Održavanje Povorke ponosa u Beogradu ove nedjelje zasad nije otkazano. Naime, Ured za koordinaciju sigurnosnih službi i danas nije zabranio povorku, ali zadržava pravo da promjeni odluku ukoliko dođe do procjene da je sigurnost ljudi ugrožena, izvještava B92.

Usprkos različitim stavovima, Ured za koordinaciju sigurnosnih službi nije danas zabranio održavanje Povorke ponosa, izjavio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je apelirao na građane i ljude koji vole Srbiju da sačuvaju red i mir i da spriječe da dođe do rušenja grada i napada na policiju. Odluka je donesena na sjednici Ureda za koordinaciju sigurnosnih službi i, koja je počela danas ujutro, a kojom je predsjedavao premijer Aleksandar Vučić.

"Može se pretpostaviti da idemo k Prajdu. Čini mi se da je ove godine kreirana jedna  politička  klima u javnosti, koja vodi k tome da se Prajd desi", rekao je Boban Stojanović i dodao da je, ako se izuzme par incidenata prethodnih dana, mnogo manja napetosti nego ranijih godina, pa se organizatori nadaju da će se povorka održati.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.