Mother Lasseindra podigla je vibrantnu parišku vogue scenu i učinila Pariz glavnim središtem voguinga u Europi, a njezini vogue fem nastupi i dramatični dipovi ostavljaju publiku bez daha. qSPORT organizira gostovanje Lasseindre Ninje u Zagrebu, 25. svibnja, uz vogue radionicu i panel-diskusiju o vogueu i ballroom kulturi.

Panel-diskusija će se u sklopu Mjeseca ponosa održati u DKC Šesnaestica (Ozaljska 16/II) od 21:00 i na njoj ćemo dobiti odgovore na sljedeća (i druga) pitanja: Što je vogue i koji su različiti stilovi voguea? Kako je vogue osnažio afroameričke gejeve i transrodne žene koji su u New Yorku izmislili i razvili ovaj plesni stil? Što vogue i ballroom kultura znači za crnačku LGBTIQ+ zajedicu? Kako u Hrvatskoj vogue može osnažiti transrodne žene, gejeve i sve ostale osobe koje se pridružuju vogue sceni?

Tko je butch queen, a tko female figure na ballroom sceni? Kakva je poveznica između drag kulture i voguea? Kako ballroom kultura osigurava prostor siguran i ugodan za sve, a pogotovo za LGBTIQ+ osobe? Kako je Paris postao glavni centar voguinga u Europi? Kako se razvija zagrebačka voguing scena?

U diskusiji u Šesnaestici sudjeluju Lasseindra Ninja, Mateja Miković (plesna umjetnica i vogue trenerica) i Mr.E (House of Flamingo). Diskusiju moderira Boris Vrdoljak (qSPORT). Povodom gostovanja Lasseindre Ninje, qSPORT i House of Flamingo ovu večer u Šesnaestici organiziraju druženje uz glazbu i promotivna pića od čijih se donacija sufinancira program. Pridružite im se na neformalnom dijelu programa već od 20h i nakon samog panela.

Zainteresirane/i za vogue fem radionicu mogu se priključiti ranije tog dana, od 16:00 na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 25/I (fitness centar XXL 1, Salsa Fusion Studio). Radionica je za sve razine, uz kotizaciju od 90 kuna. Više informacija o programu i prijavama potražite ovdje.

Napomenimo još da to nisu jedine aktivnosti vezane uz vogue koje će se održati u idućim tjednima u Zagrebu. Već od 28. svibnja kreće uvježbavanje vogue koreografije za zagrebačku Povorku ponosa, a 8. lipnja održat će se Juicy - vogue ball na kojem će se natjecati voguerice i vogueri iz Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.