kucanski poslovi

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

kucanski poslovi

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 01:40

koliko cesto cistite stan? zivite sami, s cimerima? sto vas najvise nervira, sto vam smeta?
kod mene je situacija takva da cistim vikendom. :dork: stol mi je uvijek cist doduse, sudje operem kad god stignem, ne dopustam da se usmrdi. s odjecom je ista stvar, odmah vadim iz perilice tako da se lijepo susi. :dork:
alergicna sam na goste koji ostavljaju dlake u mojoj cetki za kosu. generalno nisam jedna od onih osoba koja ima gnijezdo kose u cetki + masti po zupcima. to je nesto sto mi se generalno najvise gadi na svijetu. :puke:
takodjer mrzim kad se stvari ne vracvaju na mjesto. navikla sam da su mi cackalice na tom jednom odredjenom mjestu i mrzim kad mi ih micu. :hideunderrock: tu je i pitanje hrpica. mrzim hrpice stvari na jednom mejstu, to sve treba biti poslozeno. :dork:
sta ima kod vas?

slika
ex invalid_user

Kroacija

Re: kucanski poslovi

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 01:49

i mrzim kad sudje nekad smrdi nakon sto ga operes. zasto smrdi? :o stavim tonu deterdzenta, imam cistu spuzvicu i lijepo perem. :o u cemu je stvar?
ex invalid_user

gemini
Spol/rod: žensko
Status: U vezi

Post Postao/la gemini » 27 stu 2012 02:08

odrasla sam sa frikovima sto se ciscenja tice tako da sam i sama takva postala..zivjela sam s raznim ljudima i sto se toga tice uvijek sam se ravnala po onom ''nije cisto dok ja to ne ocistim''..svaki put kad sam sama i kad se nitko ne vrti oko mene uhvatim priliku da generalno sve dezinficiram..medjutim kad sam ucila stol mi je uvijek bio pun i razbacan papirima, biljeznicama, knjigama, uglavom i sto je trebalo i sto nije..to je moj kreativni nered i u sto se ucenja tice u njemu sam najbolje funcionirala..znam da sam par puta otisla negdje i kad sam se vratila- stol poslozen :primalscream: mama jadna nije znala ni sta ju je snaslo..uvijek mi je to radila,a ja sam uvijek popizdila...

gemini

Post Postao/la gemini » 27 stu 2012 02:09

a to sa sudjem,pojma nemam...sta jedes pa toliko smrdi? :P

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 02:11

Pa ne znam, zderem svakakva sranja, dosta jaja zderem zadnjih dana jer najkrace ih je spremiti plus usavrsavam micanje one sline.
Ali temeljito perem sudje i redovito ga mirisem nakon pranja :D
ex invalid_user

gemini

Post Postao/la gemini » 27 stu 2012 02:16

perilica je zakon !! :) jesi ti jedna od onih koja sve mirise? cula sam mitove o tim ljudima,ali nisam znala da postoje :P

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 02:17

Mislis na carape i gacice?
:oops:
ex invalid_user

gemini

Post Postao/la gemini » 27 stu 2012 02:18

hahahahahahhaha sexy :)

shizika
Status: Solo

Post Postao/la shizika » 27 stu 2012 02:19

stalno čistim, nema stajanja!! :D mrzim sude prat!
...život je lijep... (:

Plague

Post Postao/la Plague » 27 stu 2012 02:20

invalid_user je napisao/la:takodjer mrzim kad se stvari ne vracvaju na mjesto. navikla sam da su mi cackalice na tom jednom odredjenom mjestu i mrzim kad mi ih micu.[/img]
svaki grm svog zeca ima. u ovom se slučaju radi o tome da invalidna ne može dohvatiti većinu stvari kad ih ljudi razmjeste na neku prirodnu, njima dostupnu visinu. :D

ja volim hrpice. tople su i ugodne. uvijek se nađe neka roba koja rezidira na relaciji krevet - stolica - krevet, ovisno o tome što od to dvoje koristim u tom trenutku.
što se ostalog tiče, čistim samo zato da mogu normalno, ljudski funkcionirat u okolini. i volim da su mi stvari logički raspoređene i nadohvat ruke, tako da se, lijena kakva jesam, ne moram previše umarat tražeći ih.
pravljenjem kreveta i sličnim sizifovim poslovima se ne bavim.

