Foto: loveisallyouneedthemovie.comAtipičan kratkometražni film o bullyingu „Love Is All You Need?“ tek je nedavno plasiran u javnosti, a već se našao na YouTubeu i osvojio publiku diljem svijeta.

Riječ je o filmu koji tematizira problematiku školskog bullyinga LGBT učenika i učenica, ali je ovoga puta žrtva heteroseksualna djevojčica.

Ashely je odrasla u 'savršenoj američkoj lezbijskoj obitelji' u pregrađu Kalifornije – dvije majke, dva ujaka, dva djeda i mlađi brat. No, Ashely ima jedan problem – zaljubila se u dječaka iz škole koji se protivi svemu u što je ona do sada vjerovala.

Ashely živi u svijetu u kojem su pojmovi 'gej' i 'strejt' izmijenjeni i mora se suočiti s činjenicom da pripada heteroseksualnoj manjini, u dominantnom homoseksualnom svijetu. Zbog privlačnosti prema suprotnom spolu, Ashely svakodnevno trpi verbalne i fizičke napade sve dok trenutka kada si odluči oduzeti život.

Pogledajte film u trajanju od 20 minuta

Iza alternativnog i edukativnog video uratka stoji Kim Rocco Shields, scenaristica i redateljica. Smatra da će film nedvojbeno prouzročiti kontroverze među publikom, s obzirom na osjetljivost teme.

„Upravo se ovako osjeća LGBT zajednica kada društvo svakodnevno propagira da je homoseksualna ljubav neljudska i pogrešna“, poručuje Shields. „Uslijed nerazumijevanja i nedostatne edukacije tinejdžeri u SAD-u vrlo rano čine samoubojstvo, prije nego su doživjeli prvu ljubav. Oni odlučuju umrijeti, a ne živjeti u svijetu koji im ne dopušta voljeti“, dodala je redateljica.

Poanta filma je dočarati (ponajprije heteroseksualnoj) publici kako je to biti gej i od društva konstantno skrivati vlastiti identitet, ne bi li izbjegao nasilje.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.