Zbog načina na koji je 'slučaj Bitorajac' popraćen u emisiji "Bujica" i na portalu narod.hr, na adresu Agencije za elektroničke medije pristiglo je 55 pritužbi građana.

Podsjetimo, glumac Rene Bitorajac našao se na meti desničara zbog satiričnog videouratka "Mi Hrvati" koju je napravio za svoju radijsku emisiju. Kako je Bitorajac poznat i kao reklamno lice Ožujskog piva, pojedinci su zbog toga zatražili od Zagrebačke pivovare da s njim prekinu suradnju, no iz pivovare su kazali kako se to neće dogoditi.

U međuvremenu je Bitorajac postao i tema emisije "Bujica" Velimira Bujanca koji je objavio njegovu kućnu adresu na kojoj živi sa suprugom i dvoje malodobne djece, kazavši kako ga je "naslijedio od roditelja" te seciravši njegovo obiteljsko stablo, sve do bake i djeda.

"Rođaka zloglasnog jugoslavenskog admirala"

Tako se navodi kako je 1945. godine zgrada u kojoj živi Bitorajac "pripadala hrvatskim časnicima, a nakon rata u nju su uselili Oznaši i istaknuti partizani. Bitorajčeva baka bila je rođaka zloglasnog jugoslavenskog admirala Branka Mamule i Titova kuharica, a djed istaknuti partizan i komandant kasarne JNA".

Vijest je prenio portal Željke Markić, odnosno njezine udruge U ime obitelji, i to pod naslovom "Razotkriven Rene Bitorajac: Unuk partizanskih glavešina kojemu su Grad Zagreb i Ministar kulture uskratili novac za njegov ‘kulturni projekt’".

Oba priloga krasi izrazito huškački ton, zbog čega je Agencija za elektroničke medije primila pritužbe građana na oba priloga, njih 55 do jučer u podne. Kako nam kažu iz agencije, njihove su stručne službe pripremile navedene predmete na razmatranje Vijeću za elektroničke medije.

"Vijeće će utvrditi sve bitne činjenice kako bi moglo donijeti odluku o postupanju po ovom predmetu, u skladu sa zakonskim rokovima", kažu nam iz AEM-a.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.