...o cemu sad razmisljate...???

Podforum za dogovore oko izlaska, sportskih dogadjanja, pijanki, izvjesca o tome, prepricavanje itd te sve ostale interne i privatne fore i razgovore.
Odgovorite
zwarte paard

Re: ...o cemu sad razmisljate...???

Post Postao/la zwarte paard » 25 sij 2016 11:48

Andain je napisao/la:
reginald je napisao/la: Možda veliko kamenje izumire?
U tom slučaju povlačim komentar o promašenosti investicije, ovo ju totalno opravdava. :D

@zwarte i reginald..moj problem s takvom umjetnošću je baš s tim da se mora ''navlačiti'' sadržaj djela jer je il prebanalan il preapstraktan da je apstrahiran cijeli smisao iz njega. Jer iz sveg se može navući umjetnost, ono, bijeli gigantski list papira možda simolizira čistoću ljduskog duha il izumiranje prašuma :D, i ako pođemo od tog da je sve (il može biti) umjetnost, praktički smo rekli da nije ništa. Hm..ne volim taj relativizam, radije živim u svijetu u je kojem umjetnost nešto izvanredno, ne da nužno uvijek imaš ''wow'' efekt, al uvijek ti nešto novo donosi, makar stari sadržaj na novi način..uglavnom, tjera te da preispitaš svoje shvaćanje svijeta/da primjetiš nešto novo, nešto što ti u svakodnevnici prolazi ispod radara, jer nisi umjetnik i nemaš toliko osjetljivo oko da primjetiš ljepotu/bol/ nadahunuće u stvarima u kojima on/ona da..Nisam sigurna da ove instalacije takve stvari donose..well, ili to, ili sam ja slijepa za takvu umjenost-al primjećujem da se i ostali bore sa smislom cijele stvari :D

Ovo je možda nastavak one teme, samo za nju trenutno nemam previše vremena. :D

edit.Da me se ne shvati krivo :)..ne branim ja ljudima da zovu umjetnost što god time osobno žele zvati ili da uživaju u čem god žele uživati..samo mi se ne sviđa ideja ''carevog novog ruha'' koja mi stoji u pozadini sveg tog, gdje je nešto umjetnost jer se predstavlja takvim, ne zato jer je prepoznato kao takvo.

kada pristupis nepristrano, lakse je :) meni nazvati sebe umjetnikom je promaseno. nezgodno je sto je umjetnost trascedentalna disciplina, ili disciplina duha i onda sve moze proci pod umjetnost. ne vredi se oko toga nervirati, ali nemam pravo to reci.
osobno sam stoga za priznavanje nekoga kao umjetnika, a s druge strane puno puta je potrebno dosta znanja da mozes uopce odrediti nesto van granice svidja mi se- ne svidja mi se.
meni je ovo sipma jer me podsjeca na jedan od mojih omiljenih prolaza na slapovima krke. voljela bih imati u kvartu.

s druge strane bitnost ovog prolaza moze biti osjecaj monumentalnosti. ne mora ti se svidjati ideja, ali kada prodjes ispod ove kamencine, osim straha da ce ti pasti na glavu je osjecaj monumentalnosti koji imamo ispred svake megalomanske gradjevine. neobicno je, ma kako prosto...kada si vidjela kamencinu u sred grada? cutav land /earth art u stvari proizlazi iz opcinjenosti prirodom koju ljudi u megalomanskim gradovima prakticki i nepoznaju. nama je to samo neko drvo malo uljepsano ili klipa s puta, a nekome otkrice. tako da...puno je opcija...
niko nije kriv, al' je neko zajeeeee..Bo bo Bo bo Bo bo BO