gemini

Post Postao/la gemini » 27 stu 2012 02:21

sad si taman zavrsila? :))

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 02:21

Ja pravim krevete samo kad ti dolazis :nerd:
ex invalid_user

Plague

Post Postao/la Plague » 27 stu 2012 02:23

kad si blesava. :D

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 02:24

Plague je napisao/la:
invalid_user je napisao/la:takodjer mrzim kad se stvari ne vracvaju na mjesto. navikla sam da su mi cackalice na tom jednom odredjenom mjestu i mrzim kad mi ih micu.[/img]
svaki grm svog zeca ima. u ovom se slučaju radi o tome da invalidna ne može dohvatiti većinu stvari kad ih ljudi razmjeste na neku prirodnu, njima dostupnu visinu. :D
Lazes. Ja imam metaridevedeset. :inlove:
ex invalid_user

Fuga

Post Postao/la Fuga » 27 stu 2012 09:24

Živim sa cimericom, mi već poduže kohabitiramo zajedno, malo ima nje, malo nema nema i tako. Imamo podjelu poslova koja se redovito pridržavamo, tu su uključeni oni bazni poslovi, ribanje, usisavanje, pranje prozora u zajedničkim prostorijama (db, kup., kuh., hod.). Nije frka ako jedna taj put zakaže, iskoči druga i tako to. Suđe svaka svoje pere, osim ako spremamo nešto zajedno pa se već nekako podijelimo.
Robu isto tako svaka svoje pere, iznimno peremo zajedno. Lakše je snositi odgovornost za samo za vlastitu robu ako je ofarbaš. :D Zapravo se super slažemo i ne pamtim kad mi je bilo bolje s nekim živjeti, vjerojatno je to razlog te dobre suradnje, osim toga, mislim da smo vrlo obzirne i nismo lijene. Isto tako, pamtim razna cimerstva i mogu reći da su sva bila dobra, najvažnije je jasno se postaviti od prvog dan.
Što se tiče vlastitih prostora, tu volim imati sve posloženo i ne previše stvari na vidljivim mjestima, blažene bile kutije za cipele :D, lijepo unutra stavim sve što ne trebam i pospremim u ormar, papirologiju imam sortiranu po fasciklima u registratorima. Krevet pravim redovno, to sam se negdje usput naučila, ne kod kuće.
Sve je stvar dobre organizacije i odista mrzim čišćenje subotom, radije svaki dan nešto, samo da glavni dio subote ne izgubim na ribanje.

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 27 stu 2012 09:34

čistim preko vikenda uglavnom, ako nisam u stanu onda koji i preskočim. al znam usisati onako usput i češće. il kad netko dolazi. sa suđem sam redovita. robu perem vikendima uglavnom. uglavnom je oko mene čisto ali sam jako jako neuredna. stalno mi je sve zatrpano stvarima i robom. i kad pospremim izdrži jedan dan i opet je sve na hrpi. al tako je otkad znam za sebe. to uglavnom spremam kad netko dolazi. znam di su mi stvari u mom neredu. gadno je kad netko pospremi moj nered, to mrzim.
živim sama i tako to volim. ne koristim četke za kosu tako da s tim nemam problema.
invalid_user je napisao/la:i mrzim kad sudje nekad smrdi nakon sto ga operes. zasto smrdi? :o stavim tonu deterdzenta, imam cistu spuzvicu i lijepo perem. :o u cemu je stvar?
rekla bih da je vjerojatno stvar u kombinaciji kvalitete suđa koje pereš i smrdljivosti hrane koju ispireš.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

roadkill

Post Postao/la roadkill » 27 stu 2012 09:57

Ovako odokativno, sudje smrdi zbog jaja. Osobno me popizdi "friskina" koja ostane nakon sto razmutim jaja u tanjuru. Bitno ih je isprati hladnom vodom i onda oprati. Kad mi topla voda to takne... :@

Cistim kako me kad uhvati, cesce subotom jer volim skuhati kavu i usput se motati s metlom i krpom, ali nije pravilo.
bring your mind into my head...

