Isabel i Federica među brojnim su istospolnim parovima koji u Italiji danas mogu sklopiti civilno partnerstvo, samo je njihova priča nešto drugačija jer su one donedavno bile časne sestre iz franjevačkog reda.

Njihovu priču donio je talijanski list La Stampa kojem su, između ostalog, rekle kako "Bog želi da ljudi budu sretni i da otvoreno žive svoju ljubav". Zamolile su i za anonimnost je se, kako kažu, boje predrasuda, a i ne žele postati slavne, već samo mirno živjeti zajedno i uskoro naći nove poslove.

Obje 44-godišnjakinje, jedna Talijanka, a druga Južnoamerikanka zaljubile su se dok su bile u misiji i zajedno su tri godine. Njihovom je vjenčanju prethodio izlazak iz Crkve, a na tom su putu bile izložene, naravno, kritikama, ali i podršci dijela časnih sestara koje su, kažu, njihovu odluku prihvatile s razumijevanjem.

Iako su se trebale vjenčati u četvrtak, pomaknule su obred na srijedu jer nisu željele pozornost medija nakon teksta u La Stampi. Svečanost se održala u Pinerolu, gradu udaljenom 50-ak kilometara od Torina, a sretan je par vjenčao gradonačelnik Luca Salvai.

Blagoslovit će ih svećenik ekskomuniciran zbog podrške istospolnom braku

Njihovu bi zajednicu, kako piše La Stampa, naknadno trebao blagosloviti don Franco Barbero, svećenik kojeg je godine 2003. na laički stalež svela Kongregacija za nauk vjere, zbog njegova stava o istospolnom braku.


Don Barbero održao je i govor na skupu potpore istospolnom braku u Italiji

"Ali još uvijek se osjećam kao svećenik – volim svoju Crkvu, pišem knjige, blog i u kontaktu sam s brojnim svećenicima koji misle kao i ja. Upravo sam tako i upoznao Isabel i Federicu", rekao je. Barbero je dosad tako blagoslovio 19 istospolnih parova.

"Njihova je priča kao i druge ljubavne priče svijeta. Upoznavale su se polako i razumijevale, dok se nisu razvili duboki osjećaji", rekao je za Isabel i Federicu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.