Foto: arhivaSuspendirani profesor Ivan Poljaković smatra da ni na koji način nije naštetio ugledu Sveučilišta u Zadru, nakon što je izjavio da je „homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje“.

U svom očitovanju pred Povjerenstvom za provođenje postupka utvrđivanja povrede radne dužnosti radnika Sveučilišta u Zadru, suspendirani profesor Ivan Poljaković u 18 je točaka obrazložio da „nije ni na koji način narušio ugled Sveučilišta niti je na bilo koji način prekršio Etički kodeks“.

Kako prenosi Tportal, on, naprotiv, smatra da je "Sveučilište ono koje ne uvažava različitosti, koje je prekršilo Etički kodeks i osnovne norme jednog demokratskog ophođenja" te zbog toga traži službeno povlačenje opomene i rješenja o suspenziji.

„Kada sam govorio o homoseksualnosti, uvijek sam rekao i nešto što novinari nikada nisu prenijeli. Naime, pravi i istinski, a izgleda danas i jedini prijatelji homoseksualaca su upravo katolici. Ljubav prema bližnjemu je imperativ za katolika. Homoseksualac jest moj bližnji. Pravi prijatelj će reći istinu i onda kada ona nije lijepa“, očitovao se Poljaković.

Homofobni stavovi nisu izostali

 „Integritet znanstvenika i moral katolika ne dopušta mi da lažem. Kada bih lagao da homoseksualnost nije poremećaj, samo zato da bi se homoseksualci bolje osjećali i da bi me tapšali po ramenu, ja bih se prema njima odnosio kao prema malom djetetu kojem ne želim razbiti iluzije, čime bih prema homoseksualcima pokazao manje poštovanja nego što zaslužuju“, napisao je Poljaković u očitovanju.

Kontroverzni profesor smatra kako nisu svi homoseksualci pobornici rodne ideologije. „Većina osoba koja ima homoseksualne sklonosti želi se toga riješiti i voditi normalni obiteljski život. Na osnovu najnovijih znanstvenih spoznaja možemo tim ljudima reći dobru vijest: homoseksualne sklonosti mogu se prevenirati i liječiti“, poručio je Poljaković.

U e-mailu koji je poslao svojim kolegama, suspendirani voditelj Centra za strane jezike Sveučilišta u Zadru se požalio da je žrtva dženderizma.

„Dženderisti uvažavaju različitosti samo u onoj mjeri u kojoj se građani uklapaju u njihovu matricu razmišljanja (karakteristika svih totalitarizama), inače sve drugo je za odstrjel. Tako su i za rektora Antu Uglešića znanstvenici katolici nepodobni! Izgleda da na Sveučilištu u Zadru mogu predavati samo oni katolici koji svoju vjeru ne ispovijedaju javno i koji su spremni pokloniti se novom zlatnom teletu – dženderizmu“, piše na stranicama Katolik.hr u uvodnom tekstu o Poljakovićevoj suspenziji i njegovom očitovanju.

Podsjetimo, Poljaković je suspendiran nakon što se u javnosti podignula prašina zbog njegovih homofobnih izjava izrečenih na tribini u organizaciji političke stranke HRAST na kojoj je, između ostalog, izjavio da je homoseksualnost bolest.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.