Tajna oblaka u kavi

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Hidden_soul
Devil in details
Spol/rod: žensko

Tajna oblaka u kavi

Post Postao/la Hidden_soul » 02 ruj 2009 08:58

E posto ne znam di bih ovo stavila, stavit cu tu, jer eto, vezano je za glazbu valjda. Ili i knjizevnost. However, tice se pjesme pa neka bude tu.

Tako, vozim se ja jucer i slusam po 2939382.put onu pjesmu od Carly Simon - You're so vain. Ili "Son of a gun", kako ju je obradila i remixala Janet Jackson.
I ima jedan dio pjesme gdje ona kaze: "I had some dreams, they were clouds in my coffee..."

I shvatim ja da i dalje ne znam sto je zena s tim htjela reci. Znam da sam to googlala prije, ali nisam nigdje nasla, ima nekakvih nagadjanja ali nista vrijedno pamcenja. Inace nemam problema sa alegorijama nit drugim stilskim figurama, ali ovim ne mogu bas dokucit sta je htjela reci.

I to nije prvi put, recimo i Bijelo Dugme isto ima stih gdje kaze: "...kao oblak u tvojoj kafi, doci cu u krombi kaputu..."

I sad, moze bit da ona zeli reci da je imala snove koji su se rasprsali kao mlijeko kad dodas u kavu (recimo kajmak u tursku kavu :lol:), na pocetku imas onako bijelu mrlju, pa kasnije nestane.
Ali na sta onda misli Dugme pod tim?

However, molim vas odgonetnite mi to, ne mora nit biti tocno znacenje, dajte mi barem prijedloge kako vi to tumacite, jer ne volim ponavljat stvari koje ne razumijem.
I ajd pliz nemojte mi sad usrat temu sa nekim kvazi-smijesnim upadicama, jer me fakat zanima (ti fajterice smijes, ti si smijesna :) ).
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Ameli

Post Postao/la Ameli » 02 ruj 2009 09:22

:o
valjda misli kad uspes kafu u fildzan, ..a ne znam, mozda ono ka "nepozvan gost, pojavi se i ubrzo nestane, ostane samo miris"..a neman pojma tila bi ostat ozbiljna al puknut cu od smija, tak da ostat cu na ovo par rijeci :zamisljenogledamrtvoozbiljna:

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 02 ruj 2009 12:03

carlysimon.com je napisao/la:"Clouds in my coffee" are the confusing aspects of life and love. That which you can't see through, and yet seems alluring...until. Like a mirage that turns into a dry patch. Perhaps there is something in the bottom of the coffee cup that you could read if you could (like tea leaves or coffee grinds).
ex invalid_user

roadkill

Post Postao/la roadkill » 02 ruj 2009 12:44

Aha, a sad kad smo to rijesili... sto znace oni fascinantni stihovi (by Jole, ili nesto slicno) - "crna kava mene pije"? :D Davno mi je skrenuta paznja na njih, ali eto, nikako da ih rasclanim kako spada.

Pretvarajmo se da mislim ozbiljno.
bring your mind into my head...

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 02 ruj 2009 13:25

naime, na web stranici joska cagalja http://www.jole.com.hr/ nema slicnih informacija, ali sigurna sam da mozes to interpretirati apsolutno kako god zelis jer nece utjecati na smisao pjesme.
ex invalid_user

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 02 ruj 2009 13:43

Urban dictionary:

1. crying, and the falling tears are causing clouds when they land in the coffee

2. Coffee is awakening. Clouds block the sun and cloud your vision. Therefore, clouds in your coffee translates as not being able to see things clearly.
In the song, she was clouded by false love or infatuation and was not able to see the true character of whomever the song is about.
"I had some dreams they were clouds in my coffee
Clouds in my coffee"

3. theres someone else in your sex; your man/woman has a shawty on the side
"damn, theres clouds in my coffee. i guess i'll have to find a new man since he is double dipping."

nexus 6
Spol/rod: muško

Post Postao/la nexus 6 » 02 ruj 2009 17:41

Pa da, i bez guglanja nevjerojatnom logikom i inteligencijom, prvo mi palo na pamet kao čitanje, gatanje iz kave ili čaja, pa ako su oblaci preko toga, nemre se niš iščitat, dakle sanjala je i nemre se prisjetit svojih snova ili su joj totalno nejasni.
A Jole vjerojatno želi reć kak mu je život gorak i crn i kladim se da pije kavu bez šećera. :D
I`m in touch with humanity.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 03 ruj 2009 14:45

Zahvaljujem.
Moje sumnje i dvojbe su otklonjene, ponovno imam miran san i pronasla sam spokoj.
Tam3 & invalid - thanks :) Iako i dalje ostaje mutno na sto je tocno mislila, barem je meni jasnije pa cu si ja sama to predocit kako mi vec pase.
A i Bijelo cu dugme slusat puno spokojnije :D
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Ameli

Post Postao/la Ameli » 03 ruj 2009 15:38

:o al te plasija, oblak iz kave? A dugmice uvik, ma uvik :inlove:

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 06 ruj 2009 00:02

svejedno nije rjesena cagaljova misterija. (cagljova?)

Odgovorite