Susan Cottrell dvadeset je godina bila članica Evangelističke crkve gdje su joj svo vrijeme govorili da je homoseksualnost grijeh u što je i sama vjerovala, ali sve se promijenilo kad joj je kći rekla da je biseksualna.

Dvadesetogodišnja Annie jednog je dana nazvala majku s fakulteta i rekla, "Mama, moram ti nešto reći. Mislim da sam biseksualna. Molila sam se i opirala ali moji su osjećaji i dalje tu."

Cottrell joj je bez razmišljanja rekla da će je podržati, no to je značilo i da mora birati između odanosti Crkvi i vlastite kćeri. Naime, u crkvi su joj rekli da se mora odreći kćeri. "Shvatila sam da se od mene traži da biram među dvije najvažnije stvari u životu – mog djeteta i moje crkve. Odabrala sam svoje dijete", rekla je gostujući početkom siječnja na konferenciji TED.

Iako joj je trebalo neko vrijeme da se pomiri s kćerinom seksualnošću, naposljetku je, kaže, uvidjela da joj "Bog poručuje da treba pomagati gej zajednici." Otad je napisala dvije knjige o prihvaćanju LGBT djece i gorljiva je zagovarateljica LGBT prava. Majka je petoro djece, a osim Annie, i kći Hannah je lezbijka.

Zajedno sa suprugom Robom pokrenula je blog FreedHearts.org na kojem se mogu naći poruke ljubavi i mira kao odgovor na brojne crkvene poruke mržnje: "Kao pastori, Rob i ja prenosimo Božje poruke, a to je glas ljubavi", kaže.

"Kad mi se kći autala, shvatio sam da sad pripadam 'drugima' unutar Crkve. Progledao sam i shvatio tragičnu crkvenu represiju i marginalizaciju čitave LGBT zajednice", rekao je Rob Cottrell za Gay Star News.

"Najviše boli LGBT osobama nanose njihovi vlastiti roditelji i drugi koji to čine u ime Isusa. Bezuvjetna ljubav, prihvaćanje, uvažavanje i uključivanje moje kćeri i ostalih koji su poput nje zapravo je u skladu s mojom vjerom", završno je poručio.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.