Državno odvjetništvo pregledava snimku Sabora HSP AS održanog proteklog vikenda zbog slučajeva govora mržnje, neslužbeno doznaje N1. S tog skupa je Anto Kovačević, između ostalog, sugerirao "Zoranu Milanoviću, Vesni Pusić i Miloradu Pupovcu da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu".

Zbog izjava pojedinih govornika sa Sabora stranke HSP dr. Ante Starčevića koja je održana protekle subote DORH pregledava snimke zbog slučajeva govora mržnje, neslužbeno doznaje N1.

Na skupu je Ante Kovačević kazao kako je biološka supstanca hrvatskoga čovjeka ugrožena, a govorio je i o Židovima, rekavši kako se moramo ponašati poput njih jer, među ostalim, "Židovi cijene svoje vojnike i u stanju su sravniti čitav svijet". Zoranu Milanoviću, Miloradu Pupovcu i Vesni Pusić poručio je da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu. Osim toga, dodao je kako se iz školske lektire izbacuje Marulića, a "uvodi ona toljaga sa šeširom", misleći pritom na Antu Tomića.

Anto Đapić je, s druge strane, istaknuo kako se ne smije odustati od lustracije i pročišćavanja hrvatskoga naroda.

HNS: odgovorna je i vladajuća koalicija koja je ekstremiste dovela na vlast

HNS je u priopćenju oštro osudio govor mržnje i prijetnje izrečene na skupu stranke koja je dio vladajuće koalicije, te pozvalo Državno odvjetništvo da istraži i sankcionira počinitelje.

"Za ovakvu vrstu ponašanja smatramo odgovornom i vladajuću koaliciju koja ni pod koju cijenu nije smjela dopustiti da na vlast dođu pojedinci koji prijete i siju strah ekstremističkom retorikom u hrvatskom javnom prostoru. Na potezu su pravosudne institucije i vladajuća koalicija, jer za govor mržnje i prijetnje u 21. stoljeću nema prostora", poručuje HNS.

Iz te stranke također ističu kako je "vladajuća garnitura obećavala reforme i gospodarski rast, a već prvi pokazatelji dokazuju da nas vraćaju nekoliko koraka unazad. Umjesto da se u 21. stoljeću bavimo napretkom vlastite zemlje, bombardira nas se ekstremizmom i populizmom, što smatramo sumrakom demokracije".

HSP AS: Anto Kovačević je govorio u pjesničkoj formi komunističkog uznika

Iz HSP-a AS su poslali priopćenje u kojem navode kako se Anto Kovačević obratio "kao potpredsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika" i dodaju da je "kao književnik i pjesnik izrecitirao: Crvena rulja je bijesna. Pade Zoki, Pupovac i moja orjunašica Vesna. Jedina im nada ost'a da u Savu skoče s Mosta!", piše Večernji list.

Dodaju kako su "njegovi stihovi bezrazložno naišli su na osudu", kako ih oni nazivaju "lijevo orijentiranih portala". "Očekujemo od medija koji nose epitete hrvatski, javni, vjerodostojni i istiniti da ne dopuste da se pjesnička forma komunističkog uznika prikaže govorom mržnje", pišu iz HSP-a AS.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.