Udruga Domino je na nakladničkom tržištu, u hrvatskom prijevodu, objavila dvije slikovnice za najmlađe, "Rano ujutro" (Pronto por la mañana) i "Ovo nije vrijeme za igru" (No es hora de jugar) koje predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica.

Autor slikovnica Lawrence Schimel svojim je krajnje minimalističkim, gotovo konceptualnim slikovnicama za najmlađe osvojio brojnu publiku diljem svijeta. Dvije slikovnice, "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u nakladi Domina, Schimel stvara u suradnji s uglednom latvijskom ilustratoricom Elinom Braslinom. Slikovnice je sa španjolskoga prevela Nikolina Židek.

slikovnicedominomame

Slikovnice predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica, dječaka s dvije mame ("Rano ujutro"), kao i djevojčice s dvojicom tata ("Ovo nije vrijeme za igru").

slikovnicedominotate

Likovi slikovnica na suptilan način, predstavljaju obiteljske zajednice čiji narativni minimalizam odražava njihovu svakodnevicu. Vrhunsko umijeće autora slikovnica počiva na jednostavnosti, nepretencioznosti i trenutačnoj identifikaciji s likovima, kvalitetama koje slikovnice "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u kombinaciji s vrhunskim ilustracijama Eline Brasline, čine vrhunskim štivima za najmlađe, ali i one nešto starije.

Slikovnice možete nabaviti u Udruzi Domino, Petrinjska 38 (Zagreb), po cijeni od 30 kuna.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.