Posljednjih dana hrvatska je javnost svjedočila burnoj raspravi, a sve  oko jedne reklame za cipele. Prvo je udruga Vigilare optužila tvrtku Shooster za hiperseksualiziranu reklamu na kojoj je, kao alternativa nošenju tenisica, prikazan muškarac s lutkom za napuhavanje.

Tvrtka je potom odgovorila da nigdje ne vidi problem te da se zalaže za isti cilj kao i dotična udruga, a to je zajednica muškarca i žene, a da lutka ima tek "komični efekt“.

O toj ne baš smislenoj ili potrebnoj raspravi oglasila se danas i udruga B.a.b.e, kako prenosi Tportal. "Reklama je blesava, a još je besmisleniji podilazeći odgovor upućen udruzi Vigilare. Shooster se pravda time da baš potiče heteroseksualne veze, kao što to čini i Vigilare!', kazala je Sanja Sarnavka za tportal. Zbog toga je izrazila nadu da će gej populacija prestati kupovati Shoosterove cipele. Što se tiče same reklame, kaže, poruka je besmislena kao u većini reklama – "Ako imaš Shoosterove cipele, ne prazniš se u lutku za napuhavanje nego imaš zgodnu djevojku“.

Reklama se obraća samo muškarcima, što je tipično za naše prostore

"Moš' misliti! Naravno, reklama se obraća samo muškarcima, što je tipično za naše prostore, iako cipele nosimo svi - i žene i djeca te gej, heteroseksualne, aseksualne i biseksualne osobe“, napominje Sarnavka. Vigilare, prema njezinom mišljenju, moralizira i javlja se iz krivih pobuda. "Njima smeta eksplicitna seksualnost, a ne glupa poruka reklame koja se obraća samo muškarcima. Seksualnost je za mrak bračnih heteroseksualnih soba, a ne za plakate. Tako katolički dirljivo!“, poentirala je Sarnavka.

Objašnjava da su B.a.B.e. koristile lutke za napuhavanje u kampanji protiv silovanja. "Silovateljima smo savjetovale korištenje lutaka umjesto nasrtanja na djevojke i žene. Ne treba nastavljati raspravu jer od nje profitiraju samo reklamna agencija i Vigilare. A Shooster treba upozoriti da pažljivo bira tko će mu raditi kampanje i kome će se reklame sve obraćati“ zaključila je Sarnavka.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.