degenereginald
cryptid

Post Postao/la degenereginald » 25 sij 2016 11:59

Andain je napisao/la: @zwarte i reginald..moj problem s takvom umjetnošću je baš s tim da se mora ''navlačiti'' sadržaj djela jer je il prebanalan il preapstraktan da je apstrahiran cijeli smisao iz njega. Jer iz sveg se može navući umjetnost, ono, bijeli gigantski list papira možda simolizira čistoću ljduskog duha il izumiranje prašuma :D, i ako pođemo od tog da je sve (il može biti) umjetnost, praktički smo rekli da nije ništa.
Pa da, ali kao umjetnik opet nećeš reciklirati stare ideje ili biti prebanalan da te zajednica ne ismije, a i dalje tražiš nove načine izražavanja jer od pojave fotografije i izlaskom iz sistema mecena koji te pokrivaju briješ na nešto novo, nešto divlje. Ovakve stvari izvlače reakciju i potiču na razmišljanje (makar i pitanje- ima li ovo smisla, što se događa? Zašto je ovo tu?).
(što ako je ovo super komentar na kapitalizam? shit gets obsolete.
ili pak komentar na Trumpovu kandidaturu?
Ima potencijala!)
Andain je napisao/la:tjera te da preispitaš svoje shvaćanje svijeta/da primjetiš nešto novo, nešto što ti u svakodnevnici prolazi ispod radara, jer nisi umjetnik i nemaš toliko osjetljivo oko da primjetiš ljepotu/bol/ nadahunuće u stvarima u kojima on/ona da..
Umjetnici su đabalebaroši (ovo sam napisala samo da iskoristim tu riječ; prerijetko se koristi), pa mogu donjeti nešto revolucionarno na stol?
A ne znam. I umjetnici su ljudi, s svim ograničenjima koje isto donosi.
Andain je napisao/la: edit.Da me se ne shvati krivo :)..ne branim ja ljudima da zovu umjetnost što god time osobno žele zvati ili da uživaju u čem god žele uživati..samo mi se ne sviđa ideja ''carevog novog ruha'' koja mi stoji u pozadini sveg tog, gdje je nešto umjetnost jer se predstavlja takvim, ne zato jer je prepoznato kao takvo.
Ne znam, možda su neke stvari kreirane da budu mentalna masturbacija (izraz mogu starog :D) unutar zajednice, i ne nude ništa vani, jer su previše- ungh, fali mi riječ- opskurne?
Istina, ostavlja to puno prostora za zajebanciju i prazne radove koji tu jer ih možeš napraviti i jer će ti drugi uvaliti značenje.
Živimo u fantastičnom trenutku u povijesti.

(Mala digresija- u jednoj epizodi 'Po' ure kulture' su imali izvješće o povjesničaru umjetnosti koji je stavljao isti tekst za svaku izložbu za koju je pisao tekst za brošure i ino, i tek su ga prozvali nakon tko zna koliko instanci istog. Njegova lijenost/ zajebancija je praktički postala umjetnost? :D)
I have no money and I have to scream.

Andain
Spol/rod: žensko

Post Postao/la Andain » 25 sij 2016 12:36

Dakle, da napravim instalaciju gigantskog bijelog papira i postavim negdje? :P
reginald je napisao/la:Ovakve stvari izvlače reakciju i potiču na razmišljanje (makar i pitanje- ima li ovo smisla, što se događa? Zašto je ovo tu?).
(što ako je ovo super komentar na kapitalizam? shit gets obsolete.
ili pak komentar na Trumpovu kandidaturu?
Ima potencijala!)
Čini mi se da ima potencijala da bude istodobno sve i ništa:) ..gdje je 'sve' odraz tvoje mašte i uma, a 'ništa' odraz samog djela. :) Ali onda, je li tvoje promišljanje o tom više umjetnost od samog djela (ok, sad sam u nepovrat sve zakomplicirala :D) Nastavit ću svoje razmišljanje u onoj drugoj temi da ne otvaramo identične teme u 10 topica..čim uhvatim malo više vremena. ;)
“She's hot. I trust her.”
Hansel

zwarte paard

Post Postao/la zwarte paard » 25 sij 2016 12:49

ako se vratimo na pocetak, umjetnost je potreba za izrazajem, razumjevanjem, preispitivanjem, a inspiracija i mogucnost izvedbe i prenosenja poruke je ono sto nekoga cini umjetnikom ili karikaturom.
umjetnost je prije svega potreba, bilo da se radi o stvaranju ili konzumiranju.
samokriticnost nemaju svi, to je malo problem rekla bih. danas marketing cini umjetnika, ali imamo puno ostavstine, pa me ne zabrinjava to, nego nedostatak ljudi koji mogu interpretirati umjetnicka djela, dobrih kriticara...ili mi je vizir pod velom. :D

Moloko
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la Moloko » 25 sij 2016 13:18

