jabooka31 je napisao/la:............malo je cudan taj naziv. kod mene su reakcije bile ocajne. opet pederi paradiraju sad su se nazvali i ludima.
Onda ja kazem nisu pederi nego ment. bolesni. A oni ce meni kako nisu pederi vidis da je njih bilo kao i ovih.
Sad tko je tu lud ja ne znam.
I najgore od svega je sta u toj cijeloj prici najmanje su primjeceni oni koji su trebali biti.
ako se vec radi o tome da nebi trebali biti gradjani drugog reda, sto po meni i nisu, jer ljudi nisu sami krivi ako boluju od sch, psihoza, depresija itd, onda se sami trebaju predstavit
pokazat narodu da nisu ludi, da se lijece, da nisu opasni, da nisu manje pametni radi tih stanja i da su itekako sposobni raditi svoj posao (sto zaista i jesu) a ne za tu misiju postavit pedere koji ce im donjet vise zla nego koristi
mene uopce ne zanima kako su nazvali akciju vec mi je smjesna ta poveznica koju su napravili
i prosjecan hrvat ce itekak reci: eto onih pedera koji su prije par mjeseci pokusavali sve uvjerit, secuci se polugoli, kak su normalni i sad napokon priznaju da su dusevni bolesnici
ono, skockajte se-odlucite se dal se zelite predstavit narodu kao normalni gradani, necija djeca, susjedi, prijatelji, kolege ili dusevni bolesnici (sto su isto takvi normalni gradjani ali si sa time postavljate dvije grde etikete)
ne stigmatiziram dusevne bolesnike no vecina hrvata to itekak radi
njima sam spomeni da radi nege male tegobe moraju psihijatru podivljaju i pocnu vikat kako nisu ludi, da nejdu u ludnicu il reci da je neko bio kod psihijatra odmah mu zaljepe etiketu ludaka itd..ljudi to tak gledaju i ako zele vec napravit neke promjene moraju se prilagodit osobi kojoj se i predstavljaju
isto kao sto djetetu neces objasnjavat stvari na tesko strucan nacin tak ne trebas nit ovima
zato i stojim ina onog sto sam rekla-jebeno smjesno