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 10:21

Isperem jebena jaja i to vrelom vodom ali smrdi pijat i s one druge strane.
Necu vise jest jaja. Jebo taj proizvod.
ex invalid_user

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 27 stu 2012 12:34

kakva sam što se čišćenja tiče?
hm.... zaj'bana! i živim s jednom takvom, tako da nam je dom skoro pa ko ordinacija! :D
gemini je napisao/la:''nije cisto dok ja to ne ocistim''

me,myselfelse

Post Postao/la me,myselfelse » 27 stu 2012 12:53

trebam novi usisavač
Ako želiš mir, pripremi se za rat!

Majke mrze ratove.

http://www.youtube.com/watch?v=vDErC8-MrUw

bašja

Post Postao/la bašja » 27 stu 2012 14:41

Plague je napisao/la:uvijek se nađe neka roba koja rezidira na relaciji krevet - stolica - krevet, ovisno o tome što od to dvoje koristim u tom trenutku.
identično kod mene :hihi:

ne volim kad je tolko uredno i čisto da se osjećam ukočeno, ali opuštenost se postiže već uz neš sitno nereda. to kad se otme kontroli mi ne paše jer osjećam povezanost urednosti životnog prostora i duševne "posloženosti".

nažalost, zabušavam dosta jer sam od silnih seljenja postala otuđena i ništa ne doživljavam domom domom.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

Aven

Post Postao/la Aven » 27 stu 2012 15:01

Većinom je moj životni prostor odraz unutarnjeg stana. Ukoliko sam ja neposložena to se odražava i na prostor.

Ne podnosim prašinu, tako da nju uvijek odstranim ako je zahvaćam pogledom. :D

Volim čiste i uredne prostore, nekad mi je čišćenje bila samo izlika da odgađam neke stvari (učenje u najvećoj mjeri),

ali sam se ipak uspjela nekako othrvati tome pa si dopuštam nered dok ne prođe neko stresnije i zahtjevnije razdoblje.

Najčešće radim "generalke", ali mislim da je najbolje čistiti svaki dan po malo i odmah stavljati stvari na mjesto.

Možda ću tako druge godine. :D

hops

Post Postao/la hops » 27 stu 2012 16:33

ja jako volim kucanske poslove, ali zbog samozrtve nastojim ih svesti na minimum.

najomiljenije mi je pranje vesa. vise to ne moram na rifljaci na savi, smijem cak ubaciti u masinu. za ves.
jedino mi se cini da ukucani nisu bas...odusevljeni kako to radim. valjda zato sto se kolekcija robe za barbike povecala. ne znam. imam cudnu masinu. mislim da se inati jer ju filam sa manje od 10 zrnaca praska. onda mi ona smanji ves. uglavnom, volim ja tu brigu oko vesa, ukucani...ne bas.

sude- alergicna sam na sude koje ostaje preko noci. i volim ga oprati odmah nakon jela/koristenja...
kad se nakupi previse suda, organiziramo grcko vjencanje i razbijamo posude po kutevima sobe.

ne volim robu na stolicama. osim svoju :D
ali kontroliram se po tom pitanju.

povremeno rastjeram pauke po kornerima ali rijetko im unistim mrezu. nekako mi bude zao kad ju mjesecima rade..i onda dode balkanska seljacina sa partvisem i unisti njihov trud.

peglanje mrzim, ali to mi je jedina sansa da pogledam film...dok peglam. da ne peglam, vjerojatno bih danas buljila u mikrovalnu i mislila da je TV.

volim kuhati, tu domisljatost jako dolazi do izrazaja. pogotovo kad otvoris prazan frizider.

usisavanje jako volim, posebno me veseli onaj zvuk posaugavanja recimo...kovanica i sl. nas usisavac je zapravo - kasica prasica. a tek iznenadenja kad cistim filter.... jednom sam nasla carapu. druga je bila u filteru masine. za ves.

i tako...

str8faith
Status: U braku

Post Postao/la str8faith » 27 stu 2012 16:41

dok sam u Zg imam dvi krasne gice koje volim najvise na svitu, ponekad se okupaju pa mi suše kosu u sobi e to mrzim jer ujutro moram pomest pod ko neki poremećaj vidi dlaka , dok sam u Splitu imam psa koji ostavlja dlake svugdje di legne tako i na mom tapetu od sobe pa redovno kad dođem dole usisavanje tepiha mi ne gine.
pogotovo ako naumim taj dan učit e onda mi kopa oči to nešto !
suđe isto ne mogu da gledam više od 6 sati !
Ali zato WC nemojte me tijerat da ribam fujjj!
Kad sam na Korculi nemam vremena za to , tamo ako uspijem posložit krevet svoj super ! Ali opet ovisi o kojem se dobu godine radi !
Zato odem u Srbiju uđem u stan legnem na bijeli kožni kauč , dignem noge na stol i jebem mater keru koji cvili pored mene jer ga necu da pustim na kauc a žena radi svoj poso !
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Rock Faerie