O ljetu i moru i kratkim rukavima..
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 25 sij 2016 14:57

reginald je napisao/la:I tak' ja dođem pisati pizdarije, kad naletim na kamen. :D :D
Ako je instalacija (:D) postavljena s namjerom koja je u kategoriji umjetnosti, onda je umjetnost.
Sigurno nije most; mostovi su funkcionalni.
Nije ni sjenilo, jer se sjenilo moglo puno lakše i jeftinije izvesti.
Možda je sukob reda i kaosa/ prirode i man made svijeta (što bi bilo ironično i fantastično :D)? Možda je zbilja Damaklov mač? Možda doživljaj preko fotke nije ni blizu doživljaju uživo (tipa bilo što od Rothka ili zapravo kao sa svom umjetnošću ikad)? Možda je uživo preloše? Možda veliko kamenje izumire?
Welp.
i agree.
na tu temu: http://9gag.com/gag/am92bEo

također, prošle godine sam posjetila masu muzeja suvremene umjetnosti, od kojih je jedan MoMa u new yorku ili Tate u dublinu/londonu. hrpetina je konceptualne umjetnosti, recimo u MoMi su preko dvije prostorije izložili zid. to je to. samo jebeni zid. :D
u drugoj prostoriji bilo je 20 televizija. dec it. :D
u načelu ne odbijam konceptualnu ali nekad mi je zbilja too much, posebno ako instalacija nema jaču simboliku.
@reginald_kad ćemo mi ono fotkanje?
ex invalid_user

degenereginald
cryptid

Post Postao/la degenereginald » 25 sij 2016 16:20

Andain je napisao/la:Dakle, da napravim instalaciju gigantskog bijelog papira i postavim negdje? :P
Pa sad... ne zavidim umjetnicima; treba istraživati i donositi nove ideje na stol.
Ili se samo baviti figurativnim i pustiti narod da pase oči. Ljudi fakat vole figurativno.
Andain je napisao/la:Čini mi se da ima potencijala da bude istodobno sve i ništa:) ..gdje je 'sve' odraz tvoje mašte i uma, a 'ništa' odraz samog djela. :) Ali onda, je li tvoje promišljanje o tom više umjetnost od samog djela (ok, sad sam u nepovrat sve zakomplicirala :D) Nastavit ću svoje razmišljanje u onoj drugoj temi da ne otvaramo identične teme u 10 topica..čim uhvatim malo više vremena. ;)
Neka, neka, sve teme mogu biti pokrivene :D
OT je, uostalom.

Pa da, ali ideja i je u konceptu i tom promišljanju. Prazan projekt će generirati manje ideja nego dobro kreiran projekt. Gore spomenuta instalacija je stvarno minimalistička- to je stijena iznad prolaza, a i dalje kreira toliko ideja. Uostalom i ovo što je zp rekla- 'ne idi čovječe malen ispod zvjezda' mini moment. Zamisli što bi bilo da malo zakompliciraju- dal bi to generiralo više ideja ili bi sužilo prostor za interpretaciju?
Promišljanje i jest poanta, ali bi se možda dogodilo kasnije (ili nikad?) da nema tog djela.

Svakako mi je to draže nego gledati Arnolfinije, diviti se tehničkom umjeću (čisti rokenrol, podržavam) i onda čitati simbole njihove bračne sreće.
Koliko dubine u toj interpretaciji nalazim, osim tog momenta- ha, zanimljivo, ovo je postavljeno sa smislom, ali taj smisao je vezan uz konkretno njihov tadašnji život? Imam pogled u prošlost, kul. I to je, više- manje, to.
uma je napisao/la: i agree.
na tu temu: http://9gag.com/gag/am92bEo

također, prošle godine sam posjetila masu muzeja suvremene umjetnosti, od kojih je jedan MoMa u new yorku ili Tate u dublinu/londonu. hrpetina je konceptualne umjetnosti, recimo u MoMi su preko dvije prostorije izložili zid. to je to. samo jebeni zid. :D
u drugoj prostoriji bilo je 20 televizija. dec it. :D
u načelu ne odbijam konceptualnu ali nekad mi je zbilja too much, posebno ako instalacija nema jaču simboliku.
@reginald_kad ćemo mi ono fotkanje?
Super je kako odmah u startu postavljaju očekivanja i kontroverze- 11 Paintings That Ridiculously Sold For Millions Of Dollars. :D

Stvarno bi bilo sjajno da nam sad uleti neka povjesničarka ili povjesničar umjetnosti s komentarima. + To sa zidom mi opet zvuči kao recikliranje ideja. :| maybe it's just me.
s druge strane, dvajst televizija zvuči okej :D

