"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti Registar birača jer u njemu postoji pola milijuna birača više nego što je punoljetnih građana Lijepe naše. Time je jasno dao do znanja da bi trenutno vladajući HDZ mogao manipulirati glasovima mrtvih i živih glasača.

Da ne bi ovisio samo o postizbornoj manipulaciji, AP je "konačno poslušao savjet svojih mlađih suradnika da se uključi na TikTok."

Kako i sam radim kao mlađi suradnik na društvenim mrežama, točno mogu zamisliti tlapnje nadobudnog i snishodljivog social media menadžera (sigurno je muškarac!): "Poštovani premijeru, bilo bi dobro da imate TikTok da i mladi glasaju za vas. To vam je super platforma za doprijeti do mladih. Znate, tamo vam je puno mladih. Dobit ćete puno glasova od mladih ako otvorimo TikTok za vas."

Plenky daddy krindž

Tim toliko očigledno insceniranim društvenomrežnim činom AP se pomodno pokušava dodvoriti milenijalcima i đenzijevcima, ali već je drugi video pokazao pravo lice TikToka i glasača koji se ondje nalaze.

Naime, premijer je pod kvazitrendi okom menadžera zatražio da mu se postave pitanja na koja bi odgovarao u idućem videu. Piši propalo jer ovo su brain rot pitanja, uglavnom bez upitnog znaka:

- Senf ili pernar
- Hoćeš li uvesti fanum tax
- Messi ili ronaldo
- Radiš li sahrane
- Oš mi doć na rođendan
- Rocky, Rocky II ili Rocky III? (upitao Index.hr)
- Jel zoki šmrče
- Kad će of
- Oćeš li radit live match sa milanovićem
- Jesi li ti sigma
- Jel znaš što je skibidi toilet
- Di si bijo 1991
- Igraš li brawl stars

Svako od tih pitanja ima svoje zaleđe i može se pojasniti u kontekstu kolektivne svijesti TikToka, no očigledno je kako je AP dobio sasvim suprotan učinak od očekivanog. Žargonom TikToka: flop.

Ipak, od premijera smo dobili video s odgovorima koji je menadžer upisao u svoju social media tablicu za tjedan kasnije. Očekivano, Plenkiju su filtrirali komentare u one najblaže populističke poput 'koga ste prvog poljubili gospodine Plenki', 'koliko imaš dijece', 'ćevapi ili burek' i 'kako tie mišljenje o gen z'.

YASS, WE CAN!

Bez obzira na brzorastući broj pratitelja i lajkova, premijerova popularnost zapravo raste samo ironično. Ekipa ga sprda da je "plenky daddy" zajedno s "taticom zokijem", a tijekom njegova mandata uspjeli smo ga i yassificirati. Ali dobro, znamo već da su desničari po defaultu susramni. Evo i Domovinski pokret kao dodatni dokaz.

S druge strane, oni koji su spremno, slojevito, sprdalački, a ipak edukativno prigrlili TikTokov modus operandi jesu Možemovci, SDP-ovci i njihova neslužbena desna ruka Politika za Gen Z.

Tehnološki osviješteni, ulažu trud u uređivanje videa prilagođenih za pozornost tiktokerskih mozgova, pridružuju se lajvovima drugih TikTokera i ostavljaju podsjetnike da izađemo na izbore, ukazuju na korumpiranost, krađu i laganje vladajućih korištenjem nepristranih istraživanja i konkretnih zakona, ne prodaju maglu izlizanim političkim floskulama te glorificiraju ratoborne žene kojima muški vođena politika nikad nije bila blagonaklona.

Ono najbitnije što proizlazi iz pojavnosti ovih stranaka na TikToku – nepotkupljivi smo jer smo uistinu mladi koji su izmučeni predugom lošom vladavinom nekompetentnog nepotizma, otupili smo na ideju lizanja šupka radi materijalne koristi i apatični smo od recesija, korone i globalnih ekoloških pizdarija.

Uzeli ste nam plastične slamke dok u zakulisju kroz njih i dalje sisate naftu pa nemamo više što izgubiti. Iz tog oslobođenja od svih osjećaja rodila se strast za društvenom pravdom i boljim sutra.

Koliko mlado je premlado?

