Tako, vozim se ja jucer i slusam po 2939382.put onu pjesmu od Carly Simon - You're so vain. Ili "Son of a gun", kako ju je obradila i remixala Janet Jackson.
I ima jedan dio pjesme gdje ona kaze: "I had some dreams, they were clouds in my coffee..."
I shvatim ja da i dalje ne znam sto je zena s tim htjela reci. Znam da sam to googlala prije, ali nisam nigdje nasla, ima nekakvih nagadjanja ali nista vrijedno pamcenja. Inace nemam problema sa alegorijama nit drugim stilskim figurama, ali ovim ne mogu bas dokucit sta je htjela reci.
I to nije prvi put, recimo i Bijelo Dugme isto ima stih gdje kaze: "...kao oblak u tvojoj kafi, doci cu u krombi kaputu..."
I sad, moze bit da ona zeli reci da je imala snove koji su se rasprsali kao mlijeko kad dodas u kavu (recimo kajmak u tursku kavu
Ali na sta onda misli Dugme pod tim?
However, molim vas odgonetnite mi to, ne mora nit biti tocno znacenje, dajte mi barem prijedloge kako vi to tumacite, jer ne volim ponavljat stvari koje ne razumijem.
I ajd pliz nemojte mi sad usrat temu sa nekim kvazi-smijesnim upadicama, jer me fakat zanima (ti fajterice smijes, ti si smijesna