Ali je opet to pitanje opskurnosti, vizualne pismenosti gledatelja i autora, i same potrebe za pismenosti/ hoće li nas i trebamo li dopustiti da nas išta ograničava i zašto, i koliko je korisno ili kontraproduktivno kreirati djela za koja nam treba interpretacija nekakvih autoriteta na području umjetnosti? Trebamo li poznavati cijelu pov. umj. da bi nešto cjenili? Spada li to uredno u onaj dio s kontekstom, ili je to samo ulazna točka za doživljaj koji onda dobijemo i bez intepretacije?
I onda opet, koliko sad možemo raspravljati o onoj osnovnoj temi iz koje je ova izvučena samo na temelju toga da smo osobe s različitim razinama poznavanja spomenute umjetnosti, i samim tim polazimo s apsolutno različitih točki i zbilja se ne možemo razumijeti osim ako seciramo i priložimo svoje znanje?

Za fotkanje, mogle bi bacit ovaj tjedan/ ubrzo, dok je još dovoljno toplo; ne volim kad su mi prsti previše zaleđeni za klikanje po botunima :D
I have no money and I have to scream.

zwarte paard

Post Postao/la zwarte paard » 25 sij 2016 16:35

str8faith
Status: U braku

Post Postao/la str8faith » 25 sij 2016 16:38

Ulovila sam 15 komada ribe onog macka cu opet sutnit umore , nije se odavno okupa, debeli ... Cim ja dojdem lovit eto ti njega
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 25 sij 2016 17:04

reginald je napisao/la: Ali je opet to pitanje opskurnosti, vizualne pismenosti gledatelja i autora, i same potrebe za pismenosti/ hoće li nas i trebamo li dopustiti da nas išta ograničava i zašto, i koliko je korisno ili kontraproduktivno kreirati djela za koja nam treba interpretacija nekakvih autoriteta na području umjetnosti? Trebamo li poznavati cijelu pov. umj. da bi nešto cjenili? Spada li to uredno u onaj dio s kontekstom, ili je to samo ulazna točka za doživljaj koji onda dobijemo i bez intepretacije?
I onda opet, koliko sad možemo raspravljati o onoj osnovnoj temi iz koje je ova izvučena samo na temelju toga da smo osobe s različitim razinama poznavanja spomenute umjetnosti, i samim tim polazimo s apsolutno različitih točki i zbilja se ne možemo razumijeti osim ako seciramo i priložimo svoje znanje?

Za fotkanje, mogle bi bacit ovaj tjedan/ ubrzo, dok je još dovoljno toplo; ne volim kad su mi prsti previše zaleđeni za klikanje po botunima :D
ekšli mi je jedna od najboljih frendica povjesničarka umjetnosti i kustos, sada si me podsjetila na to da nikad nisam čula njeno mišljenje o konceptualnoj. :) istovremeno se sjetih jedne instalacije u MUO-u prije 2 godine, ekran i osoba na njemu spojena u live prijenos koja je komentirala prolaznike u muzeju, na engleskom jeziku.
osobno sam više naklonjenija "proizvodnji" umjetnosti nego razglabanju o njoj.

dogovorimo se kad zatopli zerce.
ex invalid_user

sascha
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la sascha » 25 sij 2016 23:11

savjest mi je cista, mogu na miru zatvoriti vrata, vratit sve kljuceve. i otici doma na odmor, te krenuti u nove zivotne pobjede.
U vezi sa slobodom, dok nas ljubav ne rastavi. :D

zwarte paard

Post Postao/la zwarte paard » 26 sij 2016 11:39

most/ arhitektura/ umjetnost.

tj umjetnost : arhitektura, kiparstvo, slikarstvo, primjenjena...:)

dakle mostovi, arhitektura jednako je umjetnost. samo mi je zapelo za oko.

a pitanja koja ste otvorile su podrucje teorije umjetnosti :) pa koga zanima traziti tamo...