A ako ste mislili da je HDZ sa svojim korumpiranim krakovima uguranima u svaku sferu hrvatskog društva najveći problem Hrvatske, čekajte da čujete što nadriliječnik i nadripolitičar nadrealno naklonjen maloljetnicima Ivan Pernar svojom Strankom Ivana Pernara (SIP) čini za to malo uboge hrvatske političke moći.

Čovjek se, kao i ostale stranke, također brifirao da su glasovi mladih bitni pa je brže-bolje pohrlio u srednje škole proSIPati pamet o antivakserstvu i dijeliti pare za fizičku aktivnost. "Sugerirao sam dečkima da je bolje da rade sklekove ili plank nego da si režu pimpek ili idu na gay paradu".

Ali, opet, izbor je na svakom od njih. Neka oni prosude što žele", pravdao se Pernar.

Čak su ga i uhitili u jednoj splitskoj srednjoj i prifitiljili mu zabranu prilaska odgojnim ustanovama u Splitsko-dalmatinskoj županiji te dvije kaznene prijave za kršenje Zakona o javnom okupljanju i Zakona o javnom redu i miru. Pernar je poprilično ozbiljno shvatio da mora obrlatiti mlade mozgove pa je bio i na Reboot InfoGameru na Zagrebačkom velesajmu prošle godine za koji se zna koju populaciju većinski privlači. Hint: maloljetnu!

Pernar na izborima s hordom TikTok "stručnjaka"

Njegova začudna opčinjenost mladim glasačima nastavlja se na TikToku u čijem profilu stoji poveznica za iskaz interesa za sudjelovanje SIP-a na izborima 2024. Za vrijeme svojih javljanja uživo poziva sve da kliknu na link i upišu svoje podatke. Oni uključuju ime, prezime, ULICU, grad, email, broj telefona, zanimanje, koje je godine osoba rođena i što želi biti u stranci!

Zbog svojeg, hm, alternativnog načina vođenja kampanje privukao je pozornost "poznatih" TikTokera za koje nikako ne mogu razumjeti zašto su pristali biti dio SIP-a. Pernar je tako pridobio političku naklonost sljedećih veleumova:

- Leo Alagić Maminjo, kojem "škola nije pomogla da kupi Rolex i ode u Dubai" – 58k pratitelja
- Kristijan Marković, ima j.d.o.o. za mrežni digitalni marketing i izjavu da Srbe voli "hladne i u ležećem položaju, kad ćute" – 170k pratitelja
- Leonardo Lamon, polupismeni mehatroničar koji "prati algoritam društvenih mreža i kako zaraditi od toga" pa polupiše i knjigu na tu temu – 653k pratitelja
- Josip Žučko, konobar s debelo otisnutom tetovažom križa na vratu, u stranci je "za legalizaciju trave" – 48k pratitelja
- Branko Buzov, možebitno najstariji član stranke, hrvatski branitelj, gastarbajter, poznatiji kao lik koji na ulici urla "Lave, ustani, zapni i kreni!" – 102k pratitelja
- Daniel Mijatović. Isus je njegov život. Biblija je njegovo oružje. Vjera je njegov štit. – 7k pratitelja

Od spomenutih TikTokera, tu je još i Gordan Šebalj, domoljubni branitelj private ranka 2 i predsjednik Udruge Hrvatski ratnik (bejzikli kopija Obiteljaša) koja želi vratiti kunu, raskinuti ugovore sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i ne psovati boga. U stranci je i Goranka Dorotić, profesorica matematike i dugogodišnja aktivistica Živog zida koja je zajedno s Pernarom dijelila sto eura maloljetnicima u Krapini.

Pernar je privukao i pažnju specijalista psihijatra Hermana Vukušića koji se "bori protiv transrodne ideologije". I to nije sve! Pernarovoj stranci priključila i starleta i Ava Karabatić uslijed nedovoljno prikupljenih potpisa za nezavisnu kandidaturu.

Imam osjećaj da će Hrvatska implodirati s ovim kreaturama okupljenima na jednom mjestu. No, nije sve tako crno. Stranka očajnog Ivana Pernara barem pravim stručnjacima pruža presjek hrvatskog društva. Izgubljenog, poremećenog i dekadentnog. Educiranog u krčmama, kladionicama i na stražnjim sjedalima skupih automobila. Lažno samouvjerenog, netrpeljivog i trulog. Demokratskog, ali u smjeru dopuštanja da nam mentalno disfunkcionalni slabići svima kroje sudbinu.

Izađite na izbore i nemojte glasati za vlastitu propast.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.