Image

Jest mi pretenciozan naslov za popizdit, ali zbilja nisam mogla drugačije a i malo sam umorna pa mi se ne razmišlja. Palo mi je na pamet nasloviti ovaj tekstić 'Rvacki jal' al nisam htjela da ispadne kako sam antirvacki nastrojena pa je kao sve što napišem usmjereno antirvacki, to stvarno ne bi bilo u redu. 

Ma švrljam ja tako jučer malo po raznim news portalima (to je zato jer vas uvijek moramo opskrbljivati najsvježijim informacijama pa mahnito čitamo sve što nam dođe pod ruku) i obiđem indeks hćr. To vam je onaj news portal čiji je šef mali Matija iz naslova i koji je preko noći postao slavan zbog znate-već-čega. Al' malom Matiji nikad dosta slave, bit će.

No, navratim ja tako oko deset prijepodne, a na vrhu stranice, u rubrici Vijesti ističe se tekst pod naslovom "Tko su krivci za Severinin poslovni, medijski i životni krah?" i kliknem ja tako a kad ono vidi - pa to je Matijina umotvorina koju je, siromah, bit će sastavljao cijelu noć a možda i duže, a u kojem on 'analizira' Severinin uspon i pad.

Onda navratim oko podneva, još uvijek isto. Pa dva sata kasnije, još je tu. Idem počistit cookije - ništa. Oko pet se Matijina vijest još uvijek isticala, premda nešto malo niže, ali se uz nju pojavila i ona da je Seve udarila Letičin auto. Ta vam još uvijek stoji ondje.

Inače, moj doživljaj i poimanje koncepta news portala do jučer je bio ovakav: mi smo news portal i kod nas uvijek možete navratit' po najfriškije vijesti i ostat up to date da ne morate surfat uokolo. Ali vidi vraga, ne i kod Matije koji je jučer odlučio da će upravo njegov članak biti vijest dana.

Pa tako on, između ostalog veli i ovo: Ali gadljiva tužba kojom Severina želi zaraditi na jeftinom čerečenju s oženjenim muškarcem, smučila se dobrom dijelu populacije. Prepoznavši stav građana, reagirali su i mediji.

Pazite, naglasak je na oženjenom muškarcu, a i o čerečenju bi se dala napisati pokoja, ali reci nam Matija - koliko dugo si smišljao adekvatan glagol te jesi li pritom listao rječnike sinonima u potrazi za nečim osobito ponižavajućim? Kad se tome pribroje Matijine izjave od ljetos kad je u jednom prijeljetnom izdanju emisije Nedjeljom u dva na pitanje Žalite li Severinu? odgovorio otprilike ovako: "Jel' žalim bogate što nisu još bogatiji i slavne što nisu još slavniji? A tko žali ženu i djecu čovjeka koji je na snimci?"

Zato vam se ovo trebalo zvati rvacki jal i zato u naslovu ima riječ silovanje, a nemojte me pitati zašto jer ste dosad trebale i same shvatiti.
Dakle, i Matija je odlučno stao na stranu oženjenog muškarca (nemojmo zaboraviti da je isti Katolik, Hercegovac i ugledni poduzetnik - ah, što volim tu neodređenu a opet tako zagonetnu riječ) koji je zasigurno ševio pod prijetnjom smrću i koji zapravo užasno ispašta u cijelom tom nemilom događaju, no to smo već obradile i preradile, like 12548 puta po raznim kavama.

Kako god, Matijinoj sreći sigurno nije bilo kraja kad je saznao da je Seve udarila Letičin auto i točno ga mogu zamisliti kako veselo topće nožicama u naletu sladostrašća dok najnoviju vijest odlučuje začiniti sljedećim uvodnikom: "Severini ovih dana stvarno ne ide. Nakon što su mediji ismijali njezino ponašanje na sudskom ročištu protiv Indexa, Seve je svojim automobilom na zagrebačkom krematoriju u ponedjeljak oko 15h udarila auto predsjedničkog kandidata Slavena Letice."

E pa mali Matija - ako je i s kruhom, previše je, no doista me žulja što tvoje mišljenje zapravo predstavlja i mišljenje većeg dijela muške populacije u rvata, a što je najtragičnije - i dobrog dijela ženske.

A to u meni stvara inat da, baš eto, što god ja mislila o Severini i njezinom lošem ukusu za muškarce, nepotrebnom zahvatu na gornjoj usni i još nekim sitnicama, stanem na njezinu stranu - čisto onako jer mi je puna kapa seksizma koji se prelijeva iz svake pore ovog jadnog tranzicijskog društva.

P.S. E da, neću glasati za Kosoricu samo zato što je žena, da me ipak netko ne bi pogrešno razumio. Ali više o tome drugi put.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.