Andain

Post Postao/la Andain » 26 sij 2016 12:50

http://www.index.hr/vijesti/clanak/povo ... 70747.aspx
:wow:
Ok, al ak pokrivamo golotinju antičkih spomenika po Rimu kako ne bi uvrijedili iranskog državnika, onda očekujem da se zbog dolaska zapadnoeuropskih državnika u Iran otkriju sve žene na ulici u čast naše tradicije i slavljenja žena kao ravnopravnih građana.
Hansel

zwarte paard

Post Postao/la zwarte paard » 27 sij 2016 12:00

da li mi stan gori?

jucer sam na jedva jedvite jade se natjerala raskomadati kelj, napraviti marinadu i staviti ga u dehidrator...jeeedva.
15 sati na susenju...ostavila sam upaljen dehidrator, jer ne mogu podnijeti da ne dobijem chips. cijelu noc i jos se nije isusio...ovaj put ne smje biti fjasko,
ali bih voljela da mi stan ne izgori ipak!

pa eto, malo razmisljam sta je s tim?

str8faith

Post Postao/la str8faith » 27 sij 2016 12:34

Evo na jos jedan umra ,moj kolega kuhar. Ovo je osmi sprovod ovi misec !
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

zwarte paard

Post Postao/la zwarte paard » 27 sij 2016 13:37

str8faith je napisao/la:Evo na jos jedan umra ,moj kolega kuhar. Ovo je osmi sprovod ovi misec !

tebi isto? od pocetka godine meni je otislo par ljudi...jos samo cekam da meni jave da sam umrla...vise mi uopce nije strano...

.....

o tom kako cu danas ranije zapaliti kuci...

Andain

Post Postao/la Andain » 27 sij 2016 15:59

Hansel

str8faith

Post Postao/la str8faith » 27 sij 2016 20:49

Svadjamo se oko utakmice
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Teich

Post Postao/la Teich » 27 sij 2016 20:51

I wanna real fckin love...onak daaa..
Live your life be free U know U have it all.

str8faith

Post Postao/la str8faith » 27 sij 2016 20:55

O saboru
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Moloko

Post Postao/la Moloko » 27 sij 2016 22:42

O tome kako se u ovom pmsu osjećam kao da u meni živi 7 različitih ličnosti. :confused:
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."

Nikita34

Post Postao/la Nikita34 » 27 sij 2016 23:07

O krevetu :-)

Teich

Post Postao/la Teich » 27 sij 2016 23:10

slika
kissing :)
Live your life be free U know U have it all.

Nikita34

Post Postao/la Nikita34 » 27 sij 2016 23:22

hmm..sviđa mi se o čemu razmišljaš..mogla bi doći do mene da se izuješ :-)

inani

Post Postao/la inani » 27 sij 2016 23:26

O vikendu. Jedva cekam! :touched:
... :nesvjest:

Bash

Post Postao/la Bash » 28 sij 2016 15:24

O čekanju po raznim redovima. Danas sam ubila tri sata na dvi lokacije. Mrzim bit bolesna samo radi toga. :brainless:

str8faith

Post Postao/la str8faith » 28 sij 2016 22:46

Ponestaje mi cigara,jos sam na poslu ,stigli mi prijatelji iz zagreba na sprovod sutra, kad ce fajrunt vise ni jutros se nisam naspavala, posto mi mater sutra stize ( meri moras sutra otic po nju u 2 ...utuvi si u glavu) morala sam pribacit doris u sobu ,jer mater nije ljubitelj kornjaca.. Znaci cilu noc ce mi bubat po akvariju,kraj glave ... Sutra je petak , imam....ah ...mah
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

Nikita34

Post Postao/la Nikita34 » 29 sij 2016 13:29

O slobodnom danu

str8faith

Post Postao/la str8faith » 29 sij 2016 16:44

Sinoc smo i ja isusid samnom pali s motora , danas brojim modrice juce nije bolilo jer smo bili pijani , hvala ti boze sto ne boli kad se napijes .. Danas kad sam dosla po mater prvo sto me pitala " jel ti spavas ,vidi si podocnjaka " dodjem doma otac veli da sam cilu noc skricala! Pa kog me vraga nisi probudija???? Da koga se ti bojis pa tolko skricis? E da znam rekla bi ti!
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel

backspace

Post Postao/la backspace » 30 sij 2016 00:25

Ne mogu u ove neke topike postat kad je video zadnji. Razmisljam zasto je tome tako :D
Umorna sam toliko da bi se samo sčučurila i zaspala. Uz nekog divnog mi stvora. Menga treba doći pa me hormoni opet izgledaju hoblaju i čine čeznutljivijom za specifičan ljudski dodir :D

Odgovorite