Prvi hrvatski gej Youtuber, Renato Samardžić, objavio je na svom kanalu video s ovogodišnjeg Zagreb Pridea, pod nazivom "Severina, prijateljice, dobrodošla u klub!". A osim Severine, Renato je u šetnji do parka Ribnjak popričao s brojnim sudionicima Povorke ponosa.

Ogrnut zastavom duginih boja, prvi i zasad jedini hrvatski gej Youtuber, Renato Samardžić, u šestominutnom videu vodi nas, na svoj prepoznatljiv način, kroz 15. zagrebačku Povorku ponosa, od Mimare do parka Ribnjak.

Na početku je susreo Makedonku koja je došla u Zagreb podržati Prajd, a na pitanje kakvo je stanje u njenoj zemlji, rekla je kako je "suvišno pričati o tome", na što joj je Renato zaželio dobrodošlicu i dobru zabavu.

Severina: 'Nakon 15 godina sloboda izgleda lijepo'

Hrvatskoj publici već dobro poznati stand up komičar, Daniel-Ryan Spaulding, otkrio mu je kako mu se ne sviđa riječ "peder", a nakon njega Renato je kratko popričao i s najslavnijom sudionicom jubilarnog Zagreb Pridea, Severinom.

Ona mu je rekla kako je došla na Prajd "za obitelj, zbog obitelji, zato što ćemo koračati za muško-ženske obitelji, za žensko-ženske obitelji, za muško-muške obitelji, za samohrane majke i očeve. Ja mislim da svi trebaju ljubav i svi trebaju obitelj".

Dodala je kako sudjeluje u Povorci ponosa jer su je pozvali, a ona je "imala potrebu doći" , te kako "nakon 15 godina sloboda izgleda lijepo" zaključivši da "mi, većina, trebamo zaštititi manjinu u Hrvatskoj, dati im ista prava". 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.