Poznato je da Donald Trump svijet na dnevnoj bazi uveseljava svojim oštroumnim tvitovima. Ipak, u proteklih nekoliko dana američki predsjednik pred svoje je čitatelje prosuo fantastičnu seriju mudrolija pa naprosto nismo mogli odoljeti, već vam moramo dati pregled najnovijeg biserja omiljenog Papa Drumpfa.

Za početak, jedna lijepa činjenica. Nakon 25 godina vlasti republikanaca, Alabama je dobila demokratskog senatora. Njegovo je ime Doug Jones i s manje od 2% razlike pobijedio je republikanskog kandidata Roya Moorea koji je optužen za seksualno uznemiravanje maloljetnih djevojaka. Dakako, Jonesa su do pobjede nosili glasovi Afroamerikanaca i žena. No, lijepe vijesti time ne završavaju. Carson Jones, sin Douga Jonesa, otvoreno je gej i internet je oduševio pogled koji je dok mu je otac prisezao uputio potpredsjedniku SAD-a Mikeu Penceu.

Korisnike društvenih mreža raspametio je pogled kojim mladi Carson "uništava dušu Mikea Pencea". Pence je, podsjetimo se, kao guverner Indiane aktivno radio na zatiranju LGBT prava i zbog činjenice da je zabranio zamjenu igala, smatrajući da promiče ovisnost, drži ga se odgovornim za izbijanje epidemije HIV-a u toj saveznoj državi.

jones_pence

Među redove Trumpovih neprijatelja upisao se Steve Bannon, bivši glavni strateg Bijele kuće, koji je položaj napustio nakon izostanka reakcije na skup bjelačkih supremacista. U petak je izašla knjiga Michaela Wolffea "Vatra i bijes" u kojoj se, najviše na temelju Bannonovih izjava, Trumpa proglašava razmaženim djetetom koje uopće nije željelo pobijediti na izborima, nego samo izvući korist od medijske pokrivenosti.

K tome, Trumpa se prikazuje dementnim, a ukazuje se i na umiješanost Rusa u njegovu predizbornu kampanju. Trumpov sin Donald Junior, prema Bannonovim navodima, sastao se u Trumpovu tornju s ruskim odvjetnikom koji je imao negativne informacije o Hillary Clinton. Bannon čin mladog Trumpa naziva veleizdajničkim i nepatriotskim, a upućuje i na pranje novca u suradnji s Rusijom. Nastradala je i Trumpova kći Ivanka za koju Bannon tvrdi da je "glupa kao cigla".

fireandfury

Trump je, u pravom duhu demokracije po kojoj je Amerika poznata, pokušao zabraniti objavljivanje knjige pod izgovorom da se u njoj iznose povjerljive informacije. To je u nemalom neskladu s ranijim Trumpovim tvrdnjama da Bannon uopće nije igrao nikakvu ulogu u njegovoj kampanji i da njegovi navodi nemaju nikakvu podlogu. Sva je hajka, naravno, samo podigla tiraže knjizi koju su Amerikanci u ponoć čekali kao novi nastavak Sumrak sage ili Harryja Pottera.

Spisatelj Trump brzo se latio tipkovnice pa je u seriji tvitova objasnio da on, dakako, nije dementan, nego je zapravo "vrlo stabilni genij". Pojašnjava i da su "mentalna stabilnost" i to što je "stvarno pametan" njegove dvije najvažnije osobine zbog kojih je napredovao od "VRLO uspješnog poslovnog čovjeka preko najveće TV zvijezde do predsjednika SAD-a (iz prvog pokušaja)".

Mentalnu stabilnost i goleme intelektualne kapacitete svakako je pokazao kad je u svojem komentaru na jednako bistru izjavu sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una o tome da u svojem uredu ima nuklearno dugme. Dakako da i razmaženi Trump pored kolekcije najrjeđih Hot Wheels autića, XBoxa One X, Play Stationa 4, nogometne lopte za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. ima i nuklearno dugme koje je veće nego Kim Jong-unovo i doista i radi! Američki komičar Stephen Colbert našalio se na Trumpov račun izjavivši da je jedini koji može zaustaviti ovo ludilo Barack Obama ako istupi pred naciju i izjavi da je penis Donalda Trumpa dulji nego njegov.

Moguće da je mislilac Trump u kontemplaciju o veličini zapao zbog ekstremne hladnoće koja je pogodila dijelove SAD-a. Njih je, dakako, iskoristio kako bi pokazao svim lažljivim grliteljima stabala da je globalno zatopljenje laž koju su si izmislili Kinezi kako bi smanjili konkurentnost Amerike jer ako je Trumpu hladno, gdje je to globalno zatopljenje?!?!?!

Internet je posebno podivljao kad je o klimatskim promjenama Trumpu lekciju krenuo dati i član postave Jersey Shorea, Vinny Guadagnino. Objasnio je Trumpu da globalno zatopljenje nije vezano samo za podizanje temperature, nego za promjene u atmosferskim prilikama, kretanju morskih struja, a, posljedično, i planetarnim vjetrovima, što potencijalno može uzrokovati suše i snažnije tropske ciklone.

Željno se iščekuje komentar Papa Drumpfa koji u ovim trenucima ušuškan u dekicu objema rukama drži šalicu kakaa dok mu njegova Drumpfeta Melanija čita o klimatskim čimbenicima iz Dječjeg atlasa.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.