Dopustila je meni i curi da kod nje ponekad prespavamo. I izgleda da shvaća da je tu nešto više jer me jednom pitala: "jel' ti mama šta skužila?" (mama ne smije znati). Opet, u njenom odnosu mi se čini da lezbijsku vezu smatra drugorazrednom. Jednom se začudla kad sam joj spomenula jedan krevet za mene i nju u našem novom stanu (selimo se).
Nadalje, ona, mislim, shvaća što znači biti lezbijka. Ima jednu prijateljicu i njenu partnericu s kojima se najnormalnije druži. za tu jednu, koja je butch, je rekla kako smatra da se ona možda "okrenula" ženama jer je nijedan muškarac neće takvu butch. ja sam joj kontrirala, ali nije shvatila.
Upravo zbog toga mislim da moj i njen odnos ne shvaća dovoljno ozbiljno. Valjda smatra da ako je cura ženstvenija, da će se već "vratiti" muškarcima. S obzirom da smo i djevojka i ja ženstvenije, možda ona misli da nismo još "zaglibile" te da još ima "nade" za nas. Opet, stoput mi je rekla kako joj je drago da se nas dvije volimo, tako da, ima dosta proturječnih izjava što rezultira mojom zbunjenošću.
Zadnje se desilo ovo. U vezi novog stana u kojem ćemo djevojka i ja živjeti, razgovarale smo više puta s vlasnikom. On je tridesetogodišnji muškarac koji se meni čini pošten, ali njoj se čini i simpatičan. Na kavi poslije tog razgovora me pitala: "A šta ti misliš o tome da jednog dana imaš jednog takvog (kao vlasnik) medu da se brine o tebi?" "Kako to misliš, kao thelohranitelj?", pitam ja, totalno nespremna na ovo i uopće to ne očekujući. "Ne, mislim, da živi s tobom i brine se o tebi. " "Misliš, kao dečko?", pitam ja. Ona kaže "da". Ja od zbunjenosti i zatečenosti nisam progovorila ni slovca nego sam samo mahnito počela klimati glavom u znaku negacije. Ona na to kaže: "Ma naravno da ne, o čemu biste pričali? ipak je on malo primitivan i neobrazovan za tebe.", na što sam ja rekla " Ma nije u tome stvar, stvar je u tome da ja imam nju, ja već imam nekoga da se o meni brine!".
Eto, dala sam proturječne izjave, pa sad vi vidite. Malo sam iznenađena i zatečena njenim izjavama, s obzirom na naš odnos, nekako sam još u denialu, zato tražim vaše gledište. I da, sad se sjetih, ona ima i muške prijatelje koji su gay te nekoliko ženskih.
To je to. Molim vas za vaše mišljenje, savjet, pomoć, prosvjetljenje.
Hvala!