Foto: ILGA-Europe

Europske organizacije koje se bore za suzbijanje homofobije i rasizma krenule su u zajedničku kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati od 22. do 25. svibnja ove godine. Cilj im je motivirati građane Europske unije da izađu na izbore i glasuju za promjene.

 Europska mreža protiv rasizma (ENAR) i krovna LGBT organizacija ILGA-Europe ujedinile su snage i pokrenule virtualnu kampanju uoči izbora za Europski parlament, kojom potiču glasače da u svibnju dignu svoj glas protiv homofobije, ksenofobije i rasizma.

Kampanja se promovira putem video spota u kojem Europljanka Emma govori o važnosti EU izbora. Kaže kako živi s različitim profilima ljudi, ali da ju brine činjenica što se među kandidatima za izbore nalaze oni koji ne podržavaju prava njezinih prijatelja, poput jednog gej para s kojim često provodi slobodno vrijeme.

"Ovo je prvi put da su se dvije organizacije poput naših ujedinile na ovoj razini. Govorimo u ime tisuća organizacija koje vjeruju da diskriminacija manjina negativno utječe na sve osobe. Poručujemo glasačima iz svih društvenih sfera da su jednakost i pravda mogući, ali ostvarivi jedino ako u svibnju izađu na izbore", kazala je izvršna direktorica ILGA-Europe, Evelyne Paradis.

Michaël Privot iz ENAR-a kaže kako je ovo jedinstvena prilika svim građanima i građnkama EU koja se pruža svakih pet godina. "Imamo jedinstvenu priliku svakih pet godina istinski odrediti smjer kojim želimo da se Europa kreće i zato želimo iskoristiti ovaj trenutak, podsjetiti političare i glasače da sve društvene skupine i pojedinci zaslužuju jednaku zaštitu", poručio je on.

"Ovo je snažna, ali jednostavna poruka zastupnicima: okolnosti se mijenjaju i više ne smijete postavljati manjine jedne nasuprot drugima jer smo sad ujedinjeni i složni", dodao je Privot.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.