Andain je napisao/la:U tom slučaju povlačim komentar o promašenosti investicije, ovo ju totalno opravdava.reginald je napisao/la: Možda veliko kamenje izumire?
@zwarte i reginald..moj problem s takvom umjetnošću je baš s tim da se mora ''navlačiti'' sadržaj djela jer je il prebanalan il preapstraktan da je apstrahiran cijeli smisao iz njega. Jer iz sveg se može navući umjetnost, ono, bijeli gigantski list papira možda simolizira čistoću ljduskog duha il izumiranje prašuma, i ako pođemo od tog da je sve (il može biti) umjetnost, praktički smo rekli da nije ništa. Hm..ne volim taj relativizam, radije živim u svijetu u je kojem umjetnost nešto izvanredno, ne da nužno uvijek imaš ''wow'' efekt, al uvijek ti nešto novo donosi, makar stari sadržaj na novi način..uglavnom, tjera te da preispitaš svoje shvaćanje svijeta/da primjetiš nešto novo, nešto što ti u svakodnevnici prolazi ispod radara, jer nisi umjetnik i nemaš toliko osjetljivo oko da primjetiš ljepotu/bol/ nadahunuće u stvarima u kojima on/ona da..Nisam sigurna da ove instalacije takve stvari donose..well, ili to, ili sam ja slijepa za takvu umjenost-al primjećujem da se i ostali bore sa smislom cijele stvari
Ovo je možda nastavak one teme, samo za nju trenutno nemam previše vremena.
edit.Da me se ne shvati krivo..ne branim ja ljudima da zovu umjetnost što god time osobno žele zvati ili da uživaju u čem god žele uživati..samo mi se ne sviđa ideja ''carevog novog ruha'' koja mi stoji u pozadini sveg tog, gdje je nešto umjetnost jer se predstavlja takvim, ne zato jer je prepoznato kao takvo.
kada pristupis nepristrano, lakse je
osobno sam stoga za priznavanje nekoga kao umjetnika, a s druge strane puno puta je potrebno dosta znanja da mozes uopce odrediti nesto van granice svidja mi se- ne svidja mi se.
meni je ovo sipma jer me podsjeca na jedan od mojih omiljenih prolaza na slapovima krke. voljela bih imati u kvartu.
s druge strane bitnost ovog prolaza moze biti osjecaj monumentalnosti. ne mora ti se svidjati ideja, ali kada prodjes ispod ove kamencine, osim straha da ce ti pasti na glavu je osjecaj monumentalnosti koji imamo ispred svake megalomanske gradjevine. neobicno je, ma kako prosto...kada si vidjela kamencinu u sred grada? cutav land /earth art u stvari proizlazi iz opcinjenosti prirodom koju ljudi u megalomanskim gradovima prakticki i nepoznaju. nama je to samo neko drvo malo uljepsano ili klipa s puta, a nekome otkrice. tako da...puno je opcija...