Post Postao/la Rock Faerie » 27 stu 2012 16:45

Brutalno sam uredna, to me pomalo opterećuje, ne mogu ići spavati dok sve nije uredno. Primjećujem sve, ako nešto nije pod pravim kutom dobijem napadaj.
They share a look in silence and everything is understood

Kroacija

Post Postao/la Kroacija » 27 stu 2012 21:25

koji deterdzent koristite? meni se neki od 5 kn iz konzuma (dax) ispostavio idealnim rjesenjem jer pjeni ko epilepsija. s druge strane, imam i carli ali je unatoc staroj slavi sranje.
ex invalid_user

gemini

Post Postao/la gemini » 28 stu 2012 00:46

pjeni ko epilepsija?? :faint:

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 28 stu 2012 08:15

meni je jedan zeleni jeftini iz dm-a skroz ok. ona njihova marka ako se ne varam.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

mango

Post Postao/la mango » 28 stu 2012 08:45

Volim sve osim peglanja, u 2mj koliko sam u Zg. jos peglu takla nisan. :) Ostalo sve volim, tj. nije mi problem, Svaki dan operem wc, usisam, operem pod, te prebrišem coffe table, stol od kom, stol i kuhinjsku plohu. Doduše sve to u manjoj dozi kad cura ne radi, onda više nekako uživam sa njon. Sto se tiče posuđa, kad sam sama doma sve isti sekund pokupim, a kad nas 2 skupa žderemo onda mi se najdraže privalit priko kauca nakon jela sa čašon vina u ruci, pa malo posli pokupit bar u sudoper.

Šta se tice te podijele kucanskih poslova u St. sam ih malo ja radila malo mama, tj ja bi odustala od ciscenja iceg osim sobe mi, jer ja sredim sve a sister i otac samo kabooom naprave posli mene, na Hvaru kad sam onda ja kao uskočim baki i sve u detalj preokrenem i sredim jer mi mima bas više i ne vidi najbolje, a odbija nosit cvike, pa tako kad ocisti sve za njon ostaje ako ne i šporkije. Ugl to mi nije problem, ionako me uvik nagradi za to :P
Ode u Zg sve ja više manje obavljan, cura mi je rekla ja nosin pare u kucu, a ti je održavaj :D, iako je to sprd tako nekako i je, ona radi 11 h u komadu i dođe doma krepana, a ja do tad sve fino sredin, ionako ja iman svoje neke procese, red i plan kako sve čistin, i najvise volim cistit u miru.

Posebna je situacija kad me nekad uhvati čišćenje za vrime pms-a, tad sve izbacim vanka i ocistin sve živo. Šta se robe tiče, imam stolicu u sobi na koju složim robu koju sam obukla 1 put, te jos nije za pranje, al ne volim stavit robu koju sam vec nosila u ormar sa ciston, da je ne okalja :P

Od deterdženata za suđe sam prije koristila pur, neki pre pre lipo miriše, al sapunica od njega 0 bodova, sad sam isto tako u konzuma uzela neki standard od limuna i skroz je ok, al ja ionako te vragove koristim samo za isprat posuđe, jer imam perilice i u st, i na hvaru i u zg. A kad mi neka tece il tava bas ono zagori, onda u vreloj vodi otopim prašak za robu i stavim da odstoji u teci il tavi i sve se fino ko od sale opere :) bez ribanja i toga.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 28 stu 2012 14:10

Ne volim kućanske poslove, a niti da mi je prljavo
i razbacano po kući. mislim da se tad "razbolim" od muke
kad mi se nešto neda srediti a "bode" oči.
sad sam s mamom ( koja je opsjednuta čišćenjem kao i ostale njene sestre, što mene strašno iritira) ona opere suđe, ja kuham, ona stavi prat veš, ja ga prostrem i tak nije nam loše.
Obitelj Fazlinović :D

Odgovorite