U Zagrebu će se u subotu, 3. srpnja 2021. održati Dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea pod geslom "Prajd zauvijek!".

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 14:00 h na Rooseveltovom trgu (ispred Mimare) te će od 15:30 krenuti Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. U vremenu od 15:30 do 17:30, za vrijeme prolaska Povorke, na toj će trasi povremeno biti obustavljen promet.

U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se prosvjedni skup pod nazivom "Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu". Nakon obraćanja predstavnika/ca Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program u kojem će nastupiti SENIDAH, Fanny Pack by House of Flamingo, Željka Ru., TAJGA & TUNDRA.

Važno je napomenuti kako će se cijeli skup, od okupljanja ispred Mimare pa sve do svršetka programa u Parku Ribnjak održati uz puno poštivanje protuepidemijskih mjera koje su na snazi od 1. srpnja 2021.

Pristup u Povorku i na skup na Ribnjaku imat će isključivo osobe s valjanom EU digitalnom COVID potvrdom, dakle osobe cijepljene prvom dozom unatrag 22 dana (najkasnije do 12. lipnja), s obje doze do dana prije prajda, kao i osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa. Potvrda se može izvaditi preko sustava e-građani ili zatražiti u poslovnicama HZZO-a (detaljnije na: https://www.koronavirus.hr/eu-digitalna-covid-potvrda/960).

Valjanost potvrda provjeravat će redari/ke Zagreb Pridea. Iz te udruge poručuju i kako su sudionici obavezni držati razmak od 1,5 metra, uz preporučeno nošenje zaštitnih maski.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.