Brojne zemlje na svijetu, a posebice u SAD-u, proteklog vikenda proslavile su Dan očeva, a tako je bilo i u LGBT obiteljima. Prema podacima iz zadnjeg istraživanja centra PEW o LGBT Amerikancima, njih 23 posto su očevi, među kojima je njih 16 posto gej, a 32 posto su biseksualci.

To je znatno manji postotak u odnosu na opću populaciju, gdje je svaki sedmi Amerikanac i otac, odnosno njih 70 posto. Rezultati istraživanja centra PEW iz 2013. pokazuju i kako su LGBT žene dvostruko češće roditeljice od gej muškaraca, njih 48 posto su majke, od čega je njih 31 posto lezbijki, a 59 posto su biseksualke.

Ne iznenađuje podatak kako su mlađi LGBT muškarci rjeđe roditelji, njih samo 13 posto u dobi od 18 do 44 godine u odnosu na 34 posto očeva u dobi od 45 godina i više. No, njih 23 posto izjavljuje kako bi željeli imati djecu u budućnosti, što želi samo tri posto starijih LGBT muškaraca.

Dok djecu, kao jedan od glavnih razloga stupanja u brak, navodi 49 posto opće populacije, s tim se slaže tek 28 posto LGBT osoba, bez velike razlike među gejevima (23 posto) i lezbijkama (29 posto), dok trećina biseksualnih osoba smatra kako su djeca jedan od glavnih razloga sklapanja bračne zajednice.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.