Ako se ove godine ne održi Povorka ponosa u Beogradu, izvještaj Europske Unije o napretku u pristupanju Srbije mogao bi biti negativan, piše list Danas, pozivajući se na izvore u Berlinu. Prema tim izvorima, u slučaju neodržavanja povorke bez svake dileme, kritika će biti otvorena i jasna, što će se odraziti i na predstojeći izvještaj Europske komisije o napretku Srbije na putu prema članstvu u EU-u. 

Naime, pred održavanje Povorke, zakazane za  28. rujna, sindikati policije najavili su štrajk 26. rujna. I zbog toga se, među ostalim, dovelo u pitanje održavanje povorke jer su predstavnici sindikata koji će obustaviti rad naglasili da neće osiguravati skup, kao ni druge manifestacije i događaje.

Istovremeno je najavljen i tzv. "Pravoslavni marš  - protiv gej parade“, izvještava Blic. Organizator "Sabor Srpske Svetosavske sloge“ zakazao je za subotu skup ispred Saborne crkve, uz napomenu da je okupljanje prijavljeno policiji.

 Prema planu, oni bi trebalo ići do Skupštine prema Vladi i opet do Skupštine gdje će, kako najavljuju u svom "proglasu“, "stražariti po potrebi do kasnih večernjih sati (23 sata)“ kako bi spriječili eventualno nenajavljenu "noćnu paradu“.

Prema procjenama srpskih sigurnosnih službi, bajkerska skupina "Anđeli pakla“, koja u vrlo zatvorenom krugu u Beogradu djeluje posljednjih godinu dana i navijačke grupe "Zabranjeni" i "Radovci" predstavljaju najveću sigurnosnu prijetnju u slučaju održavanja Parade ponosa.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.