraga. jebes drzavu.

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 25 kol 2007 18:59

lana je napisao/la:e pa to sam bas htjela rec. to je poso sluzbi, al oni ne rade nedjeljom. eto vraga. jebes drzavu.
E to smo vec mi sami krivi. Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje.
A mi se natezemo oko pizdarija, kad dodju izbori vecina ne ode glasat, ne zanima nas politika i t.d.
Nisu se ni zapadne vlasti same sjetile urediti neke odnose. Ljudi su ih natjerali. Il ces radit kako spada il ces otic u PM.
Da je u Engleskoj objavljeno samo 10 % afera kakve su kod nas na meniju svaki tjedan, vlast bi otisle u tri lijepe PM.

A mi citamo, komentiramo medju sobom, al nam se ne da pokrenuti guzicu da nesto ucinimo.

Kad je bio onaj protest protiv nasilja u obitelji kad je onaj krele ubio zenu pred Domom u Nazorovoj - doslo 30-tak ljudi
Ili 50-tak pred Solidumom....
Jer se to nikoga ne tice...
Da je tamo bilo 50.000 ljudi da vidis kako bi se svih ticalo----

Sad sam otisla u off - al jebiga kad je to zatvoreni krug..

Vlast je tu da nas valja - a mi smo tu da im to ne dopustimo.
Tko nas jebe kad im dopustamo.....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

weirdo
cudnovata

Post Postao/la weirdo » 27 kol 2007 00:22

sere mi se od crkve.
sere mi se i od nerada.
najviše mi se sere od zloupotrebljavanja radnika i iskrivljavanja "vrijednosti" kapitalizma.

jedno jedino rješenje. tetama u dućanima : veće plaće, božićnica. i tjerat ih metlom doma u petak u 8 navečer.
mladima, studošima, gimnazijalcima dat da honorarno rade vikendom. mame bi doma kuhale, muževi bi ih manje mlatili, klinci bi imali za žvake pa ne bi rezali ljudima grkljane za sitne novce. umjesto da izlaze, organiziraju orgije i drogiraju se-radili bi. to su samo neke od prednosti mene kao premijera. so please, do vote.
slika
I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!

lacrima

Post Postao/la lacrima » 27 kol 2007 14:17

Ja sam za rad nediljom ! Neka rade svi dućani i šoping centrovi .... učinimo nedilju zanimljivim danom ... :blagajnica hoće ići na more:

Odgovorite